محصولات
اولین محصول اینتل در سال 1969 ارائه شد که یک حافظه با دستیابی تصادفی 64 بیتی به نام 3101 Schottky TTL bipolar بود. دومین محصول آنها ریز پردازنده برای مصرف تجاری بوده که در سال 1971 و با نام 4004 تولید شد. یک سال بعد اولین ریز کامپیوتر اینتل با قطعات تولیدی خود، وارد بازار گردید. همچنین اینتل از اولین تولیدکنندگان حافظههای SRAM و DRAM در جهان بوده و در سال 1981، بیشترین میزان تولید شرکت را تشکیل میدادند. در سال 1981 پردازنده 80286 شرکت اینتل وارد بازار شد و دو سال بعد در محصولات IBM و Compaq مورد استفاده قرار گرفت.اما با توجه به رشد شگفتانگیز IBM در بازارهای جهانی و تولید محصولات مشابه اما با کیفیتی بهتر، سبب عقبنشینی و کاهش سود اینتل گردید. تنها دو سال بعد پردازنده 80386 توانست جایگاه IBM را در صدر جدول فروش ریز پردازندهها بلرزاند و در سال 1986، شرکت اینتل یکهتاز دنیای ریز پردازندهها شد. در اواخر دهه 80 اینتل به عنوان شریک تجاری IBM، وظیفه تأمین ریزپردازندههای مورد نیاز اين شرکت را بر عهده گرفت. سال 1984 و با همکاری دانشمندی به نام Justin Rattner که داراي ايده ساخت کامپیوترهای موازی بود، اين شرکت موفق به ساخت اولین ابر کامپیوتر با استفاده از ریزپردازنده های اینتل گردید. نام این ابر کامپیوتر Hypercube بود، ابر کامپیوترهای اینتل در مجموع شامل Intel iPSC/1 ،iPSC/2 ،iPSC/860،Paragon و ASCI Red میشود. ریزپردازندههای 386 و 486 نیز در زمان مدیریت Andrew Grove تولید شدند و نکته جالب توجه، الگوی مشابه ساخت این پردازندهها و معماری X86 است!
در سال 1993 پروژه X86 در شرکت اینتل آغاز شد و پردازندههای 32 بیتی بر پایه این معماری وارد بازار شدند، اما مهمترین برنامه اینتل، عرضه پردازندههای 64 بیتی بود که در آن سالها امکانات سختافزاری کاملی از سوی شرکتهای دیگر ارائه نمیشد و در نتیجه در عرضه معماری 64 بیتی تأخیر بوجود آمد. این تاخیر سبب شد تا AMD پیش دستی کرده و به معماری X86-64 دست یافته و پردازندهها و چیپستهای مادربورد آن را وارد بازار کند. در ابتدای دهه 90 و با توجه به رشد کامپیوترهای شخصی، شرکت اینتل تمام توان خود را برای تولید ریزپردازندهها به کار گرفت تا بتواند با تمرکز روی یک محصول، قدرت از دست رفته را به طور کامل به شرکت بازگرداند. به طور حتم شعار معروف Intel Inside را دیده و شنیدهاید، این شعار در دهه 90 و با ورود پردازندههای Pentium شکل گرفت و نشاندهنده ورود پردازندههای اینتل به خانه کاربران در سراسر جهان بوده است. طیف محصولات تولیدی به مرور زمان و با توسعه شرکت گستردهتر شد و شامل چیپستهای مادربورد، مدارات مجتمع، چیپستهای گرافیکی و حافظههای فلش گردید. سال 1995 یکی از اتفاقات نادر در دنیای فناوری رخ داد و یکی از کارکنان اینتل (Bill Gaede) در حال فروش معماری پردازندههای i486 و P5 Pentium به شرکت رقیب (AMD) دستگیر و به 33 ماه زندان محکوم شد. در سال 2000 و با رشد شرکت رقیب (AMD) در پردازندههایی با قیمت مناسب و کارایی قابل قبول، اینتل را به فکر تغییرات اساسی در معماری پردازندههای خود واداشت و این اقدام سبب تولید