بررسی اجمالی
لنوو Z560 را با مشخصات فنی مختلفی به بازار ارائه کردهاست که اين موضوع باعث شده تا کاربر بتواند براساس نوع بودجه و نیاز خود مدل مناسبی را انتخاب کند. در نمونهای که ما در اختیار داشتیم، قلب تپنده دستگاه در اختیار Core i3-380M بود که یک پردازنده دوهستهای با کارایی متوسط (یا به قول خارجیها Middle Class) است. حداکثر فرکانس کاری این پردازنده 2/53 گیگاهرتز و از سری Arrandle است. اینتل در اين پردازنده از فناوری ساخت 32 نانومتری بهره بردهاست. تفاوت اصلی سری Core i3 با Core i5 و Core i7 در عدم پشتیبانی این سری از فناوری TurboBoost برای افزایش فرکانس کاری هر هسته و در واقع اورکلاکینگ آن است.
روی این پردازنده یک چیپستگرافیکی مجتمع نیز وجود دارد اما لنوو خریدارانش را ناامید نکرده و در این بخش از پردازندهگرافيکی ساخت شرکت انویدیا استفاده کردهاست. البته، خیلی هم از شنیدن این خبر خوشحال نشوید زیرا NVIDIA GeForce 310M را نمیتوان نمونه قدرتمندی در نظر گرفت. 310M که نسخه بهبودیافته 210M است، یک چیپستگرافیکی رده پايين (این دفعه خارجیها میگن Entry level ) با کد رمز GT218 است. این چیپستگرافیکی که در ساخت آن از 260 میلیون ترانزیستور استفاده شده در فرکانس 606 مگاهرتز کار ميکند و به يک گیگابایت حافظه اختصاصی DDR3 مجهز است.
1. استحکام، واژهای است برازنده ساختار Z560. جنس بدنه، ترکیبی از پلاستیک و آلومینیوم پرداختشده است که سبب شده، علاوه بر ساده بودن، زیبایی و مدرنی خاصی به نوتبوک بخشیده شود. سطح درب نوتبوک مشکی رنگ بوده و طرحی با بافت ریز دارد که باعث میشود، با نگاهی دقیقتر، مدرن به نظر برسد. البته قاب مشکی دور صفحهنمايش با آنکه زیباست اما مستعد جذب اثر انگشت و کثیفی بوده و با دو پایه به بدنه متصل شده که با حرکت دادن صفحهنمايش، با حالت جالبی دچار ارتعاش میشود (درست مانند یک فنر عقب و جلو میره!). ابعاد Z560 برابر با 238×335×32 میلیمتر بوده و وزنی حدود 2/6 کیلوگرم دارد.
2. یک صفحهنمايش 15/6 اینچی با دقت 768×1366 پیکسل، وظیفه نشان دادن تصاویر را برعهده دارد. این صفحهنمايش کنتراست چندان بالایی ندارد و میزان بازتابش نور آن نیز گاهی اوقات آزاردهنده است اما نمایش خوب رنگها و روشنایی مناسب، سبب میشود، برای چنین محدوده قیمتی، کارایی معقولی داشتهباشد.
3. یک نوار توری مانند نشان میدهد، بايد منتظر خروج صدا از این بخش باشید. اگرچه این نوار وسعت زيادي دارد اما صدای تولیدشده از آن، دارای چنین وسعتی نیست! در سمت راست، چهار منوی لمسی کوچک نیز قرار دارد و کلید پاور به همراه سه ديود کوچک، در قسمت چپ دیده میشود.
4. در بخش راست نوتبوک، کانکتور آداپتور، یک پورت USB2.0، درايونوري و خروجی هدفون در کنار ورودی میکروفون قرار دارد.
5. سطح تاچپد دستگاه کمی زبر است و نکته منفی آن، عدم پشتیبانی از حالت مولتیتاچ است. کلیدها عملکرد خوبی دارند و هنگام کار کردن سکوت را به خوبی رعایت میکنند!
6. یک کلید کوچک، وظیفه روشن و خاموش کردن شبکه بیسیم را برعهده دارد. همچنین در این بخش چهار ديودنوري کوچک و اسلات کارتحافظه نیز دیده میشود.
7. سمت چپ Z560 شلوغترین قسمت آن است. اسلات مخصوص PCI، خروجی eSATA/USB ،USB2.0 ،HDMI ،D-SUB و پورت RJ45 تجمع مسالمتآمیزی را در این قسمت تشکيل دادهاند! همچنین منفذ خروجی هوا و قفل Kensington نیز در این بخش ديده می شوند.
8. صفحهکلید Z560، یکی از قسمتهای دوستداشتنی آن است که از طراحی مدرنی بهره میبرد. این صفحهکلید که از بخش اختصاصی اعداد نیز بهرهمند است، دارای ساختار بسیار مستحکم و خوبی بوده و هنگام تایپ، احساس لذتبخشی را به کاربر القا میکند. البته کلیدها با آنکه در ظاهر کوچک هستند اما به دلیل فاصله مناسب و برجستگی خاص، سبب میشوند، خاطره خوبی را از خود برای کاربر بر جای بگذارند. (با آنکه یکی از دوستان میگفت، این مدل صفحهکليد از اصالت نمونههای قبلی فاصله گرفته اما خود من اعتقاد دارم، کارایی برای یک صفحهکلید مهمتر از اصالت آن است!)
9. دوربين اينترنتی 1/3 مگاپیکسلی، تصاویری با دقت 1024×1280 پیکسل ايجاد می کند. همچنین مانند بيشتر نوتبوکهای ساخت لنوو، قابلیت تشخیص چهره برای ورود به نوتبوک فراهم است (اگرچه این خاصیت بیشتر نمادين است! و در محیطهای تاریک خوب عمل نمیکند.).
دیدگاهتان را بنویسید