هواوی از سال 2018 کسب و کار خود را در زمینه تولید هدفونهای تماماً بیسیم TWS گسترش داد و حالا با گذشت کمتر از سه سال از آن زمان، این شرکت با ارائه محصولاتی جذاب، رقابت خود با بزرگان این بیزینس را به صورت جدی آغاز کرده است. امروز با بررسی فری بادز پرو هواوی که یکی از جدیدترین هدفون True Wireless این شرکت به حساب میآید در خدمت شما عزیزان خواهیم بود. با ما همراه باشید.
اولین نسل از هدفونهای بیسیم هواوی، یعنی FreeBuds سه سال پیش راهی بازار شد. سال 2019 این شرکت FreeBuds 3 را به عنوان اولین ایرفونی که دارای فناوری ANC (حذف نویز اکتیو / Active Noise Cancellation) است، راهی بازار کرد. این شرکت چینی در ماههای پایانی سال 2020، از FreeBuds Pro رونمایی کرد؛ هدفونی که در مقایسه با نسلهایی قبلی دستخوش تغییرات مثبت جذابی شده است.
بررسی فری بادز پرو هواوی
Freebuds Pro هواوی، از طرف نمایندگی این شرکت در ایران در اختیار وبسایت سختافزارمگ قرار گرفته است. این بررسی حاصل تجربه کار با هدفون بیسیم هواوی در مدت 10 روز است.
محتویات جعبه
در جعبه مکعبی شکل فری بادز پرو به غیر از خود هدفون، قاب دستگاه، کابل شارژ، سه سری با ابعاد مختلف و دفترچه راهنما قرار گرفته است. بستهبندی این هدفون بسیار ساده و در عین حال شیک طراحی شده و محتویات جعبه با چیدمان خوبی در آن جای گرفتهاند.
طراحی کیس شارژ
فریبادز پرو در جعبه درون قاب مخصوص قرار گرفتهاند. این قاب از جنس پلاستیک براق بوده و به صورت بیضی شکل طراحی شده است. در این کیس آهنربایی بوده و به شکل نرم و روان باز و بسته میشود. یکی از نکات خوب در خصوص لولای در اینست که امکان باز بودن آن بدون نیاز به نگه داشتنش با دست وجود دارد.
قسمت پشت در که لولای آن قرار گرفته، فلزی طراحی شده و لوگوی Huawei نیز بر روی آن حک شده است. در سمت راست این قاب کلید دایرهای شکل ریزی قرار گرفته که برای اتصال بادزا به دستگاهها مورد استفاده قرار میگیرد.
در قسمت پایین کیس هم پورت USB-C و یک چراغ ریز برای شارژ آن لحاظ شده است.
زمانیکه در کیس را باز میکنید، دو بادز در دو طرف آن قرار گرفتهاند و چراغی در میان آنها قرار گرفته که بسته به رنگی که دارد، اطلاعاتی را به شما نمایش میدهد.
نوع طراحی فری بادز پرو، شکل قرارگیری آنها در کیس و قدرت بالای آهنربای ته کیس که آنها را در جایشان نگه میدارد، باعث شده تا درآوردن ایربادها از کیس کار نسبتاً سختی باشد. یعنی در ایدهآلترین حالت گوشی سمت راست با دست راست بیرون میآید و گوشی سمت چپ با دست چپ و اگر بخواهید هر دوی آنها را با یک دست از کیس بیرون بیاورید، این کار نیاز به تقلای بیشتری خواهد داشت. در زمان جا زدن هدفونها در کیس نیز شرایط تقریباً به همین ترتیب است، اما پس از مدتی، لم آن دستتان میآید.
