وزیر ارتباطات شب گذشته و در گفتگویی در کلاب هاوس از تخصیص بودجه 1500 میلیارد تومانی فعالان فضای مجازی صداوسیما خبر داد و عنوان کرد که این معادل 50 درصد کل بودجه وزارت ارتباطات برای توسعه است.
محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس که مدعی شده بود در شرکت ارتباطات 3000 میلیارد تومتن درآمد پنهان وجود دارد، گفت:
“من این ادعا را تکذیب میکنم و به صراحت میگویم هیچ بودجه پنهانی در ردیف اعتبارات شرکت زیرساخت نبوده و طرح نمایندگان در تلفیق که به بودجه اضافه شده نیز این نبوده است.”
جهرمی با اشاره به اینکه تنها بودجه زیرساخت که در بودجه عمومی دولت واریز میشود، سود اعلامی این شرکت بودهه و آن هم اصلا به اندازه 3000 میلیاردی که گفته شده نیست.
دریافت 10 درصد مازاد از اپراتورها در بودجه 1400
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنیبر دریافت 10 درصد مازاد از اپراتورها، بیان کرد: زمانی مباحثات ما درباره این بود که قانون میخواهد تصویب شود. آنچه ما طلب داریم، مربوط به نقد پیش از تصویب قانون است. اما الان این قانون تصویب شده و باید اجرا شود. ما مجری قانون هستیم و فصلالخطاب ما، قانون است، ما به عنوان راهبرد کلی از اینکه بودجه حوزه ICT افزایش پیدا کند استقبال میکنیم، زیرا منجر به بزرگ شدن اقتصاد کشور میشود. اما اختلافی که داریم این است که این افزایش بودجه واقعی یا غیرواقعی است؟ آیا قرار است منبع جدیدی تزریق شود و یا همین منابع فعلی مدیریت شود؟
آذری جهرمی با بیان اینکه مجلس مختار است در اینکه نظر دولت را تغییر دهد و متناسب با آن قانون تصویب کند ،چون شئونات قانونگذاری را دارد، اظهار کرد: بودجهای که ناشی از درآمد دولت از بخش ICT است، حقالسهمی است که اپراتورها به دولت پرداخت میکنند. ما فرکانس را بهصورت عمومی در اختیار اپراتورها میگذاریم و 28 درصد درآمد همراه اول و ایرانسل و 23 درصد درآمد رایتل را دریافت میکنیم. این درآمد سالانه متناسب با رشد بازار و عملکرد سال گذشتهشان بهعنوان درآمد پیشبینی و به سازمان برنامه اعلام میشود.
درآمد پیشنهادی وزارت ارتباطات 7000 میلیارد تومان بود
وی با اشاره به پیشبینی درآمد 7000 میلیارد تومانی در سال 1400، بیان کرد: سازمان برنامه با در نظر گرفتن هزینه و درآمدها، به این درآمد 10 درصد اضافه کرده و دولت هم این عدد را به مجلس اعلام کرد. وقتی این درآمد به مجلس اعلام شد، بندی را پیشنهاد دادند که وزارت ارتباطات 10 درصد حقالسهم اپراتورها معادل 3000 میلیارد تومان را اضافه کرده و آن را برای محتوا و نظارت بر محتوا هزینه کند. وقتی این 10 درصد را به عنوان منبع درآمد شناسایی کردند، 7000 میلیارد تومان پیشنهادی وزارت ارتباطات در جداول بودجه را به 10 هزار میلیارد تومان تبدیل کردند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: پس ازآن مقام معظم رهبری درباره منابع صندوق ارزی توصیهای داشتند و به همین دلیل، بودجه به سازمان برنامه برگشت. سازمان برنامه با توجه به اینکه یکی از بخشهای درآمدیاش حذف شده و هزینههایش ثابت مانده بود، منابعی که مجلس اضافه کرده بود را حذف کرد و منابع 3000 میلیاردی پیشبینیشده توسط مجلس که برای حوزه ICT دیده بود را لحاظ کرد. یعنی سازمان برنامه 3000 تومان را از بخش ارتباطات پذیرفت و هزینهاش را از بخش ارتباطات حذف کرد.
آذری جهرمی با بیان اینکه انتقادات به مصوبه مجلس از اینجا آغاز شد، افزود: حرف ما این بود که با افزایش حقالسهم اپراتورها، هزینه اینترنت هم افزایش مییابد. نمایندگان مجلس گفتند که نظرشان به افزایش قیمت اینترنت نیست و به همین دلیل بندی را اضافه میکنند که قیمت بالا نرود. اما چطور میتوان هزینهها را 10 درصد افزایش داد و اجازه افزایش قیمت به بنگاه نداد؟ این کار ظلم به بنگاه است و موجب ورشکستگی میشود.
