شایعه شده است که از اواسط سال 2015 قیمت درایو های SSD قرار است به شدت کاهش پیدا کنند و این وعده داده شده تا گستره بیشتری از کاربران بتوانند به سراغ این درایو ها بروند. با این حال برای کسانی که می خواهند هم اکنون به سراغ درایو های SSD رفته و هزینه چندان زیادی نیز پرداخت نکنند، چند انتخاب در بازار وجود دارد. درایو جدید Silicon Power Slim S80 که مدت زمان زیادی از معرفی آن نمی گذرد، یکی از همین نمونه های خوش قیمت است که می تواند نیاز های کاربران مختلف را برآورده سازد. با ما همراه باشید تا ببینیم این درایو در تست های مختلف چگونه عمل می کند.
درایو S80 به نوعی ادامه ای بر درایو S70 سیلیکون پاور به شمار می آید که پیش از آن را بررسی کردیم. نسخه 240 گیگابایتی درایو S80 که برای بررسی بدست مان رسیده بدنه آلومینیومی مشکی با ضخامت هفت میلیمتر دارد. بسته بندی دستگاه مشابه با دیگر درایو های SSD سیلیکون پاور بوده و شامل اطلاعات کلی و ظرفیت درایو روی جعبه و جزییات بیشتر در مورد کارایی در پشت آن است. طبق این اطلاعات، حداکثر سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات به ترتیب برابر با 550 و 500 مگابایت در ثانیه است و از ویژگی های درایو به بی صدا بودن و مقاوم در برابر ضربه اشاره شده که به نوعی جزو ویژگی های ذاتی هر درایو SSD به شمار می آید و مختص این درایو نیست (درایو های SSD برخلاف هارددیسک ها فاقد بخش های متحرک هستند و به همین خاطر کاملاً بی صدا بوده و در برابر تکان و ضربه آسیب پذیر نیستند).
خوشبختانه برای کسانی که قصد ارتقا سیستم فعلی خود را دارند لوازم جانبی مناسب در نظر گرفته شده است. افرادی که می خواهند هارددیسک نوت بوک را به درایو SSD ارتقا دهند، در صورت لزوم می توانند از فریم پلاستیکی همراه درایو بهره برده و با افزایش ضخامت درایو به 9.5 میلیمتر، S80 را به شکلی مطمئن در محل قرار گیری هارددیسک قرار دهند. دارندگان سیستم های دسکتاپ نیز می توانند از قاب آلومینیومی همراه S80 استفاده کرده و این درایو را در فضای مخصوص هارددیسک دیسک های 3.5 اینچی نصب کنند. پیچ های مورد نیاز برای نصب درایو در نظر گرفته شده اند، اما خبری از کابل SATA یا مبدل برق برای این درایو نیست که البته شاید عدم حضورشان چندان هم آزار دهنده و محدود کننده نباشد. درایو Slim S80 از پورت SATA III برای انتقال اطلاعات استفاده می کند.
اجزای داخلی
با باز کردن چهار پیچ ریز در لبه های درایو، می توانیم به اجزای داخلی آن دسترسی پیدا کنیم. سیلیکون پاور در این درایو تصمیم گرفته تا به جای کنترل های Sandforce یا Marvell، به سراغ چیپ ست PHISON PS3108-S8 برود که چیپ ستی مقرون به صرفه با کارایی مناسب به شمار می آید. این چیپ ست 55 نانومتری هشت کاناله، توانایی پشتیبانی از پورت SATA III را داشته و می تواند از حافظه های MLC و SLC نیز پشتیبانی نماید. به گفته سازنده این چیپ ست، سرعت خواندن و نوشتن متوالی در حافظه های MLC به ترتیب به 520 و 460 مگابایت در ثانیه می رسد. در کنار چیپ ست یک حافظه RAM مدل Nanya NT5CC256M16CP قرار دارد و در کل شانزده ماژول حافظه TT57G2LAPA (محصول توشیبا از نوع MLC) با ظرفیت شانزده گیگابایت در هر یک در دو سمت برد درایو قرار گرفته اند (ساختار این درایو بسیار شبیه به درایو 240 گیگابایتی Corsair Force LS است).
پیشنهاد می کنیم مقاله بیست عبارت کاربردی درباره درایو های SSD را از دست ندهید تا با وجوه مختلف این درایو ها و تاثیرشان در پردازش های مختلف آشنا شوید.
میدان عمل
برای تست این درایو از سیستمی شامل برای تست این درایو از سیستم تست شامل پردازنده Intel Core i5-4670K، هشت گیگابایت حافظه GSKill TridentX DDR3-2400، درایو های ADATA SX900 128GB و Apacer Turbo II 120GB، مادربرد ASRock Z97 Extreme 4، کارت گرافیک PowerColor R9 270X و منبع تغذیه GP-1350B-OC استفاده کردیم. پیش از این درایو SiliconPower S70 با ظرفیت مشابه 240 گیگابایت بررسی شده بود و به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا نتایج تست آن درایو را نیز در کنار نتایج S80 قرار دهیم تا ببینیم ارتقای سیلیکون پاور در مقایسه با قبل چه تفاوتهایی را شامل شده است.
اشاره:
به طور کلی داریو اس اس دی S70 و S80 در دو رده کاری مختلف قرار دارند براساس اطلاعات ارائه شده است S70 گزینه مناسب تری برای کاربردهای تجاری و کاربرانی است که دوست دارند در کاربردهای تجاری بیشتر از این محصول استفاده کنند. این محصول ماندگاری بالاتری دارد اما از نظر کارایی کمی پایین تر از S80 است. از طرفی دیگر S80 برای کاربران علاقه مند به بازی و مشتاقان به داشتن سیستم حرفه ای بهینه شده است. هدف ما در این مقایسه یکسان کردن این دو محصول نیست چون این دو محصول در دو رده مختلف قرار میگیرند.
مقدار کمتر بهتر است
درایو سیلیکون پاور Slim S80 در مقایسه با نسل پیشین خود که از کنترلر Sandforce استفاده کرده است، کارایی کلی بهتری از خود نشان می دهد و حتی برای دارندگان درایو S70 نیز می تواند ارتقایی مناسب به شمار آید. با این حال در زمان مواجه با فایل های با حجم بسیار کوچک (برای مثال تست 4K در نرم افزار Crystal Disk Mark) با افت کارایی قابل توجهی روبرو هستیم. در نهایت می توان Slim S80 را درایو مناسب برای کاربران رده متوسط دانست که می خواهند خود را از شر هارددیسک رها کرده و سرعتی بالاتر را در انتقال اطلاعات تجربه نمایند. درایو Silicon Power Slim S80 با گارانتی داده پرداز رایانه متین در بازار عرضه می شود.
رقبا
ADATA Premier Pro SP920SS: یکی از درایو های دوست داشتنی امروز بازار به شمار آمده و در کنار قیمت مناسب، کارایی بسیار خوبی نیز ارائه می دهد. این محصول نیز در رده درایو های باریک اندام و مناسب برای الترا بوک ها قرار می گیرد.
Plextor M6S: این درایو نیز همانند SP920SS از کنترلر Marvell استفاده کرده و جزو محصولات رده میانی پلکستور قرار می گیرد. با این حال درایو Plextor M6S از بابت قیمت، گرانتر از دیگر محصولات مشابه است.
از این برند یک درایو اس اس دی دارم. کارایی خوبی دارد و از خریدم راضی هستم.
اس اس دی های سیلیکون پاور کارایی خوبی در مقایسه با قیمتشون دارند.