همراهان سخت افزاری و دوستانی که به کیفیت “صدا” در کامپیوتر خود بسیار اهمیت می دهید،در این مطلب قصد معرفی چند نمونه از بهترین کارت های صوتی بازار ایران را داریم.با ما همراه باشید.
هدفون های گران قیمت،استدیوهای تولید موسیقی،تولید کنندگان محتوای صوتی،علاقمندان به نرم افزارهای مهندسی صدا و تولید موسیقی،کاربرانی که به جزء جزء صدای یک موسیقی و فیلم سینمایی توجه می کنند و…کاربرانی از این دست نیازمند یک پخش کننده صوتی با کیفیت در کامپیوتر خود هستند.برخی از استدیوهای تولید محتوای صوتی از انوع کارت و تجهیزات تخصصی بهره می برند که تهیه آنها برای بسیاری مقدور نیست.اما یک کارت صدای مناسب می تواند توانایی های صوتی مادربرد را به خوبی افزایش دهد.
Creative Sound Blaster SB AUDIGY Value
کریتیو را می توان جزو برترین های صدا در حوزه دسکتاپ دانست.کارت صدای Creative Sound Blaster SB AUDIGY Value محصول تازه وارد بازار نیست با این وجود پردازش های تفکیک شده صدا در آن بسیار با کیفیت بوده و در سطح بالایی قرار دارد.این محصول از تراشه صوتی Audigy2 بهره می برد و از آرایش صوتی 7.1 پشتیبانی می کند.نسبت سیگنال به نویز آن 106 دسیبل بوده و سیگنال دیجیتال در آن به عمق 24 بیت می رسد.این محصول قدیمی دارای طیف مناسب از پورت های I/O بوده و توانایی برجسته آن در تفکیک مناسب EQ ها است.
Creative Sound Blaster X7 Limited
دومین محصول مورد نظر ما یک کارت صدای اکسترنال است که عمر چندانی از معرفی آن نمی گذرد.کارت صداهای اکسترنال به دلیل ویژگی هایی مانند ظاهر زیبا و دسترسی آسان،بیشتر مورد توجه قرار می گیرند.این محصول از رابط USB به منظور اتصال استفاده می کند و علاوه بر آن همچنان از جک 3.5 میلی متری نیز پشتیبانی می کند.در نتیجه می تواند به طیف گسترده ای از تجهیزات دیگر نیز متصل گردد.این کارت صدا دارای جک RCA با امکان اتصال اسپیکر های بزرگ با توان بالا است. X7 Limitedبه مانند نسخه ساده خود به یک آمپلی فایر داخلی مجهز شده است که توان آن به 100 وات می رسد و البته آمپلی فایر بخش هدفون آن مجزا است. نسبت سیگنال به نویز آن به حداکثر 127 دسیبل می رسد و از صدایی با کیفیت 24 بیت پشتیبانی می کند.تکنولوژی های SBX Pro Studio, CrystalVoice, Scout Mode, Dolby Digital Technology نیز در آن گنجانده شده است.امپدانس خروجی هدفون آن به 600 اهم می رسد و Sample Rate آن نیز برابر با 192 کیلوهرتز است.این محصول دو بخش مجزا در آمپلی فایر تشکیل گشته و امکانات آن باعث می شود تا چندین نیاز میز کار را به طور همزمان پوشش دهد.
Behringer UMC204HD
کارایی کارت صدا تنها در پخش صدا نیست و ضبط موسیقی و انواع نت نیز جزو وظایف آن به شمار می رود.بسیاری از موزیسین ها نیازمند یک محصول توانمند در این زمینه هستند و Behringer UMC204HD انتخاب مناسبی برای آنها است.این محصول به فناوری “فانتوم پاور” مجهز گشته و نرخ نمونه برداری 24bit/192kHz را ارائه می دهد.4 ورودی آنالوگ برای آن موجود است و دو ورودی میکروفون (پری امپ) نیز در پنل به چشم می خورد.وجود ورودی و خروجی میدی نیز در آن به چشم می خورد.سیستم اتصال آن به کامپیوتر نیز از طریق رابط USB 2.0 انجام می پذیرد.
Focusrite iTrack Dock
آی پد داران و اپل بازهای حرفه ای،بهترین انتخاب شما در این زمینه Focusrite iTrack Dock است.این محصول به منظور استفاده در محصولات اپل طراحی و تولید شده است.این محصول تنها از IOS پشتیبانی کرده و دارای 2 عدد ورودی و خروجی همزمان است.نرخ نمونه برداری آن به 24 بیت/96 کیلوهرتز می رسد.فانتوم پاور،2 ورودی میکروفن،فناوری USB MIDI و یک نمایشگر از جمله ویژگی های آن است.
