بسیاری از ما برای اتصال روزانه ی ابزار های هوشمند خود به شبکه ی اینترنت از تکنولوژیWi – Fi استفاده می کنیم (در واقع کار به جایی رسیده است که این روز ها در هنگام ملاقات با دوستان و آشنایان، به جای سلام و احوال پرسی با آن ها، ابتدا رمز Wi – Fi منزل شان را از آن ها می پرسیم!). اگر چه این تکنولوژی جا افتاده، بسیار مفید و کار راه انداز به نظر می رسد اما یک نکته ی منفی بزرگ را می توان برای آن متصور شد. این که استفاده از امکان ارتباطی Wi – Fi معمولاً قدرت و توان مضاعفی را از ابزار های استفاده کننده از آن می گیرد و در واقع مشکل بسیاری از کاربران تلفن های همراه این است که به محض شروع استفاده از Wi – Fi شارژ گوشی شان به سرعت مصرف می شود. حال برای از میان برداشتن این مشکل شایع، در نمایشگاه CES امسال از تکنولوژی جدیدی پرده برداری شده است که می تواند اندکی چاره ساز باشد.
این روز ها تولید ابزار های هوشمند وارد فاز تازه ای شده است و هر روز شاهد تولید ابزار هایی هستیم که بسیاری از آن ها محصولاتی بسیار کوچک و جمع و جور محسوب می شوند و در واقع ساختار آن ها به گونه ای طراحی شده است که انرژی بسیار کمتری مصرف کرده و با یک بار شارژ شدن می توانند برای مدت های طولانی کار کنند. به همین دلیل این دسته از ابزار های هوشمند به علت نوع معماری ساختاری خود قادر به بهره مندی از اتصال Wi – Fi به گونه ای کارامد نیستند. به عنوان مثال می توان به دست بند های هوشمند یا ساعت های هوشمند اشاره کرد که این روز ها استفاده از آن ها اندک اندک شکل جدی تری به خود می گیرد. مسلماً هیچ کاربری دوست ندارد که ساعت هوشمندش به شکل روزانه نیاز به شارژ مجدد داشته باشد و در عین حال این دسته از کاربران به هیچ وجه نمی توانند قید استفاده از امکانات ارتباطی موجود در ساعت هوشمند خود را بزنند؛ چرا که در درجه ی نخست آن ها اصولاً ساعت هوشمندشان را به دلیل استفاده از همین امکانات خریداری کرده اند (و البته به دلیل چشم و هم چشمی و کور کردن چشم در و همسایه!). به منظور یافتن راه حلی برای این مشکل، در نمایشگاه CES امسال شاهد معرفی تکنولوژی جدیدی هستیم که با نام HaLow شناخته می شود و کم و بیش همان کار Wi – Fi را در مقیاسی متفاوت انجام می دهد. در واقع این تکنولوژی جدید توسط همان تشکیلاتی در دست طراحی است که پیش از این به طراحی تکنولوژی ارتباطی Wi – Fi اقدام کرده بودند و اکنون با نام Wi – Fi Alliance شناخته می شوند.
البته باید توجه داشت که این تکنولوژی جدید یا همان HaLow در کل نمی تواند جانشینی برای Wi – Fi محسوب شود؛ چرا که برخلاف تکنولوژی مذکور، کاربران با بهره گیری از امکان ارتباطی HaLow قادر به جابجایی حجم قابل توجهی از اطلاعات نخواهند بود. در واقع تکنولوژی HaLow بیشتر به کار کسانی خواهد آمد که از ابزار های هوشمند عمدتاً تک منظوره (نظیر دست بند های هوشمند) استفاده می کنند و قصد جابجایی حجم مختصری از اطلاعات را توسط ابزار های هوشمند خود دارند. به همین دلیل این تکنولوژی در حال حاضر رقیبی چندان جدی برای Wi – Fi محسوب نمی شود و در عوض از آن به عنوان جایگزینی برای امکان ارتباطی بلوتوث یاد می شود. دلیل اصلی این امر هم آن است که تکنولوژی HaLow به طور دقیق همان کار های بلوتوث را انجام می دهد و در عین حال نقاط قوت بیشتری نسبت به این تکنولوژی ارتباطی نسبتاً قدیمی دارد. در واقع نخستین نقطه قوت HaLow نسبت به بلوتوث این است که این تکنولوژی جدید میزان باتری کمتری از ابزار های هوشمند کم توان مصرف می کند و از همین رو تکنولوژی ارتباطی کارامد تری نسبت به بلوتوث خواهد بود. سوای این امر HaLow مسافت گسترده تری را هم تحت پوشش خود قرار می دهد و علاوه بر آن از دیوار ها نیز به شکل آسان تری عبور می کند. حتی از این لحاظ گفته می شود که HaLow نسبت به Wi – Fi نیز برتری خواهد داشت. به این دلیل که محدوده ی فعالیت HaLow در حد 900 MHz خواهد بود و این در حالی است که Wi – Fi در محدوده ی 2.4 GHz و 5 GHz به فعالیت می پردازد. ضمن این که تکنولوژی ارتباطی HaLow از استاندارد جدید 802.11 ah پشتیبانی خواهد کرد و بنا بر این طراحان این تکنولوژی ارتباطی جدید اعتقاد دارند که HaLow در طی سال های پیش رو نقش بسیار مهمی را در بحث اینترنت اشیا و همچنین در فراهم آوردن امکانات ارتباطی مربوط به ابزار های کوچک و کم توان هوشمند ایفا خواهد نمود. ضمن این که آن ها در نظر دارند تا تکنولوژی HaLow را تا سال 2018 میلادی به خانه ی کاربران بیاورند. در این میان گفته می شود که کاربران با اضافه کردن یک چیپ ست تازه به مودم های قدیمی قادر خواهند بود تا از تکنولوژی ارتباطی جدید HaLow استفاده کنند. بنا بر این می توان انتظار داشت که ظرف سال های آینده به جای عبارت “اون فیلمه رو برام بلوتوث کن” از عبارت “اون فیلمه رو برام HaLow کن” استفاده شود. چرا که به احتمال فراوان اصلی ترین کاربرد این تکنولوژی جدید در این جا دقیقاً همین مورد خواهد بود!
زمانی که صحبت از استفاده کمتر باطری گوشی باشه،قطعا مورد جالب و خوبیه:-bd
اسمش خیلی جالب نمیباشد …
تا وقتی شرکت های گوشی سازی به فکر تغییر و تحول باتری گوشی ها نباشن این کارا واقعا فایده نداره،فقط بلدن رم و پردازنده رو ارتقاء بدن که به هیچ استفاده ای نمیاد
جالب بود