معرفی یک گوشی توسط اپل همیشه موافقان و مخالفان را برای آغاز یک جنگ کلامی به صف می کند. بسیاری از کاربران دل خوشی از اپل و سیاست های آن ندارند و گروه بسیاری دیگر محصولات این شرکت را تحسین می کنند. این داستان هر سال ادامه دارد اما وقتی یک گوشی ویژه در خط تولید اپل قرار بگیرد اوضاع کمی پیچیده تر می شود. امسال اپل علاوه بر آیفون 8 و 8 پلاس، آیفون 10 (که در شکلی عجیب به صورت آیفون X نوشته می شود) را نیز با انبوهی از تغییرات ظاهری معرفی کرد. معمولا در چند هفته اول، نوشتن بررسی ها کمی با چاشنی احساسات همراه است و نمی توان صحت آنها را کاملا تضمین کرد. اما اگر اندکی بیشتر منتظر بمانیم می توانیم بررسی هایی به دور از احساسات و کاملا منطقی داشته باشیم. حالا سوال اینجاست: آیا انقلاب اپل با آیفون X ارزشش را داشته است؟
بسته بندی و طراحی
بسته بندی آیفون X همانند دیگر دستگاه های اپل است. پکیجی ساده که همه چیز در نهایت دقت و ظرافت درون آن قرار داده شده اند.
به جز گوشی، یک کابل لایتنینگ برای شارژ، دو شاخه بدون قابلیت شارژ سریع (برای استفاده از شارژ سریع باید دوشاخه مخصوص آن را جداگانه خریداری کنید)، یک هدفون با سیم و یک تبدیل لایتنینگ به 3.5 میلیمتری هم درون بسته بندی قرار دارند.
با در دست گرفتن این گوشی، اولین حسی که به شما منتقل خواهد شد خوش دست بودن فوق العاده زیاد آن است. با وجود استفاده از نمایشگر 5.8 اینچی، حذف حاشیه های بالا و پایین صفحه نمایش باعث شده اند نسبت نمایشگر به بدنه در حدود 82 درصد باشد. طراحی خاص اپل و انحنای لبه های گوشی نیز به خوش دست تر شدن آن کمک می کنند. معمولا کاربرانی که از گوشی هایی با این ابعاد استفاده می کنند همیشه از خطر سقوط آن یا راحت نبودن قرار دادن دستگاه در جیب لباس شکایت دارند، اما آیفون X هیچ کدام از این مشکلات را ندارد. در نهایت باید گفت احتمالا آیفون X خوش دست ترین گوشی ساخته شده توسط اپل و در بین تمامی گوشی های معرفی شده در سال 2017 است.
قاب گوشی از فلز ساخته شده و بدنه پشتی از جنس شیشه است. این کار علاوه بر افزایش زیبایی باعث امکان پذیر شدن استفاده از قابلیت شارژ بی سیم نیز شده است. با وجود جذب زیاد اثر انگشت روی بدنه احتمالا هیچ کسی نیست که بخواهد گوشی زیبا و فوق العاده خوش دست خود را در یک قاب پلاستیکی یا کیس قرار دهد.
سمت راست بدنه محل قرار گرفتن پاور و شیار ورودی سیم کارت است. با فشار دادن طولانی کلید پاور می توان سیری را فعال کرد. البته امکان فراخوانی سیری با گفتن عبارت Hey Siri نیز امکان پذیر است.
در سمت چپ کلیدهای تنظیم صدا و دکمه قابل برنامه ریزی Mute را مشاهده می کنید که همگی از جنس فلز ساخته شده اند.
بلندگوها و ورودی پورت لایتنینگ هم در لبه پایینی قرار گرفته اند.
روی بدنه پشتی به جز لوگوی اپل، چینش عمودی دوربین ها را در لبه سمت چپ مشاهده می کنید. شاید در نگاه اول نتوان با این ساختار قرار گرفتن دوربین ها ارتباط برقرار کرد اما به هر حال آنها خاص هستند و می توانند فورا هر بیننده ای را با این حقیقت که شخص طرف مقابل یک آیفون جدید در دست دارد مواجه کند.
