در گوشی های هوشمند جدید، دوربین یکی از فاکتور های مهم است. وجود دوربین قدرتمند در گوشی ها هم از نظر شرکت تولید کننده از اهمیت بالایی برخوردار است و هم از نظر خریداران و کاربران. یکی از مواردی که در این گجت ها با سرعت بالایی در حال رشد است، کیفیت دوربین ها است. امسال دیگر جنگ بر سر مگاپیکسل نبود و شرکت های تولید کننده کیفیت عکس ها را در اولویت کار خود قرار داده اند. وجود سنسورهای قدرتمند پرچمداران جدید را به رقیبانی برای دوربین های حرفه ای قرار داده است. بهترین روش برای درک بهتر دوربین پرچمداران جدید، مقایسه آنها در شرایط یکسان است. ما این کار را برای شما مخاطبین عزیز انجام داده ایم و امیدواریم این بررسی جدا از دیگر قابلیت های هر گوشی، عملکرد دوربین ها را به طور شفافتری به شما نشان دهد.
معرفی
Samsung Galaxy S7 : در زمان معرفی این پرچمدار، دوربین آن که به جای 16 مگاپیکسل از 12 مگاپیکسل استفاده می کرد همگان را با سوال روبرو کرد که آیا توان رقابت با دوربین پرچمداران رقیب را دارد یا نه؟ اما پس از مدتی کوتاه مشخص شد که با دوربینی بسیار قدرتمند و خوب روبرو هستیم. این گوشی از یک سنسور 12 مگاپیکسل با f/1.7 و دهانه 26 میلی متری استفاده می کند. از ویژگی های این دوربین می توان به فوکوس خودکار، فوکوس لیزری، OIS، HDR قدرتمند و فیلمبرداری 4K اشاره کرد. دوربین ثانویه محصول سامسونگ از نوع 5 مگاپیکسل با f/1.7 و دهانه 22 میلی متری و قابلیت HDR است. (دوربین این گوشی تمام تلاش خود را می کند تا نویز را از تصویر حذف کند و یکی از دلایل برتری این دوربین همین موضوع است).
LG G5 : گوشی ماژولاری که تحسین همگان را همراه خود داشت. این محصول ال جی در کنار ویژگی های منحصر به فرد خود از 2 دوربین استفاده می کند که یک دوربین از نوع 16 مگاپیکسلی با f/1.8 است و یک دوبین از نوع 8 مگاپیکسل با f/2.4 است. ویژگی های این دوربین عبارت اند از فوکوس خودکار، فوکوس لیزری، OIS سه محوره قدرتمند، HDR و نهایت زاویه 135 درجه که ممکن است نظر بسیاری از کاربران را به سوی خود جلب کند. فیلم برداری این محصول با گزینه های بسیار خوبی همراه است که نمی توان به سادگی از کنار ویژگی های آن گذشت. دوربین ثانویه از نوع 8 مگاپیکسل با f/2.0 است. (شارپ بودن عکس ها از مزیت دوربین این گوشی است).
HTC 10 : پس از شکست های پی در پی اچ تی سی در پرچمدار جدید خود از ویژگی های متمایزی استفاده کرده است که دوباره در بالای جدول فروش قرار گیرد. این پرچمدار از دورین 12 مگاپیکسل با f/1.8 ودهانه 26 میلی متری استفاده می کند. ویژگی هایی مانند فوکوس خودکا، فوکوس لیزری، OIS، HDR و فیلم برداری خوب از مزیت های این دوربین است. دورین ثانویه این گوشی از نوع 5 مگاپیکسل با f/1.8 و دهانه 23 میلی متری است که برای اولین بار از لرزشگیر اپتیک در آن استفاده شده است و می توان با خیال راحت سلفی های مناسبی را خلق کرد. (رنگ سبز به شکل خوبی در عکس های ثبت شده با دوربین این گوشی خود را نشان می دهند).
Huawei P9 : هوآوی در پرچمدار جدید خود سعی کرده است تا در بخش دوربین از ویژگی های متمایزی برخوردار باشد. همکاری این شرکت با شرکت لایکا باعث شده است تا انتظارات از دوربین این گوشی بالا رود. این گوشی از 2 دوربین با سنسور 12 مگاپیکسل با f/2.2 و دهانه 27 میلی متری استفاده می کند که یکی از سنسور ها بر اساس RGB عکسبرداری می کند و سنسور دیگر مربوط به عکس های سیاه و سفید است. از ویژگی های دوربین این محصول می توان به فوکوس خودکار، فوکوس لیزری و HDR اشاره کرد. متاسفانه در دوربین این محصول از OIS خبری نیست و برای ثبت یک عکس مناسب باید تلاش زیادی را به خرج داد. فیلم برداری این محصول در حداکثر دقت 1080 پیکسل انجام می شود. دوربین ثانویه P9 از نوع 8 مگاپیکسل با f/2.4 است که عملکرد خوبی را از خود به جای گذاشته است و می تواند دوستداران سلفی را خوشنود سازد. (دوربین ثانویه خوب در کنار رنگ های متعادل).