پردازندههای دوهستهای به نام Dual Core گردید. اما این پردازندهها از قیمت بالایی برخوردار بودند و تنها برای کاربران حرفهای مناسب بود. مدتی بعد، شرکت AMD نیز اقدام به تولید پردازندههای دوهستهای کرد و رقابت بین این دو رقیب دشوارتر گردید. اینتل تنها راه مقابله را در توسعه پردازندههای دو هسته ای خود دید و با تولید مدلهای بیشتر و با بازه قیمتی مناسب، جان تازهای گرفت. AMD نیز جهت مقابله با رقیب خود، وارد بازی قضایی گردید و شکایتی با عنوان مخالف تشکیل اتحادیه بزرگ صنایع توسط اینتل را به مراجع قضایی کشاند. طی این شکایت، شرکت اینتل در سالهای 1991، 2004 و 2005 مجبور به کنارهگیری از طرح تشکیل اتحادیه شد. در سال 2005 و با مدیریت Otellini، شرکت اینتل مجددا روی تولید پردازندهها و چیپستهای مادربورد متمرکز شد و توانست سهم بیشتری از بازار جهانی را در این مباحث بدست آورد. پردازندههای Core 2 Duo در سال 2007، میزان فروش بالایی داشت وسود مناسبی عاید شرکت اینتل کرد. پس از آغاز فروش پردازندههای سندیبریج برای تجهیزات همراه، سهم اینتل از این بازار به 81،8 درصد افزایش یافت. در بخش پردازندههای موبایل، پردازنده B940 یکی از سریعترین نمونههای موجود است که با فرکانس 2 گیگاهرتزی، مدتها بیرقیب خواهد بود!
تاریخ 8 سپتامبر 2008، شرکت اینتل اولین درایوهای جامد (SSD) خود را با نام X18-M و X25-M در ظرفیتهای 80 و 160 گیگابایت و با فناوری ساخت 50 نانومتری تولید کرد و با تحسین تمام لابراتورهای سختافزاری جهان روبرو گردید. مدتی بعد نیز نسل دوم این درایوها، در دو ظرفیت 32 و 64 گیگابایت و فناوری ساخت 34 نانومتری با نام X25-E Extreme روانه بازار شدند. درایوهای جامد اینتل هم اکنون با رابط SATA نسخه سه و در ظرفیتهای 40 تا 600 گیگابایت در حال تولید هستند. چیپستهای حافظه SSD نیز از خانواده Sand Force از سوی اینتل به صورت OEM در اختیار شرکتهای دیگر قرار میگیرد.طبق اعلام اینتل در کنفرانس IDF 2011، تمام تجهیزات مجهز به سیستم عامل اندروید 2،3 از ریز پردازندههای Atom استفاده خواهند کرد.
پردازندههای اینتل در مبحث فناوری ساخت از 65 نانومتری به 45 و سپس 32 نانومتری ارتقا یافته و این مسئله سبب افزایش کارایی و کاهش مصرف توان گردیده است. پردازندههای نسل بعدی با نام Ivy Bridge با فناوری ساخت 22 نانومتری نیز در سال 2012 عرضه خواهند شد. در سال 2011 اینتل وارد دنیای خودروسازی شد و اقدام به عرضه تجهیزات امنیتی برای ارتباط گوشیهای هوشمند کرده است.
سلام اگه امکانش هست در مورد اینتل core i7وساختار وویژگی های ان اطلاعاتی را قرار دهید ممنون
ممنون از اطلاعاتی ک در اختیارم گذاشتید
من روزی رو می بینم که سخت افزار بهترین وب سایت و نشریه در زمینه سخت افزار و آی تی توی کشور بشه ! اون روز ، خیلی نزدیکه !
قربان محبت شما آقای پناهی عزیز
مرسي حسام جان عزيز واقعا ممنون از زحماتت عزيز گرامي
سپاس از زحماتتون واقعا عالی و خواندنی بود اینتل بعداز سری سندی بریدج به طور محسوس رشدی فراگیر در بازار پردازنده گرفت ولی همچنان مادر بردهاش با سطح پردازنده هاش یکسان نیست در این رده سطح پایین کار میکنه