سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس امروز اعلام کرد که روز یکشنبه 18 مهرماه زمان برگزاری اولین جلسه کمیسیون طرح حمایت از کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی است.
طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانها با هدف تنظیمگری و قانونگذاری خدمات پایه کاربردی فضای مجازی در کشور و به پیشنهاد نمایندگان مجلس تهیه شد. البته پس از بررسی کارشناسی و اصلاح مواردی از آن این طرح در مرداد ماه در صحن علنی مجلس مطرح و برای بررسی نهایی طبق اصل 85 قانونی اساسی به تصویب رسید. نام آن نیز به طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی تغییر یافت.
- اصرار مجلس بر بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک
- وزیر ارتباطات از حضور فعال سازمان تنظیم مقررات در بررسی طرح حمایت خبر داد
بعد از تصویب بررسی آن در طبق اصل 85، قرار بر تشکیل کمیسیون مشترکی با عضویت حدود 23 نماینده مجلس از کمیسیونهای تخصصی در قالب این اصل شد تا به بررسی طرح صیانت برای تصویب نهایی بپردازند. براساس گزارش خبرگزاری مهر، کمیسیونهای برنامه و بودجه، صنایع و معادن، اقتصادی، فرهنگی، آموزش و تحقیقات، نمایندگان منتخب کمیسیونهای جهش تولید، قضائی و اجتماعی نمایندگان منتخب خود را برای عضویت در این کمیسیون مشترک معرفی کرده اند و لیست نمایندگان آن به شرح زیر است:
- الیاس نادران و مهرداد گودرزوند چگینی از کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس
- رضا تقی پور، لطف الله سیاهکلی، علی جدی و مصطفی طاهری از کمیسیون صنایع و معادن
- احمد امیرآبادی فراهانی و محمد باقری بنابی از کمیسیون اقتصادی
- غلامرضا منتظری، بیژن نوباوهوطن، حسین میرزایی و سیدعلی یزدیخواه از کمیسیون فرهنگی
- احمدحسین فلاحی و مهرداد ویس کرمی از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
- محسن زنگنه و غلامرضا نوری قزلجه از کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی
- موسی غضنفرآبادی، حسن نوروزی و محمدتقی نقدعلی از کمیسیون قضائی و حقوقی
- علی اصغر عنابستانی از کمیسیون اجتماعی
اسامی نمایندگان کمیسیون امنیت ملی نیز برای حضور در کمیسیون مشترک طرح حمایت از کاربران فضای مجازی اعلام نشده است.
نخستین جلسه کمیسیون طرح حمایت از کاربران فضای مجازی
حالا گفته شده که اولین جلسه این کمیسیون فردا، هجدهم مهرماه برگزار خواهد شد. در همین راستا مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفته است:
قرار است نخستین جلسه کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی فردا یکشنبه با حضور اکثریت اعضا تشکیل شود و در این جلسه ساختار کمیسیون، رئیس، نایب رئیس، سخنگو و دبیر آن نیز مشخص خواهد شد. پس از این جلسه و تعیین ساختار این کمیسیون، برگزاری جلسات کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی روند عادی خود را طی میکند و به بررسی ابعاد مختلف این طرح طبق برنامه ریزی های تعیین شده میپردازد.
طبق گزارشات اولیه قرار بر این است که نمایندگان منتخب حدوداً ظرف مدت 5 ماه ابعاد این طرح را برای اجرای آزمایسی در کشور بررسی و تصویب کنند.
تروخدا قیافه ها رو نیگا کن اینا از کجا اومدن آخه
طرح حمایت از کاربران فضای مجازی در نهایت هیچ دستاوردی نخواهد داشت چه اگر اینترنت ایران را به اینترنت چینی تبدیل بکنند که فایده ای ندارد چون با فیلترشکن دور میشود زد نمونه بچه 13 ساله که ایستاگرام و فیسبوک را هک کرده بود معلوم است که به آسانی به وی پی ان دسترسی داشته و همه این حرفها در مورد بستن فیلترشکن ها کاملا صحت ندارد یا اینکه سرورهای خارج مثل گوگل و ایستاگرام وارد ایران بشوند و قوانین ایران را رعایت بکنند مثل بعضی کشورهی دیگر بیایند قوانین موجود در ایران که کاملا بدوی است و به زمان بربریت برمیگردد که دنیا که سهل است ملت ایران هم قبول ندارند رعایت بکنند که البت بعید است با وجود تحریم ها وارد ایران بشوند بخصوص آن که آنها به بازار ایران احتیاجی ندارند بلکه ملت ایران به آنها نیاز دارد یا اینکه به اینترانت کره شمالی تبدیل بشود اصطلاحا بلاکینگ که احتمالا باز هم بعید است این کار صورت بپذیرد و خیلی از بالا هم اصرار به این کار ندارند چو بستن اینترنت با بستن بازار فرقی ندارد و فتنه آفرین است در ضمن محتوای داخلی مشتری ندارد و در صورت اجرای این طرح ریزش بزرگ کاربران و ورشکستگی گستره شرکتهای این حوزه را شاهد خواهیم بود پس بنابراین به همان حرف اول برمیگردیم که این طرح به هیچ کجا نخواهد رسید جز عصبانیت گسترده ملت و تنها راه ممکن و عملی به دست آوردن اعتماد مردم از طریق کاهش فیلترینگ مریض اینترنت و ایجاد یک فضای کاملا رقابتی هم برای اپلیکیشنهای بومی هم خارجی و در ضمن فرهنگ سازی در این حوزه است که میشود مشکل ایترنت ایران را حل کرد بخصوص که اینترنت ایران در درجه اول کیفیت و سرعت مناسب را ندارد و اول باید آن مسئله اول حل بشود نه کنترل آن چون در آینده اینترنت به اشکال گوناگون تعییر کرده و وارد کشور میشود که کنترل آن شاید برای هیچ دولتی در آینده به طور کامل مقدور نباشد مثلا اینترت ماهواره ای و بلاکچین و مواردی که در آینده ظهور خواهند کرد .