وی ادامه داد: پس از آن اعلام کردند که این 10 درصد فقط به اپراتورهایی که در سال 1400 قرارداهایشان خاتمه پیدا میکند، اضافه شود و در خودش هزینه شود. هزینه قبلی که دولت از اپراتورها دریافت میکرد 28 درصد بود که با افزایش 10 درصدی به 38 درصد میرسد و باید به خزانه واریز شود، در حالی که 30 درصد این هزینه را هم به ما برنمیگردانند و این ظلم به بخش ICT است، زیرا یک پولی را از ما دریافت میکنند، 70 درصد جای دیگر هزینه میشود و 30 درصد در خود شرکت هزینه میشود که منطقی نیست.
شرکت ایرانسل با مصوبه مجلس متضرر میشود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اضافه کردن 10 درصد به قراردادهای خاتمهیافته سال 1400 از محل اپراتورها، بیان کرد: تنها قراردادی که شامل این تبصره میشود قرارداد شرکت ایرانسل است. این پول که معادل 1700 میلیارد تومان است، مازاد بر 7000 میلیارد تومان پیشنهادی ما، باید به خزانه وارد شود و به خود شرکت ایرانسل برگردد. اما این کار ظلم بزرگی به ایرانسل است چون این پول به این شرکت برنمیگردد. هر دولتی که مستقر شود، با توجه به کسری بودجهای که دارد، این پول را برمیدارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ما ملزم به اجرای قانون هستیم، اما بخش ما از این قانون ضربه میخورد و هدف بزرگ شدن بازار و سرمایه نابود میشود، افزود: نمایندگان مجلس اعلام کردند که علاوه بر 10 هزار میلیارد تومان درآمد پیشنهادی، 2300 میلیارد تومان هم برآورد درآمدی کردند و درنهایت 13 هزار میلیارد تومان و به عنوان سقف درآمدهای حوزه ارتباطات در نظر گرفتند. در حالی که بعید است درآمدهای بخش ارتباطات به این عدد برسد که نهایتا منجر به کسری بودجه میشود.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: سیاستهای مجلس و نظام در شورای عالی فضای مجازی این است که اینترنت و پهنای باند توسعه پیدا نکند و پهنای باند داخلی توسعه یابد که در آن صورت درآمد اپراتورها به سمت ترافیک داخلی میرود. از طرفی در بند دیگری از مصوبه اعلام کردند که قیمت ترافیک داخلی یکپنجم قیمت اینترنت باشد، اینترنت هم که نباید گران شود، بنابراین با کاهش درآمد، رشدی محقق نخواهد شد. این سیاستگذاریها به لحاظ فرمول اقتصادی با هم تناقض دارد. مجلس پیشبینی کرده که درآمد دولت 13 هزار میلیارد تومان است و ما معتقدیم این درآمد بیشتر از 7400 میلیارد تومان نخواهد بود و با مقررات و شرایط فعلی هم اپراتورها چنین رشد و درآمدی نخواهند داشت.
اختصاص بودجه به نفع یک شرکت خصوصی
وی با بیان اینکه نمایندگان به صراحت اعلام کردند که بودجهای به صداوسیما نمیدهند، افزود:
“در قانون در بخش هزینهای آمده که باید صرف توسعه زیرساخت پنج میلیون درگاه یا پورت اینترنت ثابت پرسرعت توسط شرکت مخابرات شود. در حالی که شرکت مخابرات، یک شرکت دولتی نیست و در این شرایط مجلس تصویب کرده که این پول به یک شرکت خصوصی داده شود و مخابرات هم در رقابت با سایر شرکتهای خصوصی قرار دارد و البته عدد این هزینه هم مشخص نشده است.”
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره هزینهکرد تولید محتوا در بودجه بیان کرد: در بخش دیگر آمده که این بودجه باید صرف تولید محتوای فضای مجازی شود، اما اشاره نشده که این پول مطابق با چه چارچوبی هزینه شده و به کجا داده میشود. در بند دیگری آمده که صدور مجوز صوت و تصویر فراگیر با سازمان صداوسیماست و درنهایت وزارت ارتباطات باید سیاستگذاری کند که توسعه اقتصاد دیجیتال بر مبنای تولیدات داخلی شکل بگیرد. اینها مجموع تبصره ی بند 6 قانون بودجه است.
