روز گذشته در خبرها اعلام شد که قرار است طرحی، تحت عنوان رزمایش قطع عملی شود که در طی آن 7 بهمن ماه از ساعت 10 الی 12 تمام سرویسهای مبتنی بر کارت قطع خواهند. گفته میشد که این طرح به منظور خارج کردن پذیرندگانی است که دارای سرویس از خارج از کشور هستند و قرار بود که تا زمان انتقال سرورهای آنها به داخل کشور این رزمایش به تناوب تکرار شود. پس از انتشار این خبر، واکنشهای به عنوان “رزمایش قطع اینترنت” بسیار شدید بود. تا آنجاییکه وزیر ارتباطات هم درخصوص این موضوع اظهار نظر کرد.
آذری جهرمی شب گذشته در رابطه با این طرح و عنوان آن در حساب توئیتر خود گفت:
عبارت #رزمایش_قطع_اینترنت یکی از فجیعترین عباراتی بود که برای ضایع کردن یک موضوع بسیار مهم مثل بررسی تابآوری زیرساختهای حیاتی کشور، بکار برده شد. اینگونه ناشیگری میکنیم و بعد فضای مجازی را مقصر میدانیم. باید بپذیریم در شناخت رسانه ضعف داریم.
وزیر ارتباطات امروز هم در حساب توئیتر خود گفت که در حاشیه جلسه دولت همه درخصوص رزمایش قطع اینترنت سوال پرسیدهاند. او در ادامه ضمن اشاره به اینکه راهکارهای دیگری برای سنجش تابآوری زیرساختهای بانکی وجود دارد، عنوان کرد که سداد برای الزام شرکتها در جهت انتقال سرورها به داخل کشور صلاحیت ندارد.
امروز در حاشیه دولت، همه از رزمایش! پرسیدند، دیشب، گزارش کردم که برای چک تابآوری زیرساخت بانکی در برابر تحریم روشهای دیگری جز قطع اینترنت “شرکت سداد” هم وجود داشت.گزارشی دریافت کردم که این برنامه “لغو” شده است.ضمنا سداد صلاحیت الزام شرکتها به انتقال سرورها به داخل کشور را ندارد.
در همین راستا مدیرکل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران، محمدجعفر نعناکار در حساب توئیتر خود گفته است:
سازمان پدافند غیرعامل از شرکت شاپرک (شرکت وابسته به بانک مرکزی) خواسته شرکتهای پرداختی که سرورهای خارج از کشور دارند، سرورهای خود را به داخل منتقل کنند. این تنها یک توصیه بوده و نه اجبار.
بدین ترتیب به نظر نمیرسد که رزمایش قطع اینترنت ارتباطی با قطع شبکه اینترنت در کشور داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید