پردازندههای Tiger Lake در فصل سوم احتمالا به نوت بوکها میرسند و ما بیشتر و بیشتر شاهد افشاگری در مورد این چیپها هستیم. جدیدترین بنچمارکها از سوی Tum Apisak و Rogame مشاهده شدهاند که نشان میدهند لاین آپ نسل یازدهم و 10 نانومتری اینتل در برابر لاین آپ 7 نانومتری رایزن 4000 چه عملکردی دارد. اجازه دهید بنچمارک Tiger Lake در برابر Renoir را باهم مرور کنیم.
بنچمارکهای مذکور در 3DMark 11 رخ دادهاند. پردازنده مورد بحث نسل یازده مدل Core i7 1165G7 بوده که از 4 هسته 8 رشته بهره میبرد. این چیپ براساس فناوری جدید 10 نانومتر پلاس و معماری Willow Cove به همراه گرافیک مجتمع Xe برای رقابت با گرافیک مجتمع Vega بهبود یافته تولید میشود. پردازنده مرکزی از فرکانس پایه 2.8 گیگاهرتز و بوست 4.7 گیگاهرتز بهره میبرد که برای یک نمونه 10nm+ عالی به شمار میرود. این اعداد با گزارشهای اخیر در مورد سرعت بیش از 4.50 گیگاهرتز برای چیپهای Tiger Lake یکسان هستند.
بنچمارک Tiger Lake در برابر Renoir
به سراغ بنچمارکها که برویم، چیپ Core i7 1165G7 امتیاز 8028 در بخش فیزیک و 6218 را در تست گرافیک ثبت نمونه که در نهایت به امتیاز کلی 6211 دست پیدا میکند. حالا ما باید به بنچمارکهای مقایسهای نگاه کنیم و خوشبختانه Rogame آنها را در اختیارمان قرار داده، جایی که میتوانیم عملکرد چیپ جدید در برابر مدل 10 نانومتری Ice Lake یعنی Core i7 1065G7 و همچنین سریعترین چیپ فعلی سری Renoir U یعنی Ryzen 7 4800U را مشاهده کنیم.
زمانی که مدل جدید را با نمونه نسل قبلی Ice Lake مقایسه میکنیم، Core i7 1165G7 تقریبا تا 35 درصد عملکرد گرافیکی بهتر را ارائه میدهد اما در بنچمارک فیزیک علی رغم فرکانس بسیار بهتر ضعیفتر عمل میکند. Core i7 1065G7 از کلاک پایه 1.30 گیگاهرتز و بوست تا 3.90 گیگاهرتز بهره میبرد. چیپ Tiger Lake در این امر اختلاف زیادی داشته و به ترتیب 2.8 و 4.7 گیگاهرتز فرکانس پایه و بوست در اختیار دارد. شاید این بنچمارک نشان میدهد که ما هنوز شاهد بهترین عملکرد هستههای Willow Cove نیستیم.
با این حال باید به سراغ مقایسه بعدی برویم، جایی که AMD Ryzen 7 4800U از تعداد هسته و رشته دو برابر (8 / 16) به همراه گرافیک مجتمع 7 نانومتری Vega با 8 واحد محاسباتی (512 هسته) و فرکانس 1750 مگاهرتز بهره میبرد. Ryzen 7 4800U در فرکانس پایه 1.8 گیگاهرتز و بوست 4.2 گیگاهرتز فعالیت میکند. در بخش پردازنده مرکزی این چیپ بیش از 50 درصد سریعتر از نمونه Tiger Lake است اما همانطور که اشاره کردیم احتمالا بهترین عملکرد TGL را شاهد نیستیم. در بخش گرافیک اما میتوانیم مشاهده کنیم که معماری Xe کارایی مناسبی را فراهم میکند.
اگر تصور کنیم که چیپ در حالت عادی خود فعالیت کند شاید امتیاز پردازنده مرکزی از نمونه Ice Lake بهتر شده و امتیاز 10000 را نیز پشت سر گذارد تا فاصله خود با لاین آپ Renoir را کاهش دهد. این بنچمارکها نشان میدهند که پردازندههای 4 هستهای TGL احتمالا در بحث کارایی خام به رقبای Zen 2 خود نزدیک خواهند شد و البته میتوانند کارایی گرافیکی بهتری را نیز ارائه دهند، هر چند که هنوز برای قضاوت کمی زود است.
خانواده نسل یازدهم Tiger Lake – ساخته شده برای نوت بوکها
پردازندههای Tiger Lake در قالب خانواده نسل یازدهم Core قرار است به شکل انحصاری برای لپ تاپها و نوت بوکهای گیمینگ عرضه شود. این لاین آپ در سه دسته بندی Tiger Lake Y و Tiger Lake U و Tiger Lake H قرار میگیرد. ما شاهد لِیکهای مختلفی از پردازندههای Tiger Lake Y و Tiger Lake U بودهایم که به شکل داخلی توسط تولید کنندگان که احتمالا این پردازندهها را در دستگاههای نسل بعدی خود استفاده میکنند، تست میشوند.
