یک سال قبل بود که این فرصت را پیدا کردیم تا اولین درایو از سری Velox کمپانی سیلیکون پاور با نام Velox V60 را بررسی کنیم. پس از آن درایو نسخه V70 به بازار آمد و در اواخر همان سال یعنی در ماه اکتبر، نسخه V80 از سری درایو های Velox به بازار عرضه شده است. نسخه 240 گیگابایتی از این درایو در اختیار ما قرار گرفته تا از نزدیک آن را بررسی کرده و ببینیم سیلیکون پاور برای سال جدید چه مواردی را مد نظر قرار داده است.
طراحی بدنه Velox V80 نسبت به اجدادش تغییراتی کلی داشته و این بار به جای یک ورق آلومینیومی نازک، از بده ای مستحکم تر و ضخیم تر استفاده شده است. سیلیکون پاور Velox را در رده درایو های با کارایی بالا قرار داده است و نحوه طراحی آن نیز به نحوی است که از درایوی همچون Slim S80 که چندی قبل بررسی کردیم ضخیم تر است. به همین خاطر اگر بحث ضخامت برایتان مهم بوده و حتی یک میلیمتر بیشتر یا کمتر روی نحوه استفاده شما تاثیر گذار است، حتما در زمان خرید Velox V80 همه جوانب را بررسی کنید. به علت ضخامت بیشتر در مقایسه با سری Slim، در این درایو دیگر خبری از مبدل اختصاصی برای نوت بوک ها نیست، اما مبدل 2.5 به 3.5 اینچی برای کامپیوتر های دسکتاپ وجود دارد. هشت پیچ کوچک همراه درایو، به بستن آن به داخل کیس یا روی مبدل به کاربر کمک خواهد کرد.
با باز کردن چهار پیچ در پایین درایو، می توانیم به اجزای داخلی آن دسترسی پیدا کنیم. همانند درایو Slim S80، در این مدل نیز شاهد استفاده از چیپ ست PHISON PS3108-S8 هستیم که چیپ ستی مقرون به صرفه با کارایی مناسب به شمار می آید. این چیپ ست 55 نانومتری هشت کاناله توانایی پشتیبانی از پورت SATA III را داشته و می تواند از حافظه های MLC و SLC نیز پشتیبانی نماید. به گفته سازنده این چیپ ست، سرعت خواندن و نوشتن متوالی در حافظه های MLC به ترتیب به 520 و 460 مگابایت در ثانیه می رسد. در کنار چیپ ست یک حافظه RAM مدل Nanya NT5CB256M16CP قرار دارد. نوع حافظه های مورد استفاده با Slim S80 تفاوت داشته و مدل TT57G2NALC است که متفاوت از آن چیزی است که در Slim S80 دیده بودیم. این حافظه ها نیز محصول توشیبا بوده و هر کی دارای ظرفیتی شانزده گیگابایتی هستند.
