با افزایش میانگین زمان استفاده از گوشی های هوشمند در سال های اخیر ، باتری های آنها اما به همان سرعت پیشرفت نکرده اند و امروزه کمبود شارژ باتری تبدیل به یک مشکل بزرگ ولی عادی برای کاربران شده است، همین امر زمینه ساز ورود پاور بانک ها به عنوان یکی از لوازم جانبی پر طرفدار برای گوشی های هوشمند شده است. اما حمل کردن پاور بانک برای بسیاری از افراد مشکل ساز و دست و پا گیر است ، به همین دلیل شرکت های سازنده ، گزینه دیگری را پیش روی کاربران قرار داده اند که به تازگی اپل نیز به آنها پیوسته است. در ادامه به بررسی ویژگی ها و مشخصات قاب “هوشمند” اپل خواهیم پرداخت.
این محصول که Smart Battery Case نام گرفته است ، در حقیقت یک قاب به همراه باتری اضافه است که می تواند در کنار محافظت از گوشی ، نقش یک پاور بانک کوچک را نیز ایفا کند. پیش از این ، شرکت های مختلف دیگر اقدام به تولید محصولی مشابه کرده بودند اما اینبار نیز اپل تصمیم گرفته است تا محصول اختصاصی خود را تولید کرده و کاربرانش را بیشتر به سمت خود بکشد.
این قاب منحصرا برای نسخه های 6 و 6s آیفون ساخته شده است و آنطور که به نظر می رسد اپل از بابت ظرفیت باتری نسخه های بزرگتر این دو گوشی نگرانی ندارد. با نگاه اولیه به این قاب ، قسمت برجسته پشت آن که باتری درون آن قرار دارد، به خوبی خودنمایی میکند. ظاهر بیرونی شباهت بسیار زیادی به قاب های معمولی اپل دارد با این تفاوت که قسمت پاییینی قاب هوشمند بر خلاف قاب معمولی بسته است و تنها شامل ورودی جک 3.5 میلیمتری و پورت Lightning است.همانطور که میدانیم بلندگوی گوشی در انتهای آن قرار گرفته است اما بر خلاف معمول خروجی برای صدا در انتهای قاب وجود ندارد و اپل اینبار تصمیم گرفته است تا منبع خروج صدا را به جلوی گوشی منتقل کند تا در کنار حفره تعبیه شده برای میکروفون گوشی قرار گیرد. مشخص نیست که این تغییر جهت صدای به وجود آمده چه تاثیری در کیفیت صدای بلندگو خواهد گذاشت و همچنین با توجه به اینکه خروجی بلندگو تقریبا همسطح با صفحه نمایش است ، هنگام قرار گیری در جیب می تواند کاملا مسدود شده و از صدای زنگ گوشی بکاهد. جدا از قسمت برآمده پشتی ، ضخامت قاب اندکی از نسخه معمولی آن بیشتر است اما با این حال حفره های دوربین و کلید قطع صدا به خوبی با بدنه گوشی در اتصال هستند و از ورود گرد و غبار به زیر قاب جلوگیری می کنند. جنس این قاب همانند نسخه معمولی سیلیکونی است و علاوه بر نرمی خاص خود ، به خوبی در دست جای میگیرد، قسمت بالایی قاب از الاستومر تشکیل شده است و نسب به دیگر قسمت های قاب اندکی نرم تر است ، همین امر عملکردی لولا مانند به آن داده است تا به راحتی بتوان آن را خم کرد و آیفون را درون قاب قرار داد.
با توجه به اینکه لبه های کنار صفحه اندکی برآمده هستند و قسمت انتهایی قاب نیز بسته است، آیفون کاملا درون قاب محصور و محفوظ می ماند. هدفون های استاندارد اپل به خوبی از قاب عبور کرده و به آیفون متصل می شوند اما هنگام استفاده از دیگر هدفون ها ممکن است به مشکل بر بخورید و مجبور باشید از Extender استفاده کنید.بر خلاف دیگر قاب های باتری دار ، هنگام استفاده از Dock ، نیازی به بیرون آوردن قاب ندارید و میتوانید گوشی خود را به همراه قاب آن به راحتی درون پایه قرار دهید. قسمت داخلی قاب اندکی با بیرون آن تفاوت دارد و دارای روکشی نرم و پارچه مانند است ، یک چراغ کوچک نیز بالاتر از سوکت Lightning دیده می شود که هنگام شارژ شدن قاب به رنگ نارنجی و هنگامی که پر است به رنگ سبز در می آید. مشخص است هنگامی که گوشی درون قاب قرار دارد ، این چراغ دیده نمی شود و کاربرد آن تنها برای زمانی است که قاب را به تنهایی شارژ می کنید. بخش طراحی یکی از شاخصه های مهم اپل و چیزی است که همیشه بدان توجه ویژه داشته است و این اصل در طراحی این قاب نیز به خوبی رعایت شده است تا ظرافت آن به خوبی حفظ شده و بصورت باریک ترین شکل ممکن ساخته شود.