طراحی فری بادز پرو
برخلاف کیس شارژ که در مقایسه با فری بادز 3 تغییر چندانی نداشته، طراحی خود فری بادز پرو در مقایسه با نسل قبل تغییر زیادی کرده است. قسمتی که درایور بادز در آن قرار گرفته حالا شکل گردتری دارد و سرگوشیهای پلاستیکی به قسمتی که درون گوش قرار میگیرد، اضافه شده است. این سریهای پلاستیکی در سه اندازه؛ کوچک، بزرگ و متوسط درون جعبه قرار دارد و بسته به اندازه گوشتان میتوانید از ایدهالترین گزینه استفاده کنید.
تفاوت دیگر طراحی این بادز پایه آن است که حالا به شکل مکعبی و زاویهداری به خو گرفته است. در قسمت پایین آن پایههای شارژ و در پشت آن لوگوی Huawei قرار گرفته است. این پایهها هم از سنسورهای حساس به فشار و لمس بهره میبرند که با فشار (کوتاه مدت و طولانی) و کشیدن دست به بالا و پایین عملیاتی را انجام میدهند.
ابعاد (میلیمتر) | وزن تقریبی (گرم) | |
هر کدام از ایربادها | 26×29.6×21.7 | 6.1 |
کیس شارژ | 70×51.3×24.6 | 60 |
فری بادز پرو هواوی وزن بسیار کم و ایدهآلی دارد و به واسطه سریهای پلاستیکی که دارند به خوبی درون گوش قرار میگیرند. حتی در زمان انجام فعالیتهای سنگین هم این هدفونها درون گوش لق نمیزنند و نیاز به تنظیم هر لحظه آنها نیست. از طرف دیگر به واسطه این ابعاد و وزن مناسب و طراحی خوب استفاده طولانی مدت از آنها نیز خستهکننده نیست.
فری بادز پرو در سه رنگ مشکی (Carbon Black)، نقرهای (Silver Frost) و سفید (Ceramic White) راهی بازار شده و رنگ سفید سرامیکی آن برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته است. اگر از سختی درآوردن هدفونها از کیس و جنس پلاستیکی کیس که به کاربر حس یک محصول ارزان قیمت را میدهد چشم پوشی کنیم، طراحی FreeBuds Pro در مقایسه با نسلهای قبلی بسیار بهتر و استفاده از آن راحتتر شده است. البته باید به این نکته اشاره که کنیم که در مشخصات این بادز اشارهای به ضدآب بودن آن نشده و این یعنی تنها در برابر قطرات ریز آب و یا عرق مقاوم خواهد بود. با این حال و در مجموع ایربادها ظاهر شیک، جذاب و باکیفیتی دارند و نوع قرار گرفتن آنها در گوش به گونهای است که حتی در حالت خاموش هم تا حد زیادی نویز محیط را حذف میکنند.
سختافزار
باوجود ابعاد بسیار کوچک فری بادز پرو این هدفونها از اجزای زیادی تشکیل شدهاند. در مرکز قسمت گرد این بادز درایور داینامیکی 11 میلیمیتری دستگاه قرار گرفته است که وظیفه تولید صدای باس و کاهش نویز را بر عهده دارد. سه میکروفون (یک میکروفون در قسمت مرکزی و دو میکروفون در قسمت پایه) در هر کدام از بادزها قرار گرفته است که دو میکروفون بیرون از طریق شیارهایی که در لبههای پایه قرار دارد، صداهایی شما را دریافت میکنند و میکروفون سوم صدا را به شکلی واضحتر منتقل میکند.
FreeBuds Pro همچنین دارای سنسور استخوانی (Bone Sensor) بوده که با تشخیص ویبره و لرزشهای استخوان میزان قدرت صدای شخص را تشخیص داده و صدای واضحی را ارائه میکند. این هدفون دارای Dynamic Equalizer Adjusment برای تنظیم اکولایزر به شکل پویا با تشخیص تغییرات سیگنال صدا در لحظه بوده تا بتواند صدایی با کیفیت ثابت نسبت به هرگونه تغییر ایربادز در گوش ارائه کند.
