احتمالاً هنگام گذر از کوچه و خیابان شهر و دیارتان، تاکنون با تابلوها و بنرهای فراوانی مواجه شده اید که مضمون اصلی اکثرشان نوشابه باز کردن برای هم و نان قرض دادن به یکدیگر بوده است. تابلو هایی به این مضمون که: “آتقی عزیز! گزینش به جا و شایسته ی شما را به سمت ریاست فلان اداره خدمت حضور گران قدرتان تبریک و تهنیت عرض می نماییم.” در این میان سوالی که پیش می آید این است که در این بازار متزلزل پست های مدیریتی، اگر مثلاً شش ماه دیگر آتقی به سفر کانادا تشریف ببرد و آنقی جای او را بگیرد، آن وقت تکلیف چیست؟ احتمالاً باید صدها متر پارچه و خروار خروار کاغذ و رنگ و … مصرف شود تا در تابلو ها و بنرهای ریز و درشت، تنها دو نام تغییر کنند و مثلاً آنقی جای آتقی را بگیرد. حال چه می شد که از تکنیکی استفاده می کردیم که در یک چشم به هم زدن و با کمترین هزینه ی ممکن، می توانستیم تمامی آتقی ها را به آنقی تبدیل کنیم. به نظر می رسد که استرالیایی ها زودتر از ما به فکر حل کردن این مشکل افتاده اند. اما از آن جا که در دیار آن ها بازار چاپلوسی و قرض دادن نان به یکدیگر رنگ و رونقی ندارد، آن ها به جای آتقی و آنقی سراغ تابلو های راهنمایی و رانندگی شان رفته اند تا با استفاده از تکنیکی جدید، دیگر هیچ نیازی به تعویض تابلو های مذکور پس از گذشت مدت زمانی محدود وجود نداشته باشد.
در این میان استرالیایی ها برای عملی کردن این ایده، به فکر استفاده از جوهر الکترونیک یا E-Ink به جای رنگ در تابلو های راهنمایی و رانندگی شان افتاده اند. مکانیزمی که تا پیش از این بیشتر شاهد استفاده از آن در قالب کتاب خوان های الکترونیک و ابزارهایی نظیر کیندل آمازون بوده ایم. اما شرکت Visionect توانسته جوهر الکترونیک را برای استرالیایی ها به روی تابلو های راهنمایی و رانندگی نیز بیاورد تا با تغییر نوشته های نقش بسته بر روی آن ها در زمان دلخواه، دیگر هیچ نیازی برای مصرف هزینه ی اضافی و تعویض تابلو های مذکور وجود نداشته باشد. به کوشش این شرکت خلاق، اکنون تمامی تابلو های راهنمای شهری، جاده ای و حتی دریایی استرالیا، به تکنولوژی مذکور مجهز شده اند و دیگر هیچ نیازی به تعویض نخواهند داشت. خوبی این تابلو های جدید این است که در هر ساعتی از شبانه روز (چه در تاریکی شب و چه در آفتاب کور کننده ی روز) قابل خواندن هستند و در کنار این امر، به دلیل بهره بردن از انرژی خورشیدی برای روشن ماندن، هیچ گاه خاموش نشده و به راحتی از کار نمی افتند. مکانیزم این تابلو های راهنمایی و رانندگی به این ترتیب است که با اتصال بی سیم خود توسط تکنولوژی 3G به یک سیستم مبتنی بر اینترنت اشیا، به راحتی قادر به تغییر محتویات خود هستند و در هر زمان دلخواه و بر اساس شرایط موجود می توان متن نقش بسته بر روی آن ها را تغییر داد. به عنوان مثال (و با توجه به عکس همین متن) می توان ساعت های تردد و منع عبور و مرور در یک خیابان یا بزرگراه را بر اساس شرایط ویژه ای که وجود دارد، به راحتی تغییر داد و آن را در کوتاه ترین زمان ممکن برای عابران یا رانندگان به نمایش در آورد. به امید این که تابلو های راهنمایی و رانندگی شهر و دیار ما نیز روزی از همین مکانیزم بهره ببرند و مهم تر از آن این که آتقی ها و آنقی های عزیز و گرامی نیز هر چه زودتر جای خود را به کسانی بدهند که از همه نظر از آن ها بهتر و برتر هستند، اما در شرایط فعلی هیچ مجالی برای عرض اندام ندارند.
یک قرن هم بیشتر طول میکشه شما نگاه کن قرار بود بی سوادی ریشه کن بشه بدتر شده دارن از نو تبلیغ میکنن. هنوز خیلی روستاها برق ندارن.
به کوشش این شرکت خلاق، اکنون تمامی تابلو های راهنمای شهری، جاده ای و حتی دریایی استرالیا، به تکنولوژی مذکور مجهز شده اند و دیگر هیچ نیازی به تعویض نخواهند داشت.
ینی سرعت عملشون منو کشته واقعا.. باور کنید اگه تو ایران بخوان همچین طرحی رو پیاده کنن کم کمش 10 سال طول میکشه این تابلوها رو نصب کنن اخرشم معلم نیس چی از اب در بیاد !!
کاش آتقی آموخته های خودش رو با خودش می آورد نه فقط خاطراتش رو.
ابتکار جالبیه بخصوص تو شبها تابلوها و اعلائم کامل خوانده میشن
تو کشور ما هیچوقت مد نمیشه چون اصلا دوست ندارن حتی بعد رفتنشون اسمشون پاک بشه.
به امید روزی که کسانی مسوولیت امور را در دست بگیرند که آشنایی با تکنولوژی های روز را داشته باشندو با مدیریت صد سال پیش بخواهند مشکلات امروز را حل بکنند…
خیلی خوبه 😉