در سالی که گذشت، سخت افزار و معماری های بسیاری معرفی و راهی بازار شدند؛ از پردازنده های نسل هفتم اینتل (کابی لیک) گرفته تا پلتفرم AMD Ryzen و حتی کارت گرافیک های NVIDIA Pascal و AMD Polaris. برای اولین بار در طول تاریخ سخت افزار، 3 معماری پردازشی در کنار دو معماری GPU معرفی و راهی بازار شدند؛ این مهم در مدت زمان یکسال روی داد. به همین علت بازار کامپیوتر و سخت افزار بسیار داغ و پیچیده بود. هر روز شاهد اخبار و مطالب جدیدی بودیم؛ از هیاهو و بنچمارکها گرفته تا اخبار حاشیه ای و گمراه کننده. در ویژه برنامه های نوروزی به معرفی برترین سخت افزارهای معرفی شده در سال گذشته پرداخته و تا جای ممکن برترین ها را برای شما عزیزان معرفی نمودیم. با توجه به اینکه در آن تاریخ پردازنده های AMD Ryzen به طور کامل معرفی نشده بودند، از معرفی برترین پردازنده های موجود پرهیز کردیم. در این مطلب به معرفی برترین پردازنده های ارائه شده در یک سال اخیر خواهیم پرداخت. شایان ذکر است که مواردی از جمله ارزش خرید به نسبت قیمت، کارایی در نرم افزارهای رندرینگ، کارایی در بازی ها، به صرفه بودن محصول برای سیستم های خانگی، توان حرارتی و نبود حواشی فنی از جمله پارامترهای این انتخاب است. با ما همراه باشید. شایان ذکر است که این انتخاب بر اساس الویت بنده نبوده و در برخی مدل ها نیز مدل های ضریب باز و ضریب بسته مد نظر است که با نام Non K مشخص شده است.
Intel Core i7-7700K/Non K
نسل هفتم پردازنده های اینتل در گره ترانزیستوری 14 نانومتری در سالی که گذشت معرفی و راهی بازار شدند. به همراه آنها PCH های سری 200 اینتل نیز راهی بازار شده و مادربردهای مبتنی بر آنها نیز معرفی شدند. در همین حال گل سرسبد 4 هسته ای های کلاس دسکتاپ را پردازنده های i7-7700K و i7-7700 تشکیل می دهند. هر دو محصول از 4 هسته و 8 رشته پردازشی بهره می برند؛ عملکرد بالای این دو محصول در بازی ها به سرعت روشن شد؛ از سوی دیگر با وجود تثبیت توان حرارتی (65 و 91 وات) اینتل موفق به افزایش کارایی بین 10% الی 15% شد. پس از معرفی رسمی پردازنده های AMD اینتل نیز کاهش قیمت خود را اعمال کرده و ارزش خرید این دو CPU افزایش یافت. 8 مگابایت حافظه نهان سطح L3 هوشمند در این دو پردازنده تکرار شده است و پردازنده گرافیکی مجتمع Intel HD Graphics 630 با قابلیت اجرای فایل های 4K نیز در آنها تزریق شد. این دو پردازنده جایگزین i7-6700K و i7-6700 شده و افزایش قابلیت اورکلاک در آنها نیز از جمله دیگر پیشرفت های غیر تکنیکال اینتل بود. پردازنده i7-7700K در فرکانس پایه 4.2 گیگاهرتز و بیشینه 4.5 گیگاهرتز تولید شد؛ همچنین نسخه ضریب بسته این محصول با نام i7-7700 نیز در فرکانس کاری 3.6~4.2 گیگاهرتز راهی بازار شد. اینتل پشتیبانی از فرکانس پایه در رم های DDR4 را در کابی لیک ها به 2400 مگاهرتز افزایش داد. از جمله موارد قابل اشاره در نسل های ششم و هفتم اینتل، استفاده از سوکت واحد LGA 1151 و سازگاری مادربردهای دو پلتفرم با یکدیگر است. KabyLake تنها نسلی است که از حافظه های Intel Optane پشتیبانی می کنند. این پردازنده در بسیاری از وب سایت معتبر جهانی همچنان در رتبه های اول تا سوم انتخاب جای دارد.
