دیروز شاهد رونمایی از سیستم روی چیپ دسکتاپی جدید Apple بودیم که به لطف معماری UltraFusion قدرت فوق العادهای را ارائه میدهد. این غول فناوری چیپ خود را قدرتمندترین مدل فعلی معرفی کرده اما بنچمارک های پردازنده M1 Ultra اپل منتشر شده تا صحت این ادعا را بررسی کنیم.
- پردازنده M1 Ultra اپل معرفی شد – سریعتر از 12900K و 3090 با 100 و 200 وات مصرف انرژی کمتر!
- معرفی مک استودیو دسکتاپ قدرتمند اپل برای حرفهایها
- استودیو دیسپلی، نمایشگر 27 اینچی 5K اپل با قیمت 1599 دلار معرفی شد
اولین بنچمارک مستقل M1 Ultra از طریق دیتابیس Geekbench 5 افشا شده و ما میتوانیم شاهد مقایسه آن با پردازندههای دیگر باشیم. این بنچمارک دقیقا نشان میدهد که M1 Ultra از 20 هسته بهره میبرد. این مدل از 16 هسته قدرتمند و 4 هسته کم مصرف برخوردار است. همچنین فرکانس پایه گزارش شده 3.18 گیگاهرتز بوده که نزدیک به 3.2 گیگاهرتز سه چیپ دیگر M1 است اما فرکانس بوست با توجه به تعداد هسته بیشتر دقیقا مشخص نیست.
در مورد عملکرد، Apple M1 Ultra امتیاز 1793 در بخش تک هسته و 24055 در بخش چند هسته را کسب نموده. این بنچمارک با سیستم عامل macOS 12.3 انجام شده و مقایسه نیز در سیستم عامل macOS 12.0 به بعد انجام میشود تا منصفانهتر باشد.
در ابتدا باید کارایی M1 الترا در مقابل پرچمدار Alder Lake یعنی Core i9 12900K را بررسی کنیم زیرا اپل ادعا کرده بود که در توان حرارتی یکسان بسیار جلوتر از اینتل قرار دارد و در توان مصرفی کمتر نیز کارایی مشابه خواهد بود. M1 Ultra ظاهرا در این تست از توان کامل خود استفاده میکند و هیچ محدودیتی وجود ندارد. در تک هسته چیپ اینتل 14 درصد سریعتر است اما در چند هسته سیستم روی چیپ اپل تا 20 درصد بهتر عمل میکند.
بنچمارک های پردازنده M1 Ultra اپل
سپس به مقایسه با چیپ 32 هستهای Ryzen Threadripper 3970X میپردازیم. این پردازنده امتیاز 1294 را در تک هسته و 25697 را در چند هسته تحت macOS بدست میآورد. البته که این نمونه سریعترین چیپ تک هستهای نیست و در مقایسه با مدلهای استاندارد رایزن کُندتر است اما در چند هسته کاملا اوضاع متفاوت خواهد بود. این مدل 7 درصد در چند هسته بهتر عمل میکند اما در عین حال مصرف انرژی 280 واتی آن فاصله زیادی با M1 Ultra خواهد داشت که در تک هسته 39 درصد نیز بهتر است.
یکی از چیپهایی که M1 الترا به راحتی پشت سر گذاشته اما Ryzen 9 5950X با 16 هسته است. 5950X امتیازهای 1553 و 15257 را کسب میکند که به ترتیب 13 و 37 درصد کُندتر است. احتمالا چیپ اپل توان مصرفی کمتری در مقایسه با پردازنده رایزن دارد.
با کنار زدن سریعترین پردازندههای اینتل و AMD نوبت به مقایسه با چیپهای دیگر اپل مانند M1 Pro و M1 Max میرسد که امتیازهای 1757 / 12334 و 1770 / 12448 را در همین تست کسب میکنند. M1 Ultra در تک هسته عملکرد مشابهی دارد زیرا معماری آن یکسان است اما امتیاز چند هسته دو برابر بهتر است که کاملا قابل انتظار بوده زیرا تعداد هستهها دو برابر شده.
در هر صورت شاهد عملکردی خارق العاده از سیستم روی چیپ M1 Ultra اپل هستیم. بدون شک مشاهده تستهای مربوط به گرافیک و توان مصرفی میتواند بسیار جذاب باشد. M1 الترا به همراه Mac Studio جدید Apple با شروع قیمت 3999 دلار عرضه خواهد شد.
