گوشی نوا 8 هواوی | Huawei Nova 8

بررسی گوشی نوا 8 هواوی – شبه پرچمدار جدید چینی

گوشی‌های سری نوا Nova  هواوی همواره از محصولات جذاب این شرکت هستند که تحت عنوان “شبه پرچمدار” با مشخصات خوب و ظاهری جذاب راهی بازار می‌شوند. گوشی نوا 8 هواوی (Huawei Nova 8) یکی از جدیدترین محصولات این خانواده است که امروز تصمیم داریم بررسی آن را با شما به اشتراک بگذاریم.

باوجود آنکه هواوی ماه گذشته از گوشی‌های سری نوا 9 رونمایی کرد، پرونده نسل قبل این خانواده هنوز به طور کامل بسته نشده است. Nova 8 اواسط تابستان امسال برای بازار جهانی رونمایی شد. مانند دیگر اعضای این سری، نوا 8 از طراحی زیبا و مشخصات ارزشمندی بهره می‌برد. ترکیب این دو مشخصه آن را به گزینه جذابی برای خریداران تبدیل کرده است. از همین رو در بررسی امروز تصمیم داریم نگاه دقیق‌تری داشته باشیم به این گوشی و نقاط قوت و ضعیت آن

بررسی تخصصی گوشی نوا 8 هواوی

این بررسی حاصل جمع بندی تجربیات 7 روزه تیم سخت افزارمگ از گوشی Huawei Nova 8 است. نوا 8 توسط نمایندگی رسمی هواوی برای بررسی در اختیار وبسایت سخت‌افزار قرار گرفته است.

طراحی

ظاهر گوشی و مشخصه‌هایی که در طراحی آن لحاظ شده، اولین نقطه‌ای است که توجه کاربر را به خود جلب می‌کند. بنابراین فرقی ندارد که یک گوشی ارزان قیمت باشد یا میان‌رده و پرچمدار، شرکت‌ها تلاش می‌کنند تا برای محصولات خود ظاهری جذاب طراحی کنند. گوشی نوا 8 هواوی در نگاه اول احساس یک گوشی باکیفیت و گران قیمت را منتقل می‌کند. دلیل آن هم خوش ساخت بودن آن، بالا بودن کیفیت و باریک و خودش دست بودن این گوشی است.

باوجود آنکه در صفحه مشخصات نوا 8 در وبسایت هواوی اشاره‌ای به جنس بدنه آن نشده، به نظر می‌رسد که جنس قاب پشتی این گوشی از شیشه است. این شیشه ترکیبی از طراحی مات و براق دارد. بخش بزرگی از آن مات طراحی شده، اما در لبه‌های خمیده که به فریم دور دستگاه متصل می‌شوند، این بدنه به شدت براق است. در قسمت وسط پایین این قاب هم لوگوی nova و Huawei طراحی براقی دارند. رنگ مات و پیروی از ترند روز، بر زیبایی‌هایی این گوشی اضافه کرده. هرچند که این بدنه مستعد جذب اثر انگشت و لک است.

نوا 8 هواوی تنها در رنگ Blush Gold راهی بازار خواهد شد. این رنگ معادل فارسی ندارد و به یک رنگ خاص اشاره ندارد. در یک شرایط نوری ثابت رنگ این گوشی نقره‌ای طلایی است. اما با تغییر زاویه نور رنگ این گوشی به آبی، زرد، صورتی، بنفش و … نیز تغییر خواهد کرد.

در سمت چپ بالای قاب پشتی محفظه‌ بزرگ بیضی شکلی برای دوربین‌های تعبیه شده است. 4 سنسور و یک فلش در این قسمت قرار گرفته‌اند. این محفظه برآمدگی نسبتا زیادی دارد و زمانیکه بر روی سطح صاف با گوشی کار کنید، در این ناحیه لق می‌زند. این برآمدگی دوربین‌ها را در معرض آسیب پذیری بیشتر قرار می‌دهد. بنابراین بهتر است که حتما در زمان کار با گوشی از قاب محافظی ژله‌ای که هواوی درون جعبه این گوشی قرار داده استفاده کنید و یا قاب‌های مستحکم‌تری را از بازار خریداری کنید.

فریم فلزی دور دستگاه در سمت راست و چپ خمیده و در بالا و پایین صاف طراحی شده است. خمیدگی دو طرف با وزن ایده‌ال 169 گرمی دستگاه باعث شده تا در دست گرفتن نوا 8 حس خوبی داشته باشد. با این حال، بدنه دستگاه کمی سُر است و بهتر است که با احتیاط و ترجیحا با قاب آن را حمل کنید.

در لبه سمت راست کلیدهای پاور و تنظیم صدا دستگاه قرار گرفته‌اند. لبه پایین جایگاه بلندگوی اصلی، پورت USB-C و میکروفون مکالمه است. لبه سمت چپ هیچ المان خاصی ندارد، اما در لبه بالای میکروفون حذف نویز و شیار سیم کارت‌ها قرار گرفته‌اند.