Intel Core i7-6700K
پردازنده ی Intel Core i7-6700K در پایان سه ماهه اول سال 2015 معرفی و کمی بعد نیز وارد بازار ایران شد. اگر کمی از زمان معرفی آن صرف نظر کنیم، این محصول نیز از جمله برترین های وارد شده به بازار ایران و جهان بود. این محصول نیز از لیتوگرافی 14 نانومتری بهره می برد و کد SkyLake برای آن در نظر گرفته شد. تنها حاشیه ای که در پردازنده های اسکای لیک شاهد آن بودیم، ضخامت پایین سطح فلزی IHS و PCB بود که در چند مورد گزارش هایی از خم شدن آن دریافت شد. این محصول پر فروش ترین پردازنده i7 از اسکای لیک بود. فرکانس پایه 4.0 و افزایشی 4.2 گیگاهرتز در کنار 8 مگابایت کش هوشمند، مهمترین ویژگی های این محصول هستند. اینتل همچنان قابلیت های 4 هسته و 8 رشته ای خود را حفظ کرده و توان حرارتی آن نیز 91 وات بود. شایان ذکر است که این پردازنده نیز دارای قابلیت اورکلاک بوده و چیپست پرچمدار Z170 برای این منظور در نظر گرفته شده بود. پردازنده گرافیکی مجتمع Intel HD Graphics 530 و پشتیبانی از 64 گیگابایت حافظه رم DDR4 در فرکانس پایه 2133 مگاهرتز از جمله دیگر ویژگی های این محصول بود. Intel Core i7-6700K مدت زمان زیادی را بدون رقیب در بازارهای جهانی سر کرد. این مسئله برای اسکای لیک یک موقعیت مناسب بود.
Intel Xeon E5-2695 v4 Broadwell-EP
اینتل سازنده CPU های کلاس سرور است؛ در اوایل سال 2016 بود که زئون های قدرتمند Broadwell-EP یا همان E5-v4 ها معرفی شدند. این پردازنده ها میزبان کامپیوترهای سرور، پایگاه داده و … هستند. از جمله برترین های آنها می توان به غول پردازشی Intel Xeon E5-2695 v4 Broadwell-EP اشاره کرد. این پردازنده از سوکت LGA 2011-3 بهره برده و چیپست های سطح بالای اینتل مانند X99 آن را هندل می کنند. این پردازنده نیز از معماری 14 نانومتری بهره برده و توان حرارتی آن به 120 وات می رسد. 18 هسته و 36 رشته پردازشی برای آن در نظر گرفته شده است و فرکانس پایه 2.1 به همراه فرکانس افزایشی 3.3 گیگاهرتز در کنار 45 مگابایت حافظه هوشمند کش سطح L3 از جمله مهمترین ویژگی های این CPU است. از آنجایی که زئون ها برای کار در شرایط سخت و طولانی طراحی شده اند، پهنای باند در تمامی بخش ها بسیار بالا بوده و ساختار آنها برای تحمل دما طراحی شده است. بخشی از قیمت بالای زئون ها نیز به همین علت است. Intel Xeon E5-2695 v4 Broadwell-EP می تواند از 1.54 ترابایت حافظه رم DDR4 در فرکانس پایه 2400 مگاهرتز پشتیبانی نماید. Physical Address Extensions در این CPU برابر با 46 بیت بوده و این محصول از جمله برترین های معرفی شده در سالی که گذشت بود.