پس از روشن کردن صفحه شاید در نگاه اول چشمتان به نوار مشکی رنگی که درست در مرکز و بالای صفحه نمایش قرار دارد بیفتد. این بخش محل قرار گرفتن همه سنسورهای مورد نیاز آیفون X برای باز کردن قفل گوشی با اسکن چهره است. سنسور تشخیص چهره اپل بسیار دقیق عمل می کند و می توان گفت تقریبا در 95 درصد موارد چهره کاربر اصلی را به سرعت تشخیص داده و قفل دستگاه را باز می کند. این نکته را هم باید در نظر داشت که اگر حواستان به گوشی نباشد قفل آن باز نمی شود و باید حتما به صفحه گوشی نگاه کنید تا این عملیات انجام شود. فرآیند باز کردن قفل هم دو مرحله ای است. به این معنا که ابتدا باید صفحه را با فشردن کلید پاور یا پشت و رو کردن آن روشن کنید و بعد به صفحه نگاه کنید تا قفل دستگاه باز شود. این کار شاید کمی طولانی به نظر برسد اما در واقعیت به سرعت به آن عادت خواهید کرد.
بعضی از کاربران اعتقاد دارند نوار مشکی رنگ بالای صفحه نمایش باعث پرت شدن حواس در هنگام کار با آیفون X می شود. اما این طور نیست. این نوار فقط در چند ساعت اول کمی شما را دچار مشکل خواهد کرد و سپس به سرعت در نمای اصلی گوشی محو می شود. ضمن اینکه معمولا در هنگام تماشای محتوای ویدئویی برای حفظ نسبت تصویر ابعاد صفحه کمی کاهش می یابد و در نتیجه فیلم ها توسط این نوار قطع نمی شوند.
صفحه نمایش و سخت افزار
نمایشگر 5.8 اینچی آیفون X دارای وضوح 1125 در 2436 پیکسل است. بخشی از این اعداد نامتوازن به دلیل وجود نوار کوچک بالای نمایشگر هستند که نسبت متوازن نیمه بالایی و پایینی را به هم زده است. همچنین چگالی پیکسلی نمایشگر نیز 459ppi محاسبه می شود که می توان آن را در بازه نمایشگرهای QHD دانست. اپل در این دستگاه از پنل OLED استفاده کرده که دارای مزایا و معایب خاص خود است. کیفیت رنگ ها بسیار عالی است و روشنایی صفحه حتی در زیر نور مستقیم نیز کاملا مناسب ارزیابی می شود. با این حال پنل های OLED به مرور دچار حالتی به نام پیکسل های شبح مانند می شوند؛ به این معنا که سایه ای از محتویات قبلی نمایش داده شده روی صفحه برای دقایقی همچنان باقی می مانند و به تدریج محو می شوند. البته این اتفاق به زودی برای پنل های آیفون X رخ نخواهد داد و احتمالا حداقل یک سال با بروز چنین حالتی برای صفحات گوشی فاصله داریم.
از نظر سخت افزاری همواره اپل را در صدر جدول بنچمارک ها دیده ایم. همین ماجرا برای آیفون X هم تکرار می شود. پردازنده A11 Bionic احتمالا قدرتمندترین چیپ پردازشی موبایل در جهان است که دارای شش هسته در فرکانس 2.3 گیگاهرتز بوده و با معماری 10 نانومتری ساخته شده است. حافظه رم این دستگاه 3 گیگابایت است اما بهینه سازی های انجام شده توسط اپل باعث شده سرعت پردازش آن با گوشی هایی مجهز به 6 گیگابایت رم نیز قابل مقایسه باشد. برنامه ها با سرعت بسیار بالایی اجرا می شوند و جا به جایی بین آنها نیز بدون تاخیر و کندی صورت می پذیرد.