اپل اما در بخش کارایی و سخت افزاری این قاب در مقابل رقبا اندکی ضعیفتر عمل کرده. ظرفیت باتری این قاب1877mAh است که می تواند یک آیفون 6s را تنها به میزان 81 درصد شارژ کند. احتمالا استفاده از باتری قوی تر می توانست از ظرافت این قاب کاسته و به طراحی آن لطمه وارد کند ، شاید به همین علت اپل به همین میزان بسنده کرده است.به گفته اپل ، با استفاده از این قاب زمان مکالمه به 25 ساعت ، وبگردی با استفاده از LTE به 18 ساعت و پخش ویدیو به 20 ساعت افزایش خواهد یافت. در تست انجام شده با سنگین ترین فشار بر روی باتری که استریم ویدیو با استفاده از LTE در نهایت روشنایی صفحه می باشد، این قاب توانست میزان 3 ساعت و 23 دقیقه به مدت کارکرد دستگاه بیافزاید. این مقدار در مقایسه با دیگر رقبا مانند Mophie Juice Pack Plus با 4 ساعت و 53 دقیقه افزایش کارکرد و با قیمتی تقریبا مشابه ، حرفی برای گفتن ندارد ، اما اپل تلاش کرده است تا با اضافه کردن برخی ویژگی ها و با طراحی بهتر نسبت به رقبا ، این ضعف را جبران کند. از طرف دیگر میتوان به صورت متفاوتی نیز به این مسئله نگاه کرد. اکثر کاربران آیفون و گوشی های هوشمند تقریبا در کمتر از 12 ساعت کارکرد و حدود ساعت 5 بعد از ظهر با کمبود باتری مواجه می شوند و تا هنگام خواب و حدود ساعت 11 شب گوشی خود را شارژ نمی کنند. شاید اپل تنها محاسبه این 3 ساعت کمبود را کرده باشد تا حجم باتری و قاب را در کمترین حد ممکن طراحی کند.
شاید یکی دیگر از نکات منفی این قاب این باشد که بر خلاف اکثر رقبا ، باتری قاب و باتری گوشی همزمان شارژ می شوند و اگر تنها بخواهید گوشی را به سرعت شارژ کنید ، مجبورید آن را از قاب بیرون بیاورید. در دیگر قاب های باتری دار ، ابتدا باتری گوشی شارژ شده و سپس باتری قاب شارژ می شود.
جدا از نکات منفی و ضعف باتری این قاب می توان به ویژگی هایی اشاره کرد که قرار است این قاب را “هوشمند” و متمایز از رقبا کنند. قاب هوشمند علاوه بر باتری دارای آنتن های اضافه است تا عملکرد آنتن دهی گوشی را بهبود بخشیده و تاثیر احتمالی منفی قاب بر آنتن دهی را خنثی نماید . اما شاید هوشمندانه ترین بخش این قاب امکان اطلاع از میزان شارژ آن در نوار نوتیفیکشن باشد. میزان شارژ باتری قاب و باتری گوشی در این نوار نمایش داده شده و گوشی نیز ابتدا از باتری قاب استفاده کرده و پس از اتمام آن از انرژی باتری خود استفاده می کند. زمان شارژ باتری قاب با استفاده از شارژر های استاندارد آیفون دو ساعت و با شارژر های قوی تر مانند شارژر آیپد ، زیر یک ساعت خواهد بود.
در نهایت قطعا از لحاظ عملکرد، این قاب جایی در میان رقبا نخواهد داشت اما از نظر طراحی و راحتی در دست بدون شک یکی از بهترین ها است. اگر میتوانید قیمت 99 دلاری آن را فراموش کرده و تنها مقدار بیشتری باتری برای استفاده در طول روز کارتان را راه می اندازد ، این قاب انتخاب مناسبی خواهد بود. برای شارژ آن نیازی به کابل micro USB اضافی ندارید و همان رابط Lightning مثل گذشته برایتان کار خواهد کرد. و به سادگی میتوانید گوشی را درون قاب قرار داده و همه چیز را فراموش کنید. با کالبد شکافی این محصول در بخش دوم همراه ما باشید.
استیو جابز فقط خودش از شرکت نرفت .بلکه تمام چارچوبها و ساختار طراحی و همه ی اصولی که در طراحی محصولات این شرکت پایه گذاری کرده بود رو با خودش برد …….. اپل کم کم داره میشه مثل بقیه شرکتا تا الان فرقش با بقیه شرکتا تنها سیستم عاملشه که اونم به لطف استیو جابز داره متاسفانه اصلا رو هیچی دیگه پایبند نیستن نه طراحی نه اصول کلا دارن میپاشوننش ..ماکروسافت تبریک از الان :emoji1:smiley7
سلام
به نظر بنده اگر کلا یکدست میکرد نازکتر میشد و بهتر بود
بعد جای بلندگوشم میتونست خالی کنه هدفشون قابل درک نیست شاید پشت این طراحی چیزی بوده!