سامسونگ در دهمین سالگرد معرفی گوشیهای کهکشانی سری S خود از خانواده جدید این گوشیها با نام Galaxy S10 رونمایی کرد. این کمپانی حتی پا را فراتر گذاشت و پرچمداران جدید خود را درکنار نسل دهم خانواده گلکسی اس به عنوان اولین اعضای نسل آینده گوشیهای هوشمند معرفی کرد. در حالیکه انتظار میرفت با معرفی اولین گوشی انعطافپذیر سامسونگ، یعنی گلکسی Fold همه توجهات به سمت آن جلب شود، اما سه عضو خانواده گلکسی S10 یعنی Galaxy S10، GalaxyS10e و Galaxy S10+ در همین مدت کوتاه نشان دادند که حرفهای زیادی برای گفتن خواهند داشت. در این مطلب قصد داریم تا بزرگترین عضو این خانواده، یعنی گلکسی اس10پلاس را بررسی کرده و ببینیم که آیا این پرچمدار لوکس ارزش قیمت بالایی که برای آن در نظرگرفته شده است را دارد یا خیر.
بزرگترین عضو خانواده اس10، قدرتمندترین آنها نیز به حساب میآید. البته نسخههای مختلف این گوشی با مشخصات متفاوتی ارائه شدهاند. اما S10+ در بالاترین پیکربندی یک غول به تمام معنا است. در حالیکه پردازنده هر سه عضو خانواده یکسان است، اما حافظه رم، فضای ذخیرهسازی، باتری و ترکیب دوربینهای اصلی و سلفی آنها و طبیعتاً ابعادشان کاملاً با یکدیگر متفاوت است و باتوجه به قیمت آنها میتوان این نکته را دریافت که در نسخه پلاس همه چیز از دیگر اعضای خانواده یک سروگردن بالاتر است. اما همانطور که همیشه گفتهایم اینها تنها اعدادی بر روی کاغذ هستند و اگر قصد خرید این گوشی را دارید باید نگاهی عیمقتر به مشخصات آن بیندازید. از این رو با ما همراه باشید با بررسی تخصصی Galaxy S10+ سامسونگ.
طراحی
سامسونگ در حال حاضر گلکسی اس10+ را در پنج رنگ عرضه کرده است. نسخه پایه این گوشی با 128 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی و 8 گیگابایت حافظه رم در رنگهای Prism Black، Prism White و Prism Green موجود است، در حالیکه نسخههای 512 گیگابایت و 1 ترابایتی در رنگهای سفید سرامیکی و مشکی سرامیکی ارائه میشود که تنها بهطور اختصاصی برای گلکسی اس10+ وجود دارد. نسخه سرامیکی اگرچه نسبت به نسخههای سرامیکی دارای مقاومت بیشتر در برابر خط و خش و جذب اثر انگشت است، اما 23 گرم از نسخه شیشهای که 175 گرم وزن دارد، سنگینتر است. نسخهای که در این بررسی در اختیار ما قرار گرفته است Prism White میباشد.
گلکسی اس10+ با ابعاد 157.6×74.1×7.8 میلیمتر نه تنها یکی از خوشساختترین گوشیهایی بود که تا امروز مورد بررسی قرار دادیم، بلکه کیفیت ساخت کمنظیر آن حتی از اولین نگاه در زمان خارج کردن گوشی از جعبه نیز قابل تشخیص بود. پنلهای شیشهای پشت و جلوی گوشی مانند چند نسل اخیر خانواده گلکسی S توسط یک قاب فلزی به یکدیگر متصل شدهاند. در لبه بالایی قاب فلزی شیار سیمکارتها (یا یک سیمکارت و کارت حافظه) قرار دارد، با فاصله کمی از آن نوار باریکی مخصوص آنتن و کمی آنطرفتر میکروفون حذف نویز جای گرفتهاند.
در لبه سمت راست تنها کلید Power قرار گرفته است که متأسفانه با توجه به ارتفاع تقریباً 16 سانتیمتری این گوشی اصلاً در مکان مناسب و قابل دسترسی، فارغ از اینکه دستان بزرگ یا کوچکی داشته باشید، نیست. بهجز نوار آنتنی که کمی بالاتر از کلید پاور واقع شده، در این سمت از گوشی چیز دیگری نیست. در لبه پایینی نیز دو نوار آنتن در دو طرف بلندگوی اصلی، میکروفون مکالمه، پورت USB-C و جک 3.5 میلیمتری هدفون قرار دارند. مثل همیشه سامسونگ به بازخورد نظرات کاربران وفادار بوده و جک هدفون را برخلاف دیگر رقبا حذف نکرده است. در نهایت در لبه سمت چپ کلیدهای تنظیم صدا به همراه کلید اختصاصی دستیار صوتی بیکسبی و نوار آنتن دیگری به چشم میخورند. همانطور که گفتیم سامسونگ احترام خاصی برای مخاطبین خود قائل است و از این رو بالاخره تصمیم گرفت تا کلید اختصاصی بیکسبی را قابل برنامهریزی کند.
