به گزارش وب سایت Wccftech با افزایش آمار ابتلا به کرونا در کشور چین و با توجه به قوانین سخت گیرانهی دولت پکن، یک بار دیگر شاهد قرنطینههای گسترده و محدودیت در شهرهای صنعتی شانگهای و کونشان هستیم که نقش مهمی را در فرآیند تولید فناوری ایفا میکنند. در حال حاضر در این شهرها شرکتهای تولید کننده تنها به صورت محدود امکان تولید دارند که این امر میتواند تاثیر مستقیم خود را بر روی محصولات شرکتهایی مانند اپل، Dell، تسلا و چندین شرکت دیگر بگذارد و ما دوباره شاهد کمبودهایی در زنجیره تامین باشیم.
گسترش محدودیتها از ماه پیش به این سو
ماه گذشته بود که مرکز فناوری عظیم شنژن چین به دلیل اوج گیری دوباره کرونا در این شهر، مجبور به اعمال قوانین قرنطینه شد. به همین دلیل تعداد قابل توجهی از ساکنان ملزم به پیروی از محدودیتهای سفت و سخت، ماندن در خانه و انجام چندین دور آزمایش شدند. علاوه بر این، چندین تولیدکننده سخت افزار کامپیوتر صنعتی و قطعات اساسی نیز مجبور شدند تولید خود را به صورت تعلیق در بیاورند.
تولیدکنندگانی مانند فاکسکان توانستند راهحلهایی پیدا کنند، که تا حدودی وظایف خود را پس از چند هفته در یک چرخه محدود ادامه دهند. به بیان ساده، سازمانها و دفاتر خصوصی خود را در محل کار قرار میدادند تا نمایندگان شرکت بتوانند در مدت زمان قرنطینه در همان نزدیکی زندگی کنند. اما این هفته مقامات حکومتی محدودیتهای شدیدتری را در شانگهای و کونشان وضع کردند و تولیدکنندگانی مانند پگاترون، کوانتا و کمپال را مجبور به متوقف کردن فعالیت خود کردند.
تاثیر گسترده بر محصولات اپل
پگاترون که نزدیک به 20 تا 30 درصد از آیفونهای اپل را مونتاژ میکند، اعلام کرده با مشتریان خود در تماس است و تلاش خود را میکند تا در سریعترین زمان ممکن خط تولید خود را راهاندازی کند. شرکت کوانتا نیز که مکبوکها و رایانههای شخصی مختلف را برای برندهای بزرگی مانند اچپی و دل میسازد، از ابتدای ماه جاری، تولیدات خود را به شدت کاهش داده است و تنها در قسمت کوچکی از شهر شانگهای فعالیت میکند. داستان مشابهای نیز برای شرکت کمپال الکترونیکس به عنوان تولیدکننده نوتبوک و آیپد، پیش آمده است و آنها را مجبور کرده تولیدات خود را در دفاتر کونشان و خالقان به حالت تعلیق دربیاورد. این محدودیتها علاوه بر لوازم الکترونیک و کامپوترها، بر روی موارد دیگری مانند تجهیزات مدیریت باتری در خودروهای تسلا نیز تاثیر گذاشته است.
ورود به بحران کمبود با ادامهدار شدن محدودیتها
ادامه پیدا کردن این وضعیت میتواند یک بحران جدید در زنجیره تولید محصولات هایتک به وجود بیاورد. موضوعی که امید میرفت در ادامه سال 2022 دیگر شاهد آن نباشیم. از سوی دیگر وجود این محدودیتها و احتمالا افزایش دایرهی فرنطینه، میتواند بحران کمبود تراشه را تا سال 2024 تمدید کند، چراکه بخشی از تجهیزات مورد نیاز کارخانههای تولید کننده ویفر در همین مناطق تولید میشود و به این واسطه ممکن است شاهد عقب افتادن برنامههای غولهای سیلیکونی برای گسترش خطوط تولید خود باشیم.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید