دنیای اطراف ما همواره در حال تغییر است و در زمینههای مختلف سرعت تغییرات ممکن است کم یا زیاد باشد. در دنیای کامپیوتر سرعت تغییرات زیاد است، اما در بخش محصولات شبکه با حرکت چندان سریع و چشمگیری روبرو نستیم. با این حال اگر به گذشته (مثلاً سه سال پیش نگاه کنیم) میبینیم که تغییرات رخ داده در این گروه نیز جزو قدمهای بزرگ به شمار میآید و حالا این دسته از وسایل دیگر مثل گذشته، ترسناک، عجیب و پیچیده نیستند! مودم روتر جدید D-Link DSL-2770L نیز با طراحی تازه خود نیز میخواهد همین مسئله را به ما گوشزد کند که حالا یک کاربر خانگی میتواند با کمی تلاش، خود شبکه خانگی خودش راهاندازی کنید.
به پا خیزید!
از قرار D-Link تصمیم گرفته تا اکثر محصولات خانگی جدید خود را به جای حالت افقی، به صورت ایستاده و با آنتنهای داخلی طراحی کنید. مودم روتر DSL-2770L نیز همین وضعیت را دارد و تمامی امکانات را در ستونی استوانهای شکل قرار داده است. با توجه به امکانات DSL-2770L، میتوان آن را در رده محصولات خانگی نیمه پیشرفته قرار داد. این دستگاه از شبکه بیسیم با استاندارد 802.11n و حداکثر سرعت انتقال اطلاعات سیصد مگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند. چهار پورت LAN دارای سرعت یک گیگابیت در ثانیه هستند که سرعت کافی برای اتصال درایوهای شبکه پرسرعت و همچنین اطلاعات اطلاعات با سرعتی مناسب روی شبکه است. نکته مثبت در این بخش، پشتیبانی از اتصال WAN است که باعث میشود بتوان از این دستگاه به عنوان یک روتر مستقل نیز استفاده کرد. در جلو دیودهای نوری نمایشگر وضعیت و دکمه WPS و در پشت در کنار پورتهای LAN و RJ-11، دکمه فعال و غیرفعالسازی رابط Wi-Fi، دکمه روشن و خاموش و پورت USB 2.0 قرار گرفته اند (تصویر 1).
به کمک پورت USB میتوان فایلهای یک هارددیسک یا حافظه فلش را به اشتراک گذاشت و یا روتر را طوری تنظیم کرد که به عنوان یک iTunes Server عمل کرده و یا طبق برنامه زمانی خاصی، به دانلود فایل از سایت یا FTP بپردازند (دانلود فایلهای تورنت در نظر گرفته نشده است). DSL-2770L دارای ویژگی SharePort و mydlink نیز است. SharePort امکان دسترسی به محتوای ذخیره شده در حافظه متصل به پورت USB از طریق پانل وب و با امکان تعریف کاربران مختلف (با سطح دسترسی متنوع) فراهم میسازد. و به همین خاطر است که میتوان از طریق هر مرورگر وب و فارغ از نوع سیستم عامل یا دستگاه مورد استفاده، به فایلها دسترسی پیدا کرد. در حالت نمای ساده، SharePort فایلها را به چهار دسته کلی Music ،Photo ،Movie و Document تقسیمبندی کرده است (تصویر 2)
اما با انتخاب هر یک، لیستی از نام فایلها را بدون امکان نمایش یک Preview از فایل (برای فایلهای عکس یا فیلم) ارائه میدهد (تصویر 3).