قاب پشتی Galaxy S10+ باتوجه به اینکه خمیدگیهایی در لبههای دو طرف دارد و به جزء لوگوی سامسونگ و برجستگی محفظه دوربینها هیچ مشخصه دیگری ندارد، جلوه دیدنی و زیبایی به خود گرفته است. طراحی مینیمال یکی از مولفههای زیبایی قاب پشتی گلکسی اس10پلاس است که به لطف حذف سنسور اثر انگشت از این قسمت و استفاده از رنگهایی با جلوه بصری زیبا توانسته این گوشی را به یکی از خوشچهرهترین محصولات سامسونگ تبدیل کند.
البته همه زیبایی این گوشی در قاب پشتی خلاصه نشده، چرا که در قاب جلویی نیز نوآوری سامسونگ در ارائه اولین نمایشگر OLED حفرهدار باعث شده تا با به حداقل رسیدن حاشیههای اطراف نمایشگر یکی از جذابترین قابهای جلویی را تمام گوشیهای سری گلکسی S شاهد باشیم. در این قاب بریدگی کوچکی در قسمت بالایی میزبان بلندگوی مخصوص مکالمه است که شاید در نگاه اول اصلاً متوجه وجود آن نشوید.
سامسونگ به خوبی توانسته تکامل گوشیهای سری اس خود را طی 10 سال با معرفی S10+ و علیالخصوص با طراحی چشمگیر این گوشی به نمایش بگذارد. این گوشی مجهز به گواهینامه IP 68 (مقاومت در برابر آب و غبار) است، اما همچنان میتوان ایراداتی چه سطحی و چه سختگیرانه را به این طراحی وارد دانست. به عنوان مثال جایگاه کلید پاور گوشی همانطور که پیشتر اشاره کردیم بههیچ وجه مناسب نیست و حتی با کارکردن طولانی مدت نیز نمیتوان به آن عادت کرد. در قاب جلویی نیز اگر چه در حذف حاشیهها و ارائه یک نمایشگر تمام صفحه سامسونگ کار خود را بهدرستی انجام داده است، اما همچنان برخی افراد بر این باورند که اضافهکردن حفره روی نمایشگر چندان تفاوت خاصی با ناچ یا همان بریدگی دوستنداشتنی بالای نمایشگر ندارد.
صفحه نمایش
سامسونگ برای نمایشگر گلکسی اس10پلاس تبلیغات ویژه و پرسروصدایی حتی از همان روز رونمایی آغاز کرده بود. بهعنوان مثال بیشترین شدت روشنایی و دقیقترین نمایش رنگ از جمله اصطلاحاتی بود که سامسونگ برای توصیف نمایشگر جدید این گوشی که نام Dynamic AMOLED را برای آن انتخاب کرده، بهکار برده بود. اما در بررسی متوجه شدیم که نمایشگر آمولد اس10پلاس از لحاظ چینش پیکسلی تفاوت چندانی با نسل قبلی خود ندارد و در نتیجه حفره روی نمایشگر میتواند تنها دلیل داینامیک خواندن آن توسط سامسونگ باشد. البته رزولوشن این نمایشگر 6.4 اینچی نسبت به نسل قبلی کمی بالاتر رفته و به 3040×1440 پیکسل و نسبت تصویر 19:9 ارتقا پیدا کرده است که البته این موضوع را میتوان به حذف حاشیههای بالای نمایشگر نیز نسبت داد. در عین حال، میزان تراکم پیکسلی اس10پلاس (522 ppi) نسبت به گلکسی اس9پلاس که 531 ppi بود، مقداری کمتر بهنظر میرسد.
