در قسمت اول معرفی بهترین ناوهای هواپیما بر جهان،به معرفی 5 ناو برتر جهان پرداختیم.در قسمت دوم این مطلب نیز 5 ناو باقی مانده را بررسی خواهیم کرد.لازم به ذکر است که این ناوها بر اساس انتخاب مجموعه Militari Today هستند.برای آشنایی با برترین غول های آبی با ما همراه باشید.
ناوهواپیما بر Charles de Gaulle
فرانسه یکی از بهترین نیروهای دریایی را از نظر آموزش و اطمینان در اختیار دارد.ناو هواپیمابر شاری دوگل (به فرانسوی: Porte-avions Charles-de-Gaulle) ناو سرفرماندهی فعلی و تنها ناو هواپیمابر در حال خدمت در نیروی دریایی فرانسه میباشد. شارل دوگل دهمین ناو هواپیمابر فرانسوی و اولین شناور سطحی با نیروی محرکه اتمی فرانسه است.این ناو بعد از ناو روسی آدمیرال کوزنتسو، دومین ناو بزرگ اروپایی لقب گرفته است.شارل دوگل در سال ۲۰۰۱ جانشین ناو هواپیمابر فوش و ناو هواپیمابر کلیمانسو شد.ساخت بدنه این ناو در سال ۱۹۸۹ آغاز و در سال ۱۹۹۴ به پایان رسید.این ناو در مقایسه با همتایان آمریکایی خود از ابعاد کوچکتری برخوردار بوده. مساحت عرشه پرواز این هواپیما ۱۲ هزار متر مربع است و شارل دوگل با کمک عرشه ۱۹۵ متری خود قادر است حداکثر ۲۴ جنگنده را به طور همزمان در سطح کشتی جای دهد. همچنین ۱۰۰ پرواز در روز به مدت ۷ روز متوالی دیگر مزیت شارل دوگل است. زاویه بین عرشه اصلی و عرشه پروازی این ناو ۸٫۵ درجه است و دو آسانسور برای انتقال هواپیماها از آشیانه زیر عرشه تا عرشه در نظر گرفته شده است. این ناو نیاز به سوختگیری هستهای هر ۵ سال یکبار دارد.البته حداکثر جنگنده قابل حمل آن 40 فروند است. متأسفانه شارل دوگل نتوانست دوران سرویسدهی موفقی را به نام خود ثبت کند.این ناو چندین مرتبه مجبور به توقفات طولانی و پشت سر نهادن تعمیرات اساسی و پرهزینه در قسمتهای مکانیکی گردیده که از این لحاظ بدترین رکورد را در بین هواپیمابرهای فرانسوی به نام خود ثبت کرده است.بروز نقایص و خرابی در قسمتهای مختلف کشتی از زمان به آب اندازی آغاز شد و تاکنون نیز ادامه دارد. بروز نقایص پی در پی این ناو تا جایی گسترش یافت که والری ژیسکار دستن این ناو را یک ناو هواپیمابر نصفه و نیمه نامید.در ۲۱ نوامبر ۲۰۰۱ دولت فرانسه که کشورش یکی از نیروهای همکار شرکت کننده در جنگ افغانستان بود، تصمیم گرفت این ناو را به منطقه اقیانوس هند اعزام کند. جنگندههای سوپر اتاندارد محمول این ناو چندین پرواز بر فراز افغانستان انجام دادند و در عملیات شناسایی مناطق حساس با نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا مشارکت داشتند. پس از حملات تروریستی گروه داعش به پاریس در نوامبر 2015 فرانسه این ناو را برای مبارزه با این گروه به دریای مدیترانه فرستاد.
