مقدمه:
شرکت فاطر داده پرداز راحیل کیسهای متنوعی را در کلاس گیمینگ عرضه کرده است. پس از بررسی کیس FG-730، از طرف شما مخاطبان عزیز درخواستهای بسیاری داشتیم برای بررسی کیس FG-790M، که در حال حاضر پرچمدار کیسهای گیمینگ فاطر به شمار میرود و ظاهری کاملا متفاوت نسبت به دیگر کیسهای بازار دارد.
خوشبختانه با هماهنگی شرکت محترم فاطر این کیس گیمینگ نیز به دست ما رسید و امروز در این مقاله به نقد و بررسی آن میپردازیم. بنابر اظهار شرکت فاطر، کیسهای این شرکت در داخل کشور تولید و اسمبل میشوند و از این بابت قیمت تمام شده آنها نسبت به مدلهای خارجی به صرفه تر است.
کیس FG-790M در سبد محصولات کیسهای گیمینگ فاطر در صدر لیست قرار دارد. این مدل ضمن ارائه امکانات حداکثری، از نظر نورپردازی نیز مجهز به حجم قابل ملاحظه ای از چراغهای LED ARGB در دیواره فرانت پنل است.
از نظر قیمتی FG-790M در حال حاظر حدود 4 میلیون تومان به فروش میرسد که برای کیسها به عنوان رنج قیمتی حساس تعریف میشود. اصولا برای کیسهای زیر 100 دلار شاهد شدیدترین رقابت بین کلیه تولید کنندگان کیس هستیم.
همراه ما باشید تا ببینیم این کیس دارای چه امکانات و مزایایی است.
مشخصات فیزیکی و امکانات:
کیس FG-790M فاطر یک کیس مید تاور با ابعاد و وزن متعادل است. پشتیبانی از نصب رادیاتورهای متداول بازار تا حداکثر 36 سانتیمتر طول، امکان نصب ایرکولر تا ارتفاع 17.5 سانتیمتر، پاور تا طول 24، و کارت گرافیک تا طول 36 سانتیمتر از امکانات خوب این کیس به شمار میآید.
کیس FG-790M قادر به پذیرایی از مادبردهای استاندارد ATX، Mini-ITX، Micro-ATX و همچنین سایز E-ATX است. از نظر کولینگ پیش فرض، مجهز به 4 فن 12 سانتیمتری است.
این فنها از نظر نورپردازی مجهز به نورپردازی ARGB هستند که به صورت مستقل از سیستم به نور افشانی میپردازند. ناگفته نماند کاربر قادر به تغییر الگوهای نورپردازی بر روی فنها از طریق دکمه اختصاصی بر روی پنل I/O است.
وسایل همراه کیس، شامل مجموعه پیچهای مورد نیاز جهت نصب مادربرد و تجهیزات واتر کولر است. همچند چند عدد بست زیپی برای مدیریت کابل کشی.
بخش اعظم طراحی خاص این کیس به پنل جلوی آن اختصاص دارد. یک حاشیه بیضی شکل شیری رنگ دور تا دور فرانت پنل کشیده است . این حاشیه سفید به مانند یک دفیوزر یا محو کننده رنگ عمل میکند، چرا که در زیر آن چراغهای LED ARGB کار گذاشته شده است.
در وسط این بیضی سه فن 12 سانتیمتری مجهز به نورپردازی ARGB قرار دارد و جلوی آنها یک پنجره مش Mesh سراسری کشیده شده است. طراحی این پنجره مش ساده نیست و با برجستگی بیضی مانندی موازی با حاشیه بیضی شکل فرانت پنل قالب گیری شده است.
در حقیقت فرانت پنل به شک یک دهانه عبور جریان هوا طراحی شده تا هوای تازه و خنک به درون کلیه اجزای کیس وارد شود.
اگرچه به هنگام خاموشی فنها زیاد مشخص نیست، اما فاصله بین فنها متفاوت است و فن فوقانی کمی فاصله بیشتری با دو فن پایینی دارد. این موضوع به هنگام روشن شدن نورپردازی واضح تر است.
نورپردازی فراگیر و پر نور فرانت پنل خیره کننده است. رنگ آمیزی رقص نور و همچنین فنها کاملا پر نور دیده میشوند و زیبایی خاصی به این کیس میدهند. بی شک روشن بودن نورپردازی، زیبایی کیس را دو چندان میکند.
فرانت پنل به راحتی از پایین کیس جدا میشود، اما به دلیل اتصالات چراغهای RGB امکان جداسازی آن و شستشوی مش روی فرانت پنل میسر نیست.
قطعا در طی مدت استفاده کلی گرد و خاک بر روی فرانت پنل جا خوش خواهد کرد، که بدون امکان جداسازی آن و زیر شیر آب گرفتن، کمی نظافت دشوار و با چالش همراه خواهد بود.
سه فن 12 سانتیمتری هم در این بخش خودنمایی میکنند که البته تمییز کردن آنها با جدا سازی پنل راحت است.
یک شیشه حرارت دیده یک تکه به رنگ دودی پنل سمت راست را تشکیل میدهد. این پنل بسیار زیبا طراحی شده مجهز به لولای فلزی و دستگیره برای باز و بسته شدن است.
طراحی پنل فوق العاده جذاب انجام شده، و من را به یاد کیسهای کورسیر انداخت که در قدیم به همین شکل کابینتی باز و بسته میشدند.
لولای فلزی کاملا محکم طراحی شده و میتوان با خیال راحت درب پنل را بارها باز و بسته کرد. دستگیره نیز به خوبی وظیفه خود را انجام میدهد و با چفت شدن پنل صدای قفل شدن آن به گوش میرسد.
پنل شیشه ای از کیفیت مطلوبی برخوردار است. برای آنکه شیشه به شاسی فلزی کیس برخورد نکند دور تا دور حاشیه شیشه از فوم مخصوص مشکی رنگی پوشیده شده است.