در فاصله میان پنل جلو گوشی و فریم بالای دستگاه هم بلندگوی مکالمه قرار گرفته است.

چیزی در حدود 90 درصد از پنل جلوی گوشی به نمایشگر دستگاه اختصاصی یافته است. این نمایشگر که از دو طرف خمیده است، حاشیه‌های باریکی در اطراف خود دارد. این حاشیه‌ها از آن جهت که متقارن طراحی شده‌اند، ظاهر زیبایی به نمای جلویی گوشی بخشیده‌اند. در قسمت وسط بالای نمایشگر حفره‌ای تعبیه شده که دوربین سلفی درون آن قرار گرفته است. این حفره کمی بزرگتر از آن چیزی است که در گوشی‌های بالارده و پرچمدار دیده‌ایم. با این حال، جایگاه قرارگیری آن (در وسط) برای ثبت تصاویر سلفی ایده‌ال است و مزاحمت خاصی در زمان تماشای محتوا ایجاد نمی‌کند.

نوا 8 هواوی دارای ابعاد 160.12×74.1×7.64 است. ضخامت کم با لبه‌های خمیده و نسبت ابعاد بلند، در زمان دست گرفتن نوا 8 به شما حس یک گوشی پریمیوم را القا خواهد کرد. به خصوص آنکه دو فاکتور مهم گوشی‌های بالارده یعنی حذف جک 3.5 میلیمتری هدفون و شیار کارت حافظه نیز در این گوشی رعایت شده است. فارغ از طراحی جذاب، این گوشی فاقد گواهینامه مقاومت در برابر آب و غبار است و بدنه شیشه‌ای و سر آن مستعد جذب اثر انگشت و آسیب پذیری. خوشبختانه با وجود قاب محافظ درون جعبه این گوشی می‌توان هر دو مورد مذکور را تا حد بسیار زیادی مرتفع کرد.

نمایشگر

هواوی برای گوشی نوا 8 از یک نمایشگر 6.57 اینچی OLED با رزولوشن 2340×1080 پیکسل (FHD+) و تراکم پیکسلی 392 ppi استفاده کرده است. در بخش تنظیمات نمایشگر به غیر از دقت تصویر مذکور که بالاترین حالت نمایش محتوا است، یک حالت Low (رزولوشن 1560×720) و یک حالت Smart در نظر گرفته شده که در حالت دوم رزولوشن نمایشگر به صورت پویا برای مصرف انرژی بهینه تنظیم می‌شود.

یک نکته مثبت دیگر در خصوص این نمایشگر نرخ نوسازی بالاتر از حالت استاندارد، یعنی 90 هرتز است. فعال کردن این نرخ نوسازی بالاتر در تنظیمات باعث می‌شود تجربه کار با گوشی از گشتن در منوها تا وبگردی و … روان و سریع‌تر شود. حتی بازی‌هایی با فریم ریت بالاتر هم بر روی گوشی قابل اجرا خواهند بود. در تنظیمات نمایشگر بخشی تحت عنوان Screen Refresh Rate در نظر گرفته شده است که در آن می‌توانید نرخ نوسازی نمایشگر را بر روی حالت High یا همان 90 هرتز، استاندارد (60 هرتز) و یا داینامیک تنظیم کنید. در حالت داینامیک گوشی به صورت خودکار تعادلی میان روان بودن و مصرفه بهینه باتری برقرار خواهد کرد.

به غیر از این در بخش تنظیمات نمایشگر امکانی برای تنظیم دستی و خودکار روشنایی، فعال کردن دارک مد، فیلتر نور آبی، حالت مطالعه و تنظیم رنگ و دمای نمایشگر  در نظر گرفته شده است. در بخش Color Mode & Temperature  برای تنظیم رنگ امکان انتخاب میان دو حالت Normal و Vivid در نظر گرفته شده و برای تنظیم دما هم می‌توان به صورت دستی رنگ‌ها را تنظیم کرد و هم می‌تواند حالت گرم یا سرد را فعال کرد. علاوه‌بر این موارد امکان فعالسازی صفحه نمایش همیشه روشن نیز برای این نمایشگر در نظر گرفته شده است.

تنظیمات گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات گوشی نوا 8 هواوی

در مجموع نمایشگر خمیده OLED نوا 8 از کیفیت بالایی در مقایسه با هم سطحان خود برخوردار است. رنگ‌ها وضوح و دقت خوبی دارند و روشنایی دستگاه حتی در زیر نور مستقیم آفتاب هم رضایت بخش است و زاویه دید عالی دارد. نرخ نوسازی بالاتر تجربه نرم و روانی را در زمان استفاده از این نمایشگر رقم میزند و نکته مثبت نهایی ماجرا اینست که هواوی یک محفظ TPU به صورت پیش فرض بر روی آن قرار داده تا در حد توان خود از وارد شدن خط و خراش به نمایشگر جلوگیری کند.

