تلفن ها را می توان به گونه های مختلفی طبقه بندی کرد. از لحاظ اندازه، دوربین، جنس موارد به کار رفته در بدنه، پردازشگر، باتری، قیمت و موارد بسیار زیاد دیگر. بر اساس هر کدام از این طبقه بندی ها، هر کسی انتخاب های خاص خود را دارد و دستگاه های مشخصی را در لیست برترین ها قرار خواهد داد. همچنین احتمال تکراری بودن نام چند دستگاه خاص در لیست عد زیادی بسیار پایین است چون هر کسی با توجه به نوع استفاده و منطقه ای که در آن زندگی می کند با موبایل های متفاوتی سر و کار داشته است. اما اگر بخواهیم از موبایل هایی نام ببریم که هر کدام باعث تحول چشمگیری در صنعت خود بوده اند چطور؟ دستگاه هایی که هر یک بنا به دلیلی، توانسته اند نام خود را در فهرست بلند بالای تلفن های همراه ابدی کنند. در ادامه با ما همراه باشید با فهرستی از 8 تلفن افسانه ای تاریخ.
شماره 1: Nokia 3310
امکان ندارد سن شما از 20 سال بیشتر باشد و تا به حال اسم نوکیا 3310 را نشنیده یا با آن کار نکرده باشید. در همه خانواده ها حداقل یک نفر بوده که از این تلفن سمبلیک استفاده کرده باشد. 3310 دستگاهی بود که باعث شد نوکیا امپراطوری خود را بنا کند. کمپانی فنلاندی در این دستگاه از کاورهای XpressOn استفاده کرده بود و گل سر سبد امکانات آن هم بازی Snake بود. 3310 با آن استحکام مثال زدنی و طول عمر باتری که در افسانه ها آمده به چند سال هم می رسید (!) شایسته قرار گرفتن در این لیست خواهد بود.
شماره 2: موتورولا RAZR V3
V3 برای موتورولا دقیقا همان نقشی را بازی می کرد که 3310 برای نوکیا داشت. تا پیش از عرضه V3 تلفن های همراه بیشتر شبیه تکه ای آجر بودند و حتی تصور داشتن یک گوشی باریک با بدنه ای فلزی غیر ممکن به نظر می رسید. طراحی V3 آنقدر معروف شد که موتورولا چندین سال از آن استفاده کرد و بی راه هم نیست اگر بگوییم این دستگاه بود که باعث محبوبیت بالای تلفن های تاشو در آن دوره شده بود. عرضه V3 رقبای موتورولا را وادار کرد دستی به سر و روی بخش طراحی خود بکشند و به این ترتیب عصری نو در زمینه طراحی موبایل آغاز شد.
شماره 3: Nokia N95
سال های گذشته نوکیا، موتورولا و RIM (که حالا با نام بلک بری شناخته می شود) غول های دنیای موبایل بودند. صحبت ما مربوط به دوره ای است که چیزی با عنوان تلفن پرچم دار در بازار وجود نداشت و تفاوت ها را موارد دیگر رقم می زدند. اما داستان نوکیا N95 چیز دیگریست. اولین تلفن پرچم دار دنیای موبایل. هنوز هم که هنوز است N95 با آن دوربین بی نقصش می تواند با بسیاری از تلفن های هوشمند فعلی رقابت کند و در واقع این دستگاه اولین موبایلی بود که بحث استفاده از دوربین های قوی در گوشی های موبایل را به امری بسیار مهم تبدیل کرد. طراحی چشم نواز (که هم از بالا و هم از پایین به صورت کشویی باز می شد) و سیستم عامل بسیار قدرتمند (البته مربوط به عصر خودش) همه و همه باعث شدند ده ها میلیون عدد از این این دستگاه فراموش نشدنی در سراسر جهان به فروش برسد.
شماره 4: Apple iPhone 3G
بی انصافی است اگر از تلفن های افسانه ای صحبت کنیم و نامی از اپل به میان نیاوریم. البته شاید عقیده داشته باشید که برای این جایگاه باید نسل اول آیفون را در نظر می گرفتیم، اما iPhone 3G پس از بر طرف کردن برخی نقایصی که در نسل اول تلفن های اپل وجود داشت و مهم تر از همه، معرفی app Store شایسته حضور در این فهرست خواهد بود. تا پیش از معرفی app store، برنامه های موبایل موارد بسیار غریبی بودند که فقط بعضی ها از آنها استفاده می کردند و آن هم تنها در مقیاسی کوچک وجود داشت. اما اپل توانست تنها پس از یک سال از معرفی، آمار 1 میلیارد دانلود از فروشگاه برنامه های خود را جشن بگیرد. همچنین iPhone اولین دستگاهی بود که ایده صفحه نمایش لمسی را به درستی درک کرده بود و همین باعث شد گوگل که در آن زمان به دنبال عرضه دستگاهی با پلتفرمی شبیه به بلک بری بود، کار خود را نیمه تمام بگذارد و به دنبال توسعه اندروید برود.
