تا آن جایی که به یاد دارم معرفی بازی Unravel یکی از بهرین بخش های کنفرانس اختصاصی شرکت EA در نمایشگاه E3 سال گذشته به شمار می رفت (حداقل برای نگارنده که این گونه بود). این فرآیند در گردهمایی امسال با بازی Fe تکرار شد و معرفی این بازی در اواسط کنفرانس اختصاصی شرکت EA در نمایشگاه E3 2016 کم و بیش همان حس و حال بازی Unravel در کنفرانس مشابه سال گذشته را تداعی می کرد. در مطلب پیش رو قصد داریم نگاه دقیق تری به این بازی جالب و خلاقانه داشته باشیم.
بازی Fe توسط یک تیم بازی سازی مستقل به نام Zoink ، که در شهر گوتنبرک سوئد مستقر هستند، در دست تولید بوده و می توان آن را یک بازی ماجرایی با سبک و سیاق هنری توصیف کرد. در این بازی شما نقش یک موجود زنده ی کوچک را بر عهده دارید که به ناگهان چشم باز می کند و خود را در قلب جنگلی بزرگ، تاریک و اسرار آمیز می یابد. بی آن که بداند کیست، کجاست یا این که قرار است چه کاری انجام دهد و به کجا برود. به گفته ی سازندگان بازی Fe این اثر قرار است ارتباط پیوسته و ناگسستنی موجود میان موجودات زنده با یکدیگر و با طبیعت پیرامون شان را به معرض تماشای بازیبازان قرار دهد و گیم پلی خود را بر این حقیقت مهم بنا بگذارد که همه ی موجودات زنده به نوعی با یکدیگر مرتبط و پیوسته بوده و به هیچ وجه جدا از یکدیگر نیستند. در واقع هدف اصلی بازیباز در طول بازی Fe همین موضوع یعنی ایجاد ارتباط با محیط پیرامون خود و برقراری رابطه با تک تک موجودات زنده ای خواهد بود که در این جنگل تاریک و اسرار آمیز سکونت دارند. رابطه ای که از طریق آواز و صدا برقرار می شود و درست از همین طریق قوام می یابد. در واقع در طول بازی Fe هیچ دیالوگی وجود نخواهد داشت و تنها راه ارتباطی بازیباز با سایر موجودات زنده ی حاضر در جنگلی که در دل آن به سر می برد برقراری رابطه با آن ها از طریق ایجاد صداست. به بیان بهتر هر کدام از ساکنان جنگل یاد شده که اکثر آن ها را موجودات عجیب و غریب با طراحی هنری منحصر به فرد تشکیل می دهند از صدای مختص به خود بهره می برند که بازیباز ناچار به فرا گرفتن آن ها برای برقراری ارتباط با این موجودات خواهد بود. در این میان حتی گیاهان این جنگل نیز از آواز های منحصر به خود بهره می برند؛ صدا ها و آوا هایی که بازیباز با فرا گرفتن آن ها قادر به پیشروی در طول مراحل این اثر خواهد بود. البته جنگلی که این موجود عجیب و دوست داشتنی خود را به یک باره در دل آن می یابد به هیچ وج مکان امن و بی خطری به شمار نمی رود. در این میان مهم ترین تهدیدی که در بازی Fe بر سر راه بازیباز قرار دارد موجودات دو پایی هستند که به عنوان موجودات حامی سکوت شناخته می شوند. موجوداتی که با صدا های منحصر به فرد سایر موجودات آوازه خوان جنگل میانه ی چندان خوبی ندارند و قصد خاموشی آن ها را در سر می پرورانند. در واقع این موجودات را شاید بتوان نمادی از انسان ها قلمداد کرد که در کل موجودات بسیار بی ذوق و خود خواهی به شمار می روند و هر کجا که به سر می برند کمر به نابودی طبیعت پیرامون خود و زیبایی های موجود در آن بسته اند. تنها راه مبارزه با این موجودات در بازی Fe برقراری ارتباط با سایر موجودات زنده ی حاضر در جنگل به شیوه های مختلف خواهد بود. به عنوان مثال در بخش کوتاهی از نمایش این بازی در کنفرانس اختصاصی EA در نمایشگاه E3 امسال مشاهده کردیم که شخصیت نخست داستان موجود بزرگ و قدرتمندی را وادار می ساخت تا با نعره های بلند خود و پرتاب اشیا به سمت موجودات حامی سکوت، آن ها را از دور و بر بازیباز دور گرداند.
بازی Fe نخستین اثر ساخته شده در پروژه ی Originals شرکت EA خواهد بود. پروژه ای که قرار است از این پس به شکل منظم از سوی سران این شرکت ادامه یابد و سه هدف مهم و عمده را دنبال نماید. نخستین هدف پروژه ی Originals این است که به ایده های نو، خلاقانه و متفاوت فرصت تبدیل شدن به واقعیت در قالب بازی های کامپیوتری جدید را بدهد. ایده هایی که اکثر آن ها به اعضای فعال در استودیو های بازی سازی مستقل و کم نام و نشان تعلق دارند و حمایت از آن ها هدف دوم پروژه ی Originals را تشکیل می دهد. در واقع سران شرکت EA قصد دارند از طریق این پروژه ی نو پا، هر سال به تعداد محدودی از بازی های کامپیوتری جدید و مستقل که از ایده های بسیار خلاقانه و نو آورانه ای در ساختار خود بهره می برند فرصت انتشار بدهند و از آن ها حمایت مالی و تبلیغاتی نمایند. به عبارت بهتر ظاهر شدن شرکت EA در قامت ناشر و حامی مالی اصلی تولید عناوین مستقلی نظیر بازی Fe هدف سوم پروژه ی Originals را تشکیل می دهد و به دلیل پر هزینه بودن فرآیند تولید بازی های کامپیوتری در این روزگار این امکان می تواند فرصت بسیار خوبی برای عرض اندام استودیو های مستقلی باشد که اعضای فعال در آن ها ذهن بسیار خلاق و نوجویی در امر طراحی و تولید بازی های کامپیوتری دارند. در واقع پروژه ی Originals را می توان شکل انحصاری شده و کوچک شده ی بخش Early Access شبکه ی استیم به شمار آورد که به بازی سازان مستقل فرصت معرفی آثار خود به علاقه مندان دنیای بازی های کامپیوتری را می دهد اما در عین حال به حمایت مالی از این پروژه ها نمی پردازد (فرآیندی که در پروژه ی Originals قرار است به شکل نسبتاً متفاوتی دنبال شود). به هر حال در کل می توان پروژه ی جدید شرکت EA یا همان Originals را حرکت مثبت و خوبی در صنعت بازی سازی ارزیابی کرد. پروژه ای که بنا بر گفته های نایب رییس اجرایی بخش استودیو های شرکت EA یعنی پاتریک سودرلاند هدف اصلی آن این خواهد بود که علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری هر سال بتوانند بازی های کامپیوتری بیشتری را که از لحاظ ساختار کلی به بازی Unravel شباهت دارند تجربه نمایند و از این تجربه لذت ببرند.
آره واقعا دیگه همه بازیا دننو دارن:smiley0 اینام واسه این قفل گذاشتن که سود خودشونو بکنن، چون نمیخوان زحمتشون با کرک شدن به پایان برسه
بازی unravel عالی بود اما چون دو بعدی بود واقعا موندم چرا روش دنوو گذاشتن!!