همانطور که قبلاً گفتیم، هفته آینده شاهد حضور نسخه 16 گیگابایتی گوشی موبایل ال جی جی 3 آن هم با قیمت جالب 1.799.000 تومان در بازار ایران خواهیم بود. دیروز دفتر ال جی در ایران این فرصت را به رسانه های ایرانی داد تا از نزدیک با این گوشی کار کنند. ما هم کوله بار آچار و پیچ گوشتی و دوربین را جمع کردیم تا هم یک بررسی اولیه و هم کالبد شکافی این گوشی را انجام دهیم. متاسفانه با کالبد شکافی در آن زمان موافقت نشد و ما تصمیم گرفتیم به برخی ویژگی های اصلی این گوشی، به شکلی دقیق و موشکافانه بپردازیم! همراه ما باشید تا با مهم ترین ویژگی های LG G3 بیشتر آشنا شده و بیش از دیگران آماده حضور این گوشی در بازار باشید.
این مقاله قرار بود دیشب روی سایت قرار گیرد، اما پس از ارزیابی اولیه تصمیم گرفتیم به جای نگاه گذرا به گوشی ال جی جی 3، به شکلی دقیق به جی 3 بنگریم. این مقاله نسبتاً طولانی است و امیدواریم با صبر و شکیبایی به خواندن آن بپردازید!
در قسمت بالای گوشی فرستنده IR قرار گرفته است.
طراحی: شاهکار 5.5 اینچی
یکی از مواردی که از همان ابتدا ال جی روی آن تاکید می کرد، استفاده از حداکثر فضای گوشی برای قرار گیری صفحه نمایش است. در همان اولین باری که گوشی را در دست می گیرید، به خوبی در می یابید که ال جی شاهکاری در زمینه جای دادن یک صفحه نمایش 5.5 اینچی روی چنین بدنه ای ارائه کرده که بسیار ارگونومیک بوده و در ضمن مانند بسیاری از گوشی های با ابعاد صفحه نمایش بزرگ، بدنه ای هیولا وار ندارد! در واقع به قدری جای گیری صفحه نمایش روی این بدنه خوب انجام شده که می تواند حتی گوشی های با صفحه نمایش کوچکتر، مخصوصاً تولیدات سونی با لبه های ضخیم اطراف صفحه نمایش را به چالش بکشد. البته این به معنی امکان استفاده آسان با یک دست در این گوشی نیست. در ضمن، مواقعی پیش می آید که زمانی که انگشت شست خود را به سمت بخشی از صفحه می کشید، لبه های بسیار باریک باعث می شود تا انتهای انگشت شما بخش دیگری از صفحه را به شکلی نا خواسته لمس کند (ال جی جی 3 گوشی است یا فبلت؟ مسئله این است!).
نکته ویژه دیگر، حذف قاب براق پشت گوشی و استفاده از یک روکش پلی کربنات با طرح فلز است که اثر انگشت روی آن باقی نمی ماند، اما امکان خط افتادن روی آن وجود دارد. قاب پشت امکان جا شدن از بدنه را دارد و این یعنی دسترسی به باتری 3000 میلی آمپر ساعت، سیمکارت و کارت حافظه جانبی از این طریق فراهم شده است (مسئله ای که قبلاً در مورد گوشی ال جی جی 2 بسیاری از آن ایراد گرفته بودند). منحنی قاب پشت باعث می شود تا این گوشی بهتر در دست جای گیرد. در سری های قبلی G، محلی که گوش قرار می گیرد نوار فرو رفته ای وجود داشت که همواره میزبان جمع شدن گرد و غبار بود. در G3 دیگر خبری از آن فرو رفتگی نبوده و محل قرار گیری گوش هم سطح با بقیه قسمت ها است.
یکی از مواردی که دلمان برایش تنگ خواهد شد، انحنای کنار صفحه نمایش است که پیشتر در گوشی نکسوس 4 و ال جی جی 2 وجود داشت و حسی جالب از لمس صفحه در کناره ها را فراهم میکرد. طراحی دکمه های گوشی در پشت بسیار پخته تر از قبل شده اند. دکمه های تغییر حجم صدا اندکی به داخل فرو رفته اند و برآمدگی دکمه پاور شکل حرفه ای تری دارد. نتیجه کار این است که احتمال لمس لنز دوربین به شکل تصادفی کمتر از قبل خواهد بود.