Intel Core i5-7600K
یکی از برترین محصولات جهت راه اندازی یک کامپیوتر توانمند و میان قیمت، Intel Core i5-7600K است. این پردازنده نیز در اوایل سال جاری (2017) همزمان با معرفی پلتفرم پردازنده های KabyLake معرفی شد. Intel Core i5-7600K پردازنده ای است که هم اینک در لیست برترین های UserBenchmark رتبه نخست انتخاب را دارد. این محصول از نوع ضریب باز است و فرکانس پایه آن به 3.8 گیگاهرتز می رسد؛ همچنین فرکانس افزایشی 4.2 گیگاهرتز برای آن قابل اجرا است. این محصول دارای 4 هسته و 4 رشته پردازشی است و 6 مگابایت حافظه نهان سطح L3 برای آن در نظر گرفته شده است. این پردازنده دارای قابلیت اورکلاک نسبتا بالایی بوده و توان حرارتی 91 وات برای آن به ثبت رسیده است. گرافیک مجتمع Intel HD Graphics 630 با فرکانس 1.15 گیگاهرتز و قابلیت پخش تصاویر 4K در 60 فریم در ثانیه، یک مزیت مناسب برای سیستم هایی است که نیازی به کارت گرافیک ندارند. Intel Core i5-7600K می تواند در سیستم هایی که همواره در پردازش های گیمینگ و رندرینگ میانی فعال هستند نیز مفید باشد. قیمت مناسب و کارایی نزدیک به پرچمداران i7 مهمترین دلیل انتخاب ما بوده است.
AMD Ryzen 1800X
در نهایت و پس از نزدیک به 5 سال، AMD موفق به ارائه یک پلتفرم پردازشی در زمینه CPU شد. این رویداد در اوایل سال 2017 و در حالی رقم خورد که کاربران از تاخیر آن خسته بودند و AMD تنها به عرضه 3 پردازنده 8 هسته ای بسنده کرد. شایان ذکر است که مدل های میان رده 6 هسته ای تا هفته ی دیگر به صورت رسمی معرفی و راهی بازار خواهند شد. پردازنده های AMD Ryzen با استفاده از هسته های ZEN و یک معماری 14 نانومتری طراحی شدند. 3 پرچمدار از خانواده SR7 تحت عناوین 1800X، 1700X و 1700 محصولاتی هستند که تا کنون شاهد عرضه آنها بوده ایم. این محصولات همگی از 8 هسته و 16 رشته پردازشی بهره می برند. پلتفرم AMD Ryzen در حال حاضر با مشکلاتی از قبیل سازگاری حافظه های رم DDR4، فریز در ویندوز 10 و مواردی از این دست درگیر است؛ با این وجود آپدیت هایی در حال انتشار برای مادربردهای جدید است تا بدین ترتیب آسیب های جانبی را به حداقل برساند. اما ریزن در زمینه رندرینگ می تواند با پرچمداران اینتل رقابت نماید. در صورتی که امیدوار باشیم که باگ های این پلتفرم با پچ های آپدیت و بروزرسانی برطرف گردد، ارزش خرید آنها افزایش پیدا می کند. در حال حاضر پردازنده AMD Ryzen 1800X از جمله انتخاب های ما برای این بخش است. این محصول دارای 8 هسته و 16 رشته پردازشی بوده و بر روی سوکت AM4 می نشیند. همچنین 16 مگابایت حافظه نهان سطح L3 در 4 مگابایت حافظه کش L2 نیز برای آن در نظر گرفته شده است. فرکانس پایه در این پردازنده برابر با 3.6 گیگاهرتز است که در حالت افزایشی به 4 گیگاهرتز نیز خواهد رسید. همچنین توان حرارتی این محصول 95 وات است. این محصول از 64 گیگابایت حافظه رم DDR4 پشتیبانی می کند که فرکانس پایه آن 2400 مگاهرتز است و توصیه موقت AMD استفاده از ماژول هایی با فرکانس هایی نزدیک به همین مقدار است. از جمله ویژگی های این CPU می توان به قابلیت XFR (Extended Frequency Range) اشاره کرد که در آن پردازنده با توجه به دمای خود، فرکانس را افزایش می دهد. XFR را می توان نوعی اورکلاک خودکار دانست. AMD SenseMI Technology، AMD Ryzen Master Utility و قابلیت مجازی سازی نیز در آن تزریق شده اند. نرم افزار اختصاصی AMD Ryzen Master Utility برای کنترل فرکانس و مانیتور این CPU یک برنامه ایده آل است.