آذری جهرمی همچنین درباره بودجه اختصاصیافته به رشد اقتصاد دیجیتال اظهار کرد: رشد اقتصاد دیجیتال مربوط به بند ب تبصره 18 است که ما به عنوان وزارت ارتباطات هر ساله از محل وجوه ادارهشده شرکتهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات که معادل 140 میلیارد تومان است، وام میدهیم که نمایندگان اعلام کردند دیگر در اختیار وزارت ارتباطات نباشد و با معرفی معاونت علمی انجام شود و اختیارات وزارت ارتباطات را کم کردند، البته مجلس در قانونگذاری مختار است. بنابراین این اعداد ارتباطی به تبصره 6 بودجه ندارد.
ساترا نه اساسنامهای دارد و نه ابعاد آن مشخص است
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری حکمی دادند که مدیریت صوت و تصویر فراگیر در لایه صدور مجوز و نظارت با صداوسیما باشد. البته ما به شکلگیری ساترا هم اعتراض داریم، بودجهای به ساترا تخصیص یافته در حالی که این سازمان نه اساسنامهای دارد، نه تشکیلاتی دارد، مشخص نیست که ابعاد این سازمان چیست و قانونی برای آن وجود ندارد. در این شرایط، صداوسیما با حکم قانون، در قانون بودجه که یک ساله است و نه در قانون عمومی، متولی نظارت و صدو مجوز شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد:
“کل بودجه تخصیصیافته به وزارت ارتباطات در سال 1399، 1500 میلیارد تومان بوده و کل توسعه اقتصاد دیجیتال 140 میلیارد تومان است. اگر قرار نیست پولی به صداوسیما داده شود، پس هزینه 1500 میلیارد تومانی که به فعالان فضای مجازی صداوسیما اختصاص یافته، برای کدام بخش است؟ البته این هزینه تخصیصیافته است و شاید صداوسیما موفق به دریافت 1500 میلیارد تومان نشود، اما معادل 50 درصد کل بودجه وزارت ارتباطات برای توسعه کل زیرساختها و مطالبات در بخشهای فضایی، دولت الکترونیک، شبکه ملی اطلاعات و توسعه روستایی است.”
آذری جهرمی با بیان اینکه 1500 میلیارد تومان برای صداوسیما در نظر گرفته شده که بهعنوان یک سازمان نامربوط، قانونی هم برایش وجود ندارد، افزود: اگر قانون وجود دارد که صداوسیما با چه مکانیزمی این 1500 میلیارد را میخواهد به بخش خصوصی بدهد، باید اعلام شود ضوابط آن چیست؟ کمیسیون تنظیم مقررات ساترا وظیفهاش توانمندسازی نیست، وظیفهاش تنظیم مقررات و نظارت بر اجراست. اجرا وظیفه وزارت ارشاد، وزارت ورزش جوانان و سازمان تبلیغات و بخشهای دیگر است که ماموریتهای اجرایی دارند.
مکانیزم بودجه 1500 میلیارد تومانی فعالان فضای مجازی صداوسیما شفاف نیست
وی با بیان اینکه صداوسیما ظرفیت چنین کاری را ندارد، گفت: این بودجه به چه شکلی میخواهد هزینه شود؟ جزو منابع قابل بخشش است؟ به صورت وام قرار است اختصاص یابد؟ ضابطه آن چیست؟ اینها همه نیازمند آییننامه بودجه است. بودجه 1500 میلیارد تومانی فعالان فضای مجازی صداوسیما قرار است به بخش خصوصی داده شود، اما مکانیزمش چیست؟ در کجای قانون ذکر شده است؟ هیچ شفافیتی در این بخش وجود ندارد و نتیجهاش مشخص نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: ما از قانونمند کردن، نظارت داشتن و برخورد با مصادیق فساد در فضای مجازی استقبال میکنیم و این کار ضرورت دارد. اما در مصوبه مجلس، بودجهای از خارج از بخش ما به ما اضافه نشده، بودجههای غیرقابل تحققی در حوزه درآمد دیده شده و تکالیفی در حوزه هزینهای گذاشته شده که در نتیجه سازمانهایی که هزینه برایشان دیده شده، چون درآمدی ندارند، در نهایت با سازمان برنامه و بودجه وارد لابی میشوند و این هزینه نهایتا از بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کسر میشود که توسعه این بخش را دچار اشکال میکند.
منبع: ایسنا
چندوقت دیگه تابستون باید هی برق قطع میشه و میگن مشکل مالی داریم باور کنیم ؟ 😑
نه گدا زاده ها ! دارن ماین می کنند … .