همه چیزهایی که دوستان گفتن و درست هم هستن به کنار
ولی یک نگته ای که خیلی توجهم رو جلب کرد و حتی رفتم سرچ زدم تا نکنه اشتباهی چیزی نگم اینه که مک او اس و اپل کلا با سی پی یو های ای ام دی مشکل دارن و با اینکه با هزار بدبختی میشه ران کرد ولی همه توصیه میکنن برای هکینتاش از پردازنده های اینتل استفاده بشه
حالا این اومده بنچمارک گیگ بنچ رو رو مک او اس و رو پردازنده ای ام دی تست کرده؟حتی سین بنچش هم به نظرم قابل استناد نیست
اصلا جدای از اعتبار این تست ها قیمت محصولات اپل رو هم در نظر بگیرید، اگر اینتل یا ای ام دی بخوان پردازندهاشون رو هم قیمت پردازنده تولیدی اپل براش خرج کنن و بفروشن شک نکنید اپل به گرد پاشون هم نمیرسه و همینطور پردازنده های اپل برای اکو سیستم بسته اپل کاربرد دارند در صورتی که از x86 میشه رو هر سیستم عامل و کرنل و شبیه ساز و …. استفاده کرد
حالا نوبت به پروپاگاندای اپل رسید تا یه سری بی سوادو هیجانی کنه.اپل جون تو برو سیبتو تو بازار موبایل گاز بزن دورو بره اینتله بزرگم نگرد چون خطر داره.هنوز رپتور ها نیومدن دومتو بزار رو کولت در برو.
اگرصحبت بزرگی باشه؛هیچکس یه گردIBMنمی رسدIBMوسامسونگ بیشترین ثبت اختراع ونوآوری درسالهای اخیربین تمام شرکت های مشابه داشته اند واتفاقاچندسال پیش،بایکدیگرقراردادانتقال وتبادل دوطرفه فناوری امضاکردند.هیچکس به گردIBM کبیرنمی رسد.منتهاآنقدربزرگ وباعزت است که اصلا سروصدایی نمی کند.(بقولیIBMشبیه “ناسا’ است که یه پیشبردواقعی علم کمک می کند ونه صرفا پردازنده های گیمینگ!!)
قابل اعتماد ترین بنچمارک ها:
CPU: Cinebench
GPU: 3DMark
SSD: CrystalDiskMark
Linus Tech Tips گفته Geekbench به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست.
امتیاز سینه بنچ به پردازنده اپل: 24000
امتیاز سینه بنچ به 12900 معمولی با فن استوک خودش:حدود 18000
لینک بدید چک کنم.
قول میدم این تراشه روی ویندوز تست کنن بنچ بگیرن هیچ حرفی برا گفتن نداره.
اپل تو محدودی خودش یعنی سیستم عامل خودش فقط قدرت نمایی میکنه دقیقا مثل تراشه های موبایلش.
یعنی نویسنده محترم شما خودتون به اعتبار گیگبنج شک نیوفتادین دیگع کم کم داره باورم میشه اینم مثل دگرو داره پول میگیره – اخه سینهبنج که خیلی پیشرفته تره یک چیز دیگه میگه – اصلا خود همین تست هم میلنگه که تعداد هسته دوبرابر شد پرفرمنس دوبرابر شع مثال تردریپر ۲۴ هسته ای امتیازش ۲۰ هزار هست اون وقت ۳۲ و ۶۴ هسته ای ۲۲ و ۲۵ هزار هست – چجوری گیگ بنج دیگه گندش در اومد
تازه این هنوز معماری دوسال پیش اپله!
بازم اپل تراشه داد و همه جا پر شد از تست گیک بنچ
شاید تو دنیای گوشی گیک بنچ بتونه کلیاتی از عملکرد سی پی یو چیپها ارایه بده اما در دنیای کامپبوتر که ما معماری متفاوتی از آرم هم داریم، به هیچ عنوان اتکا به گیک بنچ نمیتونه به تنهایی تصویری از قدرت واقعی سی پی یو و پردازش مرکزی رو ارایه کنه.
مثلا تو تست cinebench r23 که به صورت بومی روی مک هم اجرا میشه، 12900کی حدود 150 درصد بهتر از ام1 مکس بوده. بنابراین ام1 الترا تو این تست نخواهد توانست 12900کی رو پشت سر بزاره.
مهندس جان، من جای شما باشم چنین تیتری رو از این مطلب حذف میکنم چون بسیار گمراه کننده هست. فکر نمیکنم کسی پیدا شه سیستم بخره باهاش بشینه گیک بنچ ران کنه فقط.
حتی تو ریز نمرات خود گیک بنچ هم آدم نگاه کنه میبینه پردازشهای مختلفی وجود داره که ام1 الترا توشون بسیار ضعیفتر از مثلا همین 12900کی هست.