هدفون همراه گوشی موبایل ال جی جی 3
خوب یا بد، این گوشی ضد آب و ضد گرد و غبار نیست. بلندگوی تک وات این گوشی به پشت آن منتقل شده و از این بابت باید اعتراف کنیم که راهکار ارائه شده از سوی سونی در اکسپریا زد 2 و HTC در وان M8 گزینه های بهتری هستند. بلندی حجم صدا و دقت صدای خروجی مناسب است، اما به هر حال تک کاناله بوده و از پشت گوشی صدا خارج می شود. در مقابل، هدفونی که ال جی به همراه این گوشی ارائه میدهد کیفیت مناسبی داشته و در مقایسه با قبل بسیار راضی کننده است. طراحی هدفون نیز مناسب بوده و می تواند بخشی از صدای محیط را به خوبی حذف کند (تست کامل این بخش را به زمانی موکول می کنیم که گوشی بدستمان رسیده باشد). اتصال هدفون در پایین گوشی قرار دارد و در بالای گوشی سنسور IR برای کنترل لوازم جانبی مختلف مانند تلویزیون، سیستم سینمای خانگی و موارد دیگر تعبیه شده است.
ال جی قاب QuickCover را این بار با پنجره ای دایره ای برای این سری از گوشی ها در نظر گرفته است. این قاب پلاستیکی بوده و با باز کردن درب آن، صفحه نمایش به شکل خودکار فعال می شود. در پنجره این قاب دسترسی سریع به برخی قابلیت ها و همچنین اطلاعات مختلف از جمله تماس و پیغام های دریافتی نمایش داده می شود. جی 3 همانند دیگر گوشی های اخیر ال جی از قابلیت Knock Code پشتیبانی میکند. این گوشی قرار است در پنج رنگ مختلف به بازار عرضه شود. جی 3 یک شارژر بی سیم اختصاصی نیز دارد که البته به همراه گوشی در ایران عرضه نخواهد شد، اما جی 3 این قابلیت را دارد که از دیگر شارژر های بی سیم با استاندارد Qi پشتیبانی کند.
صفحه نمایش: دلتنگم!
ال جی جزو اولین کمپانی هایی است که یک گوشی مجهز به صفحه نمایش با دقت QHD (برابر با 2560×1440 پیکسل و تراکم 534 پیکسل در اینچ) را به بازار جهانی عرضه کرده است. قطعاً این مسئله باعث تمایز این گوشی از رقبایش می شود، اما آیا مهاجرت از صفحه نمایش با دقت 1080P به 1440P همان تاثیر شگفت انگیز مهاجرت از دفت تصویر 720P به 1080P را داشته است؟
متاسفانه جواب ما در حال حاضر منفی است. از این بابت می گوییم “در حال حاضر”، زیرا این تازه ابتدای راه استفاده از چنین دقت تصویری در صفحه نمایش های موبایل است و قطعاً در آینده شاهد پیشرفت هایی در این زمینه خواهیم بود. دقت بیشتر صفحه نمایش و افزایش پیکسل ها به معنی نیاز به نور پس زمینه بهتر و قوی تر برای روشن کردن پیکسل ها است که این مسئله به افزایش توان مصرفی و گرما منجر خواهد شد. البته ال جی اعلام کرده از راه حل های مختلفی از جمله استفاده از حافظه موقت اختصاصی برای صفحه نمایش و Refresh Rate متغیر در ساختار این گوشی استفاده کرده است تا توان مصرفی را کاهش دهد، اما در نهایت آنچه که ما با آن روبرو بودیم نمونه ای است که واقعاً جای کار و بهبود زیادی دارد.
