عباس آسوشه، مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی در یک برنامه رادیویی به توضیح در رابطه با شبکه ملی اطلاعات و دلیل عدم استقبال مردم از سرویسهای داخلی مانند پیامرسانها پرداخت. او بی کیفیت بودن پیام رسان بومی را دلیلی برای عدم استفاده مردم از این سرویسها عنوان کرد.
آسوشه در رابطه با ابهاماتی که پیرامون شبکه ملی اطلاعات وجود دارد، توضیحاتی ارائه داد و عنوان کرد که به عقیده برخی از مردم خدمات دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، خدمات محتوایی و… جزئی از شبکه ملی اطلاعات هستنداما مطابق با سند تببین الزامات شبکه ملی اطلاعات، این خدمات روی شبکه ملی شکل خواهد گرفت. او در ادامه گفت که این شبکه مسیری است که با خدمات پایه مورد نظر، ما را در زندگی روزمره هدایت خواهد کرد.
ایمنی کاربران در شبکه ملی اطلاعات
آسوشه در اظهارات خود تأکید کرد که دسترسی به این شبکه باید آسان و کیفیت، سرعت و دقت آن باید مناسب باشد. او همچنین عنوان کرد که باید بستری در این شبکه ایجاد شود تا ایمنی کاربران در فضای مجازی تأمین شده و امنیت اطلاعات آنها تضمین شود. وی افزود: در سند الزامات شبکه ملی اطلاعات در شش محور مشخصات این شبکه با تأکید بر استقلال، کیفیت، سرعت، ارزانی و ایمنی توسط شورای عالی فضای مجازی مصوب شده است.
بی کیفیت بودن پیام رسان بومی
مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی ضمت اذعان به این موضوع که پیامرسانهای بومی یکی از خدمات پایه شبکه اطلاعات هستند، عنوان کرد:
“مردم پیامرسان با کیفیت میخواهند و به دلیل نبود کیفیت، سراغ پیامرسانهای بومی نمیروند. البته پیامرسانهای داخلی میتوانند خوب شوند. تلگرام هم از روز اول خوب نبود اما رفتهرفته توانست ضعفهایش را رفع کند.”
آسوشه معتقد است که اگر خدمات و اختیاراتی که به شبکههایی مانند واتساپ و اینستاگرام داده میشود، به پیامرسانهای بومی بدهیم، آنها نیز پیشرفت کرده و خدمات خوبی ارائه خواهند کرد. او حق مردم دانست که به پیامرسانهای خوب و قابل اتکا وصل شوند.
به نظر شما اصلیترین دلیل عدم استقبال مردم از پیامرسانهای بومی چیست؛ کیفیت ارائه خدمات یا امنیت؟ در شرایط یکسان و باکیفیت برابر، شما استفاده از کدام سرویس را ترجیح میدهید؟
اینکه آدمهای متحجر و کم سواد و تنگ نظر بخواهند اینترنت را در این کشور در دست بگیرند و یا درباره آن قضاوت بکنند باید فاتحه اینترنت را در ایران خواند یعنی کسانی که بویی از فضای مجازی و اینترنت را نبرده اند و این واقعا باعث تاسف است .
امنیت که نداره هیچ بیم عدم امنیت از خود سازنده هستش. دوما یک کلام آزادی بیانتو از دست میدی تو این پیامرسانها فقط باید به دوست و آشنا سلام خداحافظ بگی. بعدی هم اجباری و حیله گرانه بودن این موضوع هستش. مردم خسته شدن انقدر زیر زور بودن و بله چشم آقا گو بودن.
کیفیتم داشته باشه من توش نمیرم چون حریم شخصی نیست که عمومیه
حرف سیاسی بزنی شب نشده اثری ازت پیدا نمیشه
چتای خصوصیم که نمیشه کرد
پیام رسان خارجی نهایت ضرری که به کاربر ایرانی داره سنجش افکار عموی ملت ایران است اما پیام رسان ملی منظور کنترل است و در ایران نمیتواند به هیچ عنوان مستقل باشد در مورد امنیت در مقابله حمله هکر ها مثلا تلگرام خیلی بهتر است اما هیچ چیزی 100 درصدی نیست و اینکه پیامرسانها در داخل ایران ثبت نام بکنند دور از واقعیت است مسئله تحریم و مسئله رابطه خیلی بد با آمریکا یعنی در عمل این کار برای ایران ممکن نیست و این تنها بهانه ای برای حذف آن از بازار است اگر حتی این شبکه های اجتماعی در ایران نمایندگی بگیرند قوانین ایران خیلی سخت گیرانه است و در تهایت انگیزه این کار را از بین میبرد.
به نظرم هر کسی این حق رو داره که از پیام رسان مورد علاقه اش استفاده کنه!
اما اینکه پیامرسان های داخلی رو متهم کنیم به بدون امنیت بودن، واقعا چیزی جز قضاوت و تهمت نیست!
