اخیراً بحث عکاسی با موبایل به یک حرکت مهم و جدی تبدیل شده و زمینه های جدیدی برای بیان خلاقیت فراهم ساخته است. از همین رو هم کمپانی های مختلف در گذر زمان سعی کرده اند تا فناوری های جدیدی در بخش عکاسی با موبایل معرفی کرده و سطح نفوذ خود در این زمینه را افزایش دهند. در این میان برخی از کمپانی ها همواره سعی داشته اند تا خلاقیت های جالب توجهی را ارائه دهند و نام خود را بیش از پیش سر زبان ها اندازند. ما هم در این مقاله قصد داریم به اولین فناوری های معرفی شده در زمینه دوربین های موبایل بپردازیم و ببینیم کدام کمپانی ها تاثیر بیشتری در افزایش کیفیت دوربین های موبایل داشته اند. این مقاله را از دست ندهید، زیرا با حقایق جالبی در زمینه دوربین های موبایل آشنا خواهید شد!
اولین گوشی موبایل مجهز به دوربین: Sharp J-SH04
ما باید قدردان کمپانی شارپ باشیم که اولین گوشی موبایل مجهز به دوربین را در سال 2000 معرفی نمود و میخ اولین پایه های عکاسی موبایل را به زمین کوبید! این گوشی در ژاپن با نام J-Phone نیز شناخته می شود، دارای دقت تصویر 0.1 مگاپیکسل بود و در زیر لنز یک آینه کوچک برای عکاسی از خود داشت (قدمت عکاسی Selfie بیش از چیزی است که تصور می شود!)
اولین گوشی موبایل مجهز به بزرگنمایی اپتیکال: Sharp V602SH
چهار سال از ارائه اولین گوشی مجهز به دوربین گذشت و شارپ دوباره دست به کار شد تا خلاقیتی دیگر را در زمینه دوربین های موبایل ارائه دهد. V602SH با داشتن سنسور دو مگاپیکسلی از بزرگنمایی اپتیکال نیز برخودار بود (قابلیتی که هنوز هم تنها برخی از گوشی ها به آن مجهز هستند). البته این میزان بزرگنمایی تنها دو برابر بود، اما شارپ به نحوی آن را ساخته بود که بزرگنمایی در داخل دوربین صورت گرفته و لنز از بدنه خارج نشود.
اولین گوشی موبایل مجهز به فوکوس خودکار که به صورت جهانی عرضه شد: Sony Ericsson K750
مقام اولین گوشی مجهز به سیستم فوکوس خودکار باز هم به شارپ تعلق دارد، اما محصولی که این کمپانی تولید کرد تنها به بازار ژاپن اختصاص داشت. گوشی فوق محبوب K750 محصول سونی اریکسون با دوربین دو مگاپیکسلی خود اولین گوشی مجهز به فوکوس خودکار بود که به بازار های جهانی عرضه شد. این گوشی دارای یک پوشش محافظ لنز دوربین نیز بود و برای زمان خودش کیفیت عکس بالایی را به ثبت میرساند.
اولین گوشی موبایل ساخته شده با محوریت عکاسی: Nokia N93
سال 2006 هنوز گوشی های تاشو خریداران خاص خود را داشت و نوکیا با توجه به این نوع از طراحی گوشی، مدل N93 را با طرحی مشابه با یک دوربین فیلمبرداری دستی ارائه نمود. این گوشی دارای بزرگنمایی اپتیکال سه برابر، دقت 3.2 مگاپیکسل و صفحه نمایش قابل چرخش و دکمه های اختصاصی برای بزرگنمایی و عکاسی بود. آن زمان ها کسانی که می خواستند خیلی خاص باشند (و البته پول زیادی هم داشتند) به سراغ N93 میرفتند.
اولین گوشی موبایل مجهز به فیلتر خنثی برای دوربین: Nokia N73
در سال 2006 و در کنار گوشی منحصر به فرد N93، گوشی N73 نیز معرفی شد که با آنکه در ظاهر نکته خاصی نداشت، اما اولین گوشی بود که نوکیا یک فیلتر خنثی برای لنز آن در نظر گرفته بود. این فیلتر با حذف برخی انعکاس های نور در زمان هایی که نور زیادی وارد دوربین می شود، مانع از سفید شدن نقاط روشن تصویر می شود. نوکیا به استفاده از این فیلتر در برخی دیگر از گوشی های خود ادامه داد و گوشی 808 PureView نیز به آن مجهز بود. با این حال نوکیا این فیلتر را در گوشی Lumia 1020 کنار گذاشت و به نظر می رسد دیگر اعتقادی به استفاده از آن ندارد.
اولین گوشی موبایل مجهز به دوربین با دیافراگم متغیر: Nokia N86
در سال 2009 تنوع گوشی های موبایل، قابلیت ها و امکانات آن ها افزایش یافت و کاربران با گزینه های بسیار متعدد و جالب توجهی روبرو بودند. نوکیا برای حضور قدرتمندتر در زمینه عکاسی با موبایل، N86 را معرفی کرد که اولین گوشی با دیافراگم متغیر بود. مقدار دیافراگم بین f/2.4 تا f/4.8 قابل تغییر بوده و به همین خاطر این دوربین بسیار بهتر و موثر تر از دیگر رقبا میتوانست با شرایط نوری مختلف کنار بیاید. حتی گوشی های هوشمند فوق پیشرفته امروزی فاقد چنین قابلیتی هستند و نرم افزار گوشی عمل برخورد با شرایط نوری مختلف را بر عهده دارد.
