پس از آنکه دولت آمریکا حکم ممنوعیت دادوستد با هوآوی را برای شرکتهای این کشور تصویب کرد، گوگل اعلام کرد که به گوشیهای آینده هوآوی خدمات خود را ارائه نخواهد داد. پس از آن نوبت به اینتل، کوالکام و چند کمپانی دیگر آمریکایی بود که در راه گوگل گام بردارند. این اتفاق ممکن است چشمانداز کلی دنیای موبایل را تغییر کند. شاید در نگاه اول هوآوی تنها قسمت آسیبدیده ماجرا به نظر آید، اما در سازمانها و افراد دیگری هستند که که از این موضوع متضرر خواهند شد.
در حال حاضر سخت است که پیشبینی کنیم دقیقاً چه اتفاقی خواهد افتاد، اما واضح است که بعضیها در این میان چیزی از دست خواهند داد و برخی دیگر چیزی بدست خواهند آورد. اما در یک نگاه کلی چه کسانی بازنده و برنده ماجرا به نظر میایند؟
بازندگان تحریم هوآوی
این لیست با هوآوی و برند زیرمجموعه آن، آنر آغاز میشود. گوشیهای فعلی این دو برند به همراه چند مدل آینده آنها همچنان آپدیتهای امنیتی را دریافت خواهند کرد و به گوگل پلی استور دسترسی خواهند داشت. اما مدلهای فعلی ممکن است مجبور به تحمل نسخه فعلی اندرویدی که امروز دارند شوند. هنوز مشخص نیست که آیا آنها اندروید 10 Q را دریافت خواهند کرد یا نه. پاسخ به دریافت نسخه بعد از آن که قطعاً منفی است.
گوشیهای جدید هوآوی و آنر بدون سرویسهای گوگل عرضه خواهند شد. این یعنی این گوشیها مارکتی برای دریافت برنامه نخواهند داشت. از طرفی هوآوی نمیتواند به استور آمازون و حتی Epic روی بیاورد. چرا که قانون آمریکا برای آنها نیز صادق است. چه کسی حاضر است گوشی بخرد که نمیتواند برنامه و بازی بر روی آن نصب کند؟ چه کسی گوشیای میخرد که احتمالاً هرگز آپدیت بزرگی دریافت نخواهد کرد؟ البته هوآوی و آنر در چین مشکل مشابهی نخواهند داشت، چرا که گوشیهای آنها در سرزمین مادری بطور پیشفرض بدون سرویسهای گوگل عرضه میشد اما در بیرون چین داستان متفاوت است.
کاربران هم بدون شک از این ماجرا ضربه خواهند خورد. هوآوی یک از پیشگامان بازار گوشیهای هوشمند و دوربینهای موبایلی است. گوشیهای آنر هم در بخش میانرده رقیبان جدی برای گوشیهای سامسونگ و شیائومی به حساب میآیند.
گوگل بازنده دیگر ماجرا است. چرا که به لطف سیستم عامل اندروید و دیگر سرویسهایش که بر روی دستگاههای هوآوی و آنر نصب است، منافع زیادی میبرد.
برند اندروید هم تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. چرا که این ممکن است دیگر سازندگان چینی را به فکر فرو ببرد که اگر آنها گزینههای بعدی باشند چه؟ برنامه بکاپ آنها چه خواهد بود؟
هوآوی برنامه پشتیبانی دارد که سیستم عاملی تحت عنوان Hongmeng است. اما اینکه تا چه اندازی قابلیت بهره برداری دارد، سوالیست که در حال حاضر پاسخی برای آن نیست.
حکم تحریم هوآوی اثر مخربی بر تولیدکنندگان قطعات نیز خواهد گذاشت. در حالیکه هوآوی چیپستها و مودمهای خود را تولید میکند، تماماً بینیاز از همه شرکتها نیست. به عنوان مثال گوشی P30 Pro هوآوی دارای تراشه حافظه Micron بود، اما حالا این شرکت هم به جمع فروشندگان پیوسته که با هوآوی دادوستد نخواهند کرد. حالا این شرکتها باید مشتریان جدید برای خود پیدا کنند و هوآوی هم تولیدکنندگان جدید.
برندگان تحریم هوآوی
حالا دیگر سازندگان گوشیهای هوشمند رقیبان کمتری دارند. شیائومی، اوپو و ریلمی در حال توسعه سهم خود در بازار اروپا و آسیای هستند و حالا خوشحال از این موضوع که وضعیت برای هوآوی و آنر تیره و تار شده است. البته نام تمام سازندگان دیگر مانند سامسونگ، اپل و … را نیز میتوان در لیست برندگان جای داد.