نکته جالب درمورد نمایشگر S10+ اینست که وقتی برای اولین بار استفاده از آن را آغاز میکنید، تنظیمات رزولوشن نمایشگر این گوشی بهطور پیشفرض روی 2280×1080 پیکسل (FHD+) قرار دارد که میتوانید آن را در منوی تنظیمات نمایشگر تا 3040×1440 پیکسل (WQHD+) افزایش یا به 1520×720 پیکسل (HD+) کاهش دهید. طبیعتاً با کاهش رزولوشن نمایشگر میزان مصرف باتری نیز کاهش پیدا میکند. برای نوع نمایش تصاویر تنها دو حالت Natural و Vivid در نظر گرفته شده است. حالت Natural فضای رنگ sRGB را تحت پوشش قرار میدهد، در حالیکه Vivid بیشتر گرایش به نمایش رنگها در فضای رنگی DCI-P3 دارد. مشخصاً در حالت نچرال رنگها طبیعیتر بهنظر میرسند اما حالت ویوید با اشباع آنها تصاویر چشمنوازتری را ارائه میکند. اما در مجموع دمای رنگها به طور کلی گرمتر از حد معمول نمایش داده میشود که میتوان در تنظیمات نمایشگر آن را به نحو دلخواد تغییر داد.
گلکسی S10+ یکی از روشنترین نمایشگرهای موجود در میان گوشیهای هوشمند را در اختیار دارد. در حالیکه میانگین روشنایی نمایشگر آن حدود 747 نیت برآورد شده، اما در حالت بیشینه این روشنایی تا 1215 نیت نیز قابل افزایش است که باعث میشود تقریباً در تمایی شرایط نوری دیدن محتوای این نمایشگر بهراحتی امکانپذیر باشد. نمایشگر این گوشی در مقایسه با نسل قبلی خود برتری دیگر نیز دارد و آن هم پشتیبانی از HDR10+ میباشدکه در نسل قبلی تنها از HDR10 پشتیبانی میشد. در منوی تنظیمات نمایشگر گزینههای مفید دیگری مانند Blue Light Filter (برای حذف نورهای آبی مضر)، Full Screen Apps (برای بهرهبردن از نمایشگر تمامصفحه)، Edge Screen (برای ایجاد منوی میانبر در لبههای خمیده نمایشگر) و Accidental Touch Protection (برای جلوگیری از لمسهای اتفاقی) نیز در نظر گرفته شده است.
S10+ اولین گوشی جهان به حساب میآید که با نمایشگر آمولد حفرهدار تولید و عرضه شده است. این موضوع به تنهایی و فقط با در نظر گرفتن فناوری به کار رفته برای تولید آن قابل ستایش است. اما تنها در همین زمان اندک پس از رونمایی این پرچمدار، کاربران خلاق در سراسر دنیا حفره روی نمایشگر این گوشی را برای ساخت تصاویر پسزمینه جذاب مورد استفاده قرار دادند. البته از سوی دیگر مخالفین این سبک طراحی هم دلایل موجهی برای نپسندیدن آن دارند. به عنوان مثال فقط در مورد گلکسی اس10پلاس این مخالفین معتقدند که حذف حسگر تشخیص عنبیه و استفاده از دوربینهای معمولی برای تشخیص چهره صرفاً بهدلیل تغییرات ظاهری منطقی نبوده و از لحاظ امنیتی نیز عقبگرد بهحساب میآید. اما درمجموع نمایشگر بزرگترین کهکشانی جدید سامسونگ یکی از باکیفیتترینها در بازار است و حتی حفره بالای نمایشگر آن را در عین حال که فضای خاصی از رابط کاربری و یا بخش اصلی آن را اشغال نکرده را نیز پس از چند ساعت کار فراموش خواهید کرد.
سختافزار
گوشیهای کهکشانی پرچمدار سامسونگ همواره با دو نوع چیپست بالارده (اگزینوس و اسنپدراگون) معرفی میشوند. گلکسی S10+ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با چیپستهای اسنپدراگون 855 کوالکام با معماری 7 نانومتری و اگزینوس 9820 سامسونگ با معماری 8 نانومتری عرضه شده است. نسخهای که به بازار ایران عرضه شده و برای بررسی در اختیار ما قرار گرفت دارای تراشه اگزینوس 9820 بود. پردازنده این چیپست دارای هشت هسته (2 هسته بسیار پرقدرت Mongoose M4 با فرکانس 2.73 گیگاهرتز، 2 هسته قدرتمند Cortex-A75 با فرکانس 2.31 گیگاهرتز و 4 هسته کممصرف Cortex-A55 با فرکانس 1.95 گیگاهرتز) و پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP12 میباشد. البته بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که پردازنده گرافیکی نسخه دیگر این گوشی با چیپست کوالکام، Adreno 640 است. در کنار این پردازنده 8 گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR4x و 128 – 256گیگابایت حافظه ذخیرهسازی قابل افزایش تا سقف 512 گیگابایت برای گوشی در نظر گرفته شده است. البته همانطور که پیشتر اشاره کردیم لوکسترین نسخه از گلکسی اس10پلاس با 12 گیگابایت رم و 1 ترابایت حافظه داخلی نیز ارائه شده است. نوع حافظههای ذخیرهسازی از نوع UFS 2.1 میباشد که انتظار میرفت سامسونگ برای دهمین سالگرد گوشیهای گلکسی اس خود از حافظههای UFS 3.0 استفاده کند، اما ظاهراً برای این حافظه باید منتظر گوشی گلکسی فولد یا شاید گلکسی نوت 10 باشیم.
