احتمالا به یاد دارید که سال گذشته هر سه اپراتور فعال کشور طرح هایی را در اختیار کاربران قرار می دادند که بر اساس آنها، با پرداخت مبلغی معین می توانستید در بازه های زمانی مشخصی به صورت نامحدود از سرویس مکالمه استفاده کنید. با این حال پس از گذشته مدتی به دلیل افزایش شکایت کاربران از کیفیت پایین در زمان فعال سازی طرح و همچنین قیدهای گفته نشده ای که اپراتورها بر مصرف کاربرانشان اعمال می کردند، سازمان تنظیم مقررات دستور به حذف این طرح ها از سبد پیشنهادات اپراتورها داد.
حالا پس از گذشت چند ماه و پس از انجام بازنگری ها، بار دیگر طرح های نامحدود به بسته پیشنهادات اپراتورها اضافه خواهد شد. در جلسه 249 کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصویب شده است که اپراتورها می توانند با رعایت قوانین مصوب جدید بار دیگر طرح های مکالمه نامحدود را در اختیار کاربران قرار دهند. از جمله این قوانین می توان به سقف حداکثر 8 بار ارائه طرح توسط اپراتورها در سال، سقف 6 ماهه برای هر طرح تشویقی، الزام اپراتورها به حفظ کیفیت در زمان استفاده کاربران از طرح و همچین مشخص شدن ریز خدمات پس از فعال سازی طرح های تشویقی از سوی اپراتورها اشاره کرد. برای مثال اگر یک اپراتور قصد دارد هم در بازه های زمانی کم مصرف و هم در بازه زمانی پر مصرف طرحی ارائه کند می بایست جزئیات هر بخش به صورت جداگانه به تایید کمیسیون تنظیم مقررات برسد.
به علاوه به اپراتورهای اول و دوم اجازه داده شده تعرفه طرح های خود را تا 20 درصد ارزان تر از کف تعرفه تصویب شده تعیین کنند و اپراتور سوم می تواند این تعرفه ها را تا 40 درصد کف تعیین شده نیز کاهش دهد. آخرین نکته درباره طرح های تشویقی نیز محدود شدن بسته ها به 5 سرویس است. به این ترتیب که هر بسته تنها می تواند شامل یک سرویس ویژه یا ترکیبی از حداکثر 5 سرویس مختلف باشد و اپراتورها نمی توانند سرویس های بیشتری را در یک طرح قرار دهند.
با وجود طولانی بودن توضیحات درباره شرایط جدید به نظر می رسد اکثر بندهای آن درست مشابه شرایط قبلی باشد و این بار تنها از اپراتورها تعهد گرفته شده تا پس از ارائه یک بسته تشویقی کیفیت سرویس دهی خود به مشترکین را کاهش ندهند. باید دید در ماه های آینده و به خصوص در آستانه عید و سال نو که طرح های جدید از سوی اپراتورها اعلام می شوند واکنش مردم و کاربران چگونه خواهد بود.
:o:o:o
به نظر شما این مسخره نیست سازمان ناظر (تنظیم مقررات) ، تعیین کننده حداقل و حداکثر یک سرویس باشه ؟
اینجوری که معنی رقابت فقط توی همون واژش خلاصه میشه و در عمل رقابتی صورت نمیگیره چون وقتی چهارچوبی براش تعریف بشه و ملزم به رعایت کردن یک کف باشن ، همه سرویسها بین شرکتهای مختلف مثل هم از آب در میاد ، یا اگر بحث رقابته چرا به دوتا شون اجازه میدن 20 درصد و دیگری تا 40 درصد ارزانتر باشه ؟! این معیارها از کجا میاد ؟
آزاد بزارن ، اونوجوری معنای واقعی رقابت رنگی به خودش میگیره …