خانواده Tiger Lake Y از توان حرارتی 4.5 تا 9 وات به همراه تا 4 هسته و 8 رشته پردازشی را شامل میشود. در قسمت گرافیک نیز از دسته GT2 پردازنده گرافیکی نسل دوازده Xe استفاده شده. چیپهای Tiger Lake Y در پکیج UP4 یا BGA 1598 عرضه میشوند. خانواده Tiger Lake U از توان حرارتی 15 الی 28 وات در کنار 4 هسته 8 رشته بهره میبرند که کلاک بالاتری از جمله فرکانس بوست 4.50 گیگاهرتز را فراهم خواهند کرد. این پردازندهها نیز از دسته GT2 گرافیک نسل دوازده Xe استفاده میکنند و در پکیج UP3 یا BGA 1499 ارائه میشوند.
Tiger Lake H با گرافیک Xe
سپس به لاین آپ بالا رده Tiger Lake H میرسیم که در نهایت شامل 8 هسته 16 رشته پردازشی بر پایه معماری جدید Willow Cove میباشد. پردازندههای این دسته تا 34 مگابایت حافظه کش را شامل میشوند که 24 مگابایت حافظه کش سطح سه یعنی 3 مگابایت به ازای هر هسته و 10 مگابایت حافظه کش سطح دو یعنی 1.25 مگابایت به ازای هر هسته خواهد بود. چیپهای Tiger Lake با حافظه کش نامتقارن 48 / 32 کیلوبایت سطح یک و پشتیبانی کامل از دستورالعملهای AVX2 و AVX-512 همراه هستند. چیپهای Tiger Lake H از 2LM و SGX نیز بهره مند خواهند شد. خانواده Tiger Lake H از حافظه DDR4 تا 3200 مگاهرتز، خانواده Tiger Lake U از حافظه DDR4 تا 3200 مگاهرتز / LPDDR4X تا 4266 مگاهرتز و خانواده Tiger Lake Y تنها از حافظه LPDDR4X پشتیبانی میکنند.
انتظار میرود که پردازندههای Intel Tiger Lake در سال 2020 با برخی تغییرات معماری عرضه شوند. در ابتدا آنها هستههای جدید Willow Cove را جایگزین Sunny Cove خواهند کرد که در سری Ice Lake استفاده میشود. به همراه هستههای جدید ما باز طراحی حافظه کش (در بالا نیز مشاهده شد)، بهبودهایی در سطح ترانزیستور و قابلیتهای امنیتی بهبود یافته را شاهد خواهیم بود. اینتل همچنین از گرافیکهای Xe در چیپهای Tiger Lake استفاده میکند که ظاهرا تا 2 برابر کارایی نسبت به گرافیکهای نسل 11 حاضر در Ice Lake را ارائه میدهند.
در کنار استفاده از معماری گرافیکی Xe، فناوری 10nm++ نیز باید افزایش سرعت کلاک را نسبت به فناوری 10nm+ به همراه داشته باشد. پردازندههای 10 نانومتری Tiger Lake برای مقابله با خانواده AMD Ryzen 4000 Renoir با فناوری ساخت 7 نانومتری در نیمه دوم سال عرضه میشوند.
بیشتر بخوانید: گرافیک مجتمع Tiger Lake Gen12 Xe تا دو برابر بهتر از Ice Lake (بهروزرسانی)
به قول رئیس شرکتتون بنچمارک ها درست نیستند و دقت لازم رو ندارن
برو جمع کن اون آشغال 10 نانومتری تخیلی رو که هنوز تولید نشده اونوقت محصولات تخیلی و غیر واقعی رو با محصولات واقعی و تولید شده amd مقایسه می کنی شکست خورده و بدبخت داغون
آخه بیچاره اختلاف بالای 50 درصدی یعنی که اینتل نابود شده و اصن حریف amd نیست شاید توی زودپزسازی شما 50 درصد چیزی نیست ولی دو تا فریم ویدیویی بیشتر خیلی به چشمتون اومده
نویسنده عزیز برو کمی ریاضی یاد بگیر و بعد بیا amd رو به خاطر تعصبات کورکورانه تمامی دستاوردهای بسیار عظیمش در دنیای فناوری و اطلاعات رو دست کم بگیر
متاسفانه تمامی طرفداران اینتل خیلی کوته فکر و دهن بسته ای دارن که در اونجا همه چیز تک بعدی و حول محور یک زودپز می چرخه نه به دور محور منطق و عقل
علی جان انقدر جوش نزن انقدرم دنبال این نباش که اینتل محو بشه اگه رقابت وجود داشته باشه قیمت های نجومی نمیدن و تکنولوژی سریع تر پیشرف میکنه و پردازنده ها ی با کیفیت تری تولید میشه (این برای اینتل کم تر صادقه و داره تا حدودی کارای قبلیشو تکرار میکنه ولی باز بهتر شده) درضمن این نویسنده که شما میگی(مهندس کرماجانی) عین مطلب رو داره ترجمه میکنه و چیزی اضافه یا کم نمیکنه که بگیم تعصب داره ایشون که اقای اَ.آ نیستن 🤣