دوربین
دوربین اصلی آیفون 10 در یک کلام “بی نظیر” است. شاید تبلیغات انجام شده برای این دوربین توسط خود اپل و حتی امتیازدهی وب سایت های معتبری مانند DxO Mark را به عنوان مرجع معتبر قبول نداشته باشید اما کافیست یک عکس با دوربین اصلی آیفون 10 از هر سوژه دلخواهی بگیرید تا کیفیت تصویر، جزئیات و رنگ ها شما را مجذوب خود کنند. عکس گرفتن با آیفون X با وجود رابط کاربری بسیار ساده iOS کاملا لذت بخش است و دیدن نتایج روی گوشی یا رایانه باعث علاقمندتر شدن شما به عکاسی خواهد شد. همانند آیفون 8 اینجا هم شاهد به کارگیری حالت پرتره هستیم که در شرایط نوری مناسب می تواند تصاویر بسیار زیبا و هنری خلق کند. نکته قابل توجه امکان استفاده از حالت پرتره و افکت بوکه در زمان عکس گرفتن با دوربین سلفی است.
هوش مصنوعی دوربین اپل نبستا خوب ارزیابی می شود و استفاده از افکت بوکه با وجود برخی ایرادات در جزئیات ریز مانند تارهای مو، عموما نتایج قابل قبولی ارائه می دهد.
اما متاسفانه باز هم دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی عملکرد رضایت بخشی ندارد و در نور کم عکس ها دارای نویز بسیار شدیدی هستند. شاید قدم بعدی اپل برای ساختن یک گوشی ایده آل، استفاده از لنز و سنسور دقیق تر و حساس تر برای دوربین سلفی باشد.
رابط کاربری
آیفون 10 به همراه نسخه یازدهم iOS عرضه شد. پلتفرم موبایلی اپل همیشه به امنیت بالا و روان بودن در اجرا مشهور بوده و iOS 11 نیز دقیقا همین ویژگی ها را با خود به همراه دارد. iOS 11 دارای برخی قابلیت های بسیار کلیدی در مالتی تسکینگ است که البته کاربرد بیشتری روی نمایشگرهای بزرگ تبلت های آیپد دارند اما از جمله امکانات اضافه شده می توان به تایپ به کمک سیری، ایجاد تغییرات در صفحه قفل، پشتیبانی از کدهای QR، بهینه شدن حالت کار کردن با یک دست، امکان ضبط محتوای صفحه نمایش، بروزرسانی بخش اسکرین شات و امکان ویرایش تصاویر گرفته شده از صفحه و امکان استفاده از تکنولوژی تاچ سه بعدی برای حرکت کردن بین تب ها در مرورگر سافاری اشاره کرد. در iOS 11 صفحه قفل و بخش نوتیفیکیشن ها با یکدیگر ترکیب شده و حالتی حرفه ای تر پیدا کرده اند. حالا کاربران می توانند در صفحه قفل به تمامی اعلان های خود دسترسی داشته و با حرکت به چپ و راست در این صفحه، ویجت های مورد استفاده خود و همچنین برنامه دوربین را مشاهده کنند. به جز این موارد امکانات دیگری نیز در iOS 11 عرضه خواهند شد که از جمله می توان به پشتیبانی بهتر از زبان های غیر انگلیسی، اضافه شدن صفحه کلید کاملا فارسی، بهینه سازی بخش مدیریت رمز های عبور و پشتیبانی Face Time از تصاویر زنده اپل اشاره کرد.
آیفون 10 به دلیل نداشتن کلید فیزیکی در بدنه رویی حالت های حرکتی متعددی را در اختیار کاربران قرار می دهد. برای مثال حالا برای رفتن به مرکز کنترل (که قبلا با کشیدن روی نمایشگر از پایین به بالا امکان پذیر بود) باید از گوشه سمت راست نمایشگر به سمت پایین انگشت خود را بکشید و کشیدن از گوشی سمت چپ نمایشگر به طرف پایین بخش نوتیفیکشن ها را نمایش خواهد داد. سوایپ طولانی از پایین به بالا همان کارکردی را خواهد داشت که قبلا دو بار فشار دادن کلید فیزیکی انجام می داد و برنامه های باز نمایش داده می شوند. با یک حرکت مانند U برعکس می توانید بین برنامه های باز شده در پس زمینه حرکت کنید. یک بار سوایپ از پایین به بالا هم شما را از هر اپی که درون آن هستید خارج کرده و به صفحه اصلی برمی گرداند. در ابتدا به نظر می رسد یاد گرفتن این حالت های حرکتی بسیار دشوار و پیچیده باشد اما تنها چند ساعت زمان نیاز است تا به ژست های جدید عادت کنید. در واقع باید گفت این حالت ها بسیار کاربردی تر و ساده تر از فشار دادن کلید فیزیکی است و دقیقا همان هنری است که از اپل انتظار می رود.