AMD Ryzen 1700X
دومین انتخاب ما از پلتفرم Ryzen پردازنده AMD Ryzen 1700X است. این محصول از فروش بیشتری به نسبت 1800X برخوردار است؛ چرا عملکرد آن برای بسیاری از کامپیوترها کافی به نظر می رسد. حتی در زمینه رندرینگ نیز عملکردی نسبتا مشابه با 1800X به ثبت رسیده است. این محصول نیز همچنان دارای 8 هسته و 16 رشته پردازشی بوده و فرکانس پایه آن 3.4 گیگاهرتز است که در اوج خود به رقم 3.8 گیگاهرتز می رسد. این پردازنده دارای توان حرارتی 95 بوده و 16 مگابایت حافظه نهان سطح L3 در آن به کار رفته است؛ همچنین در زمینه پشتیبانی از حافظه های رم DDR4 نیز این CPU وضعیت کاملا مشابهی با 1800X دارد. قابلیت اورکلاک هوشمند XFR (Extended Frequency Range) نیز در کنار 1700X است. XFR در این پردازنده ها اشاره کرد. در گذشته و به صورت محدود در زمینه فناوری XFR) Extended Frequency Range) صحبت کرده ایم؛ XFR را می توان مشابه با GPU Boost دانست که در کارت گرافیک ها شاهد آن هستیم. سنسورهایی که در داخل پردازنده تعبیه شده است مستقیما با قابلیت هایی همچون XFR در ارتباط هستند؛ این فناوری امکان تشدید اوج فرکانسی هسته ها را با توجه به دمای پردازنده می دهد. به عبارت ساده تر، XFR در بخشی از خود پارامتر های کولر را در نظر می گیرد و در صورتی که این کولر قادر به کنترل دمای CPU باشد، اوج فرکانسی را افزایش داده و حتی دامنه موج نیز بزرگتر می گردد که به معنی پهنای باند بیشتر است. افزون بر آن، هر چه سرعت خنک کننده در تهویه افزایش یابد، سرعت پاسخ XFR نیز به مراتب بیشتر می شود. کمپانی AMD پنج چیپست را برای هندل مادربردهای جدید معرفی کرده است. X370 به عنوان پرچمدار دارای قابلیت اورکلاک است. همچنین این PCH تنها تراشه ای است که از پیکربندی های Multi GPU پشتیبانی می کند. از جمله مواردی که به پلتفرم ریزن افزوده شده است، قابلیت پشتیبانی از رم های DDR4، حافظه های پر سرعت M.2 و رابط U.2، مسیر PCI Express نسل سوم، رابط SATA Express و NVME است. AMD به زودی تراشه های 32 هسته ای کلاس سرور با نام Naples را نیز راهی بازار خواهد کرد که احتمالا با CPU های Intel Xeon وارد رقابت خواهند شد.