این پنل پس از باز شدن میتواند به سمت بالا کشیده شده و از لولای خود خلاص شود. بخش پنل و اجزای آن، شامل ساخت، طراحی و ظرافتی که برای آن به خرج داده شده است، کاملا مورد پسند ما قرار گرفت.
اتصالات فرانت پنل، شامل جک 3.5 میلیمتری میکروفون، هدفون، دو عدد USB 2.0، و یک عدد USB 3.0 میشود. از بابت دکمهها، دکمه پاور، دکمه ریست، و دکمه تغییر نورپردازی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. دو عدد LED کوچک نیز برای نشانهگر پاور و فعالیت حافظه ذخیره سازی در کنار دکمه پاور قرار دارند.
با توجه به اینکه این کیس، پرچمدار کیسهای فاطر است، انتظار داشتیم حداقل 2 عدد پورت USB 3.0 و یک پورت USB-Type C نیز برای آن در نظر گرفته میشد.
بر روی سقف یک پوشش سراسری فیلتر ضد گرد و غبار قرار دارد که به صورت آهنربایی به بدنه متصل شده است.
با برداشتن فیلتر مگنتی سقف، میتوان نمای کلی از سه فن 12 سانتیمتری را مشاهده کرد که طوری بسته شده اند تا هوای بیرون را به داخل هدایت کنند.
در پشت کیس، نمایی از تعدد جایگاههای پشتیبانی PCI مشاهده میکنیم که متشکل از تعداد 7 براکت افقی و 2 براکت عمودی میشوند. همچنین فن پشتی 12 سانتیمتری که میتوان 2 سانتیمتر بالاتر و یا پایینتر جابه جا کرد.
در زیر کیس، پایهها و فیلتر سلولزی ضد گرد و غبار بخش پاور نمایان است. این فیلتر از نوع آهن ربایی نیست، کشویی هم نیست و به صورت دستی باید آن را از محل خود برداشت و دوباره جا زد. بیرون آوردن و تمیز کردن این نوع از فیلترها ساده است اما، امان از لحظه جا انداختن آنها، بسیار مشکل است.
پایههای کیس از جنس پلاستیک سخت است و در زیر آن یک پوشش لاستیکی ضد لغزش قرار دارد. ارتفاع پایه تقریبا 2 سانتیمتر است که برای گردش هوای زیر کیس کافی به نظر میرسد.
با جدا کردن پنلها، کیس را برای اسمبل آماده میکنیم. کیس FG-790M مجهز به 4 فن 12 سانتیمتری است، که سه تا در پنل جلو و یک عدد هم در پشت بسته شده است.
لازم به ذکر است فن پشتی کیس، به مانند فن پشتی کیس FG-730W بر عکس نصب شده بود که ما جهت آن را اصلاح کردیم. فضای داخلی کیس به اندازه کافی برای نصب مادربرد E-ATX و تجهیزات مختلف باز است.
سینی نصب مادربرد بسیار محکم ساخته شده است و از استحکام آن رضایت کامل داریم. فاصله مادربرد تا سقف و همچنین فاصله نصب فنها/رادیاتور به اندازه ایست که به راحتی امکان پذیرایی از واترکولرهای 36 سانتیمتری در سقف میسر است.
دریچههای عبور کابلها به اندازه کافی بزرگ است، اما پوشش پلاستیکی گرومت بر روی آنها قرار ندارد.
همچنین این کیس مجهز به یک براکت پلاستیکی مخصوص نصب کارت گرافیک به صورت عمودی است.
این زائده پلاستیکی با دو پیچ بر روی کابین پاور پیچ شده است که به راحتی میتوان، در صورت عدم نیاز، آن را جدا کرد.
موارد مهمی که در پنل سمت راست کیس مشاهده میشود، یکی پنجره بزرگ برای نصب براکت کولینگ مادربرد است، که به لطف آن کاربر برای تعویض کولر به هیچ وجه مجبور به خارج کردن مادربرد نیست و به راحتی میتواند به براکت کولر پردازنده در پشت مادربرد دسترسی داشته باشد.
همچنین در بخش پایین، محفظه پاور و کابین هارد دیسک قرار دارد. خوشبختانه کابین هارد دیسک هم متحرک است و هم به دلیل طراحی ماژولار، امکان خارج کردن کامل آن وجود دارد. بنابراین فضای کافی برای مدیریت کابل کشی از سمت پاور، کاملا مهیا است.
عمق در دسترس در پشت سینی مادربرد برای مدیریت کابل کشی کمتر از 2 سانتیمتر است. هرچند ما اصولا عمق 3 سانتیمتری را برای مدیریت کابل کشی میپسندیم اما با کمی دقت میتوان با همین عمق هم، مدیریت کابل کشی آبرومندانه ای انجام داد.
اسمبل-کار باید دقت کند کلیه کابلها را از یک مسیر عبور ندهد و طوری تقسیم بندی کند تا ضخامت کابلها در یک جا تجمع نداشته باشد.
همچنین در پشت سینی مادربرد اینکه امکان نصب 2 عدد اس اس دی 2.5 اینچی در نظر گرفته شده است، باید توجه داشت نصب SSD بر روی کف سینی، میتواند چالشهای مدیریت کابل کشی خودش را داشته باشد.
برای مدیریت راحت تر کابلها، شرکت فاطر یکسری دستگیره فلزی را برای بستهای زیپی در نظر گرفته است. این دستگیرهها در بخشهای حیاتی در پشت سینی مادربرد، برای کمک به جمع آوری کابلها در طول مسیر، تعبیه شده اند.
