یکی از اعضا هیات رئیسه مجلس امروز با اعلام انحلال کمیسیون مشترک اصل 85 بررسی طرح صیانت، عنوان کرد روند بررسی آن در صحن علنی ادامه پیدا خواهد کرد. اما به نظر نمیرسد که این خبر چندان خوبی برای کاربران باشد، چراکه یکی از نمایندگان مجلس عنوان کرده این طرح همان طرحیست که در مجلس دهم مطرح بوده و بحث فیلترینگ را دنبال میکرد.
انحلال کمیسیون مشترک با تشکیل یک کمیسیون جدید
علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد که با رأی نمایندگان مجلس طرح صیانت به صحن علنی بازگشته و بررسی آن مانند بررسی طرحها و لوایح دارای روند خاصی است. او در ادامه پیرامون روند بررسی این طرح جنجالی گفت:
“بعد از تشکیل کمیسیون مشترک که با کمیسیون مشترک طبق اصل 85 قانون اساسی متفاوت است، بخشهای مختلف طرح صیانت مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و بعد از آنکه متن اولیه مورد بررسی قرار گرفت، گزارش آن به صحن علنی مجلس ارجاع خواهد شد و صحن فصل به فصل و ماده به ماده آن را بررسی خواهد کرد.”
سلیمی عنوان کرد که امروز (22 فروردین 1401) نمایندگان مجلس با رأی گیری تصمیم به بازگشت طرح صیانت به صحن علنی مجلس گرفتند و بدین ترتیب کمیسیونی که طبق اصل 85 قانون اساسی تشکیل شده بود منحل میشود و کمیسیون مشترک دیگری با حضور نمایندگانی که از کمیسیونهای تخصصی مجلس به این کمیسیون معرفی شدهاند، تشکیل خواهد شد و درباره طرح ثیانت به بحث و بررسی خواهد پرداخت. این نماینده مجلس در پایان عنوان کرد که کمیسیونی که در آینده تشکیل خواهد شد مانند سایر کمیسیونها وضعیت استانداردی خواهد داشت.
- با تصویب کلیات طرح صیانت به پایان اینترنت در ایران نزدیک میشویم؟
- زارع پور: رسانه ای کردن طرح صیانت از ابتدا اشتباه بود
- یک نماینده مجلس: طرح صیانت هرگز به نتیجه نمیرسد
قطعیتی برای بازگشت طرح صیانت به صحن علنی وجود ندارد
بیژن نوباوه، نماینده مردم تهران در واکنش به این خبر امروز اعلام کرد که در جلسه غیرعلنی امروز مجلس موضوع بازگشت یا عدم بازگشت طرح “حمایت” از کاربران در فضای مجازی به صحن مورد بررسی قرار گرفت و یک رأی گیری استمزاجی برای نظرخواهی به عمل آمد.
در این رأیگیری 120 نماینده موافق بازگشت طرح به صحن علنی بودند و 109 نماینده نیز به آن رأی مخالف دادند. نوباوه نکته مهم در این نظرسنجی را اینگونه توضیح داد:
“همانطور که گفته شد یک رأی گیری استمزاجی و برای نظرخواهی بوده و جنبه رسمی نداشته و این رأیگیری به معنای بازگشت طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی به صحن نیست.”
بدین ترتیب درخواست نمایندگان برای بازگشت طرح به جلسه علنی به هیات رئیسه داده شده و در صورتیکه در صحت رأی بیاورد، طرح به صورت علنی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. طرحی که در دستورکار صحن قرار خواهد گرفت نیز همان طرح صیانتی خواهد بود که در مجلس دهم مطرح بود و بحث فیلترینگ را دنبال میکرد. نوباوه گفته است که تغییراتی که در آن صورت گرفته بود و بحث حمایت کاربران را دنبال میکرد در دستورکار صحن نخواهد آمد.
جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی نیز در واکنش به این موضوع در صفحه توئیتر خو نوشت: طرح صیانت با رای قاطع نمایندگان من بعد به جای بررسی در کمیسیون مشترک، در صحن مجلس و توسط 290 نماینده بررسی خواهد شد.
اگر این مجلس بخواهد انقلابی عمل بکند مختار است بکند ولی نکته ظریفی را باید یاداور شوم که مراقب باشند همین ملت نجیب ارام و ساکت ایران اگر کسی انها را تحریک کند میتوانند صدها برابر مجلس انقلابی تر وارد میدان عمل بشوند چنان که همه جهان دید چگونه ناگهان ملت ارام ایران در بهمن 1357 مانند یک سیل خروشان و فوق انقلابی کل خاندان بقول خودشان 2500 ساله را چنان بسرعت با اردنگی بیرون کردند که ابرقدرت های جهان انگشت به دهان ماندند و پهلوی ملعون که شوکه شده بود نمیدانست به کجا پناه ببرد ان ملت همین ملت امروز هستند پهلوی ها فقط میخواستند ازادی مردم را محدود کنند و مطابق سلیقه خودشان مردم را مجبور به کاری کنند که ملت نمیخواست حالا هر میخواهد باشد.
مردم ایران را بشناسید تا تاریخ تکرار نشود یک کلام برای ایرانی جماعت تعیین تکلیف نکنید والا انقلابی میشوند اگاه باشید
قیافه هارو! اینا از کجا فرار کردن؟ 🙁
نه بابا بازم که تکذیب شد ! لطفا خبر را دوباره به روز رسانی بکنید چرا اینقدر نماینده ها التماس دعا دارند از یک طرف در بیرون مجلس مخالف طرح هستند و حتی موقع امضا جمع کردند اسم خودشان را وارد میکنند که همه ببنند آنها با ملت هستند اما موقع رای گیری به طرح های متحجرانه مثل کشیدن دیوار در پارکها به اتفاق اکثریت آرا رای میدهند نکته خنده دارش این هست که میگویند که بله کشورهای خارجی هم این کار را کردند احتمالا منظورشان از کشورهای خارجه طالبان و القاعده و خلافت اسلامی داعش بود به هر حال این خبرنگارها که این همه در مجلس رفت آمد میکنند مگر تا به حال با فرایند قانون گذاری که این همه سال جریان دارد آشنا نشدند که اول می آیند یک خبری را میدهند بعدا تکذیب میکنند؟ وقتی مطمئن شدید بعدا بیایید خبر را درج بکنید مثل رأیگیری استمزاجی امروز برای کسب نظر نمایندگان برای بقا طرح در کمیسیون مشترک بود که تعداد آرای مخالفان ابقاء، ۱۲۰ رأی از ۲۴۱ رأی حاضر بود و مخالفان ابقاء طرح در کمیسیون مشترک، به ۵۰ درصد نرسیدند البته معلوم نیست که شاید هم وارد صحن علنی شده بود و با فشار از بیرون مجلس گربه نره و روباه مکار شاید هم پدر ژپتو و میتی کومان! دوباره ماست مالی شد هیچ معلوم نیست شاید هم خبرگزاری ها عمدا جو سازی و با اعصاب مردم بازی میکنند خدا بخیر بکند به هر حال اگر هم تصویب و اجرا شد بازم هم راهی هست ملت در صحن علنی خود به آن رسیدگی بکند.!؟
تکذیبی در کار نیست دوست عزیز