چند روزی است که در فضای مجازی از عدم پاسخگویی مسئولان صرافی اکسننس و عدم امکان ورود کاربران به حسابهای خود در این صرافی خبر می رسد. طبق برخی شایعات به نظر میرسد، صاحبین این صرافی در حال حاضر متواری هستند و کاربران آن نتوانسته اند ظرف روزهای گذشته به کیف پول خود در صرافی دسترسی داشته باشند. تاکنون تعدادی از کاربران صرافی رمز ارز اکسننس با طرح شکایت کلاهبرداری خواستار رسیدگی به وضعیت داراییهای خود شده اند.
با توجه به فعالیت تقریبا 2 ساله این صرافی در فضای رمز ارز کشور، بسته شدن آن و عدم پاسخگویی به کاربران از این صرافی دور از انتظار بود. اگر اتهامات علیه آنان در دادگاه صالحه اثبات شود رقم مالباختگان احتمالا به صدها میلیون تومان خواهد رسید. فعلا باید منتظر ماند تا وضعیت مدیران و ادامه فعالیت این صرافی و تعداد دقیق مالباختگان احتمالی و رقم ادعایی آنها مشخص شود.
از آنجا که ممکن است مدیران و مسئولان اکسننس همچنان در کشور باشند، امیدها برای یافتن راه حل به جهت عودت پولهای مالباختگان زیاد است.
در ایران هنوز چهارچوب خاصی برای اعطای مجوز صرافی رمز ارزها وجود ندارد و اغلب صرافیهای این حوزه، بر اساس سابقه خوب و عملکرد مدت دار خود شناخته میشوند. از این رو اغلب فعالان این حوزه بر اساس پذیرش ریسک شخصی اقدام به خرید و فروش میکنند که این موضوع باعث افزایش احتمال بروز کلاهبرداری در این حوزه میشود.
بسیاری از اقتصادانان، عدم وجود قوانین محکم در این زمینه را عامل بروز چنین حوادثی اعلام میکنند. اما بسیاری نیز معتقدند حوادث این چنینی در همه جا طبیعی است و از آنجایی که در حوزههایی که قانون وجود دارد، مشکلات از این دست کم نیست، بیم آن میرود با قانون گذاری بیشتر در این حوزه، وضعیت بازار بدتر از شرایط فعلی شود. در گذشته موسسات مالی و اعتباری مجوزدار از بانک مرکزی با کلاهبرداری و عدم پس دادن پول مردم، سرنوشتی بهتر از موسسات مالی بدون مجوز نداشتند، و در نهایت دولت با چاپ اسکناس و افزایش تورم عمومی، مجبور به ریکاوری پولهای از بین رفته موسسات مالی و اعتباری شد.
بانک مرکزی هم از یک طرف به مانند اغلب بانکهای مرکزی دنیا با اصل داستان رمز ارزها مشکل اساسی دارد، و از طرف دیگر مجبور به قانون گذاری و ورود به تنظیم بازار معاملات رمز ارزها در کشور است.
در حال حاضر بسیاری از کشورها مانند هند، چین، و ترکیه بر علیه رمز ارزها قوانین سخت گیرانه وضع میکنند، و از طرف دیگر، کشورهای بسیاری مانند آمریکا و ایران، در پی قاعده سازی و چهارچوب آفرینی در این زمینه هستند.
به هر صورت امیدواریم، کلاهبرداری موضوعیت نداشته باشد و با توجه به سابقه دو ساله فعالیت صرافی رمز ارز اکسننس، کاربران آن به پولهای خود مجددا دسترسی پیدا کنند و مسئولین این صرافی پاسخگوی کاربران خود باشند.
دوست عزیز دلتو بزار جای ما که تو صرافی کریپتولند ارز داشتیم و خود مقامات ایرانی مسدودش کردن و پول مارو نمیدن.در کل فرقی بین ایرانی و خارجی نیست چون در هر دو حالت این مردمان ما هستند که متضرر میشن.
سلام ازتون خواهش میکنم این خبر پوشش بدین تا مسئولان یکم به فکر بیفتن اقدامی بکنن تمام داراییم در این صرافی بود خواهش میکنم پیگیر باشید
خدا به شما صبر بده، صرافی ایرانی مساوی است با کلاهبرداری، خارجیهای معتبر هم که ایرانیها رو تحریم کردند.
تا اونا باشن به صرافی ها اعتماد نکن و پولشون رو نزارن من سریع ارزم رو اانتقال میدم به کیف پولم به هیچ صرافی اعتماد ندارم.
دوست عزیز شما هولدر هستید و برخی مثل من تریدر هستن و باید ارز داخل صرافی باشه برای معاملات آتی.
البته شخصا در صرافی های ایرانی سرمایه نذاشتم و نخواهم گذاشت چون هیچ اعتمادی به ایرانی جماعت ندارم
الان صرافی ایرانی معاملات آتی داره آخه!!!،