Intel Core i3 7350K
هر پلتفرم در اینتل شامل پردازنده، چیپست و گاها یک سوکت پردازنده ی جدید است. اما تنها موردی که در تمامی این پلتفرم ها پس از ورود Core i به طور دائم تکرار می گردد، سری پردازنده های Core i3/i5/i7 است. این سری در کنار محصولاتی همچون پنتیوم (Pentium) و سلرون (Celeron) همچنان نیز در معماری های جدید تولید می شوند. پردازنده های کلاس دسکتاپ در i3 دارای دو هسته و در i5 و i7 نیز از 4 هسته واقعی بهره می برند. مدل های i5 و i7 که از پسوند K برخوردار هستند را پردازنده های ضریب باز و با قابلیت اورکلاک می دانیم. تا کنون هیچ یک از پردازنده های i3 از اینتل به ویژگی اورکلاک مجهز نشده بودند با این حال قابلیت باز کردن فرکانس آنها در BCLK اقدامی بود که ازراک موفق به انجام آن شد. در نتیجه اینتل اولین پردازنده ی Core i3 جهان با قابلیت اورکلاک را راهی بازار کرد. این اقدام همزمان با معرفی CPU های KabyLake انجام گرفت. یک پردازنده Core i3 موسوم به Intel Core i3 7350K که دارای قابلیت اورکلاک بالا بوده و می تواند برای اورکلاکرهای آماتور، تازه وارد و البته افرادی که خواهان تهیه یک پردازنده ارزان قیمت و افزایش عملکرد آن هستند، بسیار مناسب باشد. شاید بدین ترتیب دیگر کمپانی های شریک هم به فکر دور زدن اینتل نباشند! حال این خبر به طور جدی مورد توجه رسانه ها و البته خود ما قرار گرفته است. به تازگی شاهد انتشار “بنچمارکهای” این پردازنده (Intel Core i3 7350K) هستیم که نتایجی خطرناک را برای پلتفرم های قدیمی تداعی می کند؛ به طوری که به آسانی یک پردازنده قدرتمند از Skylake و یا Core i7 Sandy Bridge را به چالشی حقیرانه می کشد. این پردازنده به فرکانس 4.20 گیگاهرتز اورکلاک شده و در آزمون Single-Core به امتیاز 5137 و در جریان بنچمارک Multi-Core نیز امتیاز 10048 را به نام خود ثبت کرده است. این امتیاز از تمامی پردازنده های i5 موجود در بازار بیشتر است! جالب است بدانید که پردازنده Intel i5-6400 در آزمون مشابه امتیازهای به ترتیب 3686 و 9982 را به خود اختصاص داده است. پردازنده Intel i5-4670K نیز امتیاز 4361 در بنچمارک تک هسته و 10036 را در آزمون چند هسته ای به خود اختصاص داده است. در نتیجه پردازنده ntel Core i3 7350K می تواند برترین Core i5 های موجود در جهان و همچنین Core i7 Sandy Bridge ها را پشت سر گذاشته و یا به آسانی تحت فشار قرار دهد. این امر نشان دلیل بی میلی اینتل به افزایش فرکانس در مدل های میانی i3 را در نسل گذشته نشان می دهد. چرا که کاربران به آسانی قید خرید یک پردازنده Core i5 را خواهند زد و تنها به وسیله یک اورکلاک قادر به افزایش پرفورمنس آن هستند. از سوی دیگر AMD در پلتفرم ZEN تمرکز خود را به منظور رقابت با پردازنده های High-End و سری K نهاده و این در حالی است که پردازنده ای همچون Intel Core i3 7350K می تواند تهدیدی برای AMD ZEN ها باشد. این پردازنده دارای 2 هسته، 4 رشته، فرکانس کاری 4.0~4.2 گیگاهرتز 4 مگابایت حافظه نهان و 60 وات توان حرارتی (TDP) است.
