مادربردهای Z890 با کانکتورهای پشتبرد ممکن است در زمان عرضه اولیه به بازار نیایند، اما ایسوس و سایر شرکتها برنامههایی برای محصولات BTF دارند. ایسوس سال گذشته طراحی BTF (Back-to-Future) را معرفی کرد و اولین محصول با این طراحی بدون کانکتور جلو را با نام TUF Gaming B760M-BTF عرضه کرد. این شرکت بعدها محصولات بیشتری شامل مادربردها و کارتهای گرافیک با این طراحی ارائه داد، اما این وضعیت در مورد مادربردهای Z890 جدید برقرار نیست. بروزرسانی مادربرد های Z890 ایسوس وعدهای محسوب میشود که ایسوس در آخرین بیانیه خود برای مادربردهای Z890 ارائه خواهد کرد.
پلتفرم پشتبرد به طراحیای اشاره دارد که در آن تمامی کانکتورها و اتصالات مادربرد به پشت آن منتقل شدهاند. این طراحی که با نام BTF (Back-to-Future) شناخته میشود، به جای اینکه کانکتورها مانند پورتهای برق، USB ،SATA و غیره در جلوی مادربرد باشند و در معرض دید قرار بگیرند، در پشت مادربرد قرار میگیرند. این امر به ایجاد یک سیستم تمیزتر، مرتبتر و با مدیریت کابل بهتر کمک میکند و باعث میشود که اتصالات در ظاهر قابل مشاهده نباشند.
توسعه مادربردهای مبتنی بر طرحی BTF
در یک لایواستریم اخیر از یوتیوب ایسوس آمریکای شمالی، مدیر ایسوس، خوان خوزه گوئررو، در پاسخ به سوالی درباره مادربرد Z890 با طراحی BTF گفت که این نوع طراحی در محصولات اولیه عرضه نمیشود. با این حال، او تأکید کرد که ایسوس به طراحی، توسعه و تولید محصولات BTF متعهد است.
در توییتی، گوئررو توضیح داد که نمایش طراحی BTF در کامپیوتکس فقط برای نشان دادن تعهد ایسوس بوده و هنوز مدلی آماده برای عرضه ندارند. این نشان میدهد که ایسوس هنوز به مرحله تولید انبوه این طراحی نرسیده است که ممکن است به دلیل تمرکز روی محصولات اصلی باشد، زیرا طراحی BTF پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
در کامپیوتکس 2024، ایسوس علاوه بر نمایش یک مادربرد مفهومی Z890 BTF مبتنی بر ROG Maximus Z890 HERO، مادربرد CAMM II مبتنی بر ROG Maximus Z790 HERO را نیز معرفی کرد. ایسوس بهصورت فعال روی این طرحها کار میکند اما برای تکمیل این طراحیها به زمان بیشتری نیاز دارد.
ایسوس همچنین کارت گرافیکهای BTF مانند ROG Strix RTX 4090 BTF را عرضه کرده است، اما مادربردها به دلیل تعداد بیشتر کانکتورها پیچیدگی بیشتری دارند. بسیاری از کاربران منتظر عرضه مادربردهای Z890 BTF ایسوس برای پردازندههای Intel Core Ultra 200 هستند. طراحی BTF به کاربران امکان میدهد سیستمی با ظاهر مرتبتر و بدون اتصالات قابلمشاهده داشته باشند، و هماکنون کیسهای بسیاری از این طراحی پشتیبانی میکنند.
همچنین شرکتهای دیگری مانند MSI و Gigabyte نیز مادربردهایی با کانکتورهای پشتبرد عرضه کردهاند، بنابراین به زودی شاهد اولین محصولات رسمی خواهیم بود.
مطالب مرتبط:
حدس میزنم با توجه به مشخص نشدن وضعیت مصرف برق گرافیک ۵۰۹۰ و اینکه به چند کانکتور برق نیاز دارد ایسوس معرفی سری btf را تا نهایی شدن این موضوع عقب انداخته باشه
“هماکنون کیسهای بسیاری از این طراحی پشتیبانی میکنند”
بسیاری هم پشتیبانی نمی کنند، اگه قرار باشه BTF مرسوم بشه خیلی از کیس ها از رده خارج میشن
دو راه داره
1 : محل کانکتورها رو علامت بزاریم و با مینی فرز بیوفتیم ب جون کیس
2 : یا سینی مادربرد و در بیاریم و ی سینی جدید با سالیدورک طراحی کنیم و بدیم با cnc در بیارن
بله اینجا ایران است همه چی گران است با ریال در میاریم و با دلار خرج میکنیم
کیس گرین جی 2 شده 4,100 تومان ک سال گذشته 2,600 خریده بودم!
این ی طرح خلاقانه هستش و از بابت زیبایی بسیار جالب خواهد بود
اکثر کیسهای موجود فضای کافی در پشت مادربرد ندارند و باید کیس مناسب تولید بشه اگه خود ایسوس تمامی محدویت های استفاده از این طرح رو حل کنه
بنظر من استفاده از کانکتورهای 90 درجه بسمت مرکز مادربرد بهتر از اینم جواب میده و فضای کمی میخاد
در آینده نه چندان دور استقبال خوبی ازش میشه
مطمعنا طبق فرمایش نویسنده زمان نیاز داره
کلا این سبک سیستم نمیگیره. خودشون هم میدونن واسه همین تولید نکردن
از لحاظ فنی نمیگیره یا نه کاربر دلش میخواد سوکت روی برد باشه دو ساعت با مدیریت کابل سر و کله بزنه؟
دوتا بحث اساسی مطرحه، که شاید راجبش مقاله نوشتم.
باید برا مادربردها هم مثه گرافیک ها یه فکری بکنند و یه کانکتور جدید بدن که اینقدر گنده و بی ریخت نباشه
دیدن خود اون 4 تا سیم تو کیس از جذابیت های یه سیستم هست . این مسخره بازیه دیگه
اون 4 تا سیم خودش مساله ست و خیلی زیبایی نداره والا. مگه اینکه rgb باشه، اونم چند تا دونه و خیلی مشخص. خود داستان مدیریت کابل ها برا این بوجود اومد که بودن کابل توی کیس اون رو زشت میکنه.