اخیرا مطلع شدیم که از این به بعد 240 ایستگاه مترو در مسکو و حومهی آن برای دریافت پول از مردم با سیستم پرداخت بلیط مترو با تشخیص چهره کار خواهند کرد. این بدان معناست مردم روسیه باید ازین به بعد به دوربینهای مستقر در ایستگاهها نگاه کنند تا بهای بلیط آنها پرداخت شود. مقامات روسیه ادعا کردهاند که این سیستم، اولین سیستم توسعهی یافتهی تشخیص چهره در مقیاس و تعداد بزرگ است و به گزارش خبرگزاری گاردین، مردم میتوانند با انتخاب گزینهی پرداخت FacePay، در نرم افزار Mosmetro حساب بانکی خود را با کارت مترو هماهنگ کنند. شهردار مسکو در مراسم بازگشایی این سیستم اعلام کرده که ازین به بعد تمامی مسافران بدون نگرانی و اتلاف وقت میتوانند از سرویس مترو مسکو استفاده کنند.
مطالب مرتبط:
عواقب پرداخت بلیط مترو با تشخیص چهره
شاید در وهلهی اول، این موضوع و سرتیتر آن هیجان انگیز به نظر برسد اما وقتی دقیقتر به آن نگاه میکنیم در میابیم که ممکن است اوضاع از چیزی که فکر میکنیم خرابتر باشد. اولین چیزی که ذهن بیشتر خبرنگاران و فعالین حقوق بشر را به خود مشغول کرده است، نگرانیهای بزرگ استفاده از این سیستم و نقض حریم خصوصی است. هر چند که وبسایت رسمی مترو مسکو اعلام کرده که تمامی اطلاعات مرتبط با پرداخت و تشخیص چهره کاربران رمزنگاری خواهد شد اما چه کسی به سیستم حکومتی روسیه اعتماد دارد که حال با گفتن این موضوع خیالش راحت شود؟
تمامی اطلاعات مرتبط با شناسایی چهره کاربران و کلید بیومتریک آن در دیتاسنترهای روسیه ذخیره خواهند شد و به طور قطع وزارت کشور روسیه به آن دسترسی خواهد داشت. وزارت ارتباطات و تکنولوژی روسیه در پاسخ به نگرانیهای مردم در این رابطه اعلام کرده:
تمامی اطلاعات مرتبط به تشخیص بیومتریک و عکسهای مردم در دیتاسنترهای امنی ذخیره خواهند شد و دست پلیس به آنها نخواهد رسید!
شاهد روباه خودش است!
در سال 2017، حالت تشخیص چهره مردم به 170 هزار دوربین در سراسر شهر مسکو اضافه شد تا به بهانهی تشخیص دزدها و افراد خطرناک، تمامی مردم را تحت نظر بگیرند. این همان موضوعی است که چندین سال از دعوا و درگیریهای آن میگذرد. جایی که حکومتها برای کنترل بیشتر بر روی مردم از دوربینهای همگانی استفاده میکنند و بهانهشان برای استفاده از آنها نیز، برقراری امنیت بیشتر برای خود مردم است! دادگاه روسیه هم همین رای را اعلام کرد و هر گونه نگرانی دربارهی این دوربینها را بیفایده خواند در حالی که در چند سال گذشته، سرکوب اعتراضات مردمی و مخالفان آقای پوتین به بالاترین حد خود رسیده و حکومتی دیکتاتوری در این کشور را رقم زده است.
فعالان مدنی روسیه در بیانیه اعلام کردهاند که این اقدام کشور روسیه، آنها را یک قدم به کشور کمونیستی دیگری به نام چین نزدیکتر خواهد کرد که در اعمال سیاستهای ضد مردمی و دیکتاتوری زبانزد است. از آن سو، پارلمان اروپا در هفتههای گذشته قانونی را تصویب کرده است که هرگونه استفاده و نصب دوربینهای تشخیص چهره در مکانهای عمومی را ممنوع خواهد کرد. در آمریکا نیز استفاده از تکنولوژیهای کنترل جمعیت در مکانهای عمومی ممنوع شده و دولت آمریکا موظف به رعایت آن است.
بعضیا بش میگن سیستم برده داری نوین
انقدر مهمه که اروپاییا سعی میکنن تا جایی که میشه بعضی کارهارو با پول نقد انجام بدن
خداروشکر تو ایران این بانک اطلاعات مردم خیلی ناقص تر از بقیه دنیاست
ولی بزودی …
دیگه چیش ناقصه از هممون 10 اثر انگشت و عکس چهره که خودشون گرفتنو دارن به بهانه کارت ملی که حتی نمیتونن تولیدش کنن از همه ی مردم ایران اثر انگشت و عکس گرفتن
شوربختانه.
چنان ذهن ملت را گرفتار نان شب و بیکاری و ویروس چینی کرده اند تا دیگر فرصتی برای این موارد بسیار مهم نماند.
چرا nfc موبایل نه؟
چون با این روش دیگه امکان پیچوندن و یا گول زدن حکومت و نهادهای کنترل مردم وجود نداره و یا خیلی سختتر میشه
باز در آنجا اعلام عمومی می کنند . در تهران خیلی جاها به این دوربین ها متصل هستند .
فکر نمیکنم مردم هم اهمیت آنچنانی به این موضوع بدن
حیف امریکا نیست وگرنه تیتر خبر بود یه جور دیگه بود 🙂
آره اگه امریکا بود الان به عنوان یه دستاورد مهم تکنولوزیک ازش یا میشد
آره آمریکا اگه بود تکنولوژی حساب میشد چون اونجا اسلحه آزاده که یه حیوون از توی دستشویی عمومی یهویی نشه دیکتاتور همه کاره، کار هر روزش بشه آدم کشی هر کسیم حرف زد سرش بره زیر آب. آزادی اسلحه ضامن آزادی و دموکراسی مردمشونه:
«از آنجا که داشتن یک نیروی شبه نظامی برای امنیت یک کشور آزاد ضروری میباشد، حق ملت برای نگهداری و حمل اسلحه نباید نقض شود.»
اینو گفتی سر کله یه ماله کش پیدا شد خخخخخ
امروز یه تیتر دیگه نوشتم مخصوص کشورهای غربی. بخون عشق کن