دیگر ویژگی جالب و بسیار محبوب iOS در آیفون 10 انیموجی است. به کمک این قابلیت می توانید چهره خود را روی یکی از اموجی های اختصاصی اپل قرار دهید و آن وقت هر حرکت صورت شما عینا توسط آنها نیز تکرار می شود. این قابلیت البته تنها برای گوشی های اپلی به صورت دو طرفه قابل استفاده است و به غیر از آن می توانید انیموجی ها را ذخیره کرده یا به اشتراک بگذارید.
برخی محدودیت های سیستم عامل اپل برای ایرانی ها هم به قوت خود باقی هستند. شاید اگر شما در محل کار یا زندگی خود چندین دستگاه از اپل داشته باشید زندگی بسیار آسان تر باشد؛ انتقال فایل ها، همگام سازی و پیگیری کارها بین چند دستگاه اپلی بسیار ساده است اما اگر رایانه ویندوزی و تبلت اندرویدی دارید و به دلیل زندگی در ایران از ابزارهایی مانند Apple TV استفاده نمی کنید آن وقت باید منتظر محدودیت های عظیم آیفون X باشید. با این حال چنین محدودیت هایی مشکل همیشگی اپل هستند و صحبت کردن از آنها نه در تصمیم کاربران اپل برای خرید پرچم دار جدید و نه در نظر کاربران اندروید درباره محدود بودن پلتفرم رقیب تاثیری نخواهد داشت.
باتری و صدا
باتری به کار رفته در آیفون 10 دارای ظرفیت 2716 میلی آمپر ساعت است. دیدن این عدد و مقایسه آن با گوشی هایی مانند نوت 8 و گلکسی اس 8 پلاس از سامسونگ و میت 10 از هواوی در نگاه اول هشدار دهنده طول عمر بسیار پایین باتری پرچم دار اپل است. اما حقیقت کاملا به شکلی متفاوت ظاهر می شود. این گوشی بدون شک بیشتر از یک روز همراه شما خواهد بود. هماهنگی بی نظیر نرم افزار بسیار بهینه و سخت افزار قدرتمند اپل در آیفون 10 باعث شده بتوانید به راحتی و بدون نگرانی از پایان یافتن باتری پیش از تکام شدن روز کاری آن را با خود همراه داشته باشید. حتی در تست های انجام شده طول عمر باتری این دستگاه از نوت 8 که شاید بزرگترین رقیب آیفون 10 به حساب آید به مراتب بیشتر است و باید کار مهندسین اپل در افزایش بهره وری باتری را تحسین کرد. شارژ کردن کامل این دستگاه از صفر تا 100 هم تقریبا به سه ساعت زمان نیاز دارد که با وجود ظرفیت پایین تر، به مراتب طولانی تر از رقبای دیگر است.
صدای تولید شده توسط بلندگوهای استریوی آیفون 10 نیز شفاف، بلند و واضح است. البته نمی توان گفت این گوشی بهترین اسپیکرهای بازار را در اختیار دارد اما بدون شک عملکرد بلندگوها فراتر از انتظارات کاربران است. با این حال نبودن پورت 3.5 میلیمتری سنتی است که اولین بار توسط خود اپل بنیان نهاده شد و در مدل X نیز تکرار شده. همانند آیفون 8 پلاس در بسته بندی این گوشی هم یک تبدیل لایتنینگ به 3.5 میلیمتری قرار داده شده تا بتوانید از هدفون های دیگر خود استفاده کنید.
