ظاهراً تجارت آزادانه این روزها به یک موضوع نایاب تبدیل شده است. برای اثبات این موضوع تنها کافیست نگاهی به وضعیت چین و آمریکا و جنگ تجاری که بین این دو کشور در جریان است بیندازید. آمریکا و چین برای چندمین بار تعرفهی واردات کالا را بالا بردند و این مستقیماً تأثیر خود را بر روی شرکتهایی مانند اپل نشان داده و خواهد داد. اما این، تنها جنگ تجاری در جریان نیست.
ژاپن و کره جنوبی از ماه اکتبر سال گذشته در حال جنگ هستند. این همان زمانیست که دادگاهی در کره حکم داد تا شهروندان کره جنوبی که که در طول جنگ جهانی دوم در Nippon Steel کار میکردند باید از ژاپن غرامت دریافت کنند. مقامات ژاپنی این تصمیم را غیرقابل تصور خواندند و اعلام کردند که زمانیکه در سال 1965 این دو کشور روابط دیپلماتیک خود را احیا کردند، در مورد این موضوع تصمیم گیری شد.
اقدام ژاپن در تلافی حکم دادگاه کره جنوبی
ژاپن در اقدامی متقابل ورود موادی مانند پلیمید فلورینت شده و هیدروژن فلوراید با خلوص بالا به کره جنوبی را با محدودیت همراه کرد. این مواد در ساخت چیپهایی که در درون گوشیهای هوشمند استفاده میشوند و نمایشگر گوشیها مورد استفاده قرار میگیرد. از اوایل ماه گذشته شرکتهایی که قصد صادرات چنین موادی را به کارخانههای کرهای مانند سامسونگ و الجی دارند باید از دولت ژاپن کسب اجازه کنند. دریافت چنین مجوزی ممکن است 90 روز زمان ببرد، دلیل آن اینست که ژاپن، کره جنوبی را از “white list” شرکای تجاری برای پیگیری سریع وضعیت، حذف کرده است. کره جنوبی هم قصد دارد تا چنین اقدامی را برای تجارت با ژاپن لحاظ کند، اما فعلاً آن را به آینده موکول کرده است. آنها برنامه دارند تا صادرات دیگر کالاهای ژاپنی به کره که در بخشهای دیگر مورد استفاده است را با محدودیت همراه کنند.
ژاپن از موضع خود کوتاه آمد
برای اولین بار پس از اعمال محدودیتها، ژاپن ارسال لاک نوری EUV به کره جنوبی را تأیید کرده است. سامسونگ از این مواد برای طراحی چیپستها با لیتوگرافی ماوراءبنفش استفاده میکند. این طراحی دقت بالاتری دارد و امکان قرارگیری ترانزیستورهای بیشتر بر روی تراشه را فراهم میکند. بدین ترتیب تراشه قویتر خواهد بود و مصرف انرژی کمتری خواهد داشت. ژاپن کنترل 90 درصد از این مواد در سراسر جهان بر عهده دارد. این یعنی سامسونگ نمیتواند با روی برگرداندن از ژاپنیها به سراغ تأمین کننده دیگری برود.
با این حال به نظر نمیرسد که صادرات این کالا، چیزی را در میان دو کشور تغییر دهد. یک مسئول ارشد ژاپنی در وزارت بازرگانی تأیید کرده است که تنها یک مورد از این کالاها صادر خواهد شد. یک مقام رسمی دیگر هم اعلام کرده است که این بدان معنا نیست که محدودیتها به طور کامل برای دیگر مواد نیز برداشته خواهد شد. در حالیکه این مواد میتوانند برای تولید گوشی هوشمند استفاده شوند، میتوان در کارخانههای ساخت اسلحه نیز از آنها استفاده کرد.
آیفونهای اپل که از نمایشگرهای OLED استفاده میکنند، میتوانند تحت تأثیر این جنگ تجاری قرار بگیرند. چرا که محدودیت ارسال هیدروژن فلوراید که در ساخت نمایشگرهای گوشیهای هوشمند استفاده میشود، همچنان پابرجا است و سامسونگ و الجی هر دو در دریافت مواد مورد نیاز خود با تأخیر روبهرو شدهاند. این یعنی در صورت ادامهدار بودن ماجرا اپل در تأمین نمایشگر آیفونهای سال 2019 خود با مشکل مواجه خواهد شد.
احسنت.
انگلیس رو خیلی خوب گفتی.
مرسی.
ما همون زورمون به عراق بچربه کافیه بقیه شون پیشکش
روسیه و انگلیس کثیف بیشترین ضرر رو آسیب رو به این مملکت زدند و میزنند
نصف ایران رو این بی همه چیزا تجزیه کردن رفت پی کارش
پول این تجزیه هزاران برابر غرامت جنگ ایران و عراقه
:smiley7:smiley7:smiley7
لایک.
جالبه بدونی اخیرا فهمیدم قطعنامه صادر شد فروش سلاح ممنوع بعد همین کشورا به صدام سلاح اجاره دادن
اجاره
سلام.
تمام کشورهایی که نقش اصلی رو داشتن , باید تاوان پس بدهند.
آمریکا , انگلیس , اسرائیل , عربستان صعودی , حزب بعث عراق , مصر و …
ظاهرا عراق به ما حمله کرد , ولی اگر پشتوانهء آمریکا و متحدینش نبود , عراق جرات حمله به ما را نداشت.
عراق , یه دونه فشنگ هم نمیتونه بسازه.
باید ببینیم که چه کشورهایی , عراق رو تا دندان مسلح کرده بودن.
کره ای ها هم مثل ما بی عرضه ن تو گرفتن غرامت
هنوز پس لز سالها نتونستیم غرامت جنگ ایران و عراق رو بگیریم
1100 میلیارد دلار!!!! سودش رو هم حساب کنید ببینید چقدر میشه؟؟؟
البته چون یه عده اصلیت عراقی یا عرب دارند خیلی موثر بودن تو این قضییه
:smiley0:smiley0:smiley0