ناوهواپیما بر Vikramaditya
هندوستان در سالهای گذشته سیستم نظامی خود را بر پایه کلاس های روسیه بنا کرده و بسیاری از تجهیزات یا روسی است و یا طراحی شده توسط روسیه است.ناو هواپیمابر “Vikramaditya”، که قبلا به روسیه تعلق داشته و به نام Admiral Gorshkov شناخته شده بود. INS Vikramaditya یک ناو هواپیمابر کلاس کیوو است که توسط ارتش هند از صنایع نظامی روسیه خریداری شده است. این کشتی جنگی وزنی در حدود 44500 تن داشته و ابعاد آن 284 متر در 60 متر است. INS Vikramaditya دارای 8 موتور دیزل به همراه 6 موتور توربو دیزل جایگزین است.این ناو هواپیما بر گنجایش 1600 تا 2000 خدمه را داشته و بیش از 30 هواپیما و هلیکوپتر میتوانند بر روی عرشه آن قرار بگیرند.این ناو جایگزین هواپیما بر ورییت شد که ان نیز در واقع هواپیمابر هورموس انگلیسی بود که در سال ۱۹۸۴ تحویل هند شد.هواپیما بر کیف متعلق به نیروی دریایی روسیه بعد از خروج از خدمت نیز به هند تحویل داده شد که البته دیگر در خدمت نیست.طبق آخرین اخبار دولت هندوستان درخواست خرید جنگنده های مدرن F/A-18E/F Super Hornet به منظور استفاده بر روی ناوهواپیمابر ساخت روسیه Admiral Gorshkov را به شرکت بوئینگ اعلام کرده. سخنگوی Boeing نیز تائید کرده است که این شرکت درخواست هند مبنی بر استفاده جنگند های آمریکائی را بر روی ناو هواپیمابر Vikramaditya که قبلا به نام Admiral Gorshkov شناخته میشد را دریافت کرده است.
ناوهواپیما بر Sao Paulo
این ناو یکی از قدیمی ترین کشتی های جنگی جهان است که بارها مورد بازسازی قرار گرفته است.ناو هواپیمابر سائو پائولو در فرانسه بین سال های 1957 و 1960 ساخته شده بود، و در خدمت در نیروی دریایی فرانسه بوده است اما پس از آن کشور برزیل این ناو قدیمی را با صرف هزینه 30 میلیون دلار در سال 2000 از فرانسه خریداری کرد.سائو پائولو از مسائل servicability رنج می برد و هرگز موفق به مدت بیش از سه ماه کار در یک زمان و بدون نیاز به تعمیرات و نگهداری نشده است.در سال 2014 اعلام شده که این ناو تا سال 2039 در خدمت خواهند ماند.در 17 ماه می سال 2004، یک انفجار در شبکه بخار اتاق موتور صورت گرفت و طی آن یکی از نیروهای ناو کشته و دها نفر نیز زخمی شدند.این ناو قادر به حمل ترکیبی 40 هواگرد است و حداکثر سرعت آن نیز به 59 کیلومتر در ساعت می رسد.
ناوهواپیما بر Cavour
این ناو ایتالیایی یک Light aircraft carrier است.در سال 2001 طراحی ناو هواپیمابر جدیدی به نام Cavour در دستور کار این کشور قرار گرفت و هدف ان افزایش قدرت و مشارکت بیشتر در معادله های جهانی بود ، پس از اتمام طراحی این ناو در نهایت در سال 2004 ساخت آن آغاز شد و در سال 2006 به منظور آزمایش های دریایی به آب انداخته و در نهایت در سال 2009 با حضور افراد بلند پایه این کشور به نیرویدریایی ایتالیا جهت انجام ماموریت پیوست.این ناو هواپیما بر قادر به حمل بیش از 20 هواپیما است و در آینده پذیرای جنگنده های F-35 است.این ناو هواپیما بر قادر به تهاجم آبی خاکی است و می تواند یک هنگ از 325 سرباز را حمل کند.برنامه طراحی آندریا دوریا در سال 2001 آغاز شد و در سال 2004 ساخت آن آغاز شد و در سال 2006 به منظور آزمایش های دریایی به آب انداخته شد و با تمام شدن این آزمایش ها در سال 2008 به تیروی دریایی ایتالیا تحویل شد و در سال 2009 کاملا عملیاتی گشت.عرشه پروازی این ناو میتواند تا 10 تا 12 هواپیما و همزمان 6 بالگرد را به علاوه یک بالگرد اختصاصی SAR را جای دهد.