فنهای کیس مشابه فنهای کیس FG-730W هستند و کانکتور آنها مولکس است و مستقیما به پاور سیستم وصل میشوند. فن پشت کیس نقش مهمی در تنظیم نورپردازی و سری شدن با دیگر فنهای جلوی کیس دارد. دو کابل از آن خارج شده، یکی مستقیم به پاور متصل میشود تا نیروی لازم برای گردش فن و همچنین نورپردازی ARGB را فراهم کند.
کابل دوم به دکمه LED فرانت پنل متصل میشود تا امکان شخصی سازی نورپردازی و تغییر الگوی نورپردازی را فراهم کند.
فنهای کیس امکان اتصال به مادربرد را ندارند و دائم با حداکثر RPM به گردش میپردازند.
همچنین نورپردازی آنها مستقل از مادربرد است و امکان همسان سازی با اکو سیستم نورپردازی مادربرد را ندارند.
واقعیتش به دلیل تعداد بالای فنها، شیوه اتصال آنها به این صورت است. مدیریت این حجم از کانکتور پشت سر هم در پشت کیس ممکن است چالش پذیر باشد اما باید در وصل و قطع کردن آنها دقت کرد.
به هنگام جدا سازی یکی از کانکتورها میله داخلی آن بیرون آمد که خوشبختانه توانستیم آن را به سرجای خود برگردانیم. کانکتور مولکس اصولا کاربری گسترده گذشته را در کامپیوتر ندارد و شاید بهتر بود فاطر نوع دیگری از کابل و کانکتور را برای اتصال این همه فن در نظر میگرفت.
برای اتصال فنها بدین صورت که در وبسایت شرکت فاطر نمایش داده شده باید عمل کرد. البته اگر کمی گیج کننده به نظر میرسد میتوانید به همان شکلی که کارخانه فنها را مرتب کرده است نگهدارید و صرفا کابل مولکس را به سوکت سفید انتهای شاخه مولکس فنها وصل کنید.
کلیه اتصالات فرانت پنل در حاشیه فوقانی پشت سینی مادربرد به صورت مرتب در کنار یکدیگر تعبیه شده اند. برعکس کانکتورهای مولکس، کیفیت کابلهای I/O پنل و اتصالات آنها، کاملا رضایت بخش است.
محفظه پاور به اندازه کافی جا دار است، پاورهای تا طول 16 سانت به راحتی و پاورهای بزرگتر تا طول 24 سانت نیز با حذف جایگاه هارد دیسک نیز نصب میشوند.
جایگاه 2 طبقه هارد دیسک نیز به صورت کشویی قابلیت جابه جا شدن دارد و در صورتی که از هارد دیسک استفاده نمیکنید به راحتی میتوان آنها را از داخل کابین بیرون آورد.
برای عبور جریان هوا نیز یک فن فرانت پنل در نزدیکی این جایگاه قرار داده شده است تا هارد دیسکهای شما به خوبی خنک شوند.
با دیدن این نمای کلی از امکانات و تجهیزات کیس FG-790M به بررسی عملی آن و نصب تجهیزات میپردازیم.
سیستم تست:
سیستم تست لابراتوار مجله سخت افزار | |
پردازنده | AMD Ryzen 9 7950X |
مادربرد | GIGABYTE X670E AORUS MASTER |
کارت گرافیک | GIGABYTE RTX 3060 Ti AORUS MASTER 8G |
رم | ADATA XPG CASTER RGB 32GB 6000MHz CL40 |
واتر کولینگ | GIGABYTE WATERFORCE X3 360 |
اس اس دی | ADATA XPG GAMMIX S70 BLADE 1TB |
پاور | GIGABYTE AP1200PM DIGITAL |
بررسی کارایی و نتیجه گیری
برای نصب قطعات، با توجه به اینکه ما قصد داریم واتر 36 سانتیمتری در سقف نصب کنیم، ابتدا سه فن روی سقف را از کیس جدا میکنیم.
مادربرد Gigabyte X670E Aorus Master سایز E-ATX دارد، و آن را بر روی سینی کیس نصب میکنیم.
عبور کابلهای برق پردازنده از دریچه تعبیه شده مخصوص، به راحتی انجام پذیرفت.
به هنگام نصب پاور، متوجه شدیم پنجره ای که در گارد محافظ مخصوص پاور تعبیه شده است، لبههای تیزی دارد که رو به داخل است. با توجه به اینکه پاور ما در این سمت مجهز به نمایشگر است، ممکن بود لبههای این پنجره باعث خط و خش نمایشگر شود.
برای همین منظور از دستمالی برای پوشش لبههای تیز استفاده کردیم و پاور را درون محفظه جای دادیم.
پس از بستن پیچ پاور خوشبختانه حداقل 1 سانتیمتر فاصله بین پاور و پنجره تعبیه شده وجود داشت و به راحتی دستمال را پس از نصب، از حد فاصله پنجره و پاور بیرون کشیدیم.
نتیجه کار بسیار عالی بود.
برای نصب واترکولر 36 سانتیمتری GIGABYTE WATERFORCE X3 360، کمی با چالش روبه رو بودیم که با بیرون کشیدن فن پشتی و همچنین جا زدن از سمت پایین، توانستیم به صورت مناسبی واترکولر را در محل مناسب خود نصب کنیم.
خوشبختانه واترکولر بقدر کافی از مادربرد فاصله دارد و همانطور که مشاهده میکنید، کابل برق پاور له نشده و دارای فضای مناسب و استانداردی است.
کارت گرافیک RTX 3060 Ti Aorus Master گیگابایت هم در داخل کیس به راحتی و بدون دردسر قرار گرفت. نصب گرافیک در اسلاتهای PCI کیس به راحتی به صورت استاندارد میسر بود و خوشبختانه با مکانیسم بستن براکتها شبیه کیس FG-730W روبه رو نبودیم.