الله اکبر از این پول های درشت و سرمایه کشور که بیخود و بی جهت به عده ای ارث میرسه… (حق اناس) از بس دروغ شنیدیم ما دیگه….
مشکل بزرگ کشور نبود سکولاریسمه که اگه بود هیچ وقت اینقده اصراف ها و اختلاس ها در کشور نبود مجکومین را تو تلویزیون نشون داده بودند همگی ریش و تسبیح چادر تا بالا داشتند قاضی داشت محاکمشون میکرد تحویل بگیر کسی که میگه اگه کشور سکولار بشه ملت میشه چی چی خانه 300 تا کشور توی دنیا داریم این حرفها نیست حالا در عوض مملکت نه دین داره نه دنیا .
موافقم دین باید از سیاست یا حکومت جدا بشه و توی جامعه بصورت فرهنگ بین مردم باشه نه بصورت قانون
یکی بودن دین با سیاستُ حکومت مثله این میمونه که دین اسلامُ با امیال و نفس یا همون غرایز انسانی یکی بدونیم
یه فیلمی هست خیلی فیلم قشنگیِ و دقیقا در رابطه با همین موضوع ساخته شده
یک کشیش کلیسا بواسطه همین کشیش بودنش دخترای نوجوون مردمُ مخ میزنه و واسه لذتش اینُ بهشون میگه که اگر این کارو انجام بدید به خدا نزدیک تر میشید و خدا ازتون راضی میشه حالا من خلاصه گفتم دخترا هم فکر می کنن با انجام چنین کاری رضایت خدارو جلب می کنن
یا یکی دیگشون که واسه اینکه یک معجزه ببینه بقول خودش صدای خدارو بشنوه میره گلوی همسرشو واسه خدا میبره و از خدا می خواد که جلوی چشمش خوبش کنه و دوباره زندش کنه
چنین کارهایی که همش مربوط میشه به امیال انسانی و از روی جاهلیت خود انسان هست اما به نام دین انجام شدن
سلام برادران عزیز
دردو دل هاتونو خوندم
من هم خشمگینم از این قوم ظالمین
من به عنوان یک مسلمان و شیعه پس از جنایاتی که به وضوح دیدم از 98 و هواپیمای اکراینی چهره پلید اینهارو پی بردم و هر کس اندکی شرافت داشته باشه دست از حمایت این ظالمین بر میداره و در راه حق قدم برمیداره همچون امام حسین (ع) که جلوی ظلم ایستاد و شهید شد
از این تریبون اعلام میکنم اینها هیچ ربطی به اسلام و دین ندارن
وقتی اینها خودشونو با ائمه اطهار مقایسه میکنن و از خودشون بت ساختن فکر میکنید قبول میکنن دین رو از سیاست جدا کنن وقتی دین و اسلام شده آلت دزدی و جنایت هاشون.
همیشه توجیح دارن که در زمان پیامبر و ائمه اطهار هم دین از سیاست جدا نبود و اینو نمیدونن اونا معصوم بودن مبرا از گناه و اشتباه نه مثل اینا که روی هر چی عمرو عاص و معاویه رو سفید کردن چون از نوادگان همین جنایت کاران هستن
حاضرم قسم بخورم اولین کسانی که جلوی امام زمان (عج) می ایستن همین فدائیان جمهوری اسلامی هستن.
اینا پدر خوانده تروریست هایی همچون داعش طالبان و.. هستن و دوست و برادر یا بهتره بگم نوکران کمونیست های جهان همچون چین و روسیه که کشورو فروختن بهشون
خدارو شکر بدست خودشون رسوا میشن خداوند متعال هم در قران وعده داده منافقین به دست خود به هلاکت خواهند رسید
لعنت خدا بر اینها امیدوارم امام زمان (عج) هر چه سریعتر ظهور کنه و نابودی اینهارو ببینیم
ظلم فقط بدست آقا امام زمان از بین میره سال 1400 ان شالله سال ظهور هست.