روش‌های احراز هویت

هواوی دو روش احراز هویت بایومتریک برای این nova 8 در نظر گرفته است؛ اثر انگشت و تشخیص چهره. سنسور اثر انگشت این گوشی از نوع Under Display بوده و در زیر صفحه نمایش قرار گرفته است. برخلاف یکی دو نسل اول سنسورهای UD، این سنسور از دقت خوبی برخوردار است و به راحتی در اکثر شرایط انگشت شما را به درستی تشخیص داده و قفل دستگاه را باز می‌کند.

عملیات تشخیص چهره با کمک دوربین سلفی دستگاه انجام می‌شود. این دوربین هم از سرعت بسیار خوب برای تشخیص چهره برخوردار است. هرچند که شاید بتوان نبود سنسور تشخیص عمق برای امنیت بالاتر تشخیص چهره را به عنوان یک ایراد در نظر گرفت. اما باید در نظر داشته باشید که این امکان حتی در بسیاری از گوشی‌های پرچمدار هم یافت نمی‌شود. بنابراین ایرادی به تشخیص چهره دو بعدی نوا 8 هواوی نمی‌توان وارد دانست.

صدا

بلندگوی اصلی دستگاه که در لبه پایینی قرار گرفته وظیفه پخش صدا را بر عهده دارد. متأسفانه صدای ارائه شده در این گوشی از نوع استریو نیست. اما با این حال، از بلندی خوبی برخوردار است. مانند دیگر گوشی‌های هوشمند بازار، اسپیکر نوا 8 در پخش صدای ریز عملکرد خوبی دارد، اما پخش صدای بم نقطه قوت آن به حساب نمی‌آید. متأسفانه همانطور که در بخش طراحی اشاره کردیم، در این گوشی خبری از جک هدفون نیست. بنابراین برای استفاده از هدفون سیمی شخصی خودتان با این گوشی به یک تبدیل USB-C نیاز خواهید داشت.

سخت افزار

هواوی برای گوشی شبه پرچمدار خود از چیپست ساخت خود در شرکت HiSillicon یعنی Kirin 820E استفاده کرده است. این تراشه 7 نانومتری یکی از عجیب‌ترین معماری‌های موجود در بازار را دارد. در شرایطی که این روزها حتی گوشی‌های اقتصادی و ارزان قیمت از پردازنده‌های 8 هسته‌ای بهره می‌برند، کرین 820E هواوی 6 هسته است. سه هسته این تراشه Cortex-A76 با فرکانس 2.22 گیگاهرتز است و 3 هسته دیگر آن Cortex-A55 با فرکانس 1.84 گیگاهرتز. پردازنده گرافیکی این تراشه هم Mali-G57 شش هسته‌ای است.

هواوی گوشی نوا 8 را تنها در یک نسخه با 8 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه ذخیره سازی راهی بازار می‌کند. بنابراین در زمان انتخاب این گوشی مانند رنگ، نیازی به این ندارید که انتخاب کنید کدام گزینه برای شما مناسب‌تر است. هم رم و هم حافظه برای یک گوشی میان‌رده اندازه به نظر می‌رسند. با این حال، اگر هواوی امکان پشتیبانی از کارت حافظه را برای این گوشی در نظر می‌گرفت، همه چیز می‌توانست زیباتر شود.

Huawei nova 8 Review

در بررسی گوشی نوا 8 هواوی عملکرد سخت‌افزاری در تست‌های بنچمارک بهترین نبود. در تست بنچمارک‌هایی مانند3DMark،  GeekBench و Antutu پایین‌تر از رقیبان هم سطح خود بود. حتی در این تست‌ها گوشی‌هایی از شرکت‌های رقیب با قیمت‌های پایین‌تر نیز بودند که امتیازات بهتری را کسب کرده باشند. با این حال، عملکرد نوا 8 در تست بنچمارک حافظه، AndroBench کمی بهتر از رقبا بود.

نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی

با این حال، برای درک بهتر عملکرد سخت‌افزاری گوشی نوا 8 به سراغ انجام تست‌های عملی مانند بازی، دوربین و … رفتیم. کالاف دیوتی موبایل که یکی از محبوب‌ترین بازی‌ها در گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید، به راحتی بر روی این گوشی نصب و اجرا شد. این بازی با کیفیت گرافیک متوسط و فریم ریت حداکثر در نوا 8 اجرا می‌شود. با وجود اجرا نرم و روان بازی، این نکته که حالت گرافیکی High برای آن در نظر گرفته نشده، جای تأمل داشت.