این میتواند هوآوی را مجبور به آن کند که تمرکز بیشتری بر روی بازار داخلی داشته باشد و این یعنی خریداران چینی پیشنهادات بهتری را دریافت خواهند کرد. البته این روند در بلندمدت ادامهدار نخواهد بود.
ممکن است این قضیه منجر به آن شود که اتفاق خوبی در جهان رخ دهد. در حال حاضر بخش بزرگی از گوشیهای هوشمند جهان با سیستم عامل اندروید ارائه شدهاند و شاید این ماجرا باعث شود تا کمپانیها به ساخت یک سیستم عامل جدید مشتاقتر شوند.
در حال حاضر نه سیمبین (سیستم عامل متعلق به نوکیا) و نه webOS (سیستم عامل متعلق به الجی) نمیتواند نقش اهرم فشار در جنگ تجاری میان چین و آمریکا را ایفا کند. تمامی اینها میتواند در ثانیهای به پایان برسد، اگر آمریکا از تصمیم خود مبنی بر تحریم هوآوی کوتاه بیاید. در هر حال، اگر این وضعیت تا چند ماه دیگر ادامه پیدا کند، بدون شک هوآوی راهی جایگزین برای تمامی مشکلات پیدا خواهد کرد و خریداران گوشی این برند هم با شرایط جدید خودشان را وقف خواهند داد.
از دیدگاه شما بزرگترین بازنده و برنده این جریان چه کسانی هستند؟
اتفاقا منم میخواستم به شما بگم برین عمو پورنگ نگاه کنین چون هنوز برای شما زوده نظر دادن. من هم تو عمرم کلش بازی نکردم. شما هم از اینترنت استفاده نکن چون ساخت امریکاست و گفتی امریکا رو دوست نداری!
با پیشرفت تکنولوژی توی همه زمینه ها توی اکثر کشورها دیگه امریکا ابر قدرت جهان یجورایی حساب نمیشه منظورم نظامی نیستا ….امریکاا با همین فرمون پیش بره که هی بخواد تحریم کنه و محدود کنه بلاخره کشورهای دیگه هم یه فکر و چاره ای میکنن که زیر گیوتین امریکا نباشن و مستقل بشن .. فقط کافیه این 20 سال اخیر اکثر کشورهارو ببینین تا فهمین چه پیشرفتی کردن …نمونش کی فکر میکرد شرکت ساسونگ این همه پیشرفت کنه
شما دوغت رو بنوش.
نه اینکه الآن تو آمریکا چه قدر آزادی هست. :smiley3
واقعا خنده داره. :smiley4
آلآن همه دارن تو آمریکا ، به خوبی و خوشی زندگی میکنن و هیچکس هم نگرانی نداره.
اصلا آمریکا ، یه کشور بی عیب و نقصه. 😮
اصلا هم تو آمریکا بین سیاهپوست ها و بقیه ، تبعیض قائل نمیشن. 😮
اینها توهمات افراد بدبین هست!!!!!!!!!!
نگو ؛ که همه دارن حرفات رو باور میکنن. 😉
سلام حاج مرتضی.
نظرتون عالی بود.
لایک….
یاعلی(ع)
ببخشید ، اگه ترامپ سال 88 میومد ، چه چیزی رو عوض میکرد؟
واضح بیان بفرمایید
فدات:smiley2:smiley2
آره ارزش داشت چون بی ارزش بود مفت بود
لایک داری دادش اصلا به سبک کامنت نوشتن من میاد که کسی رو بخوام لو بدم
:smiley2:smiley2
یه هواوی تو ایران ارزش خرید داشت که اونم تحریم شد:l:l:l/-):smiley0
مردم چرا بسوزن؟ ما اتفاقا خوشحالیم! شماها اسمتون رفته تو لیست دارین دست و پا میزنین که مذاکره کنین از این بدبختی دربیاین. بماند که ادبیاتت نشون میده سگ هار واقعی کیه!
