محققین به تازگی متوجه شده اند که یک بد افزار ویندوزی در 132 اپلیکیشن اندرویدی وجود دارد اما این بد افزار بر روی پلتفرم اندروید هیچ تاثیری ندارد. این نتایج حاصل تحقیقات موسسه ی امنیتی Palo Alto Networks صورت گرفته که مدعی است این کد آسیب رسان به صورت بسیار پنهان در اسناد مربوط به فایل های HTML در داخل دیگر فایل های HTML یکپارچه بوده است. 132 اپلیکیشنی که به این بد افزار آلوده هستند توسط هفت توسعه ی دهنده ساخته شده اند که هیچ ارتباطی بین آنها وجود ندارد اما به نظر میرسد سرچشمه ی تمامی این اپلیکیشن ها کشور اندونزی است. علاوه بر این، این تیم امنیتی معتقدند که توسعه دهندگان این اپلیکیشن ها از وجود این بدافزار کاملا بی اطلاع بوده اند.
همان طور که گفته شد این بدافزار ویندوزی در سیستم عامل اندرویدی هیچ گونه تاثیری ندارد هر چند به عقده ی Palo Alto این میتواند سناریویی دردسرساز برای پلتفرم هایی باشد که این بدافزار ها را به دستگاه های دیگر منتقل میکنند. Palo Alto خاطر نشان کرده است که کاربران میتوانند با رعایت چند نکته که اغلب هکر ها از آنها برای انتقال یک بدافزار استفاده میکنند، دستگاه خود را تا حد زیادی ایمن کنند. استفاده از استورهای نرم افزاری مورد اعتماد و رعایت دسترسی های یک اپلیکیشن از جمله مهم ترین نکاتی هستند که کاربران باید توجه زیادی به آنها داشته باشند. در نهایت این موسسه ی امنیتی اعلام کرده است که تیم امنیتی گوگل این اپلیکیشن های آلوده را یافته و آنها را از گوگل پلی حذف کرده است.
از آنجا که اندروید پر کاربرترین پلتفرم موبایل در جهان محسوب میشود، اولین هدف هکر ها نیز محسوب میشود بنابراین کاربران این پلتفرم مطمئنا بیشتر نگران امنیت دستگاه خود هستند اما گوگل نیز روز به روز سیستم امنیتی خود را تقویت میکند و به خصوص نظارت بر روی اپلیکیشن هایی که وارد گوگل پلی میشوند را به طور ویژه ای ادامه میدهد. هر چند میلیون ها اپلیکیشن و میلیارد ها دستگاه اندرویدی فعال کار دشواری است.
دیدگاهتان را بنویسید