بازی پابجی موبایل نیز در گوشی نوا 8 با گرافیک HDR و فریم ریت اولترا قابل اجرا است. البته هنوز امکان اجرای 90 فریم PUBG بر روی این گوشی در نظر گرفته نشده است، اما می‌توان امیدوار بود که با وجود نمایشگر 90 هرتز، این امکان با بروزرسانی به nova 8 اضافه شود.

سخت‌افزاری که هواوی برای نوا 8 در نظر گرفته، برای اجرای بازی‌های جدید با کیفیتی خوب، مناسب است. البته از نظر قدرت این گوشی شاید در برابر رقیبان خود عملکردی پایین‌تری داشته باشد. با این حال، نوا 8 هواوی به خوبی از پس از اجرای تمامی عملیات روزانه مانند وبگردی، وقت گذارنی در شبکه‌های اجتماعی و پیام‎رسان‌ها، استفاده از دوربین، تماشای فیلم و ویدئو، برقراری تماس و ارسال مسیج بر می‌آید و در هیچکدام از آنها شاهد کندی، لگ و افت سرعت نخواهید بود. حتی در زمان انجام بازی هم گوشی از ناحیه پشت اندکی گرم می‌شود، اما این گرما نه آنقدر محسوس است و نه آزاردهنده.

نوا 8 از نسل جدید شبکه موبایلی یعنی 5G پشتیبانی نمی‌کند، اما نسخه 5G آن نیز با تراشه‌ای متفاوت در بازار به فروش می‌رسد. نسخه در دست بررسی دارای مودم LTE بوده و از Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، بلوتوث 5.0 و NFC پشتیبانی می‌کند. برای این گوشی همچنین سنسورهای  مجاورتی، نور محیطی، قطب نمای دیجیتال، جاذبه، ژیروسکوپ و البته اثر انگشت در نظر گرفته شده است.

نرم افزار

نوا 8 هواوی دارای رابط کاربری EMUI 12.0.0 است. باوجود آنکه واضح مشخص است این نرم‌افزار بر پایه اندروید طراحی شده، در هیچ نقطه از گوشی به این موضوع اشاره نشده و مشخص نیست که با چه نسخه‌ای از اندروید سر و کار داریم. مانند تمام گوشی‌های جدید هواوی، نوا 8 هم فاقد سرویس‌های موبایلی گوگل (GMS) است. این یعنی برنامه‌هایی مانند گوگل پلی استور، گوگل پلی سرویسز، گوگل پلی گیم، کروم، یوتیوب، جیمیل، ترنسلیت و … به طور پیش‌فرض بر روی گوشی نصب نیستند.

هواوی اما حالا ترومای نداشتن سرویس‌های گوگل را پشت سر گذشته و توانسته با توسعه HMS Core و جایگزین کردن آن با سرویس گوگل خود را وارد رقابت جدی با بزرگان توسعه نرم‌افزار و سیستم عامل کرده است. البته جایگزینی GMS با HMS به معنای خداحافظی با تمامی برنامه‌های گوگل در گوشی‌های هواوی نیست. بسیاری از این برنامه‌ها از مارکت‌های دیگر به غیر از پلی استور قابل دریافت هستند و از برخی از آنها نیز می‌توانید در نسخه وب استفاده کنید. همچنین برای برخی از آنها نیز جانشینانی وجود دارد که با استفاده از آنها نیازی به نسخه گوگلی برنامه‌ها پیدا نخواهید کرد.

App Gallery، فروشگاه اصلی گوشی‌های هواوی است که به طور پیش‌فرض در این محصولات نصب شده و می‌توان برنامه‌های مورد نیاز را از طریق آن دانلود و نصب کرد. تعداد برنامه‌های موجود در این فروشگاه روزبه‌روز بالاتر می‌رود و رفته رفته تبدیل به یک مارکت کامل تبدیل می‎شود. با این وجود کماکان ممکن است برنامه‌ای در اپ گالری موجود نباشد. مارکت‌های دیگری مانند کافه بازار و APKPure هم در راستای همکاری با این شرکت، شرایطی را فراهم کردند تا گوشی‌های هواوی با سرویس HMS بتوانند برنامه‌های مورد نیاز خود را بدون مشکل نصب کنند.در کنار تمام این موارد موتور جستجوی اختصاصی هواوی، یعنی Petal Search نیز می‌تواند به کاربران در یافتن برنامه‌های مورد نیاز خود کمک کند. باید اعتراف کنیم که پتال از همه گزینه‌ها انتخاب بهتری است و به سادگی هر چه تمام برنامه‌های مورد نیاز شما را پیدا خواهد کرد.

