نایب رئیس کمیسیون مشترک اعلام کرد که طرح صیانت در فضای مجازی تصویب شده و بهزودی به شورای نگهبان ارسال میشود.
نایب رئیس کمیسیون مشترک از به تصویب رسیدن طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی خبر میدهد، در حالی که یکی دیگر از اعضای کمیسیون مشترک ابراز میکند که طرح مذکور ابتدا باید در مجلس شورای اسلامی علنی و سپس پیرامون نحوه اجرای آن تصمیمگیری شود.
بالاخره پس از حدس و گمانهای فراوان پیرامون اجرای طرح صیانت در فضای مجازی، امروز اعضای کمیسیون مشترک با هم متفق القول شدند که این طرح بررسی شده و بهزودی وضعیت آن مشخص میشود. اعضای کمیسیون مشترک بر سر اجرای طرح محدودیت در فضای مجازی با یکدیگر اختلاف داشتند؛ برخی از اعضا که حامی جبهه پایداری بودند، از اجرایی شدن طرح مزبور استقبال میکنند.
در چند هفته گذشته و با وجود اعمال شدیدترین محدودیتهای اینترنتی در ایران، گمانه زنیهای پیرامون تهیه طرح دیگری برای کنترل و مدیریت فضای مجازی از سوی نمایندگان مجلس شنیده میشد. در همین حال، نمایندگان مجلس قصد دارند پشت درهای بسته و با سکوت خبری، طرح صیانت در فضای مجازی را به تصویب برسانند. گزارشهای ضد و نقیضی در مورد وضعیت طرح صیانت منتشر شده است.
به عنوان مثال، علی اصغر عنابستانی، یکی از اعضای کمیسیون مشترک بیان میکند که از اوایل بهمن، این کمیسیون به دنبال به جریان انداختن طرح مذکور بوده است. از سوی دیگر، غلامرضا نوری قزلجه ذکر میکند که کمیسیون برای بررسی وضعیت طرح صیانت در فضای مجازی، جلسهای برگزار نکرده است.
اکنون حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون مشترک به طور رسمی اعلام میکند که طرح صیانت در فضای مجازی در کمیسیون به تصویب رسیده و بهزودی به شورای نگهبان ابلاغ میشود. او در ادامه خاطرنشان میکند که طرح به تصویب رسیده پیرو اصل 85 است و جزئیات آن به طور دقیق در کمیسیون بررسی شد.
بخشی از جزئیات طرح صیانت در فضای مجازی
نوروزی در جلسه به تصویب رسیدن طرح محدودیت در فضای مجازی گفت که ایرادهای این طرح به اندازه قابل توجهی کاهش یافته است. او در ادامه پیرامون جزئیات طرح صیانت در فضای مجازی صحبت کرد و اینگونه مفاد موجود در طرح مذکور را شرح داد:
کلیه پیام رسانههای خارجی نیز باید نمایندگی داشته باشند. آنها نمیتوانند بدون نمایندگی فعالیت کنند. اگر ما پایگاههای داخلی را تقویت کنیم، آنها هم نمایندههای خود را معرفی خواهند کرد. این موضوع مثل فروشگاههای زنجیرهای است که همه در کنار هم رقابت میکنند. حالا امکان دارد فروشگاه دیگری هم بخواهد فعالیت کند؛ بنابراین باید تحت شرایط ما فعالیت خود را انجام دهد و با دیگر فروشگاهها رقابت کند. درمورد پیام رسانههای خارجی نیز آنها در کنار پیام رسانهای داخلی باید با قبول شروط ما رقابت کنند.
در اصل 85 آمده است که «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به شخص دیگری نیست. مجلس نمیتواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیئتی واگذار نمایند، ولی در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیونهای داخلی خود جایگزین کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین مینماید، به صورت آزمایشی اجرا میشود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.»
با توجه به پیروی طرح محدودی در فضای مجازی از اصل 85، این طرح باید چند سال به صورت آزمایشی در ایران اجرا شود. بیژن نوباوه، دبیر کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت در این راستا گفت:
کمیسیون مشترک با کلیات طرح به توافق رسید، چون دقیقا این کمیسیون وظیفه صحن علنی را به عهده دارد. سپس کمیسیون مشترک چند کمیته داشت و در این کمیتهها جزییات طرح مورد بحث و بررسی کارشناسی قرار گرفت و تصویب شد. حالا باید برای تصمیم نهایی به صحن علنی مجلس بیاید.