صفحه نمایش LG G3 با تراکم 534 پیکسل در اینچ از فاصله بسیار نزدیک
صفحه نمایش گوشی Sony Xperia Z1 با تراکم 441 پیکسل در اینچ
Sharpness زیاد هاله ای سفید دور متن ایجاد کرده است
دقت صفحه نمایش بسیار بالا است، اما در مقایسه با یک صفحه نمایش با دقت تصویر 1080P و در حالت عادی تفاوتی از بابت دقت و وضوح تصویر دیده نمی شود. تنها زمانی که از یک لنز با قابلیت ماکرو و فاصله ای بسیار نزدیک از صفحه نمایش عکس بگیرید، تاثیر دقت تصویر بالا در نمایش پیکسل ها، متون و تصاویر را خواهید دید. زاویه دید صفحه نمایش مناسب است، اما از همان اول به این مسئله پی می برید که میزان اشباع رنگ ها کاملاً غیر واقعی و بسیار اغراق شده است. مسئله عجیب دیگر که واقعاً غیر ضروری به نظر میر سد، Sharpness اغراق شده صفحه نمایش است که هم در تماشای متون و هم تماشای ویدئو ها و تصاویر به چشم آمده و در برخی شرایط آزار دهنده هم به نظر می رسد (مانند هاله روشن دور متون در برخی شرایط یا تماشای فیلم های با کیفیت که لبه اشیا و تصاویر به شکلی غیر واقعی تیز نشان داده می شوند). متاسفانه ال جی امکان تغییر در تنظیمات صفحه نمایش، میزان Sharpness یا تغییر پروفایل های رنگی را از لیست تنظیمات گوشی حذف کرده است و راهی جز سوختن و ساختن وجود ندارد! این موارد باعث می شوند تا صفحه نمایش گوشی ال جی جی 3 محیط مناسبی برای ویرایش تصویر نباشد، زیرا آنچه میبینید با واقعیت همخوانی ندارد.
صفحه نمایش گوشی پس از چند دقیقه استفاده گرم می شود. به نحوی که سیستم کنترلی گوشی امکان افزایش نور پس زمینه به نهایت مقدار ممکن به علت افزایش دما را غیر فعال می سازد. نهایت نور پس زمینه به شکلی قابل توجه از دیگر گوشی های هم رده خود پایین تر است و مشاهده آن در زیر نور مستقیم خورشید مشکل تر خواهد بود. همین مسائل و مواردی که پیشتر اشاره باعث می شود تا صفحه نمایش ال جی جی 2 و نکسوس 5 را نمونه ای بهتر و دلپذیرتر در مقایسه با ال جی جی 3 بدانیم. امیدواریم ال جی با به روز رسانی نرم افزار گوشی، حداقل امکان غیر فعال سازی Sharpness غیر واقعی یا تغییر در پروفایل های رنگی را ممکن سازد.
به روز رسانی: یک روز پس از معرفی رسمی گوشی ال جی جی 3 در ایران، یک فایل به روز رسانی با حجم تقریبی 45 مگابایت برای این گوشی منتشر شد. با نصب این فایل روی گوشی، به شکلی کاملاً چشمگیر مشکل حرارتی آن کم شده است. عمر باتری ارتقا یافته و حالا حتی پس از کارکرد طولانی مدت خبری از گرمای زیاد نخواهد بود (البته همانند هر گوشی هوشمند پیشرفته دیگری، در زمان افزایش فشار کاری گوشی گرم خواهد شد).