اولین گوشی موبایل مجهز به دوربین 12 مگاپیکسلی: Samsung Pixon 12
همانند دوربین های عکاسی دیجیتال، همه منتظر بودند تا جنگ افزایش مگاپیکسل نیز در دوربین های موبایلی دیده شود. در حرکتی کاملاً قابل پیش بینی سامسونگ پا پیش گذاشت و یک گوشی با دوربین 12 مگاپیکسل در سال 2009 معرفی کرد (از آن جهت قابل پیش بینی، زیرا سامسونگ در زمینه رقابت بر سر عدد و رقم سابقه ای خاص دارد!). اما خوشبختانه سامسونگ علاوه بر معرفی مگاپیکسل بالا، در این دوربین از سنسوری با اندازه 1/2.5 اینچ استفاده کرد. این سنسور از سنسور دوربین به کار گرفته شده در Samsung Galaxy S4 بزرگتر و اندکی از سنسور Sony Xperia Z1 کوچکتر است. این گوشی را می توان پدر بزرگ سری گوشی های Galaxy Zoom سامسونگ دانست.
اولین گوشی موبایل مجهز به دوربین با سنسور بزرگ: Nokia N8
نوکیا اوقات خوشی را در زمینه بازار گوشی های هوشمند سپری نمی کرد و درگیر محدودیت های سیستم عامل سیمبین بود. در همین حال ناخوشی، گوشی N8 در سال 2010 معرفی شد تا بلکه بتواند دوستداران عکاسی با موبایل را به سوی خود جلب کند. این دوربین همانند یک دوربین کامپکت حرفه ای از سنسوری با اندازه 1/1.83 اینچ و دقت 12 مگاپیکسل استفاده کرد و با در اختیار داشتن فلاش زنون میتوانست عکس های بهتری را در محیط های کم نور ثبت کند. این دوربین حتی امروز هم میتواند با دوربین گوشی های امروزی نیز رقابت کند!
اولین گوشی موبایل مجهز به سیستم بزرگنمایی بدون افت کیفیت: Nokia 808 PureView
نوکیا همچنان درگیر مشکلات پلتفرم و سیستم عامل بود و تنها نقطه قوت و پیشرفت خود را در دوربین می دید. سال 2012 سیستم بزرگنمایی بدون افت کیفیت (Lossless) در این گوشی با سنسور بسیار بزرگ 1/1.2 اینچ (41 مگاپیکسل در کنار فلاش زنون) معرفی شد و کیفیت بالا را به نمایش گذاشت. حتی دوربین خوب نیز نتوانست تضمینی برای فروش خوب این گوشی باشد.
اولین گوشی هوشمند مجهز به لرزشگیر اپتیکال: Nokia Lumia 920
باز هم نوکیا در ارائه یک فناوری خاص برای عکاسی موبایل اولین بود و در گوشی هوشمند لومیا 920 (که در مقایسه با گوشی های قبلی نوکیا استفاده از سیستم عامل ویندوز آن را به موجودی قابل تحمل تبدیل کرده است!) به استفاده از لرزشگیر اپتیکال روی آورد که تاثیری قابل توجه در کاهش لرزش دست دارد. این گوشی محصول سال 2012 است.
اولین گوشی هوشمند مجهز به سیستم فوکوس دوگانه: Samsung Galaxy S5
سامسونگ در آخرین سری از گوشی های Galaxy S علاوه بر معرفی قابلیت های تازه مختلف، به نکته ای مهم در بخش دوربین اشاره کرد و آن، استفاده از سیستم فوکوس Phase Detection در دوربین و در کنار سیستم فوکوس Contrast Detection است. سیستم فوکوس Phase Detection روشی است که در دوربین های DSLR به کار گرفته می شود و در برخی شرایط نوری عملکردی بهتر در مقایسه با سیستم فوکوس Contrast Detection (که عمدتاً در گوشی های کامپکت و دوربین های موبایل به کار میرود) دارد.
اولین گوشی هوشمند با قابلیت عکاسی فرمت خام و دقت 50 مگاپیکسل: Oppo Find 7
کمپانی تازه کار Oppo در چند نمونه از گوشی هایی که تاکنون معرفی کرده چند قابلیت ویژه و جالب معرفی کرد و در آخرین محصول از این کمپانی، دوربین 50 مگاپیکسلی با قابلیت عکاسی RAW معرفی شده است. البته سنسور این دوربین یک مدل معمولی 13 مگاپیکسل محصول سونی است، اما دارای یک قابلیت نرم افزاری ویژه است. این ویژگی میتواند حداکثر 10 عکس را به سرعت ثبت کرده و با ترکیب اطلاعات تصاویر گرفته شده (حداکثر چهار تصویر)، عکس نهایی با دقت بسیار بالا را به ثبت برساند.
دیدگاهتان را بنویسید