دو میکروفونی که در قسمت پایه قرار گرفتهاند دارای تیوبی برای حذف نویز ناشی از صدای باد هستند تا وضوح صدا در شرایط طوفانی و هوای بادی دستخوش تغییر نشود. هر بادز به صورت جداگانه دارای دو آنتن بلوتوث برای پوشش کامل سیگنال و برقراری ارتباط در تمامی شرایط هستند. در نهایت چیپست این هدفون در قسمت وسط پایه قرار گرفته است که طبق گفته هواوی قادر است تأخیر را تا 180 میلی ثانیه کاهش دهد.
نرمافزار
هواوی برای اتصال فری بادز پرو به گوشیهای هوشمند برنامه AI Life را ارائه کرده است. این برنامه در گوگل پلی استور برای دانلود قرار دارد اما متأسفانه به نظر میرسد که نسخه موجود در این فروشگاه، قدیمی بوده و امکان پشتیبانی از این هدفون برای آن در نظر گرفته نشده است. برای همین در بررسی فری بادز پرو هواوی با اسکن کدی که بر روی جعبه این دستگاه جهت دانلود برنامه چاپ شده، AI Life را از وبسایت هواوی دانلود کردیم. خوشبختانه از طریق آن نسخه از برنامه توانستیم بدون مشکل، ایربادز را به گوشی متصل کنیم.
اپلیکیشن AI Life بسیار ساده و سرراست طراحی شده است. پس از اتصال هدفون به گوشی، کادری برای محصول ایجاد میشود که با کلیک بر روی آن صفحه اطلاعات هدفون را مشاهده خواهید کرد. در این بخش اطلاعات شارژ گوشیها و کیس نمایش داده میشود. کمی پایینتر منوی Noise Control قرار گرفته که در این قسمت میتوانید اکتیو نویز کنسلینگ را روشن کرده، خاموش کنید و یا در حالت Awarness قرار دهید.
ANC روشن دارای 4 حالت بوده که نوع داینامیک آن به صورت خودکار میزان حذف نویز را براساس وضعیت محیط تنظیم میکند. حالت Cozy برای محیطهای با شلوغی کم (خلوت) طراحی شده، حالت General برای محیطهای شلوغ و اولترا برای محیطهای به شدت شلوغ. در حالتی که ANC خاموش باشد، هیچ نویزی از محیط حذف نمیشود، اما در حالت Awarness دستگاه به صورت هوشمند و با شنیدن صدای محیط توسط میکروفونها یک سطح ایدهالی از صدای محیط را به گونهای که برای شنیدن محتوای در حال پخش مزاحمت ایجاد نکند، در داخل گوش ارائه میکند.
در قسمت Shortcut نحوه کار تاچ فری بادز به صورت انیمیشن آموزش داده میشود. بهطور خلاصه، با یک بار فشار موسیقی پخش/متوقف و یا تماس پاسخ داده/قطع میشود. با دوبار فشار آهنگ بعدی پخش شده یا تماس رد میشود. با سه بار فشار آهنگ قبلی پخش میشود. اگر فشار طولانی مدت باشد ANC فعال یا غیرفعال میشود و این موضوع توسط هدفون در گوش شما اطلاع داده میشود. با کشیدن انگشت به بالا و پایین هم صدا زیاد و کم میشود. این همه دستورالعملهای لمسی فری بادز پرو بوده که اجرای آنها نسبتاً ساده است و خیلی زود به آنها عادت خواهید کرد.
یکی دیگر از گزینههای کاربردی اپ این هدفون، Smart Wear Detection است که در صورت روشن کردن آن، فری بادز پرو به صورت خودکار متوجه پوشیدن یا درآوردن هدفون از گوش میشود. یعنی اگر موسیقی در حال پخش باشد با درآوردن ایربادز پخش آن متوقف شده و زمانی که دوباره آن را بر روی گوش قرار دهید، موسیقی پخش میشود. به غیر از این گزینههای دیگری نیز برای سنجش میزان نویز و درست قرار گرفتن ایربادها در گوش در برنامه در نظر گرفته شده است.