در پایین کیس، عبور کابلها و اتصالات پایین مادربرد فقط از یک دریچه امکان پذیر بود. به همین خاطر اتصال HD Audio را مجبور بودیم به صورت رو کار در دید کاربر قرار دهیم. خیلی زیباتر میشد اگر فاطر در بخشی که قرمز مشخص کردیم میتوانست دریچه دیگری را برای عبور کابل ایجاد کند.
اگرچه قطعاتی که بر روی کیس FG-790M بستیم در بازه قیمتی بالای 100 میلیون تومان است و احتمالا در چنین بازه قیمتی، کاربر کیسی بسیار گران قیمت تر را انتخاب خواهد کرد اما FG-790M فاطر در کلاس قیمتی خودش اصلا محدودیتی در پذیرایی از قطعات رده بالا ندارد و با قابلیتهای خودش به خوبی توانست رضایت ما را از یک کیس توانمند حتی در کلاس کاربری High End جلب کند.
پروسه اسمبل بسیار ساده و روان انجام شد و به غیر از موارد انتقادی سختگیرانه ای که در متن بررسی بیان کردیم، ایراد یا مشکل خاصی را مشاهده نکردیم.
در پشت سینی کیس، در زمینه مدیریت کابل کشی، با اینکه فرصت زیادی برای مرتب سازی کابلها نبود، اما من حیث المجموع به راحتی توانستیم درب پشتی کیس را ببندیم.
البته ما هارد دیسک و یا SSD ساتا در این ست آپ استفاده نکردیم، اما حتی در صورت استفاده 2 اس اس دی و 2 هارد دیسک هم به نظر میرسد میتوان با مدیریت صحیح کابلها، به مشکل خاصی برخورد نکرد.
از نظر نورپردازی، فنهای فاطر بسیار زیبا هستند و شدت نور LEDها در بدنه و پروانه فن، مناسب و جذاب است.
طراحی نورپردازی فنهای کیس فاطر به صورت دو طرفه است. زیبایی رقص نور از ناظری که به پشت فن نیز نگاه میکند، کاملا دلربا است.
اما دو انتقاد عمده ما به این فنها، یکی عدم امکان سینک شدن نورپردازی با مادربرد است و دیگری به دلیل اتصال مستقیم به پاور، امکان کنترل سرعت آنها میسر نیست.
این فنها به هنگام عملکرد، به هیچ عنوان نویزی تولید نمیکنند و باید اعتراف کرد به عنوان فن کیس، کیفیت ساخت مطلوب و عملکردی بی صدا دارند.
میزان دودی بودن شیشه کناری نیز کاملا به اندازه است. نه زیاد تیره است که اثر منفی بر روی نورپردازی بگذارد و نه زیاد روشن که کابل کشیها مشخص باشد.
اگرچه کیس FG-790M پرچمدار کیسهای شرکت فاطر است، اما همچنان در کلاس کیسهای اقتصادی میان رده قرار میگرد و مناسب برای کلیه سیستمهای نیمه حرفه ای خانگی است. تنها دلیلی که این کیس را برای سیستمهای High End ممکن است پیشنهاد ندهیم، محدودیتهایی نظیر فقدان ارتباط USB Type C نوع 10Gbps در I/O پنل و عدم امکان سینک شدن نورپردازی فنها و همچنین عدم امکان کنترل سرعت فنها است.
با همه این اوصاف از بسیاری جهات FG-790M یک کیس استاندارد با امکانات خوب در بازه قیمتی مناسب است.
بدون شک با توجه به نورپردازی گسترده پنل جلوی کیس، یکی از عمده محورهای طراحی ظاهری FG-790M، نورپردازی آن به شمار میرود.
ممکن است این موضوع که حجم گسترده ای از نورپردازی را در پنل جلو داشته باشیم، برای بسیاری از کاربران زیبا و دلربا به نظر رسد، اما، از دید حرفه ای تر، این حجم از نورپردازی میتوانست در ساختاری ظریف تر مورد استفاده قرار گیرد.
البته سلیقهها متفاوت است، اما از نظر نگارنده، هدف از RGB در کیسهای گیمینگ، خود مسئله نور افشانی نیست، بلکه RGB باید به نوعی تکمیل کننده طراحی ظاهری باشد، نه اینکه خودش موضوع طراحی قرار گیرد.
به هر شکل اینها مسائل سلیقه ای است که ممکن است این حجم از نورپردازی برای یک نفر زیبا و برای دیگری بیش از اندازه به نظر رسد.
از جمله ویژگیهای خوب کیس FG-790M، مجهز بودن به 4 فن 12 سانتیمتری است که میتوانند گردش هوای مناسبی را داخل کیس برای قطعات به ارمغان آورند.
بدین ترتیب کاربران دیگه نیازی نیست نگران تهویه داخلی کیس باشند چراکه این تعداد فن برای خنک کردن قطعات و گردش هوای مناسب داخل کیس، کافی است.
مطلب بعدی نورپردازی زیبای این کیس است. به لطف استفاده از 12 دیود نور افشان LED به کار رفته در حاشیه پروانه فنها، کیس FG-790M فاطر به عنوان یک کیس گیمینگ، نمایی جذاب و دلپذیر دارد.
کیس FG-790M قابلیت نصب رادیاتور تا سایز 36 سانتیمتر در سقف خود را دارد که این موضوع یکی از ویژگیهای مهمی است که این روزها همه به دنبال آن هستند.
ضخامت بدنه فلزی کیس و شیشه سکوریت FG-790M قابل قبول است، و از این نظر کیس مستحکمی است.
کیس FG-790M فاطر با ضمانت 36 ماهه شرکت فاطر داده پردازی راحیل حدودا به قیمت 4 میلیون تومان در بازار ایران عرضه میشود. این کیس به عنوان یک کیس میان رده خوش ساخت، طراحی گیمر پسند و امکانات جالب توجهی دارد.
در پایان مطلب، نشان پیشنهاد شده توسط سخت افزار را به کیس FG-790M اعطا میکنیم.