شماره 5: T-mobile G1
اتحاد تلفن های آزاد (به رهبری گوگل) برای مقابله با سیستم عامل بسته iOS، دستگاه اندرویدی T-mobile G1 را با همکاری کمپانی تایوانی HTC معرفی کرد. G1 که در واقع اولین دستگاه اندرویدی بود، اولین قدم در مسیر بعدها پر افتخار این سیستم عامل به حساب می آید. آیکونیک بودن G1 نه فقط به دلیل استفاده آن از اندروید، بلکه برای در نظر گرفتن افرادی بود که دلشان نمی خواست از کیبورد های فیزیکی دل بکنند. صفحه کلید کشویی این دستگاه ایده ای بود که به مرور زمان محو شد، اما سیستم عامل اندروید، میراث فراموش نشدنی این دستگاه است که حالا به پر کاربرد ترین سیستم عامل دنیا تبدیل شده.
شماره 6: Samsung Galaxy Note
سری نوت سامسونگ از آن مدل هایی است که می توان مدت ها درباره اش صحبت کرد. از صفحه نمایش عجیب و غریب و بسیار بزرگش (البته در زمان معرفی دستگاه) گرفته تا شیوه پر ریسک تولید آن، همه از جمله مواردی هستند که می توانند به راحتی Galaxy Note را وارد لیست تلفن های افسانه ای کنند. سری نوت سامسونگ را باید پدر فبلت های امروزی دانست. احتیاجی به گفتن نیست که امروزه، تمایل عمده کاربران موبایل ها به استفاده از صفحه نمایش های بزرگ است، اما پیش از معرفی Galaxy Note داشتن یک تلفن همراه 5.5 اینچی خنده دار به نظر می رسید. گلکسی نوت نشان داد که چنین اندازه ای هم هواداران زیادی دارد و به این ترتیب بود که داستان یکی از پر فروش ترین محصولات دنیای موبایل آغاز شد.
شماره 7: Motorola Moto G
شاید بتوان سامسونگ را یک کمپانی انقلابی در زمینه تلفن های پرچم دار دانست. اما موتورولا دقیقا روی نقطه مقابل متمرکز شد و تلاش کرد انقلابی در زمینه تلفن های رده اولیه به وجود آورد. اگر بخواهیم موفقیت Moto G را در یک جمله خلاصه کنیم باید گفت این دستگاه همه تصوراتی را که کاربران از یک تلفن رده ورودی داشتند تغییر داد. طراحی بسیار خوب، استفاده از پلتفرمی بسیار شبیه به اندروید خالص که باعث بهبود کارایی دستگاه شد از جمله موفقیت های Moto G بودند. می توان گفت موتورولا توانست ایده داشتن امکاناتی بسیار خوب با قیمتی پایین را به خوبی پیاده کند و این موفقیت را در نسل های بعدی Moto G نیز ادامه دهد. در حال حاضر جدیدترین سری از این دستگاه های محبوب حتی توانایی شخصی سازی گسترده توسط کاربر را دارند و به همیت دلیل است که Moto G می تواند در فهرست ما قرار بگیرد.
شماره 8: سامسونگ گلکسی اس 6 اج
سامسونگ را باید یکی از شایسته ترین کمپانی های این فهرست نامید. این شرکت کره ای کار خود را با ساخت دستگاه های معمولی آغاز کرد و در مدت کوتاهی توانست به یکی از ثروتمندترین کمپانی های دنیا تبدیل شود. اگر کمی مهربانانه تر هم به سامسونگ نگاه کنیم می توان گفت آنها بودند که اندروید را به عنوان یک سیستم عامل در میان کاربران محبوب کردند و شاید اگر دستگاه هایی مانند خانواده نوت یا Galaxy S II نبودند اندروید نمی توانست این موفقیت را به دست آورد. اما سامسونگ دوران سخت را هم سپری کرده. پس از ناکامی Galaxy S5 در فروش، آنها برای بازگشت به صدر جدول ایده های قدیمی خود را کنار گذاشتند و دستگاهی واقعا تحسین بر انگیز را روانه بازار کردند. Galaxy S6
دارای یکی از رادیکال ترین طراحی های ممکن در میان تلفن های هوشمند است و همین طراحی خاص نیز توانست محبوبیت آن را به شدت افزایش دهد.