در بررسی گوشی‌های قبلی هواوی این تجربه را داشتیم که برخی از برنامه‌های فارسی زبان که از APIهای گوگل برای موقعیت مکانی استفاده می‌کنند، به خوبی بر روی گوشی‌های هواوی اجرا نمی‌شوند. هرچند که به نظر می‌رسد با آپدیت‌هایی این مورد برای سرویس HMS برطرف شده، اما متأسفانه در بررسی گوشی نوا 8 هواوی دوباره به مشکل سابق برخوردیم و موفق نشدیم دو برنامه اسنپ و تپسی را بر روی آن اجرا کنیم. باوجود اجرای بدون مشکل برنامه‌های فارسی پرطرفدار بر روی این گوشی، عدم امکان استفاده از سرویس‌های تاکسی آنلاین کمی ناامیدکننده است.

اسنپ گوشی نوا 8 هواوی
تپسی گوشی نوا 8 هواوی
اسنپ گوشی نوا 8 هواوی

به صورت کلی در مقایسه گوشی‌هایی که پیش از این از برند هواوی بررسی کرده بودیم، در نوا 8 و نرم افزار آن تکامل را به خوبی حس می‌کنیم. ایرادات موجود در نسخه‌های قبلی برطرف شده و همه چیزی آسان‌تر در دسترس قرار دارد. شاید یکی از ایراداتی که هنوز به قوت خود باقی است و هواوی احتمالا راهی برای آن ندارد، عدم دسترسی به اکانت بازی‌هایی است که کاربران با حساب گوگل خود سینک کرده‎اند. با این وجود در صورتیکه کاربران بتوانند اکانت‌های بازی خود را همزمان به دیگر حساب‌های خود مانند فیسبوک، توئیتر و یا شرکت‌های بازی‌ساز مانند سوپرسل متصل کنند، دسترسی به این اکانت‌ها بر روی گوشی‌‌های هواوی به هیچ عنوان چالشی نخواهد بود.

ظاهر رابط کاربری EMUI در نسخه 12 چندین تغییر مثبت کرده است. یکی از آنها مجاز شدن منوهای Quick Setting بالای نمایشگر است که حالا با سوایپ به سمت پایین از سمت راست منوی تنظیمات و از سمت چپ به منوی اعلانات و نوتفیکیشن‌ها دسترسی خواهید داشت. این شبیه به آن چیزی است که پیش‌تر در گوشی‌های آیفون و اخیرا در گوشی‌های شیائومی دیده بودیم.

امکانات معمول دیگری که این روزهای در اکثر گوشی‌های هوشمند شاهد آنها هستیم مانند تم تاریک یکپارچه در محیط گوشی، اضافه شدن منوی کشویی به گوشی، ژست‌های حرکتی و … در نوا 8 هواوی نیز در نظر گرفته شده است. Digital Balance؛ جهت کنترل زمان استفاده از گوشی برای توسط شخص بزرگسال یا کودکان و App Assistant ؛ برای بالابردن عملکرد بازی، مسدود کردن اعلانات و … 2 امکان کاربردی دیگر در محیط نرم‌افزار این گوشی هستند.

تنظیمات گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات گوشی نوا 8 هواوی

به صورت کلی پیشرفت نرم‌افزاری هواوی در گوشی نوا 8 بیشتر از سطح انتظارات ما بود. سازگاری بیشتر برنامه‌ها و حذف ایرادات موجود در برنامه‌ها تجربه‌ نرم‌افزاری خوبی در این گوشی برای ما به ارمغان آورد و می‌توان امیدوار بود که با بروزرسانی‌های آینده، مشکلاتی که در برنامه‌های تاکسی آنلاین به آن برخوردیم نیز برطرف شود.

دوربین

در محفظه بزرگ بیضی شکل قاب پشت گوشی، هواوی 4 سنسور به همراه یک فلش LED قرار داده است. در یک سمت این محفظه عبارت Ultra HD Sensor و در سمت دیگر آن AI Quad Camera نوشته است. سنسور اصلی این دوربین‌ها 64 مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/1.9 است. دوربین فوق عریض که  بالاترین سنسور در این چیدمان بوده، 8 مگاپیکسلی با f/2.4 است. دو سنسور دو مگاپیکسلی دیگر با f/2.4 یکی از نوع ماکرو برای عکاسی از فواصل نزدیک و دیگری برای تشخیص عمق دوربین اصلی را همراهی می‌کنند.

نرم‌افزار دوربین به سبک همیشگی گوشی‌های هواوی طراحی شده است. در صفحه اصلی گزینه‌ای برای انتخاب میان دوربین فوق عریض، دوربین اصلی و زوم 2x، خاموش کردن قابلیت هوش مصنوعی، روشن و خاموش کردن فلش، گذاشتن فیلتر به صورت زنده بر روی دوربین و ورود به بخش تنظیمات در نظر گرفته شده است. در نوار پایینی صفحه هم می‌توان حالت مختلف عکاسی و فیلمبرداری را انتخاب کرد.

