در روزهای گذشته در دو بخش جداگانه با 6 ورزشگاه میزبان مسابقات جام ملت های اروپا 2016 آشنا شدیم. این ورزشگاه ها عبارت بودند از استادوفرانس، ولودروم، ورزشگاه بزرگ المپیک لیون، ورزشگاه پی یر مارو، پارک دو پرنس و ورزشگاه بوردو. همان طور که میدانید 10 ورزشگاه برای میزبانی این رقابت ها انتخاب شده اند و در این پست قصد داریم با چهار ورزشگاه دیگر باقیمانده نیز آشنا شویم. در ادامه با ما همراه باشید.
Stade Geoffroy-Guichard
ورزشگاه جئوفروی – گویچارد، استادیوم اختصاصی باشگاه سنت اتین است که در همین شهر قرار دارد و قادر به میزبانی 41500 نفر می باشد. این ورزشگاه جزو قدیمی ترین استادیوم های فرانسه است که در سال 1931 و بر روی زمین وقف شده توسط فردی به همین نام ساخته شده است و فرزند او که موسس باشگاه نیز به شمار میرفت نام پدر خود را بر روی استادیوم قرار داد. این ورزشگاه در ابتدا دارای یک پیست دو میدانی نیز بوده است اما پس از بازسازی آن در سال 1956، پیست از نقشه آن حذف شده و استادیوم به سبک انگلیسی نوسازی شده است. چهار جایگاه ورزشگاه جئوفروی – گویچارد با نام های چارلز پاری، جین اسنلا، پی یر فاوران و هنری پوین شناخته می شوند. در سال 1968 بود که پس از واگذاری باشگاه به شهر سنت اتین بازسازی دیگری به این ورزشگاه پیر تعلق گرفت و ظرفیت آن به حدود 40 هزار نفر رسید. همچنین در سال 1984 و برای مسابقات جام ملت های آن دوره ظرفیت به 48270 نفر افزایش یافت که البته همه آن دارای صندلی اختصاصی نبود. در نهایت برای برگزاری مسابقات جام جهانی 98 آخرین بازسازی بر روی ورزشگاه صورت گرفت و به صورت فعلی در آمد. مشهور ترین بازی برگزار شده در این ورزشگاه در چهارچوب جام جهانی 98 فرانسه و بین تیم های انگلستان و آرژانتین در مرحله یک شانزدهم پایانی است.
Stade de Nice
استادیوم شهر نیس، ورزشگاه اختصاصی تیم این شهر و دارای ظرفیت 35624 نفر است که در سال 2013 افتتاح شده است. این ورزشگاه با نام های Allianz Riviera و Grand Stade de Nice نیز شناخته می شود. ساخت ورزشگاه نیس از سال 2011 آغاز شد و با صرف هزینه 245 میلیون یورو که بخشی از آن از طریق کمک های مردمی جمع آوری شده بود در نهایت پس از دو سال کار ساخت به پایان رسید. البته با توجه به قرارداد باشگاه نیس با سازمان بیمه ای Allianz (که ورزشگاه تیم بایرن مونیخ آلمان هم به نام آنهاست)، نام این ورزشگاه به Allianz تغییر پیدا کرد. قرار است سه بازی مرحله گروهی و یک بازی در مرحله یک شانزدهم پایانی یورو 2016 در این ورزشگاه انجام شوند.
Stade Bollaert-Delelis
استادیوم بولارت دللیس در شهر لنس، ورزشگاه اختصاصی این تیم به شمار می رود که در سال 1934 ساخته شده و 38223 نفر ظرفیت دارد. در زمان افتتاح این استادیوم تنها ظرفیت میزبانی از 12 هزار نفر را دارا بود اما در سال 1970 با اضافه شدن یک جایگاه جدید ظرفیت و شکل گرفتن ساختار بیضی شکل ورزشگاه ظرفیت آن نیز افزایش پیدا کرد. طبقه دوم ورزشگاه بولارت دللیس برای انجام بازی های یورو 1984 به آن اضافه شد و ظرفیت آن از 39 هزار به 51 هزار نفر افزایش پیدا کرد. با این حال بازسازی مجدد ورزشگاه در سال 2004 ظرفیت آن را به حدود 40 هزار نفر رساند. جالب است بدانید نام ورزشگاه نیز در سال 2012 پس از مرگ شهردار با سابقه شهر لنس با اسم او تغییر پیدا کرده است و تا قبل از آن با نام استادیوم فلیکس بولارت شناخته میشد. سه بازی مرحله گروهی و یک بازی در مرحله یک شانزدهم پایانی در این ورزشگاه برگزار خواهند شد.
Stadium de Toulouse
ورزشگاه تولوز در این شهر استادیوم اختصاصی تیم تولوز بوده و 35472 نفر ظرفیت دارد. این ورزشگاه نیز جزو سازه های ورزشی قدیمی فرانسه به حساب آمده و در سال 1938 افتتاح شده است. پس از نیم قرن انجام بازی های مختلف از جمله بازی های جام جهانی 1938، انتخاب این ورزشگاه برای شرکت در مسابقات جام جهانی 98 فرانسه باعث بازسازی آن شد و مجددا به منظور میزبانی مسابقات یورو 2016 نیز بودجه دیگری برای نوسازی آن اختصاص یافت که ظرفیت آن را به میزان فعلی رساند. سه بازی مرحله گروهی و یک بازی در مرحله یک شانزدهم پایانی در استادیوم تولوز برگزار خواهند شد.
سه تا از این استادیوم ها اسم ادم روشونه.بهترین ورزشگاهی که من خیلی دوسش دارم استادیوم ملی پکن مشهور به bird’s nest یا اشیانه پرنده است که بازیهای المپیک ۲۰۰۸ توش برگزار شده و بزرگترین سازه فلزی در جهانه.