به همین خاطر باید از پیش بدانید که دنبال چه چیزی هستید و نام فایلها را درست نوشته باشید تا بتوانید فایل مورد نظرتان را پیدا کنید. خوشبختانه یک بخش جستجو نیز در نظر گرفته شده است که میتواند در مواردی مفید واقع شود. حالت دیگر نمایش، به صورت درختی تمامی فایلها و پوشهها را نمایش میدهد و به شکل بهتری میتوان بین پوشهها حرکت کرد. با این حال اگر به میان پوشههای تو در تو رفته باشید و یک فایل عکس را باز کنید و در نهایت بخواید به صفحه قبل بازگردید، خواهید دید که تمامی پوشههایی که در لیست درختی باز کرده بودید بسته شدهاند و دوباره باید همه آنها را باز کنید! نسخه موبایل SharePort نیز که روی اندروید و iOS قابل نصب است نیز وضعیت به نسبت مشابهی داشته و انتظار خیلی زیادی نباید از آن داشت (برای مثال امکان آپلود یک پوشه وجود نداشته و باید فایلهایتان را تکتک انتخاب کنید). نکتهای که در اینجا وجود دارد این است که خلاصه بودن و قابلیتهای محدود SharePort تنها به D-Link محدود نشده و سازندگان محصولات شبکه دیگری که از قابلیتها و نرمافزارهای مشابه بهره میبرند نیز سطحی مشابه از قابلیتها امکانات را عرضه میکنند. به نظر میرسد هنوز سازندگان محصولات شبکهای این بخش از دسترسی به فایلها در شبکه برای کاربران خانگی را جدی نگرفتهاند و کاربران همچنان باید به نرمافزار دیگر وابسته باقی بمانند. برای استفاده از mydlink نیز باید یک حساب mydlink داشته باشید تا بتوانید از طریق اینترنت و از راه دور بر دستگاه نظارت داشته و برخی تنظیمات مربوط به آن را نیز تغییر دهید. Mydlink دارای یک نسخه موبایل (برای اندروید و iOS) است.
فارسی را پاس بدارید
محصولات جدید D-Link یک ویژگی خوب دارند و آن، راهاندازی ساده آنها با کمک دیسک همراه است که به خوبی از زبان فارسی پشتیبانی میکند (تصویر 4).
راهنمای قدم به قدم نصب تمامی حالتها و مراحل را در بر داشته و با استفاده از متون ساده و تصاویر، نحوه اتصال مودم به سیستم را شرح میدهد. همچنین لیستی از ارائهدهندگان اینترنت ایران نیز در این راهنما در نظر گرفته شده که به طور خودکار اعمال خواهند شد. در نهایت بدون آنکه کاربر نیازی به ورود به پانل کاربری پیشرفته داشته باشد، میتواند اتصال اینترنتی و رابط Wi-Fi را برقرار کنید. با این حال برای آنکه بتوانید از پورت USB استفاده کرده و یا به تنظیمات پیشرفته دیگر دسترسی داشته باشید، باید حتماً به سراغ پانل کنترلی پیشرفته بروید. واقعاً انتظار داریم که در این زمینه D-Link و کمپانیهای دیگر راهحلهای سادهای برای کاربران خانگی و افرادی که از دانش کمتری برخوردارند در نظر بگیرند. مسلماً اولین نفری که این کار را انجام دهد برد بزرگی خواهد کرد! طراحی رابط کاربری پیشرفته مانند دیگر محصولات اخیر D-Link بوده و از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند. با این حال با گشت و گذاری در منوها و گزینههای مختلف میبینیم که D-Link سعی کرده در زمینههای مختلف، کاربردیترین گزینهها را در نظر بگیرد. در منوی Setup میبینیم که پشتیبانی از IPv6 نیز در نظر گرفته شده است و تنظیمات اتصال Wireless و پورت LAN نیز از این بخش صورت میگیرد. همچنین در اینجا میتوان تنظیمات مربوط به پورت USB و حالتهای مختلف در نظر گرفته شده برای آن را نیز انجام داد و سرویسهای SharePort و mydlink را راه اندازی کرد. تنظیمات پیشرفته نیز در بخش Advanced قرار گرفتهاند و شامل تنظیماتی کامل میشوند که فراتر از نیاز یک کاربر خانگی معمولی است (تصویر 5).