بزرگترین مارکت دنیا که برای همه دنیا مهمه امریکا هست و اصولا بازار چین ک از نظر جمعیتی بزرگه بازار خیلی پرسودی برای اکثر شرکت ها محسوب نمیشه. دیدگاه حکومتیا البته فرق داره اونا چین رو قدرت مطلق دنیا میدونن چون عملا سیاست هاش با اینکه کمونیسته خیلی شبیه این اقایون هست ولی بازنده نهایی خیلی واضح مشخص هست
دم خانم نوربخش گرم.از خوبای سایت هستن واقعا=smile=smile
نکنه تو گفتی که ویرایش بشه نظرم؟؟=))=))
نه فک نکنم.اصلا بهت نمیاد از عرزشیای ساندیسی باشی:smiley1:smiley1
حالا واقعا کامنت (فسیل) جوری ویرایش میکردید که اینقدر تابلو نباشه
آزادی آزادی آزادی استقلال نه آمریکا نه روسیه عشق فقط ایران یاد آریو برزن بخیر :smiley7
تو بشین عمو پورنگتو نگاه کن زوده اینجور مطالب رو بخونی …..الان چن ساله شرکت ها رو اوردن به اینکه سیستم عامل خودشونو داشته باشن و بی نیاز بشن یکی از دلایلش هم همین اتفاقاتیه که ممکنه بیفته …خیلی راحت استور و نسخه اندروید رو تحریم کردن براشون ….ازت توقعی ندارم بچه ای زوده این چیزا رو بفهمی..شما بشین کلش اف کلنتو بازی کن
اتفاقا عقل و منطق کاملا تایید میکنه که امثال شماها باعث نابودی ایران و ایرانی هستین:smiley0
با کاسه لیسی و … هم به جایی نمیرسین:emoji0
ساندیس خورا…
جایی که عقل و منطق نباشه جهل و لودگی جاشون میگیره پس دوست عزیز راحت باش 😀
مخشون پخش زمین میشه و دیگه نمیتونن برگردن:smiley1:smiley1
من چرا بسوزم…ساندیس خورا این روزا دارن حسابی میسوزن:-))
سگ هااار هم پوتین و دار و دسته ش هستن که دارن ملت خودشون و خواسته هاشونو سرکوب میکنن و ازآزادی بیان و حتی برگزاری یه رفراندوم ساده که مردم بتونن تو سرنوشت و آینده شون نقش داشته باشن وحشت فراوون دارن:l:l
یعنی واقعا درسته که هوآوی درسخت افزارموبایلش ابزارجاسوسی معروف به درپشتی رو نصب کرده
چینی ها قبلا به حماقت امثال شما خندیدن. هنوز انقدر کودن نشدن.
تهدید های توخالی هواوی خنده داره. اگر سامسونگ و مایکروسافت به اون بزرگی تونستن جای اندروید رو بگیرن، هواوی هم میتونه. حالا همچین با کله زمین بخورن و سینه خیز برگردن که دیدن داره.
آخه چیه این هوآوی همون بهتر که تحریم شد :-q
ویندوزفون در مقابل اندروید شکست خورد حالا یه چینی کپی کار چی میخواد در مقابل اندروید درست کنه:-)):-)):-))
بد جوری می سوزی ها!!!؟
این سگ هار ( ترامپ) و مابقی سگ هاش امید واهی زیادی دارند که حالا داره با دست و پا زدن هاش خودشو نشان می ده
آمریکا خیلی وقت پیش باید ترمز این کمونیست های عوضی رو میکشید
کاش ترامپ جای اوباما اومده بود سال 88
خیلی چیزا عوض شده بود تا الان
:smiley0:smiley0
به نظر من خیلی راحت میشه دهن امریکا رو یرویس کرد از یه طرف هواوی هستش یه زمانی لرند شناخته شده ای نبود اما الان در کنار سامسونگ و اپل هستش از یه طرف چین هستش بازاری بالغ بر 2 میلیارد نفر ….به نظرم فقط لازمه چین از هوائی پشتیبانی کنه و محصولات امریکایی رو از کشورش ریجکت کنه اونوقت قیافه امریکاییا دیدن داره =))=))=))=)) از یه طرفم اعتبار گوگل به گند کشیده میشه که دیگه نمیشه بهش اعتماد کرد چون هر وقت بخواد درشو به رومون میبنده و ما میمونیم یه لنگ در هوا ….سر همین شرکت ها به ساسونگ سعی میکنن خودشون سیستم عامل تولید کنن …تا الانم یکارایی کردن ولی از این به بعد خیلی شدید پیگیر این قضیه میشن که مستقل بشن و باز دهن گوگل و امریکا سرویس میشه ..
اگر هواوی بتواند جایگزینی برای اندروید براه اندازد از یک سو کاربران سود می کنند که از شر محصولات امریکایی خلاص می شوند و از سویی برنامه نویسان هم دنیای جدید پیش روی خود می بینند که شاید دست انها را برای تولید برنامه ها و بازی های جدید باز کند. از سویی پشتیبانی هم برای دیگر شرکت های چینی و حتی غیر چینی خواهد بود که نگران این دست بازی های امریکا هستند. در کل اینکه انحصار شکسته شود چیز بدی نیست.
به نظر من شرکتهای تحریم کننده در نهایت بازنده هستند چون بالاخره هوآوی راهی پیدا خواهد کرد اما اونا بازار بزرگی رو از دست میدن