در بخش تنظیمات امکان تغییر نسبت تصاویر، فعال کردن فرمان صوتی، ژست‌های حرکتی، تشخیص لبخند، تنظیم کیفیت فیلمبرداری، تایمر و … در نظر گرفته شده است. هواوی حالت‌های متنوعی از عکاسی و فیلمبرداری را برای دوربین این گوشی در نظر گرفته است که از جمله آنها می‌توان به Aperture (تار کردن پس‌زمینه سوژه)، Night (عکاسی شب)، Pro (تنظیمات دستی)، Super Macro (عکاسی از فاصله نزدیک)، HIGH-RES (در حالت 64 مگاپیکسلی)، پانوراما و Dual View (فیلمبرداری همزمان 1x و 2x) اشاره کرد.  

تنظیمات دوربین گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات دوربین گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات دوربین گوشی نوا 8 هواوی
تنظیمات دوربین گوشی نوا 8 هواوی

دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی دستگاه به صورت پیش‌فرض از فناوری ترکیب پیکسلی 4 به 1 بهره می‌برد و خروجی این دوربین 16 مگاپیکسلی است. البته امکان ثبت تصاویر در حالت 64 MP نیز وجود دارد، اما از آنجاییکه جزئیات بسیار خوبی به خصوص در شرایط کم‌نور در حالت 16 مگاپیکسلی به ثبت می‌رسد، نیاز چندانی حالت HIGH-RES پیدا نخواهید کرد. این دوربین تقریباً در تمام شرایط نوری تصاویر خوبی ثبت می‌کند.

تنظیمات دوربین گوشی نوا 8 هواوی

برای  محیط‌هایی که نور به اندازه کافی نیست هواوی حالت عکاسی Night را برای سنسور اصلی در نظر گرفته است. کسب نتیجه مطلوب با این سنسور باز هم به میزان نور بستگی دارد و در صورتیکه تاریکی مطلق باشد، عملکرد فوکوس چندان دقیق نیست و تصاویر خروجی تار خواهد شد. اما باوجود روشنایی هرچند کم، تصاویری که سنسور اصلی ثبت می‌کند از کیفیت قابل قبولی برخوردار است، به شرط آنکه در زمان ثبت عکس، گوشی به هیچ وجه تکان نخورد.

این دوربین در حالت عکاسی پرتره و  Aperture عملکرد بسیار خوبی دارد و محیط اطراف سوژه در سطح خوب و با دقت قابل قبولی تار می‌کند. این موضوع تا حد زیادی مدیون دوربین 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق و هوش مصنوعی دستگاه است. هواوی برای دوربین نوا 8 امکان فیلمبرداری 4K را نیز در نظر گرفته شده است.

دوربین 8 مگاپیکسلی فوق عریض دستگاه برای ثبت تصاویر با دامنه دید گسترده‌تر مورد استفاده قرار می‎گیرد. در هنگام ثبت تصاویر با این دوربین در گوشه‌های تصویر شاهد اعوجاج بسیار زیادی خواهید بود، اما پس از ثبت تصاویر هوش مصنوعی به کمک خواهد آمد و تصاویر را به حالت نرمال و بدون اعوجاج تبدیل خواهد کرد. این دوربین در شرایطی که نور کافی برای عکاسی محیا باشد، تصاویر خوبی به ثبت می‌رساند. جنس رنگ تصاویر این دوربین چندان نزدیک به دوربین اصلی نیست. از طرف دیگر از آنجاییکه حالت عکاسی Night برای آن در نظر گرفته نشده، نمی‌توانید بر روی کیفیت عکس شب آن حساب ویژه‌ باز کنید.

دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو این گوشی برای عکاسی در حالت Super Macro از فاصله نزدیک (فاصله بهینه 4 سانتیمتری) مورد استفاده قرار می‌گیرد. مانند دوربین فوق عریض، کسب نتیجه مطلوب در این دوربین ربط مستقیمی به شرایط نوری و البته میزان حوصله شما دارد. عکاسی با دوربین ماکرو از سوژه‌های نزدیک و یافتن نقطه فوکوس مانند دیگر دوربین‌های 2 مگاپیکسلی چندان ساده نیست. از همین رو، ثبت تصاویر با دوربین اصلی گوشی و کراپ آن به اندازه دلخواه نه تنها راه آسان‌تری است، بلکه عکس باکیفیت‎تری نیز ارائه خواهد کرد.

نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
ماکرو

دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی نوا 8 از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. این دوربین هم با کمک فناوری ترکیب پیکسلی تصاویر را به صورت پیش فرض به صورت 8 مگاپیکسلی به ثبت می‌رساند. تصاویر ثبت شده با این دور در شرایط نوری مناسب از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. حالت عکاسی پرتره به خوبی و با دقت مناسبی پس زمینه را تار خواهد کرد. در محیط تاریک و شب که نورهای محیطی کمتر از حالت روز هستند، حالت عکاسی شب دوربین سلفی نوا 8 تصاویر خوب با حداقل میزان نویز را به ثبت می‌رساند.