Creative Sound Blaster Recon3D FATAL1TY Champion
این کارت صدا از اسلات PCI به منظور ارتباط استفاده می کند و از یک پردازنده توانمند Sound Core3D Quad Core استفاده می کند.نسبت سیگنال به نویز در آن به 102 دسیبل می رسد و از فناوری صوتی THX TruStudio Pro Scout Mode نیز حمایت به عمل می آورد.کیفیت صوتی آن به 24 بیت در 192 کیلوهرتز می رسد و خروجی صوتی نیز از هدفون های 600 اهم نیز پذیرایی می کند.دو پورت Optical در زمینه های ورودی/خروجی،جک های 3.5 میلی متری در زمینه ورودی/خروجی،پشتیبانی از صدای دالبی،خروجی اسپیکر و پشتیبانی از آرایش صوتی 5.1 از جمله ویژگی های این محصول زیبا است.
ZOOM UAC-2
برند زوم شاید در این چندان شناخته شده نباشد با این حال کیفیت محصولات آن بسیار عالی است.یکی از مهمترین مزایای کارت صدای اکسترنال ZOOM UAC-2 وجود رابط USB 3.0 است.این رابط در قسمت پشت قرار گرفته است.نرخ نمونه برداری این کارت صدا برابر با 24bit/192kHz است.ورودی های آنالوگ شامل 2x XLR/TRS Comb است.فانتوم پاور،ورودی و خروجی میدی، Bus Powered،نرم افزار کاملا تخصصی،دو تنظیم ولوم جداگانه،قابلیت Hi-Z،کیفیت خروجی 120 دسیبل،پشتیبانی از کیفیت 60 دسیبل در میکروفون ها ورودی،دریافت صوت با پهنای باند بالا و بدنه مستحکم فلزی از جمله دیگر مزایای این محصول است.
Creative Sound Blaster R3
و باز هم کریتیو با یک محصول میان رده اما با کیفیت.اگر به تازگی قصد روی آوردن به خوانندگی را دارید،و یا نیازمند یک استدیو ضبط خانگی هستید،این کارت صدا می توان گزینه ای مناسب باشد. Creative Sound Blaster R3 با بسیاری از نرم افزارهای تولید موسیقی هماهنگ است و از تکنولوژی های SBX Pro Studio, CrystalVoice, Scout Mode, Dolby Digital Technology پشتیبانی می کند.نسبت سیگنال به نویز آن برابر با 100 دسیبل بوده و نرخ بیت ریت آن به 24 بیت می رسد. Maximum Playback Quality در این کارت صدا به 48 کیلوهرتز می رسد.این کارت صدا از طریق رابط USB به سیستم متصل شده با این وجود از تجهیزاتی مانند گوشی موبایل نیز حمایت می کند.دو عدد ورودی میکروفون به همراه یک میکروفن،برای ثبت بهتر صدا در کنار آن هستند.این محصول از 6 کانال صوتی پشتیبانی می کند و ورودی های 3.5 میلی متری نیز در آن وجود دارد.
Asus STRIX RAID DLX
Strix Raid DLX یک کارت صدای حرفهای با قطعات پیشرفته است تا گیمرها از نهایت عملکرد صدا راضی شوند. Strix Raid DLX دارای صدای غنی و فراگیر با نرخ فوقالعاده سیگنال به نویز 124dB و یک آمپلیفایر 600 اهم هدفون برای باس قوی است. ابزار ساده اما قدرتمند Sonic Studio و مرکز کنترل توانایی کنترل صدا را فراهم میکنند و امکان تنظیم صدا درون بازیها را به کاربر میدهند. قابلیت اختصاصی ایسوس Raid Mode میتواند در گرمای نبرد تنها با یک کلیک روی مرکز کنترل اجرا شود تا بهترین تنظیمات صدا را برای شما در همان لحظه که نیاز دارید فراهم کند. گیمرها میتوانند تنظیمات مورد نظر خود را ذخیره کنند یا از میان تنظیمات پرکاربرد Equalizer، Bass Boost، Virtual Surround و Mic Volume انتخاب کنند یا تنظیمات خود را انجام دهند که از طریق دکمه Raid Mode روی مرکز کنترل به سرعت قابل اجرا است. همچنین یک اهرم چرخان نیز شدت Raid Mode را تنظیم میکند. بازیهای جدید فراتر از محتوای گرافیکی هستند، موقعیتیابی دقیق صوتی به گیمرها امکان شناسایی محل دشمنان را میدهد. به همین دلیل Strix Raid DLX مجهز به Sonic Radar Pro است که یک فناوری اختصاصی ایسوس برای بصریسازی و تقویت صدای بازیها است و برتری در بازیهای شوتر اولشخص را در اختیار شما قرار میدهد. چندین رادار میتوانند برای نمایش صداهای خاص مانند قدمها، شلیکها و فریادها فعال شوند. حتی زمانی که امکان دید مستقیم وجود ندارد صداها روی یک رادار هدآپ 360 درجه مشخص میشوند پس دشمنان ناپیدا نیز نمیتوانند مخفی بمانند.
