وبسایت جامع «اسپیدتست» (Speedtest) گزارش ماهانه وضعیت اینترنت جهان را منتشر کرد و در این گزارش، ما شاهد بازگشت کشور امارات متحده عربی به صدر جدول پرسرعتترین اینترنت موبایل هستیم. از سوی دیگر، وضعیت اینترنت ایران در هر دو بخش ثابت و تلفن همراه پیشرفت قابلتوجهی نداشته است و در عوض، ایران در هر دو بخش با سقوط یک و دو پلهای همراه بوده است. برای مطالعه گزارش بررسی وضعیت اینترنت ایران و جهان در ماه می (May)، همراه ما باشید.
وبسایت «اسپیدتست» به مانند ماههای پیشین، گزارش کاملی از وضعیت اینترنت جهان در دو بخش ثابت و تلفن همراه با رسم جدول و نمودار منتشر کرد. میانگین سرعت دانلود اینترنت موبایل در جهان در ماه گذشته 42.30 مگابیت برثانیه بوده است و سرعت آپلود 10.30 مگابیت برثانیه با تاخیر 28 میلیثانیهای بوده است. در مقایسه با ماه آوریل، ما شاهد افزایش سرعت دانلود اینترنت موبایل در ماه می هستیم. اما سرعت آپلود نسبت به ماه آوریل (10.33 مگابیت بر ثانیه) با ریزش همراه بوده است. گفتنی است میانگین سرعت دانلود اینترنت ثابت در جهان در ماه می 79.28 و آپلود 35.54 مگابیت برثانیه بوده است. ما همچنین در تصویر پایین میبینیم تاخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه گذشته بوده است که تفاوتی با عدد تاخیری ماه آوریل ندارد. نتایج بخش اینترنت ثابت نشان میدهد سرعت دانلود در ماه می با کاهش 0.84 مگابیت بر ثانیه نسبت به ماه آوریل مواجه بوده است.
تصاحب صدر جدول توسط کشور امارات؛ سقوط سه پلهای شبه جزیره ماکائو
برخلاف ماه گذشته، کشور امارات متحده اینبار توانست جایگاه خود را از کشور قطر پس بگیرد و در ماه می، پرسرعتترین اینترنت موبایل را به مردم خود ارائه دهد. گفتنی است متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل این کشور به میزان 181.79 مگابیت برثانیه بوده است. کشور قطر در جایگاه دوم پرسرعتترین اینترنت موبایل قرار دارد و در ماه گذشته توانسته میانگین سرعت دانلود 164.86 مگابیت برثانیه را برای خود ثبت کند. کشورهای نروژ، کویت، دانمارک، دانمارک، ماکائو، کره جنوبی و چین در جایگاههای بعدی فهرست پرسرعتترین اینترنتهای جهان در ماه می قرار گرفتند. نکته قابل توجه گزارش ماه می، صعود دو پلهای کشور نروژ و سقوط سه پلهای شبه جزیره ماکائو در بالای جدول پرسرعتترین اینترنت موبایل جهان است.
به مانند ماه آوریل، سنگاپور، با میانگین سرعت دانلود 241.35 مگابیت برثانیه پرسرعتترین اینترنت ثابت جهان در ماه گذشته را از آن خود کرد. شیلی با میانگین 223.21 مگابیت بر ثانیه همچنان به عنوان دومین کشور فعال در ارائه اینترنت پرسرعت در جهان شناخته میشود. پس از سنگاپور، شیلی و امارات، کشورهای چین، هنگ کنگ، آمریکا، تایلند، دانمارک، اسپانیا و رومانی رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند. بیشک قابلتوجهترین تغییر در این جدول، جابهجایی جایگاه آمریکا و تایلند در ماه گذشته است.