رابط کاربری دوربین
دوربین: تجهیزات ویژه
با آنکه دقت دوربین نسبت به قبل تغییری نداشته و اندازه سنسور نیز از دو رقیب پر مدعا در زمینه عکاسی (یعنی سونی اکسپریا زد 2 و سامسونگ گلکسی اس 5) کوچکتر است، اما ال جی با اعمال تغییراتی سعی کرده کیفیت عکاسی و فیلمبرداری را بهبود بخشد. دوربین 13 مگاپیکسلی با سنسور 1/3 اینچ از لنز F2.4 مجهز به لرزشگیر اپتیکال بهره می برد. در کنار لنز، یک سیستم تخمین فاصله IR وجود دارد که ال جی از آن به عنوان سیستم فوکوس لیزری یاد می کند (البته این اولین بار نیست که در یک گوشی از چنین سیستمی استفاده می شود). این سیستم امکان فوکوس سریع روی یک سوژه حتی در محیط های کم نور را ممکن می سازد. در عمل نیز جی 3 به ما نشان داد که سرعت فوکوس بسیار سریعی دارد و به خوبی می تواند سوژه را شناسایی کرده و روی آن تمرکز کند. فلش نیز همانند گوشی آیفون 5S دارای دو LED با ته زمینه رنگی متفاوت است که باعث می شود عکس ها گرفته شده با فلش رنگ بندی بهتر و طبیعی تری داشته باشند. طراحی نرم افزار دوربین ساده و سرراست بوده و خبری از منو های پیچیده و گمراه کننده نیست.
نمونه تصویر گرفته شده با دوربین LG G3 در حالت خودکار
نمونه تصویر گرفته شده با دوربین Sony Xperia Z1 در حالت خودکار
در زمان بررسی اولیه گوشی موقعیت های زیادی برای تست دوربین نداشتیم و به همین خاطر تنها به این عکس گرفته شده در محیط اداره دفتر ال جی و زیر نور های مصنوعی بسنده کردیم. تصویر گرفته شده دارای Sharpness مناسبی است، اما دوربین با افزایش روشنایی اکثر نقاط تصویر، سعی کرده عکس بسیار روشنی ارائه دهد که چندان واقعی به نظر نمی رسد. در این تصویر مقدار حساسیت به نور ISO 200 است و از سرعت شاتر 1/17 ثانیه استفاده شده است. در مقایسه، دوربین گوشی نسل قبل اکسپریا زد 1 توانسته رنگ ها و کنتراست تصویر را به شکل مناسب تری ثبت کند. یکی از مواردی که در بررسی گوشی جی 2 از آن ایراد گرفته بودیم، استفاده بیش از حد از سیستم کاهش نویز تصویر است. در این تصویر آزمایشی نیز شاهد از بین رفتن بافت چوب پایه ساعت در اثر استفاده از سیستم کاهش نویز هستیم. این میزان کاهش نویز در مقایسه با G2 بسیار تعدیل شده، اما همچنان گوشی زد 1 بهتر توانسته با نویز کنار بیاید.
رابط کاربری: ملالی نیست!
ساختار پایه و اولیه رابط کاربری این گوشی مانند G2 است، اما با تغییر طراحی آیکون ها و منو ها با شکلی تر و تازه از رابط کاربری روبرو هستیم. طراحی کلی رابط کاربری ساده و برراست است و بعید است کسی از آن احساس نارضایتی کند. آیکون ها شکلی فلت و صاف داشته و استفاده از رنگ های ملایم باعث شده تا این رابط کاربری دلپذیر تر از قبل باشد. اگر دقت کنید در طراحی آیکون ها سایه هایی دیده می شود. در واقع اعمال این سایه ها به ما می گوید آیکون طراحی سه بعدی دارد که با با تابیده شدن نور از بالا، سایه هایی ایجاد شده است. به هر حال اینکه این حرکت را زیبا بدانیم یا آن را باعث شلوغ شدن بی جهت آیکون ها تصور کنیم، به سلیقه کاربر بستگی خواهد داشت.
در بخش تنظیمات نیز دسته بندی گزینه های مختلف به خوبی صورت گرفته است. حالت Guest Mode همچنان وجود دارد و در ضمن خود ال جی این امکان را فراهم کرده تا بدون نیاز به نرم افزار های متفرقه، از شر فایل های موقت رها شوید. نرم افزار های پیشفرض استاندارد ال جی نیز همچنان حضور دارند و خوشبختانه می توان برخی از آن را از روی گوشی پاک کرد تا فضای بیشتری روی حافظه گوشی ایجاد شود. حرکت بین منو ها و صفحات مختلف نیز با سرعت بسیار خوب و کاملاً روان انجام می گیرد.
