درایوهای ذخیرهسازی تحت شبکه که بانام درایوهای NAS شناخته میشوند، یک فضای ذخیرهسازی جانبی تحت شبکه برایتان فراهم میکنند که میتواند مزایای خوبی داشته باشد. دسترسی به فایلهای مختلف توسط کاربران متصل به شبکه، تهیه نسخه پشتیبان از فایلهای مختلف برای حفاظت بیشتر، ذخیرهسازی فایلهای چندرسانهای و پخش آنها روی تلویزیونها یا سیستمهای هوشمند برخی از امکاناتی هستند که یک درایو NAS در اختیار شما قرار میدهد. کسانی که به دنبال یک راه¬حل ساده و سرراست هستند، احتمالاً از یک درایو NAS با هارددیسک داخلی که از پیش نصبشده نتیجه بهتری خواهند گرفت و درایو LinkStation 410 بوفالو نیز یکی از همان مواردی است که میخواهد دسترسی ساده و آسان تحت شبکه را برای کاربر فراهم کند.
این درایو در ظرفیتهای دو تا چهار ترابایت تولیدشده و دارای ابعادی همچون یک هارددیسک رومیزی معمولی است. این درایو با کمک یک اتصال شبکه گیگابیتی به روتر یا سیستم متصل میشود و در ضمن یک پورت USB 2.0 جانبی نیز در اختیار شما میگذارد. به کمک این پورت USB 2.0، میتوانید یک پرینت سرور را در شبکه خود راه اندازی کرده یا بااتصال یک حافظه ذخیرهسازی USB، دسترسی به آن از طریق شبکه را ممکن سازید.
هارددیسک داخلی این درایو از پورت SATA II استفاده کرده و توان مصرفی کل سیستم حداکثر به 24 وات میرسد. در داخل این درایو پردازندهای دو هستهای با معماری ARM و فرکانس 1.2 گیگاهرتز قرار دارد تا بتواند بهخوبی از پس انجام امور محوله برآید. یک فن کوچک در پشت درایو نیز عمل تهویه را انجام میدهد. البته بد نبود چند شیار در بدنه این درایو قرار میگرفت تا هوای اطراف واردشده و فن آنها را خارج کند. پایههای قرارگرفته روی این درایو امکان قرار دادن آن بهصورت افقی یا عمودی را ممکن میسازد. در نگاه اول شاید این درایو خیلی خلاصه و فاقد هرگونه قابلیت جانبی به نظر برسد. با روشن کردن و اتصال آن به سیستم نیز از طریق بخش Network به فضای ذخیرهسازی دسترسی پیدا خواهید کرد؛ اما بهتر است برای استفاده بهتر و بهینهتر از این درایو، حتماً نرمافزار همراه آن را نصبکرده و با کلیک راست روی نام درایو وارد پانل تحت وب آن شوید.
در اینجا خواهید دید که LinkStation 410 امکانات بسیار متنوع و خوبی را در اختیارتان قرار داده و انعطافپذیری مناسبی دارد. با ورود به پانل کاربری با بخشهای اصلی روبه رو میشویم که شامل بیت تورنت، DLNA، پورت USB و دسترسی از طریق وب میشود. از این پانل بهراحتی میتوانید بخشهای مختلف این درایو را مدیریت کرده و امور مختلفی را به آن بسپارید. نکته مثبت درباره این درایو، پشتیبانی آن از سیستمهای اپل Mac است، بهنحویکه میتوان از LinkStation 410 بهعنوان یک دستگاه TimeMachine استفاده کرد.برای تست این درایو آن را به پورت گیگابیتی مادربرد Gigabyte Z97X-Gaming G1 WiFi BK (با کنترلر اینتل) متصل کرده و با نرمافزار Crystal Disk Mark سرعت انتقال اطلاعات را سنجیدیم. تصویر زیر نتایج این تست را نمایش میدهد.
درایو LinkStation 410 در کل کارآیی خوبی از خود نشان میدهد. امکانات در نظر گرفتهشده برای این درایو NAS این محصول را به گزینهای مناسب برای کاربران خانگی و ادارات کوچک تبدیل کرده و کسانی که شبکهای پرسرعت در خانه دارند، می توانند به خوبی از آن بهرهمند شوند.
رقبا:
Western Digital My Cloud: طراحی این درایو اندکی مدرنتر بوده و در ضمن پورت USB 3.0 نیز در اختیارتان قرار میدهد، اما درعینحال امکانات جانبی آن کمی محدود است و برای مثال پشتیبانی از بیت تورنت برایش در نظر گرفته نشده است.
D-LINK ShareCenter DNS-327L: این دستگاه فاقد هارددیسک است و این امکان را میدهد تا دو هارددیسک درون آن نصب کنید. امکانات این دستگاه مناسب هستند، اما سازنده هیچ فنی برایش تعبیه نکرده و به همین دلیل باید آن را در محلی قرار دهید که جریان هوای مناسبی داشته باشد.
از مدل کامل و دقیق پردازنده اطلاعاتی نداریم. بوفالو هارددیسک های مجهز به باتری و Wi-Fi هم داره که البته از درایو های 2.5 اینچی استفاده میکنه.
ممنون
علاقمند شدام راجب به برد ARMداخل این تجهیزات بیشتر بدونم، از خانواده ARM9 است یا CORTEX M ?
نمونه ای هم موجود هست که بصورت همراه باشه با باتری و از طریق wifi ?