برخلاف ماه آوریل 2023، اینبار کشور سودان کندترین اینترنت موبایل جهان را در اختیار شهروندانش قرار داده بود. میانگین سرعت دانلود در این کشور به مراتب کندتر از سایر کشورها بوده است و اکنون 1.22 مگابیت برثانیه به ثبت رسانده است. گفتنی است سودان با سقوط 22 پلهای به جایگاه کندترین اینترنت موبایل جهان دست یافته است. گویا به علت درگیری ادامهدار ارتش و نیروهای واکتش، وضعیت اینترنت این کشور در مرحله قطع «تقریباً کامل» قرار دارد. پیش از سودان، کشورهای افغانستان، کوبا، یمن، هایتی، ونزوئلا، بولیوی، تاجیکستان، سومالی، کامرون و عنا رتبههای بالاتر را به خود اختصاص دادهاند.
در بخش اینترنت ثابت، کوبا دوباره با متوسط سرعت 1.93 مگابیت برثانیه ضعیفترین اینترنت را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. افغانستان، ترکمنستان، سوریه، نیجر، یمن، سودان، تیمور شرقی، گامبیا، بروندی و سوزایلند در رتبههای بالاتر نسبت به کوبا قرار داشتند.
تحلیل وضعیت اینترنت ایران در ماه می سال 2023؛ سقوط دو پلهای در بخش اینترنت موبایل!
طبق گزارش وبسایت «اسپیدتست»، وضعیت اینترنت ایران در هر دو بخش تلفن همراه و ثابت به ترتیب با سقوط دو پلهای و یک پلهای همراه بوده است. میانگین سرعت دانلود اینترنت ثابت در ایران در ماه می 12.60 مگابیت برثانیه (معادل 1.57 مگابایت بر ثانیه) بوده است. علیرغم افزایش اندک سرعت دانلود، ایران با یک پله سقوط به رتبه 146 قرار گرفت. از سوی دیگر، وضعیت اینترنت ایران در بخش تلفن همراه با سقوط دو پلهای همراه بوده است. کشور ایران با میانگین 35.68 مگابیت بر ثانیه (معادل 4.46 مگابایت بر ثانیه) در جایگاه 64 قرار گرفته است، در حالی که ایران در ماه آوریل در جایگاه 62 جدول قرار داشت.
کاربران ایرانی هنوز نمیدانند افتهای قطرهای اینترنت ایران در دو بخش موبایل و ثابت تا کجا پیش میرود. «عیسی زارع پور» در اردیبهشت امسال اعلام کرد مرحله اول پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها به منزله افزایش سرعت اینترنت پشت سر گذاشته شده است و تا پایان دولت سیزدهم، پروژه فیبرنوری به طور کامل در زیرساخت توسعه فناوری ایران پیادهسازی میشود. تنها باید منتظر ماند و دید که آیا اینترنت ایران دوباره رشد مقطعی را تجربه میکند یا خیر. لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
من سرعت دانلودم با اینترنت موبایل و البته با مودم سیم کارت خور 6 مگابایت بر ثانیه هست باidm
سلام ببخشید 12.60 مگابیت برثانیه (معادل 1.57 مگابیت بر ثانیه) یعنی چی؟
یعنی وقتی چیزی از اینترنت دانلود میکنید با سرعت 1.5 مگابایت بر ثانیه میتونید اون فایل رو دریافت کنید . 12 مگابیت رو تقسیم بر 8 کنیم سرعت مگابایتش بدست میاد که همون 1.5 میشه ، که البته الان اکثر ایرانی ها که اینترنت با سرعت 12 مگابیت دارن هم نمیتونن از همون سرعت 1.5 مگ به دلیل نداشن فیبر نوری استفاده کنند ، یه نمونش خود من که حداکثر سرعت دانلودم 900 کیلوبایته .
خیلی ممنون از پاسختون ولی بعد از هر دو عدد مگابیت نوشته شده که اینطور که شما فرمودین دومی باید مگا بایت باشه
ببخشید انگار متن اصلاح شده،متوجه شدم
سپاس.
خدا وکیلی یه نفر بگه چطور سرعت اینترنت ثابت 12 مگ هست
مگه چند نفر تو این کشور به فیبر دسترسی دارن
اگه منظورتون اینه که ۱۲مگ کی داره ما که نداریم
مگابیته نه بایت :/