هواوی برای گوشی شبه پرچمدار خود دوربین‌های متنوعی در نظر گرفته است. دوربین اصلی، فوق عریض و سلفی در شرایط نوری مناسب عکس‌های خوبی به ثبت می‌رسانند. عملکرد دوربین اصلی و سلفی در محیط‌های تاریک و شب نیز رضایت بخش است. اما دوربین فوق عریض تصاویر چندان باکیفیتی در محیط‌های تاریک به ثبت نمی‌رساند. در نظر گرفتن حالت عکاسی Night برای دوربین فوق عریض می‌توانست کیفیت عکاسی در این گوشی را بالاتر از آن چیزی که هست ببرد.

نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی

نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
پرتره شب
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
پرتره روز
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
حالت Pro
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
حالت نرمال
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
64 مگاپیکسلی
12 مگاپیکسلی
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
پرتره سلفی روز
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
سلفی روز
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
پرتره سلفی شب
نمونه تصاویر ثبت شده در بررسی گوشی نوا 8 هواوی
سلفی شب – Night
فوق عریض
1x
2x

باتری

قابل پیش بینی است که برای ضخامت کم این گوشی و وزن سبک آن، باتری دستگاه مجبور به فداکاری شده است. هواوی برای نوا 8 یک باتری 3800 میلی آمپرساعتی در نظر گرفته است. در مقایسه با گوشی‌های هم سطح که از باتری‌هایی با ظرفیت بالای 4000 بهره می‌برند، این رقم چندان چشمگیر نیست. اما خوشبختانه مدیریت مصرف انرژی در این گوشی به گونه‌ایست که باتری می‌تواند تا یک روز کامل شارژدهی داشته باشد.

نتایج کسب شده در تست بنچمارک باتری PC Mark هم مانند استفاده روزمره، ربط مستقیمی به میزان رزولوشن نمایشگر و ریفرش ریت آن دارد. در رزولوشن High و نرخ نوسازی 90 هرتز نوا 8 زمان 13 ساعت و 9 دقیقه را ثبت کرد. در رزولوشن Low و نرخ نوسازی 60 هرتز زمان 15 ساعت و 27 دقیقه (2 ساعت و 14 دقیقه بیشتر) ثبت شد. در حالت Smart Resolution و نرخ نوسازی Dynamic هم زمانی میان دو حالت بالا و پایین، یعی 14 ساعت و 8 دقیقه به ثبت رسید.

نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی
نتایج بنچمارک گوشی نوا 8 هواوی

نتایج کسب شده توسط نوا 8 در بنچمارک نشان از عملکرد قابل رقابت این گوشی دارد. با تمام این اوصاف، میزان پایداری و دوام باتری ربط مستقیمی به الگوی مصرف دارد. در صورت استفاده طولانی مدت از دوربین یا انجام بازی با گوشی با روشنایی حداکثر و نرخ نوسازی بالا می‌توان انتظار داشت که باتری دستگاه در کمتر از یک روز تخلیه شود. اما با یک استفاده متعادل این گوشی در پایان روز کماکان شارژ کافی خواهد داشت.

هواوی برای این دستگاه شارژر فوق سریع 66 واتی با عنوان SuperCharge  در نظر گرفته که می‌تواند در مدت حدودا 35 دقیقه باتری را از 0 تا 100 درصد شارژ کند. وجود چنین شارژری در جعبه نوا 8 هواوی که در کوتاهترین زمان ممکن می‌تواند باتری گوشی را به طور کامل شارژ کند، از نکات مثبتی است که این روزها به ندرت در گوشی‌های هوشمند بازار آن را می‌توان مشاهده کرد.

جمع بندی

نوا 8 هواوی یک گوشی میان‌رده/شبه پرچمدار است که از طراحی زیبایی بهره می‌برد. عدم وجود جک هدفون و شیار کارت حافظه از ایراداتی است که در بخش طراحی به این گوشی وارد است. با این وجود بدنه مات شیشه‌ای آن با لبه‌های خمیده و ضخامت کم ظاهر قشنگی به گوشی بخشیده است. ابعاد و وزن این گوشی کاملا ایده‌ال هستند و استفاده طولانی مدت از گوشی باعث خستگی نمی‌شود. هواوی نمایشگر OLED این گوشی با نرخ نوسازی 90 هرتز از کیفیت و روشنایی بسیار خوبی برخوردار است. سخت‌افزار این گوشی هم با وجود امتیازات نه چندان عالی در تست‌های بنچمارک عملکرد خوبی در کاربری روزانه و اجرای بازی‌ها با کیفیت متوسط دارد. سنسور اثر انگشت و تشخیص چهره گوشی هم عملکرد رضایت بخشی دارند.