- استحکام عالی بدنه
- اسمبل راحت قطعات
- نسبت قابل قبول امکانات به قیمت
- پایههای زیر کیس ارتفاع مناسبی دارند
- امکان نصب رادیاتور در پنل جلوی کیس
- وجود نورپردازی ARGB گسترده در پنل جلو
- مناسب برای سیستمهای گیمینگ نیمه حرفه ای
- امکان نصب رادیاتور تا طول 36 سانتیمتر در سقف
- پنل شیشه ای به صورت لولایی باز و بسته میشود
- جایگاه نصب هارد دیسک کاملا ماژولار طراحی شده
- مجهز به 4 فن نصب شده به صورت پیش فرض بر روی کیس
- فضای مناسب برای نصب پاور و مدیریت کابل کشی قابل قبول
- مجهز به پنل شیشه حرارت دیده دودی برای نمایش قطعات داخلی
- فنها مجهز به نورپردازی ARGB مستقل با امکان تغییر الگوهای رقص نور
- فاقد درگاه USB-Type C
- تعداد درگاههای USB 3.0 فرانت پنل کم است
- از کارخانه فن پشتی کیس به صورت برعکس بسته شده بود
- فیلتر ضد گرد و غبار بخش پاور اگر از نوع آهنربایی بود، بهتر میشد
- امکان همسان سازی نورپردازی فنها با نورپردازی مادربرد وجود ندارد
- سرعت فنهای داخل کیس تمام مدت روی حداکثر دور است و نمیتوان آن را تغییر داد
- طراحی نورپردازی ARGB فرانت پنل میتوانست خلاقانه تر و حجم آن متعادل تر باشد
- فاصله بین سه فن فرانت پنل از یکدیگر برابر نیست و دو فن پایینی به یکدیگر نزدیک تر هستند
- پنجره کابین پاور از داخل لبه تیزی دارد که در صورت بی دقتی اسمبل کار ممکن است به بدنه پاور خط اندازد
- بخش مش فرانت پنل به دلیل وجود نورپردازی در بدنه آن، فاقد امکان شستشو از طریق زیر آب گرفتن است
- با توجه به حجم بالای نورپردازی فرانت پنل، انتظار داشتیم تعداد الگوهای نورپردازی پیش فرض بیشتری را شاهد باشیم.
- کیس کامپیوتر FG-790M فاطر یک کیس شیک و استاندارد است که برای سیستمهای خانگی و سیستمهای گیمینگ و رندریگ نیمه حرفه ای، امکانات مناسب و ارتقا پذیری بالایی دارد.
تو کل سایتای سخت افزاری ایران اگر یکی با سواد و با معلومات باشه شما هستین واقعا از این بررسی لذت بردم
واقعا الان دیگه نداشتن type c اذیت کنندس
با سلام
فقط یک سوال آرمین خان شما خودتون خط تولید این شرکت را از نزدیک دیدید؟ و اصلا خط تولیدی هست؟
قطعا خط تولید داره، ولی تولید معناهای متفاوتی میتونه داشته باشه، از پرچ کردن دیواره های کیس به هم میتونه اسمش تولید باشه تا ریخته گری و قالب گیری و برش و مرحله آخر پرچ کردن.
منتها برای من – به عنوان یوزر – اصلا مهم نیست این کیس ساخت کجا است، برای من این مهمه کیسی که میخرم امکانات مناسب نسبت به قیمتش داشته باشه و از کیفیت ساخت خوبی برخوردار باشه.
من دیدگاهم اینه که کیس های تولید داخل باید با نمونه ای خارجی اختلاف قیمت خوبی داشته باشن که در مقام مقایسه برنیایم ما چون خوب باید قبول کرد برندهای همچون کولر مستر دیپکول ترمالتک لیلان لی و غیره که عمری دارن کیس تولید میکنن و تخصصشون هست قطعا از فاطر تازه کار و حتی گیرین قدیمی بهتر هستن وقتی قیمت متریال و کیفیت یک برند خارجی دوبرابر هست قطعا اانتظار داریم برند ایرانی نصف و یا 40 درصد قیمت خارجی رو داشته باشه که حداقل این باشه که وقتی اختلاف قیمت رو میبینیم توجیه داشته باشه برایمان وگرنه در غیر این صورت ایرادهای برندهای وطنی خیلی بیشتر به چشم میاد
سلام جناب ابیشی عزیز
عذر خواهم از شما و سایر خوانندگان، سوالی دارم که مرتبط به موضوع مطرح شده نداره
لپ تاپی میخوام برای کارای طراحی و معماری و رندرینگ، تو رنج 50 تا 60 میلیون، پیشنهادهای شما چیه؟
سخت افزارمگ جان؟
من یه بررسی کلی و کامل نوشته بودم
تایید نکردین چرا؟
لطفا تایید کنید
بهرحال وقت و زمان برای بررسی و تایپ گذاشتم
همچنین سایت شمارو عالی میدونم که نظرم رو گفتم
لطفا تایید کنید
برادر من پنل رو مجدد چک کردم، چیز دیگری از طرف شما غیر از کامنت قبلی که تایید شده، برای تایید نیست. ممکنه پیامتون به سایت نرسیده باشه. وگرنه کلیه کامنت ها رو تا امروز تایید کردم.