بهطورکلی به غیر از مشکلی در نصب برنامه AI Life از گوگل پلی به آن برخوردیم، این نرمافزار بسیار ساده و کاربردی طراحی شده است. تقریباً تمامی اطلاعاتی که نیاز است یک برنامه از هدفون بیسیم نمایش دهد، در این اپ در نظر گرفته شده است و کار با آن نیز پیچیدگی خاصی ندارد. البته بد نیست به این نکته نیز اشاره داشتیم که در بررسی فری بادز پرو هواوی این هدفون را به کامپیوتر نیز متصل کردیم که برای آن نیز به نصب هیچ برنامه جانبی نبود و ایربادز از طریق بخش بلوتوث ویندوز به راحتی به کامپیوتر متصل شد. با این حال، ظاهراً برنامه AI Life نسخه iOS ندارد و در صورتیکه بخواهید فری بادز پرو را با گوشی یا تبلت اپل استفاده کنید، امکان استفاده از قابلیتهای آن از طریق اپ وجود ندارد.
بررسی عملکرد Freebuds Pro
شاید برجستهترین مشخصه این فریبادز که هواوی نیز تأکید خاصی بر روی آن داشته، قابلیت حذف نویز اکتیو آن باشد. هواوی این امکان را در فری بادز پرو “بازتعریف نویز کنسلینگ” معرفی کرده و باور دارد که این هدفون سطح بالایی از فناوری مذکور را ارائه میکند. برای ما که چندی پیش ایربادز تسکو TH 5354 را که فاقد این فناوری بود بررسی کرده بودیم، تفاوتها از زمین بود تا آسمان.
پیشتر اشاره کردیم که نوع طراحی سریهای این بادزها به گونهایست که تا حد زیادی صدای نویز محیط را حذف میکند. اما در زمان فعال شدن ANC هدفون با دریافت تمامی صداها و نویزهای محیط را از طریق میکروفونها دریافت کرده و درایو آن سیگنالهای ضدنویز در جهت عکس برای خنثی کردن آن ایجاد میکند. بدین ترتیب شما حس این را خواهید داشت که در یک محیط خلاء بدون هیچ صدایی مزاحمی حضور دارید.
صدای دریافتی توسط میکروفونها با کیفیت بسیار خوب و وضوح بالا به همین ترتیب در حین تماس از طرف دیگر شنیده میشود. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در هنگام تماس هدفونها به درستی در گوش قرار گرفته و جهت میکروفون به سمت دهان شما باشد. چراکه ممکن است در صورت کج بودن بادزها، صدای اطرفیان شما به اشتباه منتقل شده و سطح صدای شما با تنظیم خودکار پایین آورده شود.
با توجه به وضعیت کرونا در کشور، امکان تست ANC در حالت اولترا برای محیطهای خیلی شلوغ میسر نبود، اما تنظیم آن بر روی حالت داینامیک به صورت هوشمند بهترین نوع از حذف نوع را اعمال میکرد. باید قبول کنیم که هواوی در تعریف این قابلیت در فری بادز پرو اغراق نکرده و حذف نویز اکتیو در هدفون اگر بهترین نباشد، بدون شک یکی از بهترینها است.
کیفیت صدای پخش شده توسط هدفون بسیار خوب بوده و علاوهبر بلندی کافی از باس مطلوبی نیز برخوردار است. با این حال، نکتهای که شاید کمی آزاردهنده به نظر آید، اینست که در بلندترین حالت صدا، محتوای قابل پخش توسط اطرافیان در محیطهای خلوت قابل شنیدن است. البته باید تأکید کنم که این تنها در حالتی اتفاق میافتد که بلندی صدا در حالت مکس باشد و اصلاً بهتر است که برای محافظت از گوش صدا در آن حد نباشد.