Samsung Galaxy Note5 : نوت 5 را به عنوان پرچمدار سال قبل انتخاب کرده ایم تا ببینیم توان مقابله با دوربین پرچمداران جدید را دارد یا خیر؟ این محصول از یک سنسور 16 مگاپیکسل با f/1.9 و دهانه 28 میلی متری استفاده می کند. از ویژگی های دوربین این محصول می توان به فوکوس لیزری، فوکوس خودکار، OIS، HDR و فیلم برداری 4K اشاره کرد. دوربین ثانویه این محصول از نوع 5 مگاپیکسل با f/1.9 و دهانه 22 میلی متری است که می تواند از HDR در این قسمت هم استفاده کرد. (همچنان پا به پای پرچمداران جدید می تواند خود نمایی کند).
در عکس های گرفته شده نور خورشید روبروی لنز بود و قدرت دوربین در پردازش سایه ها مد نظر قرار داشت.
در این عکسها تنظیمات در حالت دستی اعمال شده است و عکسها در ساعت 23.00 گرفته شده است. ایزو 100- سرعت شاتر 2.0- فوکوس خودکار
در این عکس ها حداکثر زوم و عملکرد دوربین در این حالت و خوانایی آنها مهم است.
بررسی دوربین ثانویه در این بخش.
جزئیات در عکس از موارد مورد نظر بوده است.
رنگ های ثبت شده در این عکسها مهم هستند.
انتخاب دوربین برتر را می گذاریم به عهده شما مخاطبین عزیز تا بر اساس نظر شما بهترین دوربین را اعلام کنیم. منتظر نظرات شما هستیم…
عکس های گرفته شده با g5 بسیار شارپ هستند اما سنسور s7 عکسهایی با نویز کمتر را ثبت می کند که همین موضوع از شارپ بودن عکس ها کم می کند.
به نظر من s7
چرا ایفون و سونی توی مقایسه نبود؟؟؟
به نظر من که LG G5 از همه بهتر بود هر کی هم بگه S7 اوله به نظر من تصب داره نصبت به برند سامسونگ چون واقعا تو این عکسا پر واضحه که الجی بهتر عمل کرده
بنظرم S7
G5
Note5
بترتیب
S7
G5
P9
کاش سونی هم می گذاشتید
Xperia z5 یا xperia x
یعنی هواوی حق گذاشتن داشت ولی سونی نداره
خیلی ممنون آقای مظفری بررسی هاتون خلاء نیاز به این مطالب در سایتو پر میکنه.
والا عکس ها که از کیفیت اصلیشون برای سبک شدن پیج کم شده بود. ولی G5 و S7 از بقیه سرتر بودن و با نسبتی که G5 عکس ها رو ثبت میکنه و مگاپیکسل بیشتر من G5 ترجیح میدم. واقعیت اینه که الجی در G4 خیلی عالی عمل کرد و اصلا توانایی دوربین ها گوشی های هوشمند به تنهایی به جلو کشید. G5 همین طور هستش و S7 هم نزدیکترین رقیب در این مقایسه ها بود. نوت 5 هنوز اون مشکل دوربین های سامسونگو داره و کلا گوشی های سامسونگ رنگاشون اغراق آمیز بوده و در به نمایش در آوردن رنگ آبی آسمان در روز آفتابی مشکل داشتن. مثل این عکس آسمونو سفید نشون میده. ولی S7 اینجا این مشکلو نداشت.
تو نور خورشید از جلو که G5 بهتر از همه بود. ولی اگه مکانی که شب در اون عکس گرفتید یه محیط شلوغ تر بود بهتر بود چون در نسل قبل S6 در مقابل G4 در نور کم شب کم می آورد و اگه جزئیات بیشتری برای مقایسه بود میشد بهتر تشخیص داد.
شاید هنوز هم S7 در شب و نور کم نتونه رنگارو مثل G5 نشون بده.
از همه اینا بگذریم دوست داشتم دوربین گوشی های جدید مایکروسافت هم مقایسه میشد چون دوربیناش وارث دوربین های نوکیا هستن که واقعا رو این بخش حرف اولو میزدن. یه مقایسه هم دیده بودم که اگه واقعی بود از G4 حرف بیشتری داشتن.
جدا از همه اینا مقایسه بین عکس یه چیزه مقایسه بین کیفیت فیلمبرداری یه چیز دیگست. تجربه خودمو بگم اون زمان که نوکیا N8 در اومده بود و من خریدمش علاقه داشتم عکس هارو با گوشی های دیگه مقایسه می کردم. اکثر گوشی ها عکس هاشون در روز در نگاه اول خیلی به هم نزدیک هستن. ولی در فیلمبرداری وقتی با گوشی N8 که کیفیت فیلم برداریش 720p بود با گوشی های دیگه که 1080p بودن مقایسه میکردم واقعا تفاوت در فیلم محسوس بود!
کیفیت فیلمبرداری نوکیا N8 اون موقع واقعا یه چیز دیگه بود.
منظور اینکه در فیلمبرداری هم ممکنه بعضی گوشی ها حرف بیشتری داشته باشن.
الان که کیفیت عکس گوشی ها در روز نزدیک به همه در شب هم دارن میرن که نزدیک بشن.
حالا باید در فیلم برداری در نور کم که قیلم ها خیلی نویز دار میشن مقایسه کرد کدوم دوربین بهتره!
G5 و s7 انتخاب من
ولی با تنظیمات دستی g5 خیلی خفن میشه
جی 5 بهتره