کارایی: اینجا چه خبره؟
ال جی جی 3 از چیپ ست Snapdragon 801 استفاده کرده و نسخه 16 گیگابایتی که برای تست در اختیار داریم، دارای 2 گیگابایت حافظه رم است (نسخه 32 گیگابایتی 3 گیگابایت حافظه رم دارد). ما همیشه برای تست گوشی ها آن را Reset Factory کرده و پس از شارژ کامل باتری، در حالی که گوشی به شارژر متصل است به اجرای تست ها می پردازیم. متاسفانه زمانی که ما برای تست به دفتر ال جی رسیدیم، باتری گوشی ها تقریباً خالی شده بود و از آنجا که فرصت زیادی برای تست نداشتیم، تست ها را در حالی که گوشی به شارژر متصل بوده و حدود 20 درصد باتری دارد انجام دادیم. نتایج تست ها در اکثر موارد پایین تر از حد انتظار است و در مقایسه با نتایج تست گوشی اکسپریا زد 2 و HTC One M8 امتیازات کمتری را ثبت کرده است (این گوشی از ابتدای صبح تا زمانی که ما با آن مشعول کار بودیم در حال اجرای انواع تست ها و فعالیت بوده است). یکی از اعداد جالب در نتایج تست، سرعت خواندن بسیار بالای حافظه ذخیره سازی است که در نوع خود یک رکورد به شمار می آید! اینکه گرما باعث کاهش فرکانس پردازنده و پردازنده گرافیکی می شود یا خیر را هنوز نمی دانیم و تست نهایی گوشی را به زمانی میسپاریم که گوشی به دستمان رسیده است.
اطلاعات کلی سخت افزار گوشی در نرم افزار CPU-Z
تست Ice Storm در نرم افزار 3DMark
تست AnTuTu Benchmark
تست حافظه ذخیره سازی AndroBench
تست GeekBenck 3
این تنها پیش نمایشی از گوشی جدید جی 3 است که وجوه بسیاری برای صحبت کردن دارد و نظرها درباره آن بسیار متفاوت است. این گوشی قرار است هفته آینده برای تست و بررسی کامل بدستمان برسد. همچنین، سی ام تیر ماه رونمایی رسمی این گوشی برای رسانه ها انجام خواهد شد. پس منتظر خبرهای بیشتری از این گوشی ویژه و خاص باشید!
سلام
دوست عزیز دقیقا مشخص نیست اما این گوشی و G3 اولین گوشی های الجی هستند که این اندروید رو دریافت میکنند.
سلام خسته نباشید خواستم بپرسم اندروید M برای این گوشی میدونید حدودا کی میاد/
سلام
خیر پویا جان این قابلیتو نداره.
پکیجش شامل شارژر و هندزفری هست.
سلام خسته نباشین این گوشی قابلیت شارژ بیسیم رو داره یا باید کیف براش بگیرم؟
بعد این گوشی رو با پکیج کامل میدن؟ممنونم
سلام
از نظر باتری Z2 قوی تر هست.
از نظر دوربین و سخت افزار هر سه قوی هستند.
طراحی Z2 و G3 بنظرم زیبا تر هست در نهایت انتخاب کاملا سلیقه ای هست.
سلام
حمید جان مشخصات هر دو گوشی تقریبا مشابه هست. P8 جدید تر و با سلفی قوی تر و G3 با کیفیت صفحه نمایش بیشتر هست.
در نهایت انتخاب سلیقه ای هست.
جواب من رو ندادین
سلام خسته نباشید یه سوال داشتم من بین g3 و s5 و z2 موندم ملاک هایم هم 1 باطری 2 دوربین 3 سخت افزاره 4 طراحی زیبا لطفا راهنمایی بفرمایید:x:x
سلام دوستان من میخوام گوشی بخرم ولی بین دوراهی موندم که جی 3 بخرم یا هوواوی پی هشت لطفا راهنمایی کنید
سلام
دوست عزیز مشخصات سخت افزاری گوشی G3 بهتره از طرفی از نظر پشتیبانی و بروز رسانی ال جی قوی تر از هواوی عمل میکنه و پیشنهادم G3 ست.