هفته پیش و در جریان کنفرانس خبری شرکت مایکروسافت، این شرکت هدست واقعیت افزوده خود را با نام HoloLens معرفی کرد. این محصول یک هدست مستقل است که تجربه ای از واقعیت افزوده بین دنیای مجازی و واقعی را بوسیله ترکیب هولوگرام های کیفیت بالا با دنیای فیزیکی، فراهم نموده است. این دستگاه با سیستم واقعیت مجازی Oculus Rift که تمرکز اصلی آن خارج کردن کاربر به طور کامل از دنیای واقعی و وارد کردن آنها به دنیای کاملا مجازی می باشد، متفاوت است. به نظر می رسد راهکار مایکروسافت در این زمینه کاربردی تر باشد و با هدف قرار دادن جامعه طراحان، مهندسین و مصرف کنندگان عام که به دنبال ساده تر کردن کارها و فعالیت های روزانه خود می باشند، تولید شده است. اما در حوزه بازی چطور؟ آقای Phil Spencer ، رئیس پروژه Xbox شرکت مایکروسافت کمی بعد از رونمایی از این محصول طی مصاحبه ای به این سوال پاسخ داد.
قبل از هرچیز وی روی این موضوع تاکید کرد که این هدست یک دستگاه کاملا مستقل است و همانند دستگاه های دیگر موجود در بازار (تلفن های هوشمند ، تبلت ها و … ) بازی بعنوان یک عامل مهم برای درآمد زایی این دستگاه خواهد بود. همچنین آقای Spencer به نمونه هایی از دستگاه های واقعیت مجازی مثل Oculus Rift و Morpheus اشاره کرده و گفته ما نمی خواهیم مستقیما با آنها رقابت کنیم چون HoloLens محصولی متفاوت بوده و تنها هدست در این حوزه است که مایکروسافت برنامه تولید آن را در سر دارد.
در طول کنفرانس مطبوعاتی، این هدست واقعیت افزوده با یک بازی به نام Holobuilder به نمایش در آمد که در آن باریکنان امکان ساختن و خراب کردن آیتم های مجازی را در فضاهای واقعی در اختیار داشتند. موارد دیگری همچون بازدید از ماه و استفاده از HoloStudio به منظور ایجاد تصاویر سه بعدی بوسیله اشیاء مجازی هم به نمایش گذاشته شد. از لحاظ مشخصات، هدست HoloLens مایکروسافت از پردازنده ای جدید با عنوان واحد پردازش هولوگرافیک (HPU) بهره مند شده است. این پردازنده قابلیت تشخیص اینکه کاربر به کدام سمت نگاه می کند، تشخیص حرکات فیزیکی و صدا و همچنین به نقشه تبدیل کردن فضای اطراف را در اختیار می گذارد. شاید بتوان گفت موفقیت این پروژه مایکروسافت مستقیما به قیمت و محتوای ارائه شده برای آن بستگی خواهد داشت. اما اشاره ضمنی آقای Spencer در مورد پشتیبانی این دستگاه از ویندوز 10 و کنسول Xbox One در آینده می تواند نوید بخش کاربردی بودن آن باشد.
کم کم این ها همه تبدیل به لنز در چشم همراه با سیسم cloud و Nvidia Grid با اینترنت پر سرعت همه چیز شدنی میشود! تا سال 2025 فکر کنم همه دیگه لنز و عینک بزنند دیگه توولید تلویزون و بقیه کم میشه به صورت مجازی تلویزیون تو خانه میبینیم! …..