پردازنده اگزینوس گلکسی اس10 پلاس عملکرد فوقالعادهای در تستهای مختلف از خود نشان میدهد. حتی در تستهای تک هستهای توانسته به راحتی رقبای اندرویدی خود را پشت سر بگذارد. اما نکتهای که در مورد عملکرد فنی کمنظیر این گوشی باید به آن اشاره کنیم گرم شدن گوشی در هنگام پردازشهای سنگین و طولانی مدت است، البته این گرم شدن بهطور یکسان در سراسر گوشی قابل لمس است و این موضوع نشان میدهد که سیستم خنک کننده وظیفه خود را در انتقال گرما از نقاط گرم به نقاط خنکتر به درستی انجام میدهد، اما همچنان گرم شدن گوشی در مرحله اول باتوجه به وجود این سیستم خنک کننده پیشرفته جای سوال دارد.
با این حال در کاربری روزمره و استفاده عادی از گوشی از 2 موضوع خبری نیست؛ گرم شدن و کندشدن. حتی در اجرای سنگینترین بازیهای گرافیکی هم به نظر میرسد که هیچ فشاری بر روی این گوشی نیست و گلکسی اس10 پلاس قادر است تمامی آنها را با بهترین سطح از کیفیت اجرا کند. علاوهبراین 8 گیگابایت حافظه رم در نسخه پایه این گوشی باعث شده تا تعداد برنامههایی که بتوانید در پسزمینه باز نگه داشته و بعداً به استفاده از آنها بازگردید به بیشتر از آنچه که تصور میکنید برسد.
سختافزار گلکسی S10+ جدا از عملکرد فنی، حرفهای زیاد دیگری نیز برای گفتن دارد. به عنوان مثال این گوشی اولین محصول غول کرهای با حسگر اثر انگشت اولتراسونیک در زیر صفحهنمایش میباشد. باوجود اینکه این نسل اولین این نوع از سنسورها برای اولین بار در خانواده گلکسی S10 استفاده میشد، انتظار چندان بالایی از آن نمیرفت. با این حال، عملکرد آن بسیار خوب بود و از سرعت قابل قبولی نیز برخوردار بود. هرچند که در هفته اخیر سامسونگ با ارائه آپدیتی سرعت پاسخگویی آن را بهبود بخشید. یکی از مزایای بزرگ استفاده از سنسور اولتراسونیک به جای نوع اپتیکال اینست که عملکرد بهتری در شب دارد و برای باز شدن قفل صفحه نیاز به روشن کردن کل صفحه نمایش با نهایت شدت نور ندارد. البته باید اضافه کنیم که این امنیت بالاتر و کاربردیتر در ازای پرداخت هزینهای بدست آمده و آن اینست که درصورت استفاده از نسخههای معمولی محافظهای شیشهای صفحه نمایش، دیگر قادر به استفاده از این حسگر نخواهید بود، هر چند که نوع خاص و گرانقیمتی از این محافظها بهتازگی مخصوص گوشیهای گلکسی S10 و S10+ عرضه شده است که عملکرد این سنسور را مختل نمیکند.
درخصوص اتصالات، گوشی اس10+ تنوع کاملی از ردهبالاترین ماژولهای مورد نیاز یک گوشی هوشمند را دارا میباشد. مودم LTE Cat.20 با بیشینه سرعت 2 گیگابایت برثانیه گرفته، پورت USB 3.1 نسل اول Type C، بلوتوث نسخه 5.0، وایفای 802.11 a/b/g/n/ac/ax باند دوگانه برجستهترین این ماژولها هستند. سامسونگ برای گلکسی اس10+ نیز مانند نسل قبلی از بلندگوهای استریو استفاده کرده است. یکی از این بلندگوها در لبه پایینی قاب فلزی قرار دارد و از بلندگوی مکالمه به عنوان بخش مکمل این سیستم استفاده شده است. در عین حال که کیفیت خروجی این بلندگوها به خصوص در پخش صداهای حد میانی بسیار بهبود پیدا کرده است، اما همچنان قرارگیری بلندگوی اصلی در لبه پایینی یعنی جاییکه عموماً هنگام استفاده از گوشی در حالت افقی (بازی و تماشای ویدئو) توسط دست مسدود میشود، چندان هیجانانگیز نیست. البته خوشبختانه سامسونگ هنوز تصمیم به حذف جک هدفون نگرفته و حتی یک هدفون AKG با کیفیت صدای بسیار خوب و ساخت عالی درون جعبه برای خریداران گلکسی S10+ در نظر گرفته است، که میتوان درصورت نیاز از آنها استفاده کرد.