پول پروموشن برند فاطر وفا نمیکنه نکنین اینکارو با خودتون
چینی ری برند شده نیست؟ معلومه که نیست بی شعور
نتیجه گیری:
برین گرین بخرین
اگر سایز بزرگ میخوای g7 اگر کوچیکترشم راضیت میکنه g6
هم قیمت
با کیفیت بهتر
پورت usb c
با تشکر از آرمین برای نقد و بررسیش
یه نقد من به برسی شما وارد کنم
من بررسی باقی کیس های گرین رو خوندم
یه قسمت خیلی خوب داشت بنظرم
بررسی نویز هنگام کار
بررسی دمای قطعات هنگام کار
حالا درحالت معمول یا زیر فشار کاری
بنظرم واقعا بررسی مهمی درمورد کیسه
هم بحث نویز
و هم بحث خنک کاری قطعات
حالا درسته ۷ تا فن میخوره
ولی گاهی این نحوه گردش هوا توی کیس اونجوری نیست که باید و گرما اطراف قطعات گیر میوفته
این از خصیصه های یک کیس خوبه که گردش هوای خوبی داشته باشع تا بتونه قطعات رو خنک نگه داره
این مورد توی نقد و بررسی شما وجود نداشت
امیدوارم به عنوان پیوست بعدا قرار بدید
سلام آقا عارف عزیز،
ممنونم از انتقادی که مطرح کردین. من توضیحی که میدم صرفا اعتقاد خودم هست در این مورد، و یه وقت فکر نکنین بهانه است. در مورد نویز، آنچه که مهم هست اینه که فنها موقع عملکرد نویز نداشته باشند، و در متن بررسی به این موضوع اشاره شده. منظور از نویز صدای اضافی هنگام عملکرد فن ها است. وگرنه صدای گردش هوا رو فنها همه دارند. فنهای 1000 دور عموما آنچنان نویزی تولید نمیکنند.
اما فارق از بحث نویز، وقتی من انتقاد کردم که نمیتوان سرعت فنها را کنترل کرد، مخاطب باید اتوماتیک متوجه بشه در درازمدت بهتره از فنهای After Market که PWM باشند و بتوان سرعتشان را کنترل کرد استفاده کنه!
در مورد گردش هوا و خنک شدن اجزای سیستم، هیچ مشکلی در این رابطه نبود. یه لحظه تصور کنین مجموعه سخت افزار بیاد به کیسی که گردش هوای مطلوبی نداشته باشه اوارد “پیشنهاد شده” بده. اگر گرمایی در جایی از کیس گیر میفتاد خوب من توی بررسی میگفتم. یعنی اینطوری نیست که چون هزاران ایراد وجود داره و این هزاران ایراد “یک به یک رده نشده” پس مشکلی در بررسی هست. خیر، هزاران ایراد ممکنه برای یک کیس وجود داشته باشه ولی دلیلی نداره وقتی ایرادی مشاهده نشده، بیاییم بیان کنیم.
پس وقتی ایرادی ذکر نمیشه = وجود نداشته.
متاسفانه دوستان اگر به بخش نتیجه گیری و امتیازات توجه کنند، خیلی از مسائل حل میشه.
در مورد دمای قطعات، باید این موضوع رو در نظر داشته باشید ما یا باید از فنهای پیش فرض روی کیس استفاده کنیم، که در این صورت کیس با کیس فنها متفاوته و نتایج Irrelevant و بی ربط در میاد. اینم در نظر داشته باشید بعضی کیس ها بخصوص در برند لیان لی، اصلا فنی همراه کیس ندارند که بتوان چنین مقایسه ای کرد. یا اینکه ما بیاییم از فنهای خودمون روی کیس استفاده کنیم که در این صورت بازهم نتایج Irrelevant و بی ربط در میاد چون کاربر توی خونه فنهای مشابه مارو نداره که استفاده کنه پس نتایج بدردش نمیخوره. بنابراین این موضوع مقایسه دمای کاری در قطعات درون کیس کلا بی فایده است.
کاملا موافقم، البته اگه مدل فن هم ذکر بشه ( در کنار حجم هوایی که هر فن به گردش در میاره ) میشه نتیجه گیری خیلی بهتر کرد و میشه فهمید ایا این کیس با 4 فنی که خودش داره می تونه در زمان کار سنگین جواب گویی گرمای تولیدی باشه یا نه.
آقا معین کسی که کار سنگین (مثل رندر) با چنین کیسی انجام میده باید از فنهای After Market با قابلیت کنترل سرعت استفاده کنه.
من اصلا تحصیلاتم ربطی به رشته طراحی صنعتی نداره اما قطعا :
((فاصله بین سه فن فرانت پنل از یکدیگر برابر نیست و دو فن پایینی به یکدیگر نزدیک تر هستند))
یک فاجعه اس
سلام دکتر درخشان عزیز، ممنون از نظرت دوست خوبم.
با سلام و درود
خیر به نظر من عمدی و هوشمندانه این کار انجام شده فن پایینی رو برای خنک سازی بخش مدیریت کابل عمدا پایینتر قرار دادند
خداییش همین که سرعت فن ها قابل کنترل نیست
و همچنین رقص نور ست نمیشه با مادربرد خیلی بده !
و شخصا از مدل طراحی پنل جلویی خوشم نیومد
به امید رقابت سالم
سید جان، ممنونم از نظرت دوست خوبم.
نکته جالبی که یادم رفت بگم، مشکل پیچ های سینی مادربرد هست که با بستن پیچ های مادربرد از پایین گویا یهویی هرز میشن و موقع باز کردن مادربرد بهمراه پیچ خارج میشن!!
چه معنی داره وقتی مادربرد رو بستی، دوباره بازش کنی. مهم اینه ک سرعت سیستم نادر از وقتی سیستمش رو سوار این کیس کرده خیلی بهتر شده و نادر متعجب شده.