یکی از مواردی که در طول بررسی فری بادز پرو هواوی به آن پرداختیم، میزان تأخیر صدا در زمان پخش فیلم و بازی بود. در زمان پخش فیلم از طریق کامیپوتری تأخیری در صدای پخش صدا توسط این ایربادز مشاهده نکردیم و صدای مکالمات کاملاً و تماماً هماهنگ با زمان لب زدن اشخاص و صحبت کردن آنها بود. با توجه به اینکه هر دو بادز دارای دو آنتن بلوتوث بوده و چیپست آن هم از نسخه 5.2 پشتیبانی میکند، میزان تأخیر در زمان اجرای بازی از طریق گوشی نیز به هیچ وجه محسوس نبود. هواوی گفته است که تأخیر در این بادزها تا 0.18 ثانیه کاهش پیدا کرده و طبیعتاً این میزان از تأخیر برای گوشها ما قابل تشخیص نیست.
با این حال، یکی از مواردی که انتظار میرفت Freebuds Pro در آن عملکرد بهتری داشته باشد، زمان اتصال همزمان به دو دستگاه بود. به عنوان مثال امکان اتصال همزمان این هدفون به گوشی و کامپیوتر وجود دارد و شما میتوانید در حین تماشای فیلم از طریق کامپیوتر، اگر تماسی در گوشی دریافت کردید با یک بار فشار دادن پایه فری بادز به آن پاسخ دهید. اما متأسفانه این اتصال به گوشی چند ثانیهای (در حدود 2-3 ثانیه) زمان میبرد و در این مدت ممکن مکالمه را از دست دهید. یا به عنوان یک مثال دیگر زمانیکه بخواهید به گوشی سوئیچ کرده و موزیک را در آن پلی کنید، چند ثانیهای تا لحظه اتصال فری بادز موسیقی با صدای گوشی پخش خواهد شد و این در شرایطی که در جمع یا محیط رسمی حضور داشته باشید، شاید چندان جالب نباشد.
ارائه صدای بم در هدفونهای کوچک و حتی گوشیهای هوشمند یکی از دغدغههای سازندگان به حساب میآید. با این حال، هواوی با کمک درایور 11 میلیمتری فری بادز پرو توانسته به شکل مطلوب و رضایت بخشی این طیف از صدا را برای گوش کاربر ارائه کند. این سطح از کیفیت صوتی در یک گجت بیسیم سبک و قابل حمل، آن را به یکی از اصلیترین نقاط قوت بادز پرو هواوی تبدیل کرده است.
باتری
ظرفیت باتری هر کدام از ایربادها 55 میلی آمپرساعت و باتری کیس 580 میلی آمپرساعت بوده که طبق گفته هواوی برای پخش 5 ساعت موسیقی با ANC یا 8 ساعت بدون ANC با گوشیهای هواوی است و در صورتیکه ایربادها به گوشی یا دستگاه دیگری متصل باشند این زمان به 4 و 7 ساعت کاهش مییابد. زمان مکالمه برای این فری بادز با یک بار شارژ 2.5 ساعت با ANC فعال و 3 ساعت بدون ANC است. در طول بررسی فری بادز پرو هواوی مدت زمان دوام باتری را بسیار نزدیک به اعداد ذکر شده یافتیم و به عنوان مثال باتری هدفون پس از چیزی حدود 5 ساعت موسیقی با ANC فعال نزدیک به صفر شد. در شرایطی که ANC غیرفعال بود، باتری چند ساعتی دوام بهتر داشت.