سلام آقایون نماینده برید به پیام رسان های داخلی برسید به هیچ دردی نمیخوره آنقدر تعریف میکنیم از پیام رسانهای داخلی قد ی تلگرام نتونستید آپدیت کنید همه خودمون بکشیم 200هزار سرور نتونستیم در روز بسازیم ولی تلگرام هر روز 200هزار سرور میسازه فقط چسپید به شبکه های خارجی اون های هم آمدن به پیام رسانهای داخلی زیر 18سال هستش بعد انتظار داریم بقیه اقشار مردم هم بیاین به پیام رسان های داخلی سرمایه گذاری کنن به چه قیمت از شما نماینده هر. چی برمیاید که نکنه فردا پیام رسانهای داخلی هم فیلتر نشه مثل شبکه های خارجی سرمایه گذار هم دست شون خالی بیاین تو پیام رسان های داخلی سرمایه گذاری کنن میدونن که از شما ها هر چی برمیاید شماها بخودی هم رحم نمیکنید چه به برسه به خارجی
؛اما هیچیم و چیزی کم
رفتم فراز بام خانه ، سخت لازم بود
شب بود و مظلم بود و ظالم بود؛
واقعا برای تصویب کنندگان این طرح و طرفداران تصویبش متاسفم متاسفم متاسفم
آزادی بیان و دسترسی آزاد به اینترنت بین المللی حق آحاد جامعه است.. یه کاری کردن که طرح صیانت از حفظ خودشونو رقم زدن و اینترنت رو طبقاطی کردن که دقیقا ملت مثل گوسفند جایی بودن که چوپان میخواد و چوپان خودش هر چی دوست داره و هر جا دلش میخواد بره…. این روزام میگذره بلاخره
کلاً از اصل و مقصود و مفهوم این طرح، برداشت اکثر کامنتها اشتباه است.
.
این طرح در هزار تا کشور دیگه رُخ داده و خیلی
هم عالیه…
.
این حرفها، حرفهای مردم نیست، حرفهای اهوار و مهدی و اینترنشنال و بی بی سی و … است.
دقیقا این طرح خیلی عالیه. هر طرحی ک واقعیت این اشرار رو نشون بده عالیه بنظرم. ملت نباید در توهم باشن ک میتونن اینجا با وجود این اشرار زندگی نرمالی داشته باشن.
اره جون خودت تو راست میگی ..تا خرباشه خر سوار هم هست وقتی خودت قبول نداری باید مثل انسان ازاد باشی پس با بقیه کاری نداشته باش تو خودت خواستی مثل انسان نباش
شماها عددی نیستین که بخواین برای شرکت های بزرگ شرط بزارین فوقش این کشور رو بتونین بکنین افغانستان یمن ونزوئلا سوریه ،شماها روما خیلی وقته میشناسیم بیخاصت ترین افراد در مجلس
من فکر نمی کنم این کارا به جایی برسه. چند سال دیگه تمام کاسه کوسشون بهم میریزه باز. نسل جوان کشور از نظر فکری دیگه پوست انداخته. سال 98 و امسال تمام پرده ها برای اکثر اقشار مختلف جامعه کنار رفت بلکه فرو افتاد. این نسل که تو مجلس هستند و دارن از این شعارها میدن دیگه تموم شده هستند. دسترسی آزاد به اطلاعات جزئی جدا نشدنی از آینده هستش فقط موضوع زمان هستش و جوانانی که پدر و مادرهای آینده هستند.