من چندتا از این کیس اسمبل کردم چیزی که نوشتید صجت نداره
تازه من با پیچگوشتی برقی کار میکنم که قطعا اگر همچین چیزی بود من به مشکل میخوردم
با سلام خدمت دوستان عزیز
ممنون بابت بررسی کیس فاطر
یکی از مشتری های بنده از این کیس 2 عدد تهیه کرده بودن برای اسمبل سیستم آتلیه که بعد اسمبل (مخصوصا بخش سخت واترکولر در سقف و مشکل کنترل فن های مولکس که اصلا جالب نیست) کیس بخاطر عدم عایق سازی دور سوکت های یو اس بی و برد یو اس بی 2 که مستقیم به بدنه وصل هست، باعث اتصال کوتاه میشد و گرافیک رو از مدار خارج میکرد و باعث قطع تصویر میشد
بارها و بارها تست کردیم و متوجه شدیم که این کیس مشکل الکتریسیته داره و بعد از 2 هفته درگیری بابت این کیس و اسمبل و دی اسمبل کردن، مجبور شدیم عودت بدیم به فروشنده محترم
از نظر کیفیت ساخت بنده چنین کیسی رو پیشنهاد نمیدم وفتی کیس های با برند دیپ کول و یا کولر مستر هستند
از نظر فن ها فقط نسبتا زیبایی دارند و از نظر خنک کنندگی خوب نیستند و ایر فلو و استاتیک پریشر خوبی ندارند و فقط تا 5 سانتی متری خودشون باد میدن!!
متاسفانه از نظر فن ها اصلا جالب نیست و همچنین بخش پشتی کیس بابت مدیریت کابل عمق مناسبی نداره و باعث میشه کابل ها در فشار باشن (تقریبا)
سیستم نورپردازی بخاطر مشکل در مسیر برق باید توسط یک تبدیل کوچک سفید مولکس حل بشه تا بتونید هم از روشنایی و هم از کارکرد فن بهره ببرید که واقعا موردی عجیب و خاص هست
پایه های کیس کیفیت خوبی ندارند و موقع جابجایی کیس بر روی میز هم صدا میدن و باعث خط و خش بر روی میز میشن
درب شیشه ای جدا کردنش واقعا کار سختیه چون لولای بالایی به زایده بدنه کیس نزدیکه و اون بخش هم بیرون زدگی داره و باید با احتیاط جدا کنید
کیفیت قفل درب شیشه ای خوب نیست و با یه اشاره باز میشه
همچنین به دلیل ارتفاع کوتاه کیس در بخش سینی مادربرد، مدیریت کابل های انتهایی مادربرد مانند سوکت صدا و یو اس بی ها سخت هست
کیفیت سوکت کابل یو اس بی 3 کیس خوب نیست و باعث میشه سوکت اصلی مادربرد از جاش کنده بشه (بخاطر تیز و بزرگ بودن خارهای یو اس بی 3 کیس!!)
در کل از نظر بنده و دوستان، وقتی برندهای با کیفیتی در بازار هستن، خرید این نوع کیس ها اشتباه هست
موفق و سربلند باشید
من خودم همیشه از کیس های خارجی استفاده میکنم ولی تو تعطیلات عید پاور سیستم خودم سوخت و یک کیس فاطر با پاور برای مشتری سفارش گرفته بودم و مجبور شدم متعلقات سیستم خودم رو با کیس و پاور فاطر اسمبل کنم . راستش هم سیستم خیلی روان و عالی شد هم از بی صدا بودن و سرعت بهتر سیستمم متعجب شدم ..اینجا دیدم مطلب نوشتید گفتم تجربه خودم رو بگم
تولیدات داخل اینطوریه کلا. اینقدر این کیس خوب و دانش بنیانه ک روی پرفورمنس قطعات هم اثر گذاشته. مثلا سی پی یو گفته عه فاطره؟ پس بزار بهتر کار کنم. و بقیه قطعاتم تشویق کرده به بهتر کار کردن و اونا هم بهتر کار کردن.
آفرین داری به توحید نزدیک میشی
همین فرمون رو ادامه بده
از شعار این شرکت اصلا خوشم نیامد این شرکت با شعاره انحصار گرایی و میخواد برند های با کیفیت دیگرو در ایران محدود کنه
در جواب دوستان عزیر باید بگم همون اتفاقی برای صنعت خودرو سازی و لوازم تانگی افتاد بی کیفیت گرون و کم عمر حلبی برای فاطر و دیگر برند های داخلی میفته چون ارزشی برای خریدار ندارن و میخوان هر جور که شده جنشونو بدن دست مشتری بدبخت ایرانی
سلام هرچند دوستان اشاره کردن در این رنج و مخصوصا تو رده Mid tower انتخاب های بهتری هم هست حتی از گرین ولی در کل فاطر اگر بخواد جایگاهی در بین یوزرها پیدا کنه باید یکمی متفاوت تر در بخش پروداکت خودش و همچنین فیچر های پیشنهادی خودش عمل کنه یا حداقل قیمتی رقابتی تری رو در نظر بگیره با توجه به اینکه بسیار واضح هست که در این خصوص حداقل دستشون باز هست پ
در انتها هم تشکر از آرمین عزیز بابت بررسی
ممنون آقای مهندس ایزدپناه عزیز، افتخار دادین. 😀
چون هفت عدد فن بی کیفیت درش کار شده دلیل نمیشه به این قوطی حلبی 4 میلیون پول بدیدم در این رنج قیمتی رقابت بسیار شدید هست حتی بهترین های داخلی هم شاید کم بیارن خودم اگر بخوام پیشنهاد بدم Corsair iCUE 220T و DeepCool CK560 هر دو رنج قیمتی چهار میلیون یا کمتر رو دارا هستن
سلام آقا پیمان عزیز، کیس فقط با 4 فن عرضه میشه. هرچند در مدلی که برای ما ارسال کردند 7 فن حضور داشت. اما مدلی که فروخته میشه با 4 فنه.
هر دوی کیس هایی که معرفی کردند از پذیرایی واترکولر های 360 میلیمتری در سقف خودشون ناتوان هستند. اینکه کیسی توانایی پشتیبانی از واتر 36 سانتیمتری در سقف نداشته باشه، یکی از مهمترین مولفه هاست بنابراین هر دوی کیس هایی که فرمودین در برابر این کیس فاطر ضغیفتر حساب میشن.