اصلی ترین مشکل آیفون X، نه محدودیت های آن برای کاربران ایرانی، نه پلتفرم بسته و نه نداشتن پورت 3.5 میلیمتری است. در واقع باید گفت آیفون X تنها یک مشکل بسیار بزرگ دارد و آن قیمت گذاری غیر منصفانه آن در بازار داخلی است. با در نظر گرفتن قیمت 1000 دلاری این دستگاه در بازار بین المللی و پس از تبدیل قیمت دلار به ریال و حتی با در نظر گرفتن سود شرکت های واسطه در این بین، اگر آیفون X با قیمتی نزدیک به 4 میلیون و 800 هزار تومان هم در کشور به فروش می رسید می توانستیم امتیاز 10/10 را به آن بدهیم و این دستگاه را بهترین گوشی سال 2017 معرفی کنیم. اما همه می دانیم که این طور نیست و انتخاب قیمت 6.5 میلیون تومانی برای آیفون X آن را از دسترس بسیاری از کاربران خارج می کند. با این وجود باید تغییرات اپل را تحسین کرد. تقریبا همه اتفاقات جدید آیفون 10 چشمگیر و قابل ستایش هستند و باید امیدوار بود این روند در آینده و با اضافه شدن قابلیت های ارتباطی بیشتر به آیفون های بعدی ادامه یابد.
امتیاز ارزش خرید بدون در نظر گرفتن قیمت گوشی در بازار ایران و با توجه به قیمت گذاری رقبای اصلی به این دستگاه داده شده است
آیفون 10 اپل از طرف مدیاپردازش در اختیار سخت افزار مگ قرار گرفته است. مدیاپردازش به عنوان وارد کننده رسمی محصولات اپل در ایران دستگاه های این شرکت را با گارانتی 18 ماهه در بازار کشور به فروش می رساند.
9.3امتیاز9.2سخت افزار9.1صفحه نمایش9.3دوربین9صدا9.8طراحی9.2باتری9.5ارزش خرید
:p:p
آیفون ایکس بهترین آیفون ساخته شده تا به حال میباشد
دوست عزیز ممنون از شما اصلاح شد.
نمره باطریش از باطری میت 10 پرو بیشتره ؟ :)))))))) یه سایت تکنولوژی به من معرفی کنید که توش امتیاز باطری آیفون 10 بهتر از میت 10 پرو باشه! دوربینش هم که در بهترین حالت هم امتیاز باید می بود با میت 10 پرو! جالبه حتی اسپیکرش هم بهتر نیس! تنها برتری آیفون 10 نسبت به میت 10 پرو سخت افزار و صفحه نمایششه! ارزش خرید با توجه به قیمت بین المللیشه پس؟ جالبه تو همه سایت های خارجی گفتن یکی از نقاظ ضعف آیفون 10 همون قیمت 1000 دلاریشه بعد شما که ایرانی هستی و این بررسی رو برای ایرانی ها می نویسی به ارزش خرید نمره 9.5 دادی :)))))))))))
تعصبی ترین مقاله چند ساله اخیر یه سایت فناوری رو خوندم
خسته نباشید واقعا !
متاسفانه نویسنده این متن هیچ اطلاعاتی از گوشی ندارد با اینکه در خود آمریکا مشتری های خود اپل از آیفون ایکس ناراضی هستند و اعلام شده خیلی ها آیفون ایکس را برگردانده و آیفون ۸ میخرند پس جای سوال ندارد که نگارنده این متن از طرفداران پرو پا قرص اپل است و کور کورانه به مسایل نگاه می کند و کلا فکر کنم شما هیچ اطلاعاتی نسبت به گوشی نداری که چنین امتیازی به آیفون ایکس دادی از این آدم هایی هستی که فقط به بنجمارک ها نگاه میکنی و نمی دانی که همه این بنجمارک ها تبلیغاتی برای گوشی های رشوه دهنده است. متاسفم
اقا داري اشتباه ميزني
ايفون كه كارت حافظه نميخوره
اون شيار سيمكارته