ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیسایکس، در یک نشست مجازی در «اجلاس اقتصادی WELT» اعلام کرد که علاقهای به خرید پلتفرم اشتراکگذاری ویدئو تیک تاک ندارد.
ایلان ماسک در ویدئویی که روز شنبه توسط گروه WELT منتشر شد (این گروه متعلق به شرکت رسانهای آلمانی Axel Springer است) گفت: من پیشنهادی برای خرید تیک تاک ندادهام و هیچ نظری هم درباره اینکه اگر مالک آن بودم چه کار میکردم، ندارم. او اضافه کرد که شخصاً از تیک تاک استفاده نمیکند و بهدنبال تصاحب این اپلیکیشن نیست.
![ایلان ماسک: برنامهای برای خرید تیک تاک ندارم](https://sakhtafzarmag.com/wp-content/uploads/2025/02/musk.jpg)
این اپلیکیشن متعلق به چین، که حدود 170 میلیون کاربر ماهانه آمریکایی دارد، قرار بود به دلیل نگرانیهای امنیت ملی در تاریخ 1 بهمن (20 ژانویه) ممنوع شود. دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی آمریکا، در آخرین لحظه مهلت ممنوعیت را به مدت 75 روز به تعویق انداخت. این تمدید به تیکتاک فرصت بیشتری داد تا یک خریدار غیرچینی پیدا کند، شرطی که در قانونی که توسط رئیسجمهور پیشین، جو بایدن، در اپریل گذشته امضا شد، مطرح شده است.
شرکت مادر تیکتاک، بایت دنس، اعلام کرده که قصد فروش ندارد، هرچند برخی از سرمایهگذاران بهطور عمومی اعلام کردهاند که به خرید آن علاقهمند هستند.
خریدارن احتمالی تیک تاک
تاکنون نام افراد و شرکتهای مختلفی ازجمله مایکروسافت و اوراکل بهعنوان خریداران احتمالی تیک تاک مطرح شده است. یوتیوبر و اینفلوئنسر تیکتاک، مستر بیست (نام واقعی او جیمی دونالدسون) نیز در ژانویه اعلام کرد که قصد خرید این اپلیکیشن را دارد. کوین اولری، ستاره برنامه «شارک تنک» و فرانک مککورت، مالک پیشین تیم بیسبال لسآنجلس داجرز، نیز در میان گروهی از میلیاردرها هستند که علاقه خود را به خرید این اپلیکیشن ابراز کردهاند.
با این حال هنوز مشخص نیست که چه کسی به تصاحب این شبکه اجتماعی نزدیکتر است. طبق طرح دونالد ترامپ، نیمی از سهام تیک تاک باید به آمریکا واگذار شود تا این پلتفرم اجازه فعالیت در ایالات متحده را دریافت کند.
ماسک، که ثروتمندترین فرد جهان است، به عنوان یک خریدار احتمالی در نظر گرفته شده بود.
در سال 2022، ماسک قراردادی 44 میلیارد دلاری برای خرید توییتر انجام داده و پس از آن نام آن را به X تغییر داد. اما ماسک میگوید خرید شرکتها برای او امری «بسیار غیرمعمول» است.
او توضیح داد که خرید توییتر به این دلیل بود که «حفظ آزادی بیان در آمریکا مهم است» و او مطمئن نیست که «همین منطق درباره تیکتاک هم صدق کند.» مدیرعامل تسلا تأکید کرد که معمولاً شرکتها را از صفر میسازد.
او اضافه کرد: «من چیزها را فقط به دلایل اقتصادی نمیخرم. برای من مشخص نیست که هدف از خرید تیکتاک چه میتواند باشد، مگر مسائل اقتصادی.»
براساس تحلیل دن آیوز از Wedbush Securities، ارزش داراییهای تیکتاک در آمریکا بدون الگوریتم بین 40 تا 50 میلیارد دلار تخمین زده میشود.
اما بخش بزرگی از ارزش این اپلیکیشن ممکن است در الگوریتم آن باشد که تعیین دقیق ارزش مالی آن را دشوار میکند. اولین گام برای هر خریدار، همانطور که ماسک اشاره کرد، بررسی الگوریتم تیکتاک است که تجربه کاربران را تحت تأثیر قرار میدهد.
ماسک گفت که اگر قرار بود به الگوریتم تیکتاک نگاه کند، تصمیم میگرفت که «این الگوریتم چقدر مضر یا مفید است.»
دیدگاهتان را بنویسید