Asus Xonar U7 Echelon
Xonar U7 Echelon Edition یک کارت صدای کوچک USB با 7.1 کانال صدا است که کارایی کارت صدای مورد تحسین Xonar U7 را حفظ کرده است. در طراحی این مدل از الگوی استتار نظامی در آن استفاده شده که ویژگی منحصر به فرد سری Echelon است. Xonar U7 Echelon Edition مجهز به جدیدترین نسخه از مجموعه نرمافزاری Sonic Studio Pro است که کنترل کامل روی تمام جزییات خروجی صدا، از تنظیمات جلوهها (EQ) تا متعادلسازی 7.1 کانال را به شما میدهد. از یک رابط کاربری آسان با قابلیت اشاره و کلیک برای تنظیم پروفایلهای صوتی و بکارگیری آنها برای محیطهای مختلف شنیداری استفاده کنید همچنین میتوانید تنظیمات پلاگین Dolby Home Theater 4 را بهینهسازی کنید.می توان به جرات گفت که این کارت صدا بدون رابط نرم افزاری خود بسیاری از قابلیت ها را از دست می دهد. برخلاف فناوریهای کاهش نویز که بر اساس شیوههای تغییر فاز حذف نویز هستند، فناوری صدای عالی Xonar U7 Echelon Edition از الگوریتمهای پیشرفتهای برای جداسازی صدای محیط از صدای بیان استفاده میکند. کنترل مستقل به شما اجازه میدهد به سرعت صدای اصلی و میکروفون را بدون متوقف کردن بازی یا ورود به منوی تنظیمات نرمافزاری، تغییر دهید. در نتیجه میتوانید حجم صدا را بدون اختلال در بازی بهینهسازی کنید. توسط یک سوییچ فوری میان انتخاب خروجی هدفون (در پنل جلو) و اسپیکرها (پنل پشت) کنترل صدای اصلی دو برابر میشود. Xonar U7 Echelon Edition دارای کیفیت صدای 24-bit/192KHz، نسبت نویز به سیگنال 114dB SNR و صدای فراگیر 7.1 است. Xonar U7 Echelon Edition دارای مبدل دیجیتال به آنالوگ باکیفیت Cirrus Logic CS4398 DAC است که صدایی فوقالعاده شفاف را با نرخ سیگنال به نویز (SNR) و اعوجاج هارمونیکی کل (THD) فوقالعاده اندک ارائه می دهد.
گیگابایت معرکس
ایسوس بهترهست اگه برای بازی میخواهی
بهترین کیفیتی که من دیدم مربوط به چیپهای شرکت VIA هست ( البته شرکتهای سازنده مادربورد در این چند ساله بیشتر از چیپهای realtek استفاده میکنن چون هم کیفیت مناسبی دارن و هم اینکه چیپ شبکه ارتباطی مادربورد رو هم از همین شرکت realtek تامین میکنند و رویهمرفته هزینه هاشون کمتر میشه ) البته جدیدا یکی از شرکتهای مطرح سازنده مادربورد در یک مدل من دیدم از VIA استفاده کرده بود اگه اشتباه نکرده باشم گیگابایت بود. البته رابط کاربری نرم افزار هم خیلی مهم هست که اون مورد Creative خوب کا میکنه. ولی صرف نظر از مدیریت کلی صدا در کامپیوتر و بازی و غیره …، اگر فقط پخش با کیفیت مورد نظرتون هست مثلا مونیتورینگ صدا میتونید از ترکیب مادربورد با چیپ VIA یا کارت Creative ( کارتهای Asus عالی ولی خیلی گران و مشکل پیدا میشن ) و نرم افزار Sound Forge Pro و یا Adobe Audition استفاده کنید. موتور پردازشی Sound Forge Pro قویتر و دارای یک noise reduction منحصر بفرد هست که شکل موج سیگنال اصلی صوتی رو تغییر نمیده همچنین میتونید از داخل برنامه options>channel Meters>show VU/PPM یعنی وایومتر منحصربفرد بر پایه سخت افزار رو فعال کنید تا از وضعیت کیفیت فایل صوتی با خبر باشید البته محیط کاربری Adobe Audition زیباتر هست ولی محیط Sound Forge کاری تر هست.
گیگابایت
گیگابایت
یکی بگه بین گیگابایت ، ایسوس ، msi کدوم چیپ صدای آنبورد بهتری دارن؟