قوانین مربوط به نرمافزارها، سرور مجازی، QoS، تنظیمات پیشرفته مربوط به اتصال بیسیم (تعریف حالت Guest) شامل ، فیلترسازی ترافیک ورودی و خروجی، مدیریت دسترسی به سایتهای وب و تنظیمات IPv6 در این گروه جای میگیرند. از بخش Maintenance امکان تعریف محدودیت زمانی در استفاده از مودم را خواهید داشت. همچنین بروزرسانی Firmware و امکان تهیه نسخه پشتیبان از تنظیمات نیز از این طریق صورت میگیرد. کارایی مودم روتر DSL-2770L از یک سو به سیستم سرور مجهز به اتصال گیگابیتی و از سوی دیگر به نوت بوک Acer Aspire 5750 (مجهز به اتصال شبکه بیسیم 802.11n و پورت شبکه گیگابیتی) متصل است. مودم در ارتفاع یک متر از سطح زمین قرار دارد. در تست پورت LAN، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات به ترتیب به 24/855 و 39/424 مگابیت در ثانیه میرسد. در تست اتصال بیسیم نیز مودم همچنان از طریق کابل به سرور متصل است و با کمک نوتبوک Acer Apire 5750، قدرت سینگال و سرعت انتقال اطلاعات در نقاط مختلف را سنجیدیم. جدول نیز نتایج تست مودم DSL-2770L را نشان میدهد:
فاصله (متر) | موانع | سیگنال (-dB) | سرعت انتقال اطلاعات | |
خواندن (MB/s) | نوشتن (MB/s) | |||
3 | — | 33 | 32/93 | 30/98 |
5 | سه دیوار، یک مایکروویو، یک یخچال | 56 | 14/48 | 15/14 |
7 | سه دیوار، یک تلفن بیسیم | 46 | 26/88 | 2/23 |
11 | دو دیوار | 51 | 30/15 | 32/87 |
نتایج تست DSL-2770L به ما میگوید با محصولی خوب و با کارایی مناسب روبرو هستیم. با آنکه در این روتر از آنتن داخلی استفاده شده، اما از بابت قدرت و ثبات سیگنال با کارایی مناسبی روبرو هستیم. سرعت انتقال اطلاعات نیز با توجه به استاندارد مورد استفاده توسط دستگاه در سطحی مناسب قرار دارد و حتی در دورترین فاصله نیز سرعت انتقال اطلاعات قابل قبول است.
از وب سایت خود شرکت سازنده میتونید دانلود کنید. اپلیکیشن هم نسخه آخرش رو دانلود کنید اگر این قابلیت برای مودم شما وجود داشته باشه حتما در آخرین نسخه هست
سلام و خسته نباشید .من این مودم راوقتی خریدم رو جعبه خوندم میشود از طریق اپ my dlinkاز کاربران متصل و قطع دسترسی برای انها ایجاد کرد ولی من اپ رو که نصب کردم همچین قابلیت مشاهده نکردم وفقظ ریموت کنترل برای دوربین ها بود. وسوال دیگ که ذاشتم بنده سی دی داخل مودمم شکسته است راهنمایی میکنین ازکجا محتویات داخل سی دی رو میتونم دان کنم .سپاس فراوان
سلام دوست عزیز
اگر شما Firmware دستگاه را بروزرسانی کرده اید یا شرکت این کار را کرده است و مشکل پا برجا است اول از این موضوع مطمئن شوید که این مشکل در جای دیگر هم وجود دارد یعنی وقتی از شرکت محصول را میگیرید این مشکل در انجا وجود نداشته باشد. اگر این مورد در شرکت نبود این موارد را تست کنید. یک پریز یا سیم برقی که دستگاه را به ان وصل کردید. محیط اطراف مودم از نظر میدان مغناطیسی و در نهایت اداپتور دیگری را تست کنید اگر با این موارد مشکل پا برجا بود مشکل از مدار تغذیه مودم است.
درود مودم دی لینک مدل 2740 u دارم در روز 2 تا 3 بار ریست میشه خاموش و روشن میشه بردمش نمایندگی گفت باید برنامه جدید بهش بدم بعد کانفینگش کنم درست میشه این کار رو کرد ولی باز درست نشد می خواستم بدونم مشکلش چیه
سلام
نیازی به نصب سی دی مودم نیست
برای تنظیماتش 192.168.1.1 رو توی مرورگر وارد کنید ، نام کاربری و پسورد رو admin بزنید و وارد تنظیمات بشین