اگر به خاطر داشته باشید چندی پیش از فرآیند تولید پروژه ای جدید در دنیای بازی های کامپیوتری خبر داده بودیم که با نام Help: The Game شناخته می شود و دست اندر کاران تولید آن اهداف خیریه را به عنوان هدف اصلی از ساخت این بازی مد نظر قرار داده اند. حال علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری شاهد به سرانجام رسیدن این پروژه و انتشار رسمی آن هستند.
پروژه ی Help: The Game مجموعه ای است مشتمل بر 12 بازی مختلف که به همت سازمان غیر انتفاعی War Child و به رهبری استودیو Sports Interactive و عضو ارشد این استودیو یعنی مایلز جِیکوبسن (که برای سال های متمادی به همکاری با سازمان War Child) مشغول است، در طی همکاری با تعدادی از شرکت ها و استودیو های بازی سازی شناخته شده ی جهان (و حمایت های صورت گرفته از سوی نام های معتبر و آشنایی نظیر سگا ، یوتیوب ، آنریل انجین ، یونیتی و …) به تولید رسیده است. در واقع تمامی درآمد حاصل از فروش مجموعه ی Help: The Game قرار است از طریق سازمان War Child صرف امور مربوط به کوکان جنگ زده ای شود که به موجب بروز نبرد های مختلف در سرزمین های مادری شان آسیب های فراوانی را متحمل شده اند و نیازمند کمک از سوی افراد خیر اندیش هستند. در این میان جالب است به این نکته هم اشاره شود که تمامی 12 بازی موجود در مجموعه ی Help: The Game تنها ظرف مدت شش روز ساخته شده اند و محتوای موجود در هر کدام از آن ها به نوعی با جنگ و آسیب های مربوط به آن در ارتباط است. حال که به این جا رسیدیم بد نیست نگاهی مختصر به هر کدام از 12 بازی موجود در مجموعه ی Help: The Game داشته باشیم.
بازی Splash Bash یکی از عناوین موجود در مجموعه ی Help: The Game به شمار می رود که توسط سازندگان مجموعه بازی های Angry Birds یعنی اعضای استودیو Rovio طراحی و تولید شده است. این بازی از ساختاری چند نفره برخوردار است که در جریان تجربه ی گیم پلی آن تا سقف چهار بازیباز می توانند به نبرد با یکدیگر از طریق تفنگ های آب پاش بپردازند. چه خوب بود اگر در دنیای واقعی هم بسیاری از مردم جهان مشکلات خود را به شکل دوستانه و همراه با شوخی و خنده حل می کردند و به جای استفاده از بمب و خمپاره از تفنگ های آب پاش برای درگیر شدن با یکدیگر بهره می گرفتند. البته اعضای استودیو Rovio نماینده ی دیگری به نام Anthelion نیز در مجموعه ی Help: The Game دارند. در این بازی بازیباز کنترل سفینه ی فضایی کوچکی را بر عهده دارد و با چرخیدن مداوم و مستمر به دور یک ستاره ی درخشان، می باید با سیل گسترده ی دشمنانی که در برابر او قرار گرفته اند مقابله نماید. سوای این دو بازی یاد شده، علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری می توانند در مجموعه ی Help: The Game شاهد ملاقات با بازی Savana باشند. اثری ماجرایی و مبتنی بر ساختار اشاره و کلیک که به دست اعضای استودیو Modern Dream طراحی شده است و در داستان آن بازیباز نقش دختری به نام ساوانا را بر عهده دارد که در روستایی دور افتاده در کشور موزامبیک روزگار می گذراند. گفتنی است که داستان این بازی بر اساس برخی رویداد های واقعی به تصویر کشیده شده است و قصد مواجه ساختن تجربه کنندگان این اثر را با روی تاریک جنگ دارد. در کنار بازی Savana می توان از بازی Emily: Displaced (محصولی از استودیو Bossa) هم به عنوان دیگر بازی ماجرایی موجود در مجموعه ی Help: The Game یاد کرد. با این حال بازی Emily: Displaced از ساختار مبتنی بر اشاره و کلیک بهره نمی برد و در مجموع یک رمان گرافیکی به شمار می رود که اساس گیم پلی آن همچون آثار شناخته شده ای که ظرف یکی دو سال اخیر به دست بازی سازان حاضر در شرکت بازی سازی Telltale تولید شده اند، بر تصمیمات متعدد اتخاذ شده از سوی بازیباز در طول داستان این بازی استوار است. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که شخصیت اصلی داستان بازی Emily: Displaced دختر جوانی به نام امیلی است که به شکل ناخواسته درگیر رویداد های مرتبط با جنگ داخلی رخ داده در سرزمین مادری اش می شود.