نرم‌افزار این گوشی با وجود فقدان سرویس‌های گوگل، توانسته از پس نیاز کاربر تا حد ممکن برآید. با این وجود همچنان ایراداتی در HMS و سازگاری آن با برخی از برنامه‌ها وجود دارد که می‌توان امیدوار بود با آپدیت‌های آینده برطرف شود. دوربین‌های متنوعی که هواوی برای نوا 8 در نظر گرفته در مجموع عملکرد قابل قبولی دارند. هرچند که عملکرد دوربین‌های فوق عریض و ماکرو می‌توانست بهتر باشد، اما دوربین سلفی و اصلی گوشی تقریبا در اکثر شرایط تصاویر خوبی را به ثبت می‌رسانند. در نهایت عملکرد خوب باتری این گوشی با شارژر فوق العاده آن یک ترکیب لذت بخش از کاربری گوشی را رقم می‌زنند.

نوا 8 هواوی در بازار ایران با قیمتی در حدود 11 میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسد. در این بازه قیمتی شبه پرچمدار هواوی رقیبان پرقدرتی از برندهای شیائومی و سامسونگ را پیش رو خواهد داشت. با این وجود نوا 8 مناسب برای افرادی خواهد بود که به یک گوشی نه چندان گرانقیمت و زیبا برای اجرای کارهای رومزه و معمول نیاز دارند و نبود سرویس‌های گوگل برای آنها دغدغه‌ای به حساب نمی‌آید.

مزایا:
  • طراحی زیبا و چشمگیر
  • وزن سبک
  • نمایشگر باکیفیت 90 هرتز
  • نرم‌افزار تند و سریع
  • دوربین‌های متنوع
  • شارژر فوق العاده سریع
معایب:
  • نداشتن جک 3.5 میلیمتری هدفون
  • عدم پشتیبانی از کارت حافظه
  • ایرادات نرم‌افزاری ناشی از نبود سرویس‌های گوگل در برنامه‌ها
  • عملکرد معمولی دوربین‌های کمکی
  • ظرفیت نه چندان زیاد باتری
پیشنهاد سخت‌افزارمگ:

نوا 8 هواوی مناسب برای افرادی خواهد بود که به یک گوشی نه چندان گرانقیمت و زیبا برای اجرای کارهای رومزه و معمول نیاز دارند و نبود سرویس‌های گوگل برای آنها دغدغه‌ای به حساب نمی‌آید.

9امتیاز8.9سخت‌افزار9.3صفحه نمایش8.9دوربین8.5صدا9.2طراحی9.2باتری8.7ارزش خرید
امتیاز: 3.6 از 5 (18 رای)
کمی صبر کنید...

10 دیدگاه

  1. Avatar MK گفت:

    سلام، وقت بخیر، ببخشید یه سوالی داشتم، برنامه های اسنپ و آپ و … که تو (هواوی اپ گالری) قرار داده شدن، اجرا نمیشن؟! بازم مینویسه نیاز به خدمات گوگل پلی؟!!

  2. Avatar امین گفت:

    بدون سرویس های گوگل عملا در بازار رقابت جا میمونه

  3. Avatar امیرحسین جمشیدی گفت:

    واقعا مشخصاتش جالبه ولی حیف مورد غضب ترامپ قرار گرفت

    • Avatar مجتبی گفت:

      Cpu 6 هسته ای یکم دچار تردید کرد منو عملکرد cpu در مقایسه با رقباش تو رنج قیمتی خودش تا چه اندازه تفاوت داره ؟

  4. Avatar ستار گفت:

    سلام خسته نباشید
    ببخشید نمره باتری این گوشی شد 9.2؟
    واقعا خوش به حال شاگردای آیندتون

    • Avatar سیمین نوربخش گفت:

      سلام دوست عزیز. سلامت باشید
      امتیاز باتری در قسمت جمع بندی نمایانگر نحوه عمکلرد باتری (و نه صرفا عددی که ظرفیت رو نشون میده) و شارژر دستگاه هست. کمااینکه تست‌های بنچمارک نشون میده که عملکرد باتری نوا 8 خوب هست و شارژرش اصلا جایی برای حرف نداره.
      با تشکر از شما

      • Avatar محمد جواد گفت:

        سلام. خواستم بگم برای اجرای برنامه های تاکسی اینترنتی مثل اسنپ و ماکسیم اگه این برنامه هارو از اپ گالری خود هواوی دانلود کنین بدون هییییچ مشکلی کار میکنند.

    • Avatar Anti AMD گفت:

      حالا که اینقدر بالایی چند تا موز بنداز پایین

    • Avatar ستار العیوب گفت:

      رزومه ت رو بفرست تا ازت استفاده کنن تو سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در صورتی که نظر شما حاوی ناسزا، عبارات توهین‌آمیز و تهدید بوده و در تضاد با قوانین فعلی کشور باشد از انتشار آن بدون حذف موارد ذکر شده، معذوریم.
شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.