همانطور که در بخش طراحی اشاره شد، یک پورت USB-C برای شارژ کیس در نظر گرفته شده که با سرعت 6 وات آن را شارژ میکند. البته نکته مهم دیگر درخصوص این کیس اینست که از شارژر بیسیم نیز پشتیبانی میشود. این یعنی اگر دارای شارژر بیسیم باشید و یا گوشی هوشمند شما از شارژ بیسیم معکوس بهره میبرد، میتوانید با قرار دادن کیس فری بادز پرو بر روی آنها، با سرعت 2 وات این کیس را شارژ کنید. شارژ 0-100 ایربادها چیزی در حدود 37-40 دقیقه زمان میبرد. کیس شارژ هم از طریق کابل ظرف مدت تقریباً 1 ساعت و به صورت بیسیم 2 ساعته شارژ خواهد شد.
باوجود ابعاد کوچکی که هر کدام از ایربادها دارند، عملکرد باتری آنها بسیار قابل قبول است. 7 ساعت گوش دادن بیوقفه به موسیقی با کیفیت بالا زمان کافی برای استفاده از یک هدفون TWS به نظر میرسد. با در نظر گرفتن اینکه با هر بار قراردادن بادها در قاب آنها دوباره در مدت کوتاهی شارژ خواهند، میتوان اطمینان داشت که فری بادز پرو حتی با استفاده فشرده هم تا حداقل 2-3 روز (حدود 30 تا 36 ساعت) شارژدهی خوبی خواهد داشت و ممکن است بعد از این به شارژ نیاز داشته باشد. ما در طول بررسی 10 روزه از این هدفون و در حالیکه در اکثر شرایط قابلیت اکتیو نویز کنسلینگ آن فعال بود، تنها دوبار آن را شارژ کردیم و به طورکلی عملکرد باتری آن را بسیار مطلوب دیدیم.
جمعبندی
فری بادز پرو هواوی با قیمتی در حدود 3.5-4.5 میلیون تومان در بازار ایران به فروش میرسد. با در نظر گرفتن بازه قیمتی محصولات همرده و سطح کیفیت مشخصههایی که این هدفون بیسیم ارائه میکند، میتوان گفت که این رنج قیمت برای محصول هواوی منصفانه است. باوجود کیفیت بالایی که صدای این ایربادز و قابلیت حذف نویز اکتیو آن دارد، باید اعلام کنیم که این سطح از کیفیت بهترین نیست و برای دستیابی به بهترین کیفیت صدایی احتمالاً باید دو برابر هزینه خرید این بادز هزینه کنید. شاید بتوان ضدآب نبودن، بدقلق بودن خارج کردن گوشیها از کیس و تأخیری که در زمان سوئیچ بین دستگاههایی که همزمان متصل هستند را در کنار عدم دسترسی به اپ در iOS ایرادات این محصول دانست. با این حال، طراحی متفاوت و جذاب، راحتی ایربادها در گوش، کیفیت صدای بم، کیفیت خوب حذف نویز در کنار عملکرد خوب باتری از نقاط قوت Freebuds Pro به حساب میآیند.
- طراحی متفاوت و زیبا
- امکان اتصال همزمان به دو دستگاه
- کیفیت بالای قابلیت ANC
- کیفیت صدای بالا
- پتشیبانی از تاچ در حالتهای متنوع
- شارژ بیسیم کیس
- دوام خوب باتری
- ضدآب نبودن
- بدنه پلاستیکی کیس
- تأخیر در سوئیچ کردن بین دستگاهها
- عدم وجود نسخه iOS برنامه AI Life و نسخه بروز در گوگل پلی
Huawei Freebuds Pro یک گزینه مناسب برای افرادی است که به دنبال خرید یک ایربادز باکیفیت با امکانات عالی در بازه قیمتی کمتر از 5 میلیون تومان هستند.
خیلی هم عالی .
مهمترین نکته تاخیر بود که خدا رو شکر کامل توضیح داده شد.
من ایرپادهای بدون قسمت لاستیکی رو ترجیح میدم.
درسته منم نظرم همینه یعنی عاشق این ایرپاد هایی هستم که سَری لاستیکی ندارند .
مرسی بابت بررسی.خانم نوربخش خریدش رو توصیه میکنید یا نه؟