بهطورکلی پرچمدار جدید سامسونگ بهخوبی میتواند نشانگر تکامل 10 ساله گوشیهای سری Galaxy S باشد، چراکه کلکسیون تقریباً کاملی از بهترین امکانات سختافزاری را در خود جای داده است. عملکرد رضایت بخش این گوشی در تمام تستها نشان میدهد کرهایها قدرتمندترین نسخه خانواده گلکسی S10 را با وسواس خاصی طراحی و تولید کردهاند. هرچند همانطور که پیشتر اشاره کردیم انتقاداتی به حذف حسگر عنبیه چشم و جایگزینی آن با دوربین معمولی برای تشخیص دو بعدی چهره که در گزارشاتی دیده بودیم که امنیت چندان بالایی ندارد، وارد بوده، اما حسگر اثر انگشت فراصوت درنظر گرفته شده برای این گوشی تااندازهای از حجم این نگرانیها کاسته است.
نرمافزار
پرچمدار جدید سامسونگ با رابط کاربری One UI 1.1 که نسخه شخصیسازی شده از اندروید 9.0 پای است، در درون جعبه عرضه میشود. One UI پوسته جدید سامسونگ است که بسیار سبکتر، سادهتر و جالبتر از سامسونگ اکسپرینس میباشد. این رابط کاربری طیف گستردهای از امکانات و قابلیتهای پرکاربرد را در اختیار کاربر قرار میدهد. امکانات شخصیسازی نیز در این رابط کاربری بهبود پیدا کرده است. حتی تعداد نرمافزارهای پیشفرض نصب شده در داخل گوشی نیز تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده است، هر چند که هنوز فاصله زیادی با اندروید خام گوگل دارد. یکی از مهمترین تغییرات مربوط به شخصیسازی در One UI حالت Night Mode است که بهصورت یکپارچه تمامی قسمتهای رابط کاربری را به رنگهای تیره درآورد و کار با گوشی در شب و محیطهای تاریک را آسانتر کرده است. البته بهتر است از تأثیر مثبتی که این مُد در میزان مصرف باتری گوشی دارد، غافل نشویم. اما از سوی دیگر امکاناتی نیز هستند که نقش مثبتی در میزان مصرف باتری ندارند. به عنوان مثال قابلیت دوستداشتنی AOD (صفحه نمایش همیشه روشن) میتواند بهطور میانگین به ازاء هر ساعت استفاده 1-3 درصد سریعتر شارژ باتری را تخلیه کند.
دستیار هوشمند بیکسبی در رابط کاربری گلکسی S10+ نیز حضور پررنگی دارد و میتوانید با استفاده از آن دستورات زیادی را برای گوشی خود اجرا کنید. جالبتر اینکه سامسونگ بالاخره کوتاه آمد و امکان تغییر کاربری کلید اختصاصی بیکسبی را در رابط کاربری جدید خود فراهم کرد. البته باید بدانید که تغییر کاربری این کلید تقریباً به هر حالت ممکن میسر است به جزء برای فراخواندن دستیارهای هوشمند صوتی دیگر مانند گوگل اسیستنت، الکسا و… . البته به همین سرعت کاربران دست به کار شدند و با توسعه اسکریپتهای مخصوص امکان دور زدن این محدودیت را ایجاد کردند. ژستهای حرکتی سامسونگ برای اولین بار با این رابط کاربری معرفی شدند و در S10+ نیز میتوانید با استفاده از آنها از گوشی خود استفاده کنید. البته به نظر میرسد باید منتظر ارائه آپدیت یا نسخه بعدی این UI جهت کیفیت کاربری بهتر این ژستها باشیم، چراکه فرمانپذیری اکثر آنها با بالا کشیدن صفحه انجام میگیرد و میتواند در بسیاری از مواقع موجب صدور فرمان حرکتی اشتباه شود.