نکته جالب توجه آن است که این ناو هواپیما بر به واقع یک نمونه سبک تهاجمی است.به عبارت بهتر هم می تواند در تقش یک حمله دریایی ایفای نقش کند و یا به عنوان کریر هواپیما استفاده گردد.آندریا دوریا دارای 230 خدمه در 150 پست برای فرماندهی عملیات های دریایی و هوایی است.از آنجایی که این ناو یک پایگاه هوایی آبی متحرک است،دارای تسلیحات دفاعی قدرتمندی است. 16 لانچر برای پرتاب موشک هوا به سطح Aster-15 بابرد 30 کیلومتر و ذخیره 32 موشک 2 توپ 76 میلیمتری برای اهداف هوایی ساخت اورلیکن 20 دکوی برای دفاع از خود در برابر اژدر های شلیک شده از زیر دریایی ها جزو مهمترین تسلیحات آن هستند.حداکثر سرعت این ناو 28 گره دریایی است.نکته جالب توجه در آن است که این ناو در حالت حداکثر سرعت خود،در هر ساعت 25 تن گازوئیل مصرف می کند.آبخور این ناو 8.3متر است و با توجه به طول 180 متری ناو Giuseppe Garibaldi سطح نسبتا وسیعی از بدنه ناو در زیرآب قرار دارد لذا این شناور دربرابر اژدرهای ضد ناو بسیار آسیب پذیر است وبرای مقابله با این تهدید در برابر اژدرها از سامانه فریب دهنده ( دکوی ) برخوردار است.عرشه پروازی این ناو دارای سیستم Sky Jump است و ضمن یک شیب 12 درجه،183 متر طول دارد.این ناو برای استفاده از بالگردهای پشتیبانی سنگین مانند شینوک نیز بهینه شده است.به عبارت بهتر ایتالیا با یک چند نشان را زده است!
ناوهواپیما بر Chakri Nareubet
این ناو متلق به کشور تایلند است و تنها ناو هواپیما بر این کشور نیز محسوب می گردد.این ناو تولید کشور اسپانیا است و پایه طراحی آن نیز بر اساس Principe de Asturias است.این ناو در سال 1996 خریداری و در سال 1997 به آب انداخته شد.این ناو دارای 455 خدمه،146 افسر پرواز و 175 تفنگدار است.حداکثر سرعت آن نیز 26 گره دریایی است.این ناو قادر به حمل 10 هواگر به صورت همزمان است و با توجه به عرشه پروازی 174 متری،این ناو بیشتر برای هواپیماهای عمود پرواز طراحی شده است. Chakri Nareubetاز نیروی پیشرانه اتمی استفاده نمی کند و به وسیله توربین های گازی حداکثر 19 هزار کیلومتر برد مفید دارد.در حال حاضر ماموریت مهمی به اسم این ناو به ثبت نرسیده است اما توازن قدرت آن در جنوب شرق آسیا کاملا محسوس است.
قسمت اول این مطلب.
:-bd:);)
دکترین نظامی کشورها رو باید به شما بدهند تا بنویسید، خودشون نمی فهمند.
:-bd:smiley1
قایق موتوری ، ناو هواپیما بر !!!!!! چی میگی برادر ! اسم ناو پشت دشمنو میلرزونه . تو جنگهای جهانی نمونه های کاراییش هست بخونید متوجه میشید ناو یعنی چی !
:-bd
وقتی دشمنی مثل داعش باشه چی؟!
یعنی داعش می تونه ناو هواپیمابر روسیه در دریای مدیترانه رو منهدم کنه؟!
فرض کنید یک کشور یک ناو چند میلیارد دلاری میخره . وقتی که جنگ بشه اون ناو رو از جایی میزنن و جوری میزنن که هیچ کس نمیفهمه ! ولی اگر پولی که برای خرید ناو میشه رو بدن به یک گروه موافق که داره با دشمنت لب مرزش باهاش میجنگه خیلی خیلی به صرفه تره
:o:o:o
کشورها باید استراتژیک فکر کنند
الان دوران ناوهای هواپیمابر به سر آمده
هزینه های میلیارددلاری که برای ساخت این نوع ناوها میکنند در صنایع مختلف هزینه کنند
بهتره،مثالشم کشور خودمون امریکا ناو هواپیمابر چند ده میلیاردی تو خلیج فارس اورده
ما برای مقابله با اون از قایق های تندرو که هزینه اشم چندین هزار دلار هست مقابله میکنیم
از اژدرهای مختلف استفاده میکنیم ، از موشک های مختلف ، کلا ناو هواپیمابر برای جنگ با تروریست ها خوبه مثل داعش که نیروی دریایی و اینا ندار