بازار سخت افزار آشفتهتر از همیشه است و با وجود مشکل تراشه که مدتهاست صنعت را درگیر کرده، هیچ زمانی برای خرید یک سیستم جدید بدتر از حال حاضر نبوده است. این وضعیت نامساعد مدت زیادیست در بازار حاکم است و همه مخصوصا کاربران از این شرایط خسته شدهاند. اما ایسر خبرهای امیدوار کنندهای در این مورد دارد. سازنده تایوانی معتقد است وضعیت مشکل کمبود تراشه در ادامه سال جاری بهبود پیدا خواهد کرد و این مشکل در نیمه دوم سال 2021 تا حد چشمگیری رفع خواهد شد.
پس از شروع بحرانی کمبود تراشه در بازار سخت افزار، موجودی سخت افزار در بازار به شدت کاهش پیدا کرد. با توجه به تقاضای بالا، طبیعتا قیمتها به طرز عجیبی افزایش یافتند. این اتفاق نه صرفا صنعت سخت افزار، بلکه صنایع دیگر مانند خودرو را نیز تحت تاثیر خود قرار داد. همین باعث شد تا کمپانیهای مختلف برای مقابله با این شرایط، دست به اقداماتی مانند معرفی دوباره و تولید بیشتر کارت گرافیکهای قدیمیتر مانند GTX 1650 و شاید هم GTX 1080 Ti بیافتند. اما سوال اصلی اینجاست که بالاخره چه زمانی قرار است این شرایط به پایان برسد.
بهبود وضعیت مشکل کمبود تراشه در نیمه دوم 2021
برخی تحلیلگران معتقدند این وضعیت تا سال 2022 گریبان گیر کاربران خواهد بود اما برخی مدیران شرکتهای بزرگ مانند مدیرعامل کوالکام بر این باورند که شرایط در نیمه دوم سال جاری بهبود خواهد یافت. رئیس ایسر در بخش آسیا و اقیانوسیه نیز دیدگاه مثبتی در این مورد دارد. اندرو هو در گفت و گویی با خبرگذاری روییتر گفته که از آنجایی که مشکل کمبود موجودی اولین بار در سه ماهه پایانی سال 2020 بوجود آمد، تامین کنندگان بالافاصله برای رفع این مشکل اقداماتی را ترتیب دادند. به گفته هو، با این واکنش سریع، شاهد تامین بهتری در نیمه دوم سال نسبت به نیمه نخست سال جاری خواهیم بود و وضعیت بهتری را در نیمه دوم سال تجربه خواهیم کرد.
تلاشهای بیشتری در حال صورت گرفتن است که وضعیت را در کوتاه و بلند مدت به مراتب بهتر خواهد کرد. TSMC در حال صرف 100 میلیارد دلار سرمایه بر روی بخش توسعه و تحقیق طی سه سال آینده است و GlobalFoundries بودجه توسعه خود را با افزایش دو برابری، به 1.5 میلیارد دلار رسانده است. چهار روز دیگر در تاریخ 12 آوریل قرار است جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با مدیران تراشه سازان و خودروسازان برتر ایالات متحده از جمله مدیرعامل اینتل در رابطه با مشکلات تامین تراشه جلسهای برگزار کند.
کمبود جهانی تراشه باعث بالا رفتن قیمت گوشی های اندرویدی میشود
اگه قیمت ها پایین نیاد من شخصا دور سیستم جمع کردن خط میکشم یا از خارج سفارش میدم بدون جعبه برام بفرستن دیگه از این قیمت های فضایی خسته شدم کاش امازون تو ایران بود با اطمینان خرید میکردم متا سفانه از این شرکت های داخلی هم ابی گرم نمیشه فقط فکر سود خودشون هستن نه مشتری
ولی مهم اینه که دیگه قیمتا پایین نمیاد چون دیگه مدل های موحود همه اولید و توزیع شدن و قیمتشون ثابت شده