Intel Core i7-6900K
اینتل در 3 ماهه دوم سال 2016 پردازنده های Broadwell-E را معرفی کرد. این محصولات برای نخستین بار مدل های 10 هسته ای را به خانواده Extreme Edition آورده و پرچمدار آنها با نام Intel Core i7-6900K راهی سیستم های X99 و حتی سرورهای کوچک شد. این CPU شکاف میان زئون های گران قیمت و Core i7 های 4 هسته ای دسکتاپ را پر کرد. Intel Core i7-6900K فناوری تولید 14 نانومتری را به همراه 20 مگابایت حافظه نهان L3 به همراه دارد. پس از عرضه این محصولات، موجودی آنها به سرعت با کاهش مواجه شد؛ بسیاری از توسعه دهندگان بازی، انیمیشن، واقعیت مجازی و Workstation ها در انتظار عرضه آنها بودند. این محصول در فرکانس کاری 3.2~3.7 گیگاهرتز فعالیت کرده و دارای 8 هسته و 16 رشته است. توان حرارتی آن مسئله ای است که باید بدان توجه شود؛ حداکثر توان حرارتی این CPU به 140 وات رسیده و می تواند از 128 گیگابایت حافظه رم DDR4 پشتیبانی به عمل آورد. این محصول به نسبت Core i7-6950K دارای ارزش خرید بیشتری است. Intel Core i7-6900K همچون دیگر مدل های اکستریم اینتل فاقد گرافیک مجتمع بوده و تمام ترانزیستور و بلوک های آن در اختیار پردازش های منطقی CPU قرار دارد. این محصول پس از معرفی پلتفرم AMD Ryzen مقداری کاهش قیمت را تجربه نمود. این محصول برای انجام بازی های کامپیوتری تولید نشده است؛ بیشترین کاربرد آن در رندرهای سنگین است.
Intel Xeon E3-1200 v6
تنها چند روز از معرفی رسمی و عرضه پردازنده های Intel Xeon E3-1200 v6 می گذرد؛ این محصول از سری مدل های v6 است و از جمله پیشرفت های آن می توان به امنیت، پشتیبانی بهتر از حافظه، افزایش حافظه، سازگاری با پردازنده های گرافیکی مدرن، افزایش کارایی ترانزیستورها و سازگاری با سخت افزارهای جدید اشاره کرد. پردازنده های Xeon E3-1200 v6 جهت استفاده در سیستم های سرور، ایستگاه کاری مستقل، مراکز داده و پایگاه های داده مورد استفاده قرار می گیرد. اینتل اعلام کرده است که پردازنده های Xeon E3-1200 v6 با رندر فایل های انیمیشن، CAD و 3D، واقعیت مجازی و هوش مصنوعی سازگار بوده و به واقع بهترین خروجی را در این زمینه دریافت خواهیم کرد. همچنین در زمینه امنیت نیز بسته ی اختصاصی Intel Software Guard Extensions (Intel SGX) این پردازنده ها را همراهی می کند. CPU های زئون جدید اینتل به سامانه رمز نگاری ارتباط اینترنتی و همچنین احراز هویت مجهز هستند. عملکرد پردازنده های زئون Xeon E3-1200 v6 تا 56% بیشتر از پردازنده های E3-1200 v2 است. فرکانس پایه در این محصول 3.9 گیگاهرتز است که به وسیله تکنولوژی Intel Turbo Boost Technology 2.0 تا 4.2 گیگاهرتز افزایش پیدا می کند. فناوری تصحیح خطای ECC که در حافظه های رم به خدمت گرفته می شود، در این CPU ها قابل پشتیبانی است؛ همچنین فرکانس پایه ی آنها به 2400 مگاهرتز رسیده است. همانطور که می دانید، اینتل تصمیم گرفته است که بر خلاف روند گذشته، در پردازنده های زئون جدید از پردازنده گرافیکی مجتمع استفاده نماید. در همین راستا این پردازنده نیز به گرافیک مجتمع Intel HD graphics P630 مجهز شده است. این محصول از جمله قدرتمند ترین زئون های جهان است.
در این مطلب تنها به پردازنده (CPU) هایی اشاره کردیم که در حال حاضر به طور رسمی معرفی و راهی بازار شده اند.
