بهینگی
کارتگرافیک HD 7970 از بعضی جهات شبیه کارتهایگرافیک نسل قبل (سری HD 6900) و از برخی جهات نیز کاملاً مدرن و جدید است. ظاهر کارتگرافیک بسیار شبیه نمونههای قبلی است. یک خنککننده با فناوری Chamber Cooling روي قطعات حیاتی از جمله پردازندهگرافیکی نصب شده و فن نیز از انتها هوا را به داخل میدمد. حذف یکی از پورتهای DVI باعث شده تا بخش خروجی هوا بزرگتر باشد و هوای گرم راحتتر از کارتگرافیک خارج شود. خروجیهای تصویر مشابه HD 6970 بوده و همانطور که اشاره شد تنها یکی از پورتهای DVI حذف شده است. پورتهای باقیمانده نیز به شما امکان اتصال حداکثر شش صفحهنمایش در حالت Eyefinity یا اتصال صفحهنمایشهای سهبعدی و استفاده از فناوری HD3D را فراهم میسازند. خوشبختانه MSI انواع و اقسام مبدلهای گرافیکی را نیز به همراه این کارتگرافیک ارائه کرده و مشکلی در اتصال انواع صفحهنمایشها پیدا نخواهید کرد (البته به جز مبدل DisplayPort به HDMI یا DVI که خود به تنها قیمت بالایی دارد!).
همچنین این کارت دارای دو اتصال CrossfireX بوده و MSI نیز دو پل CrossfireX به همراه این کارتگرافیک ارائه میدهد. در نتیجه شما میتوانید تا حداکثر چهار عدد از این کارتگرافیک را در کنار هم قرار داده و دنیای بازیها را به آتش بکشید! در کنار اتصالهای CrossfireX دکمه بایوس قرار گرفته و به شما امکان میدهد بتوانید بین دو بایوس کارتگرافیک سویيچ کنید.
غول کم اشتها!
توان مورد نیاز این کارتگرافیک توسط یک اتصال شش پین و یک اتصال هشت پین تامین میشود. اما نکته جالب اینجاست که برای استفاده از این کارتگرافیک لازم نیست برای منبعتغذیه نیز پول زیادی خرج کنید و یک مدل 500 وات میتواند کار شما را به خوبی راه بیاندازد (توان مصرفی کارت گرافیک حدود 250 وات است). MSI برای کسانی که منبعتغذیه قدیمی دارند، مبدل اتصال شش پین به هشت پین و اتصال Molex به شش پین را نیز به همراه این کارتگرافیک ارائه میدهد.
استفاده از معماری ساخت 28 نانومتری باعث شده تا توان مصرفی این کارتگرافیک به شدت کاهش یابد. همچنین AMD نیز چند فناوری مختلف را برای این کارتگرافیک استفاده کرده تا بتواند توان مصرفی را به حداقل برساند. برای مثال قابلیت PowerTune با توجه به کارایی مورد نیاز در بازیها و توان مصرفی در هر لحظه، فرکانس پردازنده را تغییر میدهد تا تعادل مناسبی بین این مقادیر حاصل شود. قابلیت ZeroCore نیز به نوبه خود از دیگر موارد جالب توجه است که با خاموش شدن صفحهنمایش، توان مصرفی کارتگرافيک را به مقدار بسیار زیادی کاهش میدهد و به رسیدن به دمایی معین، فن کارتگرافیک نیز خاموش میشود! این مسئله در تستهای ما نیز به خوبی عمل میکرد. البته شما نمیتوانید با خاموشکردن دستی صفحه نمایش این حالت را فعال کنید. حالت ZeroCore زمانی فعال میشود که سیستمعامل خود صفحهنمایش را غیرفعال سازد و همزمان با ارسال دستور غیرفعالسازی صفحه نمایش، کارتگرافیک نیز در حالت ZeroCore قرار میگیرد. همچنین در زمان نصب دو کارتگرافیک در حالت CrossfireX، زمانی که کارتگرافیک دوم بلا استفاده باقی مانده، به طور کامل غیرفعال میشود تا توان مصرفی کاهش یابد.
در زمان بیکاری این کارتگرافیک بسیار خنک بوده و دمای کاری آن حدود 36 درجه سانتیگراد است. دو پروفایل فرکانسی نیز برایش در نظر گرفته شده است که یکی حداکثر فرکانس کاری پردازندهگرافیکی و حافظهگرافیکی را فعال کرده و دیگری که به حالت بیکاری یا استفاده کم از کارتگرافیک مربوط است، شامل فرکانس 300 مگاهرتز برای پردازنده مرکزی و 600 مگاهرتز موثر برای حافظه گرافیکی میشود. البته در مورد خنککننده استاندارد AMD این نکته را نیز باید ذکر کرد که با افزایش فشار کاری و بالا رفتن دما، صدای چرخش فن نیز افزایش مییابد. دمای پردازندهگرافیگی در حداکثر فشار کاری به حدود 79 درجه سانتیگراد میرسد که با توجه به میزان کارایی این کارتگرافیک، مقدار بسیار مناسبی است.
ممنون از مطالب پرمحتواتون
فکر کنم این جدید باشه
در کل سری HD7000 کارایی و توان مصرفی پایینی دارد و این موضوع محصولات این سری را بیش از پیش جذاب کرده است.
ممنون از بابک جان عزیز به خاطر بررسی خوبی که انجام داده اند ! البته ایشون که به هیچ عنوان افتخار نمی دهند و در فروم حاضر نمی شوند ! در هر حال ، ما ایشون رو دوست داریم .