محیط ساده و در عین حال جذاب رابط کاربری گوشی S10+ به لذتهای استفاده از این گوشی افزوده است. سادگی این رابط کاربری باعث میشود تا کاربران فارغ از میزان آشنایی خود با گوشیهای اندرویدی بتوانند کار مورد نظر خود را با این گوشی به انجام برسانند. ظاهر زیبای رابط کاربری جدید سامسونگ اگرچه برحسب سلیقه افراد میتواند دوستداشتنی یا خستهکننده باشد، اما نسبت به آنچه پیش ازین در گوشیهای سامسونگ میدیدیم، پیشرفت قابل توجهی داشته است. نیاز به توضیح نیست که به لطف سختافزار غولآسای اس10پلاس، عملکرد این رابط کاربری در همه شرایط تند و تیز است و نیاز نیست در این مورد نگرانی به خود راه دهید.
دوربین
سامسونگ دوربینهای اصلی پرچمدار جدید سری گلکسی اس خود را نسبت به نسل قبلی با اضافه کردن یک سنسور 16 مگاپیکسلی با لنز فوق عریض بهروزرسانی کرده است. البته این بهروزرسانی فراتر از تنها اضافه کردن یک دوربین جدید است. سامسونگ برای لنز جدید فوق عریض خود زاویه 123 درجهای انتخاب کرده است که در نور مناسب میتواند تصاویر چشمنوازی را به ثبت برساند. دو سنسور دیگر مانند نسل گذشته هر دو 12 مگاپیکسلی هستند که سنسور اصلی به لنز عریض و دیافراگم متغیر مجهز شده و سنسور دیگر نیز با لنز تلهفوتو انجام وظیفه میکند.
سال گذشته تواناییهای نسل اول از پردازندههای هوشمند سامسونگ و تأثیر آن در بهبود عملکرد دوربین را دیده بودیم. با استفاده از اولین تجربه در این زمینه امسال شاهد بهبود عملکرد هوش مصنوعی در دوربینهای گوشی گلکسی اس10 پلاس هستیم. حتی اکنون هوش مصنوعی میتواند زاویه مناسب برای ثبت بهترین عکس در هر منظره را به شما پیشنهاد دهد. البته طبیعتاً این قابلیت نمیتواند همیشه در شرایط مختلف بهترین زاویه را آنطور که ما میبینیم بیابد. موضوعی که بارها طی این بررسی به ما ثابت شد. اما از سوی دیگر قابلیت تشخیص سناریو برای هر عکس که در S10+ تا 30 سناریو برنامهریزی شده، عملکرد فراتر از انتظاری از خود نشان داده است و با تنظیم شرایط متفاوت مانند دما و حجم رنگ و میزان روشنایی لازم تصاویر چشمنوازی به ثبت میرساند.
لنز فوق عریض گلکسی اس10 پلاس یکی از مورد انتظارترین قابلیتها برای دوربین گوشیهای سامسونگ بود. اینطور که پیداست سامسونگ در تمام این سالها منتظر یافتن بهترین لنز فوق عریض برای دوربین گوشی پرچمدار خود بوده، چراکه همانطور که گفتیم بهلطف زاویه 120 درجهای این لنز حتی برای عکسبرداری از بلندترین ساختمانها هم نیاز نیست فاصله چندانی از آنها داشته باشید و بهراحتی میتوانید آنها را در کادر مورد نظر خود جای دهید. البته جا دادن سوژهها در کادر دوربین یک بحث است و ثبت باکیفیت آنها در شرایط مختلف بحث دیگر. هر چقدر تصاویر ثبت شده با لنز عریض دوربین گوشی گلکسی S10+ در شرایط نوری مناسب کیفیت خوب و قابل قبولی دارند، اما تصاویر ثبت شده در محیطهای کم نور کیفیت چندان جالبی ندارند.
جدا از بخش عکاسی دوربین گلکسی اس10+ برای فیلمبرداری نیز کاملاً مسلح ظاهر شده است. لنز اصلی این دوربین اکنون میتواند ویدئوهایی با کیفیت UHD را بدون محدودیت زمانی ثبت کند. لرزشگیر اپتیکال نیز از دیگر مزیتهای این گوشی در هنگام فیلمبردای است. اما بهترین قابلیت S10+ هنگام فیلمبرداری حالت HDR10+ است که باید جداگانه از منوی تنظیمات فعال شود. فراموش نکنید که قابلیت فوکس Dual Pixel این گوشی نیز در هنگام فیلمبرداری و یافتن و دنبال کردن سوژهها بسیار مفید خواهد بود. رابط کاربری دوربینهای سامسونگ نیز همزمان با معرفی رابط کاربری One UI تغییرات زیادی را به خود دیده است. دسترسی به حالتهای مختلف عکاسی و فیلمبرداری آسانتر شده و مهمتر از آن کلیدهای کنترل استفاده از هر یک از لنزها کاملاً دردسترس قرار گرفته است. تنظیماتی که کمتر استفاده میشوند مانند نسبت تصویر، فلش، تایمر، جلوههای تصویری و تنظیمات در سوی دیگر تصویر جای گرفتهاند.
