طبق گفتههای جو بایدن در زمان کاندیداتوری، رئیس جمهور جدید آمریکا دربارهی سیاستهایش در حوزه تکنولوژی در چند زمینهی مختلف تغییراتی در برنامه ها ایجاد خواهد کرد. کنترل بیشتری روی رفتار غولهای تکنولوژی اعمال میشود تا این شرکتها مسئولیت پذیری بیشتری در مورد اطلاعات منتشرشده داشته باشند، همچنین قرار است نفوذ تکنولوژی چین در آمریکا مدیریت شود و دسترسی مردم آمریکا به اینترنت افزایش پیدا کند.
در ادامه فرصتها و چالشهایی که در سیاستهای مرتبط با تکنولوژی برای دولت بایدن وجود خواهند داشت را از زبان مجله نیویورک تایمز خواهیم خواند:
مهار قدرت غول های فناوری
در دوران دولت ترامپ تحقیقات، دعاوی و دادخواستهای پرسر و صدایی در مورد قدرت شرکتهای گوگل، فیسبوک، آمازون، اپل و شرکتهای دیگر جریان پیدا کردند. غول های فناوری ظاهراً باید حتی چالشهای بیشتری را هم در دوران دولت جو بایدن داشته باشند.
در دوران جو بایدن شکایتهایی که گوگل و فیسبوک را به خاطر نقض قوانین مورد اتهام قرار داده بودند، یا به نتیجه خواهند رسید یا اینکه حداقل پیگیری خواهند شد. احتمالاً شکایات دیگری هم در راه خواهند بود که احتمالاً روزهای سختتری را برای این شرکتها رقم خواهد زد.
به تازگی یک از وکلای دولتی که توسط ترامپ هم منصوب شده است، هم نظر بودن خود را با دموکراتهای کنگره در مورد اینکه انحصار چهار غول فناوری آمریکا ضررآفرین است، را اعلام کرده است. این نشان دهندهی یکی از معدود حوزههایی است که هر دو حزب آمریکا در آن همنظر هستند.
آزادی بیان در اینترنت
این مسئله قبل از مسدودسازی اکانت های توئیتر و فیسبوک ترامپ هم محل اختلاف نظر و بحث و جدلهای بسیاری بود. این سوال که دخالتها یا اقدامات دولت آمریکا در حوزهی آزادی بیان در اینترنت باید چه قدر باشد یا اصلا باشد یا نه در حال پیچیدهتر شدن است.
این بحث و جدل به بخش 230 “قانون نجابت ارتباطات” برمیگردد. این قانون مثلا به سایت Yelp اجازه میدهد که کاربران این سایت بتوانند نظرات منفی و شدید خود در مورد مغازهها یا شرکتهای مختلف اعلام کنند و Yelp در مورد شکایت شرکتهای ناراضی مصون بماند. همچنین این قانون از وبسایتهایی که احتمال دارد کاربرانشان تصاویر غیراخلاقی را بدون اجازه منتشر کنند محافظت میکند. مثلا اگر کاربری در فیسبوک تصویر خصوصی فرد دیگری را منتشر کند، فیسبوک موظف است تصویر را حذف کند، اما کسی از فیسبوک نمیتواند شکایت کند، چون کاربران در ابتدا تصاویر را بدون تایید و اعلام نظر فیسبوک منتشر میکنند.
دموکرات ها و جمهوریخواهان، با این بخش از قانون مشکل دارند و هرکدام هم مشکل متفاوتی با این قانون دارند، جمهوری خواهان میگویند که قانون دست سایتها را برای اعمال دخالت در نظر مردم بیش از حد باز گذاشته است. دموکراتها، از جمله جو بایدن، گفتهاند که شرکت های اینترنتی با استناد به این قانون میتوانند به راحتی از دخالت در مورد مطالب مخرب و غلط منتشر شده توسط کاربران تفره بروند.
اختلافات ایجاد شده بر سر این قانون ممکن است در نهایت به تغییر در آن منجر شود. ممکن است سایتهایی که اطلاعات غلط انتخاباتی را نگه میدارند از زیر چتر حمایتی این قانون خارج شوند و یا شرکتها مجبور شوند تا مشخص کنند که قانونی بودن پستهای کاربران آنها چگونه نظارت میشوند.
چین و تکنولوژی
دولت ترامپ در مورد اپلیکیشن های چینی خیلی دست و پا زد، مثلا در مورد تیک تاک سر و صدای زیادی به پا کرد اما سوال مهمتری بی پاسخ مانده است، دولت آمریکا در مورد تکنولوژیهایی که در سطح جهانی فراگیر شده اند ولی با ارزش های کشور آمریکا در تضاد هستند چه باید بکند؟
ظاهرا بایدن هم با ترامپ در مورد جاهطلبی چین در تکنولوژی و دیگر حوزهها همنظر است، اما فعلا فقط به هدف خود برای سیاست منسجمتر و پایدار اشاره کرده است. بایدن همچنین بیان کرده است که دولت وی سرمایهگذاری بیشتری در تکنولوژیهای اساسی آمریکا خواهد داشت تا با جاهطلبی و فرصتطلبی چین مقابله کند.
فاصلهی طبقاتی در دسترسی به اینترنت
همهگیری کرونا باعث بیشتر به چشم آمدن فاصلهی طبقاتی در دسترسی به اینترنت شده است. بین آمریکاییهایی که میتوانند هزینه های اینترنت را پرداخت کنند، و میلیون ها آمریکاییهایی که درآمد مناسب ندارند یا اینکه در مناطق روستایی زندگی میکنند این فاصله پررنگ تر شده است.
بایدن از اینترنت عمومی برای مردم صحبت کرده است ولی مشخص نکرده است که چطور اینکار انجام خواهد شد. واشنگتن پست گزارش داده است که بایدن قصد دارد برنامهی E-Rate را تقویت کند، برنامهای که به مدارس و کتابخانهها کمک میکند که راحت تر و ارزانتر به اینترنت متصل شوند.
برنامه های جو بایدن در حوزه های دیگر
- برنامهی مالی بایدن نشان میدهد که قرار است بلندپروازانهترین بودجه برای مدرنسازی سامانههای دفاع سایبری آمریکا در نظر گرفته شود.
- شاید قانون فدرال حفاظت از حریم خصوصی اطلاعات هم مطرح شود.
- قوانین کاری و استخدامی رانندگان اوبر یا افرادی که در پلتفرمهای مشابه کار میکنند هم شاید تعیین تکلیف شوند.
اولویت اصلی برای دولت جدید آمریکا پایان دادن به همهگیری کرونا و کمک به شهروندان آمریکایی خواهد بود. ولی توانایی دولت جدید آمریکا در حل و فصل مشکلات حوزهی تکنولوژی هم حوزهی دیگری است که به گفتهی نیویورک تایمز روی زندگی شهروندان آمریکا و بقیه مردم جهان تاثیر زیادی خواهد گذاشت.
دیدگاهتان را بنویسید