البته مواردی بوده که پیامرسان ها مشکلاتی داشتن، اما در اون حد نبود که از اساس، امنیتشون رو زیر سوال ببریم
در پاسخ به دوستانی که از پیام رسان های ایرانی که متاسفانه اهداف اصلیشو چیزهایی بجز ارتباط و پیام رسانی هست حمایت میکنن: بارها و بارها دسترسی های بی مورد و بی محدودیت اپ های ایرانی ثابت شده با اسکرین شات های مختلف که نمونه ی بارزش اپ سروش بود که اگر در سطح یک نخودفرنگی از برنامه نویسی و کدها سر درمیاوردین خودتون هم میتونستین دسترسی های عجیبش به لاگ های سایر برنامه های دیگتون از جمله تلگرام و واتس آپ بشین ،روبیکا هم که با وجود آگاهی همگان درمورد سرمایه گذار اصلی و مالکیتش کاملا وضعیتش مشخصه بخصوص با وعده ی اینترنت رایگانش که طبق معمول جیره خورها به صف شدن براش.متاسفانه فقط در این موارد نیست که حریم شخصی رعایت نمیشه. به عنوان مثال چرا باید یک اپ که کارش مسیریابیه و هیچ نیازی به دسترسی به اطلاعات گوشی شما نداره از نصب بودن ویز روی گوشی شما اطلاع داشته باشه و حتی اختلال ایجاد کنه.
اگر جزو اون دسته هستین که خودتونو بخواب زدین یا خوابیدن و بستن چشماتون به صرفه تره که هیچ ، اگر واقعا از روی سادگی این حرفارو میزنین که امیدوارم چشماتونو باز کنین و حقایق رو بهتر ببینین.
پیام رسان دولتی و غیر مستقل یعنی عدم امنیت
هیچ تضمینی برای حفظ حریم شخصی نیست در نتیجه هرکسی میتونه به اسم قانون در زندگی خصوصی مردم سرک بکشه.
این عدم اعتماد عامل اصلی عدم استقبال بوده
وگرنه چرا استارتاپ هایی مثل دیجی کالا، اسنپ، آپارت، دیوار و حتی وی او دی ها با استقبال مردم رو برو شدند؟!
به شخصه سرعت و کیفیت و حتی امنیت پایین این پیام رسان های بومی هیچ ارزشی واسم ندارن؛ چیزی که آزارم میده تحریم داخلی و گرفتن حق انتخاب از مردم و توهین به شعور ما هست
بابا گیریم که همه مردم کوچ کردن به پیام رسان داخلی همگی مثلا سروش نصب کردن عالی عالی هم بود بعد به نظر شما چقدر این دوام داره ؟؟؟ کانال هایی که مردم توی خارجیش ایجاد کردن انتقال میدن توی ایرانی مثلا از تلگرام خارجی میزارن تو سروش ایرانی با سطح فیلترینگ بالای ایران اکثرشان درجا فیلتر میشوند یا یک عده تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند چون امنیتی وجود نداره خب واسه همین زور بیخود زدنه به قول آقای آذر جهرمی کسی که محتوایی را در پیام رسان خارجی درست میکنه توی ایرانی هم همان را ایجاد میکنه بعدا تو اون را هم پاک بکنی خب بی محتوا میشه دوباره بر میگردن خونه اول خارجی را دوباره نصب میکنند یعنی چیزی که بخوان مثل چتر روش بیفتن خوب چرا مردم برن زیرش!!! اونم دلیلش شرایط ویژه ایرانه … .
سلام
عدم کیفیت یه مورده اما دلیل اصلی بنده به شخصه عدم اعتماد به این نرم افزارهاس که اطلاعات شخصی افراد رو نه تنها فاش بلکه مانیتورینگ نکنن !!!!
واقعیت امر از نظر من امنیت در چه اینترنت و شبکه های اجتماعی ضعیفه به سلامتی هکرها فعال، بیشتر به خاطر اجبار و تحمیله و دیگه اینکه سعی میکنن کاربران رو محدود کنن مثل اینترنت که فیلتر میکنن شروع میکنن تو پیام رسانشون فیلتر کردن کانال های ضد خودشون و دیگه اینکه راحتر میتونن کاربران رو تحت نظر داشته باشن
ایتا بهترین تجربه بود . خیلی شبیه تلگرام بود .
ایتا رو حمایت میکردن خیلی خیلی بهتر جواب میداد و مردم بیشتر خوششون میومد
چون کپی 100 تلگرام بود
بی کیفتی یه بحثه
نرم افزار جاسوسی یه بحثه دیگه
سلام
اصلی ترین دلیلش عدم امینت و اطمینان
من به شخصه تا میتونم از نرم افزار های ایرانی استفاده نمیکنم اگرم بخوام استفاده کنم توی یه گوشی جدا که هیچ اطلاعاتی روش نداشته باشم.
به نظر شما اصلیترین دلیل عدم استقبال مردم از پیامرسانهای بومی چیست؛ کیفیت ارائه خدمات یا امنیت؟ در شرایط یکسان و باکیفیت برابر، شما استفاده از کدام سرویس را ترجیح میدهید؟ خب جوابتون همه موارد یعنی کیفیت نداره و امنیت نداره و در ضمن حس اجبار به حذف یکی و جایگزنی با مشابه داخلی هم هست تنوع خیلی خوبه دلمون میخواد از همه نوع پیام رسان و شبکه اجتماعی توی گوشیمون نصب باشه و در این مورد مدام قضاوت نشیم که فلانی اسرائیله چرا استفاده میکنی ؟! خب دلمون میخواد … .