ويژگيهاي مهم
یکی دیگر از مشخصات مهم این دوربین تعداد 19 نقطه فوکوس خودکار در آن است که 11 عدد از آنها از نوع Cross هستند. حساسیت دوربین از 100 تا 16000 قابل تغییر است و یک گزینه حساسيت 50 در کنار این متغیر قرار دارد. سیستم شاتر دوربین برای این دوربین از ابتدا طراحی شده و سونی مدعی شده است که این سیستم شاتر عمری برابر 150000 شات دارد، جالب است بدانید که این رقم تنها در دوربینهای حرفهای سطح بالا دیده میشود. باطری دوربین از همان نوع باطری است که در دوربینهای فولفریم a900/850 دیده میشود و سیستم تامین انرژی آن از گریپ به گونهای است که ابتدا یکی از باطریها که دارای شارژ کمتری است استفاده میشود و سپس به سراغ باطری دوم میرود. با این کار شما به راحتی میتوانید باطری نخست را شارژ کنید. از آنجا که در این دوربین آیینه متحرک وجود ندارد، میتوان گفت که یکی از کم لرزشترین دوربینهای حرفهای است و به همین علت یکی از بهترین انتخابها برای عکاسی ماکرو، میکروسکوپی، تله بسیار بلند و عکاسی تلسکوپی است.
فیلمبرداری امروزه به یک قابلیت ثابت در دوربینهای DSLR بدل شده است و a77 نیز از این قائده مستثنی نیست. برای نخستین بار در این دوربین از فرمت AVCHD 2.0 استفاده شده است که امکان ضبط ویديوهای با استاندارد 1080P و نرخ انتقال اطلاعات 28 مگابایت در ثانیه را به دوربین میدهد. امکان کنترل کامل دستی در هنگام فیلمبرداری نیز امکانپذیر است، اما متاسفانه در اين حالت فوکوس دوربین نیز به حالت تمام دستی میرود.
شما میتوانید در هر زمان با زدن دکمه مخصوص فیلمبرداری در پشت دوربین اقدام به فیلمبرداری کنید. در صورتی که در حالت فیلمبرداری تمام خودکار باشید، دوربین به طور خودکار و پیوسته روی سوژهمورد نظر شما فوکوس میکند. در این حالت دیافراگم دوربین روی بازترین اندازه ممکن دیافراگم لنز قفل کرده و در صورت نیاز برای تغییر نوردهی، سرعت شاتر تغییر میکند. برای آن دسته از کاربران که نیاز به فیلمبرداری پیشرفتهتر دارند نیز امکان فیلمبرداری با مدهای نوردهی تمام دستی یا M، نیمه خودکارهای اولویت شاتر S و اولویت دیافراگم A و همچنین خودکار P نیز فراهم شده است. اما در این حالتها فوکوس دوربین فقط به صورت دستی فوکوس میکند. البته این یک نکته منفی محسوب نمیشود. زیرا اصولا کاربران حرفهای که ترجیح میدهند از این مدها استفاده میکنند، معمولاً در هنگام فیلمبرداری از فوکوس دستی استفاده میکنند.
این یکی از بهترین طراحیهای سونی است. قرار دادن دکمههای چرخان برای تغییر قابلیتی مانند فوکوس چیزی است که در هنگام کار تأثیر زیادی در سرعت عمل عکاس دارد.
پانل نمایشگر بالای دوربین که در مدلهای قبلی دیده نمیشد در این مدل قرار گرفته است. اگرچه ممکن است بسیاری از عکاسان با وجود داشتن صفحهنمايش چرخان اهمیتی به این پانل ندهند، اما هنوز هم بسیاری از عکاسان قدیمی ترجیح میدهند با این پانل کار کنند.
در بالای دوربین a77 هم پایه فلاش و هم میکروفون استریو برای ضبط ویدئوی وجود دارد. اگرچه میکروفون دوربین دارای قابلیت کاهش یا افزایش صدا نیست، اما حداقل به قابلیت کاهش نویز وزش باد مجهز است تا حداقل صدای وزش باد در ویدئوها شنیده شود. (تصوير سه)
مانند اغلب دوربینهای نیمه حرفهای، a77 نیز دارای انواع امکانات ارتباطی مانند HDMI، درگاه کنترل از راه دور، درگاه کابل سینکرون فلاش و پورت اتصال میکروفون خارجی است.
برخلاف مدلهای پیشین در a77 میتوانید از کارتحافظه SD یا MS استفاده کنید. اما احتمالا برای عکاسی با سرعتهای بالا یا برای فیلمبرداری با دقت بالا به کارتهای حافظه پرسرعت SD نیاز خواهید داشت.
a77 از همان باطری استفاده میکند که در a700 نیز به کار رفته است. براساس آزمایشات CIPA با این باطری میتوانید حدود 530 عکس بگیرید.
نتیجهگیری
a77 هم اکنون به عنوان بهترین دوربین غیر فولفریم جهان شناخته میشود. حداقل در بحث دقت سنسور، این دوربین در سطحی بسیار بالاتر از رقیب کاننی (7D با 18 مگاپیکسل) و رقیب نیکونی (D7000) قرار میگیرد. ضمنا در این میان یکی از پرسرعتترین دوربینها است و قابلیت Live View آن با داشتن فوکوس پرسرعت نقطهای معمول در دوربينهاي DSLR یک نمایش واقعی به حساب میآید. به نظر من این دوربین میتواند برای کاربرانی که پیش از این تجهیزات دوربین دیگری را خریداری نکردهاند، بهترین گزینه موجود باشد. شاید هم کمی امیدواری بد نباشد اگر منتظر a99 باشیم. دوربین فولفریمی که با گذشت 3 سال از تولید a900 با امکانات a77 اما با یک سنسور فولفریم وارد بازار شود و کانن و نیکون را با یک چالش جدیدروبرو سازد.
مطلب خوبی بود، دست شما درد نکنه
اگر امکان داشت مطالب بیشتری در خصوص آموزش کامل کار با این دروبین را نیز ارائه کنید، چرا که برای برخی همچون من اطلاعات بیشتر می تونه خیلی کمک کننده ومفید باشه
ممنون
ممنون امیر جان ! واقعا عالی بود !