سلام دوست عزیز
این سی پی یو یا 64 گیگ رم با این مشخصات را پشتیبانی می کند
DDR4-2133/2400, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V
سلام دوست عزیز
بله مشکلی ندارد
آیا به نظر شما سی پی یو مدل Intel core-i7 7700k رم های چهار کاناله با سرعت 3200 مگاهرتز و با ظرفیت 64 = 16×4 گیگابایت می پذیرد؟
سی پی یو مدل Intel Core i7-7700K فنی با نام Cooler Master MasterAir Maker 8 CPU Cooler را پشتیبانی می کنه ، یا با آن جور هست؟
رامین خسته نشدی
هنوز فرق کامنت FUN با واقعی رو نمیدونی :emoji0
اینم تست اورکلاک 1060نمونه مرجع و همچنین نمونه کاستوم بدون واترکولر قابل توجه آقای رستمی
http://www.anandtech.com/show/10540/the-geforce-gtx-1060-founders-edition-asus-strix-review/17
[img][/img]
سلام اقای رستمی
اینه رو جواب بده
اولا هسته های پردازشی amd و انودیا با هم فرق دارند و قابل مقایسه نیستند و درضمن هسته های پردازشی انودیا به دلیل بهینه بودنه تعدادشمن کمتره .
قدرت پردازشی 480 5.8 گیگافلاپس هست ولی قدرت پردازشی 1060 3.9 گیگافلاپس هست ولی در عمل به دلیل بهینه بودن سیستم پردازشی انودیا محصولات انودیا در عمل بهتر عمل میکنند ! حالا آقای رستمی میشه بگی چرا گرافیک های amd با اینکه قدرت پردازشی پیشتری دارند در مقابل گرافیک های انودیا که قدرت پردازشی کمتر دارند کم میارند ؟
اولا هسته های پردازشی amd و انودیا با هم فرق دارند و قابل مقایسه نیستند و درضمن هسته های پردازشی انودیا به دلیل بهینه بودنه تعدادشمن کمتره .
قدرت پردازشی 480 5.8 گیگافلاپس هست ولی قدرت پردازشی 1060 3.9 گیگافلاپس هست ولی در عمل به دلیل بهینه بودن سیستم پردازشی انودیا محصولات انودیا در عمل بهتر عمل میکنند
کلا ورودی ها اکثرا توسط پل جن.بی یا چیپست کنترل میشن و ربطی به پردازنده نداره و درضمن کلا حرفت اشتباه محضه
یعنی پردازنده amd سر رهشون مقاونت و خازن و کلا هیچ قطعه ای نیست
اقای مدیر محترم
یا این احمقو بلاک کن یا منو
با نظراتش گوووه زده به علووووم کامپیوتر
اقای رستمی ملت میخان پولشونو اتیش بزنن تو چکاره ای
انقد چرت وپرت تحویل مردم نده
اگه دو کلاس سواد دانشگاهی کامپیوتر داشتی به خودت اجازه نمیدادی این چرت وپرتارو بلغور کنی
تاحالا دوخط کد اسمبلی نوشتی که میایی درمورد رابط موس و کیبورد نظر میدی؟؟؟؟؟؟؟
برو با همون گوشی ۳۰۰تومنی ایسوس پگاسوست بازی کن(با تمام احترامی که برای شرکت ایسوس قائلم)
وجدانا نشستی پشت منقل و بافور نظر کارشناسی میدی یا پیپر چسبوندی ک داری جووووووک میگی
من الله توفیق
480 ،،، از 1200 با کولر مایع اورکلاک میشه به 1500(ویدیوش تو یوتوب هست)
یعنی بیش از 30%
انویدیا کارتاش ، هسته کم ، فرکانس بالا دارن و تا ته فرکانس بالا میکشن
برعکس
ای ام دی هسته زیاد ، فرکانس کم داره
مثل 480 با فرکانس 1200 و با 2200 هسته (قیمت یک و دویست)
1060 فرکانس 1650 اما با 1000 هسته
کدوم بیشتر میشه ، قویتر کرد؟؟؟ یعنی با اورکلاک قویتر میشه؟