کیس کورسیر 220T محدودیت های خیلی شدیدی داره، گرافیک تا 30 سانت، پاور تا 18 سانتر، ایرکولر تا 16 سانت، عملا تماما کاربر رو محدود میکنه به یکسری قطعات پایین رده، اما با کیس فاطر FG-790M شما عملا محدودیت خاصی ندارید. همه جور قطعه رو پشتیبانی میکنه. واتر 360 میلیمتری در سقف، ایرکولر 17.5 سانتی، گرافیک 36 سانتی متری، پاور با هر سایزی.
البته که دوست دارم کالای تولید داخل داشته باشیم نه اینکه بیام واردات برندهای خارجی رو محدود کنیم و خودمون هم این جوری تولید کنیم بدنه کیس های فاطر جالب نیستن قشنگ گیرین بهترش هست درست فاطر تازه کار هست ولی به هرحال باید تولیدات با کیفیتی داشته باشه دوم اینکه الان دیگه معنی نمیده بدنه کیس دست آدم ببره یا خط بندازه رو پاور گردش هواش قشنگ محدود میشه با بستن یک لکویید 360 بعد قرار نیست به زور یه لیکویید 360 توش جا بدی تازه همه لیکویید ها هم قطر نیستن سه تا مولکس به هم وصل کردن درسته کار راحت تری هست ولی خیلی قدیمی هست بعلاوه لوگو اصلا جالب نیست یا تایپوگرافی میکردید یا فقط لوگو رو نگه میداشتی جلو کیس اصلا دوست نداشتم که البته این ایراد سلیقه ای هست کیسهای دیپ کول کولر مستر nzxtگیریم سیلور استون msi ترمالتک مسترتک گیم مکس همه اینها رو ما بستیم این در حد گیم مکس هست خدا کنه در آینده سعی کنن ایرادات رو برطرف کنن قیمتها هم بهتر الان هم گیرین هم مسترتک از این برند بهتر هستن البته خوب اینم بی انصافی هست که نگیم تازه شروع کرده خدا کنه نشن مثل خودروسازها
سلام آقا مسعود عزیز، من هم روی FG730W کار کردم و هم روی این مدل FG-790M، به وضوح کیفیت بدنه این مدل بهتر از 730W بود.
در مورد محدود شدن گردش هوا، من واقعیتش محدودیتی نداشتم، دمای پردازنده و گرافیک عالی بود، اتفاقا دلیل اینکه به عدم امکان مدیریت سرعت فنها ایراد گرفتم، یکیش به همین خاطر بود که به این حجم هوای ورودی نیازی نبود.
در مورد واتر 36 سانتی هم، مدل آئوروس از نظر ابعاد بزرگترین و چغر ترین واتر 36 سانتی بازاره، که در سقف جا شد. جا زدنش در سقف هم دشوار نبود.
یعنی واقعاً نمیدونم چه فعل و انفعالاتی باید در ذهن یک نفر رخ بده که مثلاً Lancool لیان-لی با همین محدوده قیمتی رو ول کنه و فاطر بگیره … Lancool رو مثال زدم چون فن از پیش نصب شده داره … اگر این مؤلفه رو در نظر نگیریم، حتی O11 Dynamic Evo هم خیلی قیمتش دور نیست از این … بعد این ۲ سوپر کیس معروف جهانی کجا، فاطر کجا … واقعاً در یک مملکت هردمبیل، تولیدکنندگان مثلاً داخلی میتونن همچین قیمت گذاریهایی داشته باشن.
سلام آقا سعید عزیز، تو این رنج قیمتی این مدل جزو معدود کیس هایی است که میتوان واتر 360 بر روی سقفش نصب کرد. همچنین از مادربرد EATX پشتیبانی میکنه و از نظر پاور هم محدودیتی نداره. میتونید از ایرکولر تا 17.5 سانتیمتر هم در اون استفاده کنید. چنین امکاناتی در قیمت زیر 4 میلیون تومان کم پیدا میشه.
سلام وقتتون بخیر
اخه یک نکته ای که در جوب های شما اشتباه هست ایکه که کسی که سیستمی بسته که واترکولر 360 میل میخاد و ایر کولر بالای 16.5 و مادربرد EATX دیگه نمیاد مید تاور بخره که دوست عزیز
نزدیک 100 خرج سیستمش کرده 10 12 15 تا هم برای یک کیس بزرگتر و با امکانات و کیفیت ساخت بالاتر میذاره
این کیس در این رنج قیمت با این کیفیت و قطعات بدرد نمیخوره
آقا بهنام عزیز معلومه بررسی رو نخوندید، چون این حرف رو که خود من توی بررسی زدم، کلمه 100 رو سرچ کنید میرسید به حرفم، بحث چیز دیگری است. اینکه کیس شما عامل محدود کننده شما نباشد! بسیاری از کاربرانی که ممکن است در بازه قیمتی اقتصادی این کیس را تهیه کنند، در آینده قطعه به قطعه ارتقا می دهند. در چنین حالتی، این کیس اصلا محدود کننده نیست. 99 درصد کیس های زیر 4 میلیون تومن در بازار قادر به پشتیبانی از واتر 36 سانتی در سقف نیستند. این کیس این امکان رو داره. حالا کار نداریم تو رنج بالا قیمت ها بعضی کیس ها، مثلا کیس 18 میلیون تومنی QUADSTELLAR INFINITY دیپ کول هم قادر به پشتیبانی از واتر 36 سانتیمتری نیست! اما منظور اینه، شما کیسی داشته باشید که شما رو محدود نکنه.
حالا اگر اینقدر پولدار هستید که کیس بهتری خریداری کنید، ما که منع نمیکنیم، اما این کیس شما رو محدود به هیچ چیزی نمیکنه. و این ارزشمنده