برای تست این درایو از سیستمی شامل برای تست این درایو از سیستم تست شامل پردازنده Intel Core i5-4670K، هشت گیگابایت حافظه GSKill TridentX DDR3-2400، درایو های ADATA SX900 128GB و Apacer Turbo II 120GB، مادربرد ASRock Z97 Extreme 4، کارت گرافیک PowerColor R9 270X و منبع تغذیه GP-1350B-OC استفاده شده است. تصاویر زیر نتایج تست این درایو را در نرم افزار های مختلف نمایش می دهد:
نرم افزار Crystal Disk Mark 3.0.1 نسخه 64 بیتی
AS SSD
AS SSD Copy Benchmark
ATTO Disk Benchmark
درایو Velox V80 به عنوان یک محصول خوش قیمت کارایی خوب، به خصوص در زمینه نوشتن اطلاعات به نمایش گذاشته است. این امتیاز نه فقط در یک تست بلکه در تست های دیگر نیز نمایان شده است. همچنین ادعای سیلیکون پاور در رسیدن به سرعت خواندن و نوشتن به ترتیب 550 و 500 مگابایت در ثانیه، در تست ATTO Benchmark دیده می شود. با تمام این اوصاف می توان نتیجه گرفت کم کم داریم به آن زمانی نزدیک می شویم که درایو های SSD در دستگاه های تعداد بیشتری از افراد جای گرفته و سرعت بالاتر در انتقال اطلاعات را به ارمغان بیاورد. امیدواریم با کاهش قیمت درایوهای SSD این فرصت برای همه کاربران فراهم شود تا بتوانند این درایوها را در کامپیوترهای خود به کار گیرند. در حال حاضر رقبای سرسختی برای این محصول در بازار وجود دارد، اما نتایجی که Velox V80 کسب کرده می تواند عرصه را بر آن ها تنگ کرده و جایشان را تنگ کند! به طور کلی کاهش قیمت داریو SSD و ارائه مدل های مناسبی مانند V80 باعث می شود کاربران حتی بتوانند در نوت بوک های خود از درایورهای اس اس دی استفاده کنند تا زمان بوت ویندوز را به طور چشمگیری افزایش دهند. براساس بررسی ها تعبیه درایو اس اس دی باعث کاهش مصرف، افزایش عمر باتری و همچنین افزایش کارایی سیستم می شود و این موضوع یکی از مواردی است که اس اس دی می تواند برای کاربر مفید باشد.
رقبا
ADATA Premier Pro SP920SS
یکی از درایو های خوب بازار به شمار آمده و در کنار قیمت مناسب، کارایی بسیار خوبی نیز ارائه می دهد. این محصول نیز در رده درایو های باریک اندام و مناسب برای الترا بوک ها قرار می گیرد.
Plextor M6S
این درایو نیز همانند SP920SS از کنترلر Marvell استفاده کرده و جزو محصولات رده میانی پلکستور قرار می گیرد. با این حال از بابت قیمت گرانتر از دیگر محصولات مشابه است.
سیلیکون پاور واقعا بهترین برند پاور هست. رقیب سرسخت سامسونگ تو ssd
کاش قیمتش یخورده ارزون بسه.
😀
ssd فقط سامسونگ
هاردتون مشکلی نداره؟ بد نیست یه اسکن دیسک کنید. اگر نشد بد نیست از محصولات شرکت Acronis هم یه بار استفاده کنید. ابزارهای قدرتمندی برای پارتیشن بندی داره
سلام من یه هارد 1 ترابایت سیگیت 7200 دارم البته مدل دقیقش را نمیدونم اما یکی از درایو هاش که 200 گیگ فضا داشت را میخواستم تبدیل کنم به دو تا 100 گیگ که بعد از delete کردنش دیگه درایو جدید هر کاری کردم ساخته نشد و به همین شکل unallocated space باقی مونده و وقتی میخوام جدید بسازم این ارور را میده error o*8004240f!!! دوستان آیا راهکاری هست مشکل از کجاست؟چیکار کنم بالاخره؟؟!!!!!
در واقع این درایو ها دیگه هارد دیسک نیستن و ساختارشون کاملا متفاوته…تهیه نسخه پشتیبان به صورت مداوم هم کم کم داره به یه امر ضروری تبدیل میشه
ظاهر این هارد های جدید آدمو گول میزنه.
من پارسال یکی از همینا خریدم بطور ناگهانی برق قطع شد و تمام پروژم نابود شد.
هارد دیگه توسط بایوس شناسایی نشد.
خیلی خیلی برای نگهداری اطلاعات خطرناکند.
مثل هاردهای قدیم هم نیست که به هر شکل اطلاعاتش برگرده.
سلام.velox v70 اولین از این سری نبود.من بیش از دوسال پیش velox v30 120gb را خریده بودم که هنوز مثل ساعت دارد کارمیکند.
سال 2016 ssd میخرم …فعلا خیلی گرونه 🙂