البته دستگاه های دیگری را هم می توان به این لیست اضافه کرد. برای مثال Motorola DynaTAC که اولین تماس موبایلی و بی سیم دنیا با آن انجام شد، نوکیا 2110 که اولین بار زنگ از زنگ مخصوص نوکیا استفاده کرد و همچنین آیفون 4 که در زمان خودش، انقلابی در زمینه طراحی به حساب می آمد و پس از آن بسیاری از کمپانی ها سعی کردند از ظاهر فوق العاده زیبای آن تقلید کنند. نظر شما درباره این فهرست چیست و شما جای کدام دستگاه ها را در آن خالی می بینید؟
یعنی خدا وکیلی الجی نباید تو لیست میبود واقعا دمتون گرم :l:lجا تفکر داره
گوشی های ضد آب ایده خوبی بودن ولی هیچ وقت جدی گرفته نشدن
پس گوشی های ضد آب چی!
به نظر من جای سونی در این مجموعه خالی میباشد و سونی با سری واکمن هایش باعث روی آوردن بیشتر مردم به گوشی موبایل شد …..
N95 رو سال 85 به قیمت 500 هزارتومن خریدم هنوزم هم دارمش بهترین گوشی در زمان خودش بود حتی دوربین جلوش هم که درست نمیدونم 1.2 هستش یا 2 الانم توی گوشی های هوشمند استفاده میشه !
فقط یک بار به طور کحشتناکی از دستم افتاد خورد زمین صفحه اش خورد شد که یکی جایگزینش کردم
اون موقع خبری از چینی آشغال نبود و گوشی من فنلاندی هستش
البته ۶۶۰۰ گوشی خیلی خوبی بود ولی اولین گوشی با قابلیت عکسبرداری j-phone بود که تو ژاپن فروخته شد
ملاک این لیست گوشیایی هستن که یه تغییری تو روند ساخت موبایلها ایجاد کرده باشن. وگرنه hd2 گوشی خیلی خوبیه
اچ تی سی وان یا باترفلای هر دو تا گوشی های خیلی خوبی بودن،ولی ویژگی نداشتن که تو تلفن های بعدی یه موج ایجاد کنن
منظورتون اون قدیمیاست؟
جای 6600 به عنوان اولین گوشی با قابلیت فیلم و عکس برداری و نمایش فیلم و بلوتوث و صفحه رنگی واقعن خالیه
بهتر بود سال معرفی هر محصول رو هم کنارش می نوشتید.
ممنون از پست عالیتون.
به نظرم htcc hd2 هم تو این لیست جا داشت ، میتونین تو سایت xda آمارشو ببینید، مخصوصا با CPU قوی و صفحه نمایش بزرگش در زمانی که عرضه شد
خدایی اچ تی سی وان یا باترفلای یا اون مدل chachaواقعان جاشون خالیه تازه ایسوس زنفون 2 هم خوبه اولین گوشی دنیا با رم 4.البته ایسوس تازه کاره ولی اچ تی سی باید یه جاییی داشته باشه.
N73 هم خیلی عالی بود من خودم هنوز یکی دارم. ولی خوب موفقیتش زیر سایه N95 بود همیشه چون به فاصله کمی معرفی شدن
البته این لیست گوشیایی توش هستن که یه تغییری تو روند ساخت موبایلهای دیگه ایجاد کردن. به خاطر همین ۱۱۰۰ نیست. ولی در کل با اینکه ۱۱۰۰ یه مدل فراموش نشدنی حداقل برای ما ایرانیاست موافقم
سونی اریکسون کدوم مدل؟
راستی 5800!!
اولین گوشی ویندوزفونی چی میشه پس؟!
🙁
سونی اریکسون جاش خالیه
ال جی بانو جی فلکس جاش خالیه
به خاطر این که مال نسخه تحت اپراتور at&t هست
دقت کنید میبینید که آرم سامسونگ پایین هست
البته نسخه لاکش همشون این طور نیستن و حتی نسخه تحت همین اپراتور با این اصلی هم هست. این یکی از نمونه های تحت اپراتور at&t هست و من S2 هم دیدم بدون دکمه هوم فزیکی
یه جای کار عکس نوت میلنگه!
دکمه فیزیکی هوم نداره! مگه میشه؟ پس اونی که من باهاش ور رفتم چی بود؟! 😮
نوکیا 1100 آخره گوشیه.همین طور نوکیا N73
جای 1100 خالیه
K750 رو نمیدونم ولی جی فلکس میتونست تو لیست باشه. هر چند خلاقیت سامسونگ تو صفحه های خمیده استقبال بیشتری ازش شد تا ال جی
من خودم اول موتورولا V3داشت .بعد هم یه سونی اریکسون C902گرفتم وتا حالا دارمش .تا الان حرفی ازش نشنیدم اما واسه من خیلی خوب کارکرده .یادش بخیر استاد انگلیسی راهنماییمون یه دونه3310داشت باهاش تو کلاس گردو می شکست و می خورد .
3310 رو خوب اومدی 🙂
گوشت کوب هم مینوشتی 🙂
انصافا جای K750 خالی نیست ؟ Gflex 2 چی ؟