گلکسی اس10 پلاس هم مانند نسل قبل دوربین سلفی دوگانه دارد، اما این بار محل قرارگیری آنها کاملاً متفاوت با نسل قبل است. چراکه با استفاده از فناوری خارقالعادهای قسمتی از صفحه نمایش که دقیقاً به اندازه این دوربینها است با لیزر برش خورده است. سنسور اصلی دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی (f/1.9) بوده و از فوکس دوال پیکسلی پشتیبانی میکند و در کنار آن سنسور 8 مگاپیکسلی ToF (با f/2.2) قرار گرفته است که وظیفه جمعآوری اطلاعات مربوط به عمق تصاویر را به صورت سه بعدی برعهده دارد. البته هنگام ثبت سلفیهای عریض نیز از این دوربین استفاده میشود.
دوربینهای سلفی S10+ نیز کیفیت خروجی بالایی دارند و تأثیر هوش مصنوعی در آن نیز بهوضوح مشخص است. حالت عکاسی Live focus اکنون قادر است تا به صورت زنده سوژه را تشخیص داده و رنگ آن را از محیط متمایز کرده و محیط اطراف را سیاهوسفید کند. در حالتهای دیگر نیز جلوههای چرخش، زوم و تار کردن پسزمینه قرار دارند که هر کدام در نوع خود میتوانند جذابیتهای خاصی به عکس سلفی ببخشند. البته این حالت برای دوربین اصلی نیز دردسترس قرار دارد. هوش مصنوعی در دوربینهای گوشی گلکسی اس10 پلاس بهجز تشخیص سناریوها و تنظیم مشخصات عکسبرداری در تشخیص حالتهای چهره و افزودن اموجیهای واقعیت افزوده به آنها نیز نقش دارد. این بخش بانمک و جذاب در دوربینهای این گوشی میتواند هم لحظات شادی بهوجود بیاورد و هم با ثبت آن لحظات آنها را ماندگار کند.
سامسونگ تمام تلاش خود را برای ارائه بهترین دوربینها در پرچمدار جدیدش کرده است و اگرچه تا حد زیادی موفق به این کار شده است، اما همچنان عدم وجود حالت اختصاصی عکسبرداری در شب قابل رقابت با دیگر پرچمداران، باعث شده است تا کیفیت تصاویر ثبت شده در محیطهای کمنور بهخوبی آنچه که از این گوشی انتظار میرفت، نباشد. اما اگر از این مورد چشمپوشی کنیم، گلکسی اس10 پلاس یکی از بهترین و متنوعترین پکیج دوربین را در میان گوشیهای فعلی بازار در اختیار دارد.
نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین گلکسی S10+
با لنز فوق عریض
با لنز عریض (استاندارد)
با لنز تله
باتری
باتری تعبیه شده در درون گوشی گلکسی S10+ دارای ظرفیت 4100 میلی آمپرساعتی میباشد. این درحالیست که نسل قبلی این گوشی دارای باتری 3500 میلی آمپرساعتی بود و این یک جهش بسیار بزرگ برای عضو جدید خانواده گلکسی S به حساب میآید. باتری گلکسی اس9+ توانسته بود یک روز کامل را بدون نیاز به شارژ دوام بیاورد، پس جای تعجب نیست که باتری گلکسی اس10+ که حجم بالاتری هم دارد بتواند عملکرد بهتری از خود نشان دهد. در طول استفاده روزمره از این گوشی کهطور مثال شامل یک تا دو ساعت گوشی دادن به موسیقی آنلاین، استفاده معمول از نرمافزارهای پیامرسان و شبکههای اجتماعی، یک تا دو ساعت تماشای ویدئو و کمی بازی است، در پایان روزهای مختلف بین 30 تا 10 شارژ برای گوشی باقی میماند. البته فراموش نکنید که حتی کوچکترین تغییری در تنظیمات مختلف گوشی میتواند تأثیر بهسزایی در روند مصرف باتری داشته باشد. به عنوان مثال میزان رزولوشن در حالت WQHD+ و حالت صفحه نمایش همیشه روشن میتوانند به راحتی باعث شوند تا در میانه روز گوشی را مجدداً شارژ نمایید. اما از سوی دیگر تنظیمات متنوعی نیز برای بهینهسازی مصرف شارژ گوشی در رابط کاربری تعبیه شده که میتواند در نوع خود بسیار مفید و کاربردی واقع شوند.