کاشکی …………
دردهایی رو که نوشتم توی اون پست ماشینُ میگی؟ چی بگم دیگه 220 ساعت کار به اندازه 3 ساعت کار یک کارگر خارجی هم نشد یک کارگر آمازون اونم انباردار که یک کاره بسیار سادست موقع کار کشیدن خوب بلد بودن بفرستنم اینور اونور یا حتی زنگ بزنن چرا نمیام سر کار بخاطر مشکلات نرفتم سریع می خواستن نصف حقوقمو کم کنن ولی موقع پول دادن که شد الافی شروع شد حساب کتاب دقیق
بخدا خسته شدم دیگه از بس حرف خوردم نمی خوام به نجاست بی افتم و آلوده بشم ولی شرایطُ جوری ساختن که همرو مجبور می کنن بقدری جو آلودست که اگر سعی کنی درست رفتار کنی فکر می کنن خنگی یا عقل نداری و جالبه بدونی که صاحب کاری که اولیش هم نبود از همین ماله کشان بود درحالی دیدمش که داره ویدوهای سخنرانی همین امید نادان خلُ چل رو میبینه
موندم چکار کنم
………. اگه شما مسلمانی پس بهتره فقط مسلمان باشی منم فقط یک مسلمان ساده هستم و هیچ ایدئولوژی ندارم تفکراتم براساس منطق و برگرفته از قرآن هست
به اسم اسلام تمام اهداف پلیدشون رو دارن پیش میبرن صد در صد اگر ظهوری در کار باشه اگر امام مهدی بیاد اولین کسایی که جلوش وایمیستن همین ماله کشان این حکومت هستند
…………..
مردم دارن مقاومت می کنن مردم دارن لح میشن هر دستاوری از زحمت و تلاش مردم بوده……….
نوش جونتون !
ما مردم هم سعی میکنیم اگر حرام نباشه اسراف نکنیم
بابا منبع خبر ایسنا هست
همش کذبه
این وزیر …هم دروغ میگه
سرکارید
…
ماله کش این سایت
… / in site / in sight
چه راست چه دروغ ما دیگر از کلهم اجمعین دست شسته ایم
اینقدر حسود نباشید شما هم خواستید مستضعف باشید هرجا قشر مستضعف!! هست بودجه هم هست
یاد ۱۰۰۰تا مظنون از فدائی افتادم
میدونید چیه توی یک جمعی همه ………. دور هم نشستند برای مردم تصمیم گرفتند که چی اینترت اینجوری و اونجوریه چیکار بکنیم ………. هم گفت برید مثل چینی ها اینترنت بزنید محتواشم از صدا و سیما بگیرید ! منطق را ببین تو رو خدا صدا و سیما محتواش کجا بود همونی هم که هست با زور به خورد مردم میدن اگه خوردن زهر خوشمزه بود تلوزیون دولتی ایران یا اینترنت ملی هم جذابه .
اخه چرا اینقدر بودجه الکی خرج میکنید والا ما از سال 83 انتن صدا و سیما رو کندیم انداختیم دور، از شر فیلم و سریالهای جلف و حال بهم زن هم راحت شدیم از صبح تا شب خبرهای گوبلزی
اگر به خدا اعتقاد دارید و کتابش و رسولش اون دنیا تلافی میکنیم یا بلخره خشم مردم دامنتونو میگیره همین دنیا تقاص پس میدید
ما که راضی نیستیم پول زور میگرید از مردم برای منافع و بقای خودتون و برعلیه مردم .ما ملت (ایران) با 90 درصد جمعیت کشور گروگان این قوم تبهکار و دزد و قاتل هستیم
ما چیکار کنیم شماها نباشید که اون روز روز خوبی باشه برای تمام ایرانی ها.
این حرف دل همین 90 درصدی هست که آگاهان بر حقایق و بیدارن و گول شماهارو نمیخورن و در انتخابات مسخره شرکت نمیکنن ((((فقط برید))))))
راهي جديد واسه خالي کردن بيل المال
بنده نمیفهمم این حجم نارضایتی از صداوسیما بخاطر چیست؟!
ما با مخابره این حجم از پروپاگاندا و سانسور و تزویر توانسته ایم روی هیتلر و بورنوگرافیست های ژاپنی و عمروعاص را سفید کنیم.
این ها از برکات انقلاب است؛ آمریکا رو به افول است؛ صندوق رای منتظر است؛ من دولت تعیین میکنم…
کلا صدا سیمای دولتی باید هم خودش حذف بشه هم بودجه اش……صدا سیما باید خصوصی باشه و خودش بتونه با اگهی و حق اشتراک و غیره خرج خودش رو دربیاره منتها اینجا وظیفه چیز دیگریست مثل خبر پراکنی و تکذیب و سانسور ….
برای این نمونه کارها بودجه داریم تحریم هم نیستیم اما برای امور عوام تحریم هستیم، ماله کشان عزیز یه سفره دیگه پهن شد بفرمایید
گوشت سگ
لازم به ذکره فعالان فضای مجازی همین هایی هستند که در سایت ها و شبکه های اجتماعی ریختن و دارن فقط ماست مالی میکنند