اوه یس
ازادی اطلاعات
ازادی اندیشه
دو شعاری که هیچ وقت هیچ گاه هیچکس بش دست پیدا نمیکنه
یا بهتر بگم حداقل قشر مصرف کننده دست بش پیدا نمیکنه
هرکی فکر میکنه خودش به اطلاعات ازاد و درست دسترسی داره
بلکه همه ما در زندان فکری خودمون هر روز تغذیه میشیم
یک دور باطل هست
کسی که ایمس رو در فلان شبمه دنبال میکنه اخبار مربوط به ایکس براش نمایش داده میشه و پیشنهاد میشه و بالعکس
این مثال بسیار کوچکی بود
مهندسی افکار عمومی با سانسور فرق داره. همه چیز اخبار سیاسی نیست. الان می خوام از یوتیوب ویدیو آموزشی دانلود کنم دیگه نمیشه. کی می تونه پاسخگو باشه؟ من می خوام مثل ماهای قبل برم یوتیوب از هر ویدیویی که خوشم اومد دانلودش کنم چرا نمیشه؟ جواب کلی از سوالاتم اونجاست چرا باید دور خودم بچرخم؟
این فرق میکنه با قبلی دا۶ گلم
خودمم الان واقعا سر دیدن ویدئو های اموزشی و بررسی ها گیرم هیچ کاریشم نمیتونم بکنم :/
باز قبلا اسون بود الان خیلی سخته
همین الانشم قطع هست… گوگل پلی اپ استور واتساپ اینستاگرام و غیره قطع هستن…حتی عراق اینترنت بینالمللی وصله همه اپها فعالن بدون فیلتر…حتی از عراق هم عقب تریم…ننگ قطع دسترسی به اینترنت بینالمللی در تاریخ بر پیشانی عده ای خواهد ماند… اینترنت طبقاتی…و ضررهای جبران ناپذیر اقتصادی قطع دسترسی به اینترنت بینالمللی برای ایران… متاسفم برای مسیولان این حوزه که بی سوادن
کدوم اقتصاد ؟ همون اقتصادی که ما دفاع میکنیم و همون ذقتصادی که تا حرف ایران میاد شما بش برچسب میزنین؟ یه طبق حرف شما ایران فقط باید فرش و برنج تولید کنه که خخخ
و بقیه اش میشن اخ
از اقتصاد داخلی حرف میزنه درحالی که همیشه ناقضش بودن
بازم ی حرف دقیق دیگه از سید. آدمی ک میتونه پهپاد بسازه و صادر کنه تا بخوره تو خونه یک زن حامله و باعث کشته شدنشون بشه، نباید ب برنج و فرش اکتفا کنه. توی کتابِ اقتصاد اسلامی از آیت اله خلخالی هم همین رو نوشته.
وای دلبر شدممممممم
از خنده مردممممممممممممم
یعنی تناقض که هیچی خود تناقضین شما
برفرض که اونم درست باشه
نامردی اکه اینو برای بزرگترین فروشنده سلاح و بزرگترین ارتش جهان و بزرگترین قاتل جهان در جنگ و … و …. و…
پ.ن : اونا بد نیستن چون در راستای صلح جهانی هستن :))))
وقتی آدمی را گوشش ۴تا کانال است و حافظه خویش را فراموش میکند چه میتوان گفت؟
حیف از این روزا که نوجوونی و جوونی ما حروم شد
و معلوم نیست چقدر دیگه باید ادامه پیدا کنه
اصلا توصویب شد یا اصلا نشد چه فرقی میکند اینها هر کاری را که دلشان بخواهد به صورت فرا قانونی میکنند فقط نمایندگان فکر آرای خودشان هستندکه بگویند دست کم ژست ما یک حرفی زدیم را در بیاورند دفعه دیگر هم شاید انتخاب بشوند .
بخدا ادم خندش میگیره ، نوبت ما هم میشه بلاخره
اینا هر چی زور داشتن رو روی اینترنت فعلی پیاده کردن . دیگه صیانت بود و نبودش فرقی نمیکنه
ایول.
اخه شما کی هستین که احساس میکنیم باید پلتفرمهای خارجی بیان تو ایران؟
به شبکه اقتصاد جهانی متصل هستین؟
قدرت سیاسی هستین که تاثیر داشته باشید تو معادلات جهانی؟
قدرت اقتصادی هستین که بسیاری به شما وابسته باشند؟
قدرت تامین کننده انرژی هستین که بسیاری از کشورها به شما وابسته باشند؟
سرشار از سرمایه گذاری خارجی هستیند که براتون قدرت سیاسی ایجاد کنه؟
سهمی در بازار تکنولوژیکی و صنعتی دنیا دارین؟
سرتاپای اقتصادتون تحریم نیست؟
تو دنیا براتون والا بخدا تره ای خرد نمیکنند. فقط زورتون به این مردم میرسه که اقتصادشون رو به اینجا رسوندین، زندگیشون رو براشون سخت کردین، هواشونو الوده کردین و اینترنتشون رو ازشون گرفتین.
حالا صبر کنید ببینید چقدر فوج فوج مهاجرت میکنند از ایران چیزی که از الان هم بیشتر خواهد شد. خودتون بمونید با یه حوض پر از فیلترتون
تکبیر!
نه این حرفا چیه ، اینا تنگه هرمز رو میتونن ببندن دیگه تاثیرگذاری از این بیشتر میخوایی؟