یکی دیگر از امکانات منحصربهفرد گلکسی اس10+ قابلیت شارژ بیسیم معکوس آن است، که با استفاده از آن میتوانید باتری گوشی خود را به پاوربنکی بیسیم برای دیگر دستگاههای مجهز به شارژ بیسیم تبدیل کنید. البته این قابلیت برای شارژ دیگر گوشیهای هوشمند بهدلیل سرعت پایین، چندان مناسب بهنظر نمیرسد. اما برای شارژ دیگر گجتهای دیجیتالی مانند هدفونهای بیسیم یا ساعتهای هوشمند میتوان روی این قابلیت حساب کرد. نکته دیگر اینکه باید به یاد داشته باشید که استفاده از قابهای محافظ گوشی میتواند باعث مختل شدن عملکرد قابلیت شارژ بیسیم معکوس شود. از سوی دیگر خود گوشی همچنان امکان شارژ بیسیم را دارا است، که علاوهبراینکه از سرعت خوبی برخوردار است، هنگام استفاده از قابهای محافظ دچار مشکل نمیشود.
جمعبندی
تولید نسخه مخصوص 10 سالگی خانواده گلگسی S کار دشواری بود که بهنظر میرسد سامسونگ توانسته بهخوبی از پس آن برآید. بزرگترین عضو این خانواده یعنی گلکسی S10+ بدون شک یکی از کاملترین گوشیهاییست که سامسونگ تاکنون تولید کرده و قطعاً بهترین عضو خانواده کهکشانیهای سری اس در طول 10 سال گذشته است. اما گلکسی S10+ به عنوان یک گوشی مستقل هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد، هرچند جزئیاتی درباره این گوشی وجود دارد که میتوانست کاملتر و بهتر باشد. اما قابلیتها و امکانات منحصربهفرد این گوشی میتواند همه آنها را تحت شعاع خود قرار دهد. بزرگترین مشکلی که S10+ با آن روبهروست نه ارزش خود این گوشی، بلکه ارزش برادران کوچکتر آن است. S10+ در حالی با قیمت پایه 1000 دلار عرضه شده است که نسخه معمولی این گوشی، یعنی گلکسی S10 با مشخصات تقریباً یکسان حدود 100 دلار ارزانتر و کوچکترین عضو خانواده یعنی گلکسی S10e نیز با مشخصاتی نه چندان متفاوت تنها 749 دلار قیمت گذاری شده است. این یعنی اصلیترین رقیبان گلکسی S10+ در حال حاضر، برادران کوچکتر این گوشی به حساب میآیند. اما این موضوع باعث نمیشود تا گلکسی اس10 پلاس را با قاطعیت بهترین گوشی سال 2019 تا اینجای کار ندانیم.
9.4امتیاز9.6سخت افزار9.7صفحه نمایش9.3دوربین9.2صدا9.6طراحی9.2باتری9ارزش خرید
سلام خسته نباشید ببخشید یه سوال داشتم دوربین s10 بهتره یا A52s5g?
سلام [quote][/quote]گوشی خوبیه اما حیف که سنسور اثر انگشتش قوی نیست
درود
ممنون از همراهی و لطف شما، سعی میکنیم در بررسیهای آینده موردی که فرمودید را مد نظر داشته باشیم.
زنده باشید.
درود
ممنونیم از توجه شما، پاینده باشید.
درود
ممنون از توجه شما
حالا که این گوشی رو بررسی کردید کاش اون دوتی دیگه یعنی S10 و S10e رو هم بررسیشو رو بزارید:x:x
گالری نمونه عکسهای گوشیها با کیفیت اصلیشون رو هم اضافه کنید لطفا
بسیار عالی مطالب خیلی خوب و درست بود???ممنون از برسی های دقیق ای کاش یک فیلم برسی هم تو آخر سایت بود ولی در کل برسی عالی و کامل بود.با تشکر فراوان از سایت سخت افزار و خانوم سیمین نوربخش.خسته نباشید.???✔️✔️✔️✔️✔️✔️
احتمالاً حس جالبی داشته که توی بنجمارک AnTuTu و بین اینهمه گوشی تاپ مقام اول رو کسب کنه یهنفر :D:D
کامل ترین بررسی موجود در میان تمامی سایت ها بود.ممنون از زحمتی که کشیدید :-bd
ماشالا کتابچه نوشتین خانم نور بخش.. عالی و کامل و مفید. ممنون
درود
بسیار ممنونیم از توجهتون
زنده باشید
سلام و عرض خسته نباشید خدمت تیم سخت افزار مگ . مثل همیشه بررسی کامل و جامعی بود . :-bd
درود
ممنون از توجه شما، پاینده باشید
واقعا بررسی کاملی بود خسته نباشید