وضعیت بازار کارت گرافیک آنقدر اسفناک است که بسیاری از کاربران حتی به خرید گرافیکهای قدیمی و پائین رده با یک قیمت معمول نیز راضی هستند. گرافیکهایی که عملکردشان اگر از گرافیک مجتمع پردازندهها بدتر نباشد، بهتر نیست و کارایی تقریبا یکسانی دارند. با این حال به دلایلی عجیب و غریب، کاربرانی هستند که قصد خرید چنین کارت گرافیکهایی را داشته باشند. بازگشت GeForce GT 730 توسط MSI پاسخ این سازنده تایوانی به این دسته از کاربران است.
بازگشت GeForce GT 730 توسط MSI
بر اساس گزارش تامز هاردور، کارت گرافیک MSI GeForce GT 730 با پارت نامبر N730K-2GD3H/LPV1 سیزدهمین بخش از سری GeForce GT 730 شرکت MSI است. کارت گرافیکهای سری 700 انویدیا اولین بار در سال 2013 از راه رسیدند و معماریهای Fermi، Kepler و Maxwell را در بر گرفتند. نسخه Kepler مدل پائین رده GT 730 مجهز به 384 هسته کودا و فرکانس بوست 902 مگاهرتز است و حافظه 2 گیگابایتی DDR3 این کارت گرافیک در فرکانس 1600 مگاهرتز با رابط 64 بیتی فعالیت میکند. همان طور مشخصات این کارت گرافیک گواهی میدهد، GT 730 اصلا گرافیک مناسبی برای گیمینگ نیست.
مصرف GT 730 فقط 23 وات است و با اینکه نیازی به اتصال مستقیم به پاور ندارد، اما MSI برای این مدل پاور 300 واتی را پیشنهاد میکند. همچنین از DirectX 12، Open GL 4.4 و حداکثر رزولوشن نمایشگر 4096 * 2160 پیکسل پشتیبانی میکند. البته نرخ فریم در این رزولوشن به 30fps محدود است. این کارت گرافیک پورتهای DVI-D، یک پورت HDMI 1.4 و یک پورت D-sub را در خود جای داده است. طبق گزارشات، انویدیا در آستانه پایان دادن به پشتیبانی از معماری Kepler با یک بروزرسانی آتی درایور GeForce است. مسئله دیگر قیمت این کارت گرافیک است که در ژاپن با قیمت حدودا 42 دلار به فروش میرسد اما احتمالا در امریکا با قیمت دو برابری به فروش برسد. در این صورت یک پردازنده نسل جدید که iGPU قدرتمندتری دارد انتخاب بهتری است.
این اولین باری نیست که کمپانی ها برای مقابله با بحران کمبود گرافیک روی به تولید محصولات قدیمی میآورند. انویدیا در ماه آوریل تولید GTX 1650 را افزایش داد و از این عملکرد جواب هم گرفت. این کارت گرافیک بر معماری Turing در دو نظرسنجی سخت افزاری اخیر استیم تا رتبه سوم محبوبترین مدلها خود را بالا کشید.
دیدگاهتان را بنویسید