علاوه بر همراهان یاد شده با پروژه ی Help: The Game که لیست آثار آن ها را در سطور فوق از نظر گذراندیم، استودیوی بازی سازی Sports Interactive که خود گام نخست را در راه تولید مجموعه ی Help: The Game برداشته است، با یک بازی نیمه شبیه ساز و شبه استراتژی به نام Malkia در این مجموعه حضور دارد. در این بازی که از ساختار استراتژی هم زمان بهره می برد، بازیباز در نقش زنی به نام Malkia ظاهر می شود که در یک کشور خیالی واقع در مرکز افریقا به نام Kovi روزگار می گذراند. به دلیل کشته شدن همسر Malkia در جنگ داخلی رخ داده در شور Kovi ، او مجبور است به تنهایی امورات خود را بگذراند و مایحتاج لازم برای زندگی و تحصیل فرزندان خود را تامین نماید. امری که از طریق توسعه بخشیدن به فعالیت های کاری Malkia امکان پذیر است و بخش اصلی گیم پلی این بازی را تشکیل می دهد. در کنار این اثر، بازی Verdant Hue نیز از ساختار نسبتاً مشابهی بهره می برد و می توان آن را یک بازی ساده در رسته ی عناوین شبیه ساز کشاورزی در نظر گرفت. در این بازی که توسط اعضای استودیو Spilt Milk ساخته شده است، بازیباز نقش یک نوجوان یتیم به نام هیو را بر عهده دارد که یکی از بازماندگان جنگ داخلی رخ داده در سرزمین خود محسوب می شود و قصد دارد برای گذران زندگی، مزرعه ی خانوادگی شان را باز سازی کرده و آن را از نو آباد نماید. فعالیت هایی نظیر پاک سازی زمین، پاشیدن بذر و به عمل آوردن محصولات مختلف از جمله اقداماتی به شمار می رود که تجربه کنندگان بازی Verdant Hue در گیم پلی این اثر به انجام آن ها پرداخته و این قابلیت را خواهند داشت تا محصولات خود را با باز ماندگان جنگ سهیم شوند. در کنار عناوین فوق، بازیبازان در مجموعه ی Help: The Game با بازی Captain Curve’s Intergalactic Space Adventure نیز سر و کار خواهند داشت که از گیم پلی کاملاً متفاوتی نسبت به سایر آثار یاد شده بهره می برد و کلیت آن ارتباط چندانی با جنگ یا آسیب های مربوط به آن ندارد. این بازی اثری است مشتمل بر مجموعه ای از مینی گیم ها که در جریان آن بازیباز ناگزیر به عبور از موانع مختلف و جمع آوری آیتم های ارتقا دهنده خواهد بود و تا آن جا که می تواند باید در طول مراحل این بازی به پیش برود.
علاوه بر آثار یاد شده، پنج بازی Octamari Rescue ، Rise ، 10 Minute Tower ، Block Aid و Nevermine هم دیگر بازی های موجود در مجموعه ی Help: The Game را تشکیل می دهند. بازی Octamari Rescue اثری است معمایی و مبتنی بر تطبیق سه شکل شبیه به هم با یکدیگر که به دست اعضای استودیو Sumo Digital ساخته شده است و داستان آن بر امر نجات سرزمین موجوداتی به نام Octamari از مرگ توسط خلق کردن ابزاری جدید تمرکز یافته است. سازندگان سری بازی های توتال وار یعنی اعضای استودیو Creative Assembly هم با بازی Rise در مجموعه ی Help: The Game حضور دارند. اثری ماجرایی و پلتفرمر محور که وابسته به عنصر موسیقی بوده و بازیبازان حتی می توانند موسیقی مورد نظر خود را وارد این بازی ساخته و همراه با ریتم آن به تجربه ی گیم پلی این اثر بپردازند. در واقع گیم پلی بازی Rise به گونه ای طراحی شده است که تجربه کنندگان این بازی در طی تجربه کردن آن تنها به ارتقا دادن رکورد های قبلی خود می پردازند و هیچ پایان خاصی را برای این بازی نمی توان متصور بود. اما برای آن دسته از بازیبازانی که به کسب رکورد های جدید علاقه ی چندانی ندارند و بیشتر ترجیح می دهند تا وقت خود را صرف کسب تجربیات خلاقانه تر نمایند، بازی 10 Minute Tower می تواند انتخاب بهتری در مجموعه ی Help: The Game نسبت بازی یاد شده باشد. در این بازی که توسط اعضای استودیوی بازی سازی نام آشنای Team 17 ساخته شده است، بازیباز در قامت کودکی که درون یک برج گرفتار آمده است قرار می گیرد و با جا به جایی میان شخصیت های مختلف و حل کردن معما های گوناگون می تواند خود را در طول تجربه ی این بازی حسابی سرگرم نماید. در این میان بازی Block Aid نیز در ردیف دیگر آثار معما محور موجود در مجموعه ی Help: The Game قرار می گیرد. اثری که به دست اعضای استودیو Hardlight طراحی گردیده و در طول گیم پلی آن بازیباز می بایست از طریق جا به جایی بلاک های مختلف راه عبوری را برای گذر کردن شخصیت اصلی این بازی از مراحل مختلف این اثر ایجاد نماید. در پایان این متن هم به بازی Nevermine می رسیم که به دست اعضای استودیو Torn Banner طراحی گردیده و در طول مراحل هشت گانه ی آن بازیباز می بایست با هدایت یک توپ، مین های فعال و عمل نکرده ی موجود در آن مراحل را منفجر کرده و محیط این بازی را پاک سازی نماید.
در مجموع می توان مجموعه ی Help: The Game را مجموعه ای متنوع از بازی های ساده و سرگرم کننده لقب داد که علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری می توانند با خریداری کردن آن علاوه بر گذران اوقات فراغت خود، کمکی هم به کودکان جنگ زده ی حاضر در سر تا سر جهان به منظور داشتن یک زندگی بهتر نمایند. گفتنی است که این بازی هم اکنون با قیمتی معادل 14.99 در شبکه ی آنلاین استیم در اختیار علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری قرار گرفته است.
چه کار خوبی 😡