طرفداران اینتل شدیدا در انتظار رونمایی این کمپانی از پردازندههای نسل دهم دسکتاپ هستند که مدتهاست شایعات و گزارشات مختلفی را راجع به آنها خواندهایم و شنیدهایم.
اولین پرچمدار 10 هستهای اینتل در پردازندههای نسل دهم
در حالی که هنوز اینتل به طور رسمی تاریخ معرفی پردازندههای دسکتاپ نسل بعد خود را اعلام نکرده، یک رسانه اسپانیایی به نام El Chapuzas Informatico مدعی شده است که اینتل پردازندههای نسل دهم Comet Lake خود را در تاریخ 30 آوریل برابر با 11 اردیبهشت ماه رونمایی خواهد کرد. اما بنچمارکها و بررسیها از پردازندههای نسل دهم اینتل تا هفته دوم ماه می منتشر نخواهند شد. با این حال اطلاعات غیر رسمی هستند و بهتر است در حد یک شایعه آنها را معتبر بدانید.
طبق اطلاعاتی که تا به امروز به صورت تائید نشده منتشر شدهاند، پردازندههای اینتل حداکثر دارای 10 هسته پردازشی هستند. برای اینتل این اولین بار است که یک پردازنده دسکتاپ به این تعداد هسته مجهز می شود در حالی که AMD، جدیترین رقیب اینتل پیش از این Ryzen 9 3950X را برای سیستمهای رده اصلی با 16 هسته پردازشی همراه کرده است. ضمن اینکه AMD تراشههای رایزن 3000 را با معماری 7 نانومتری تولید کرد در حالی که پردازندههای دسکتاپ نسل بعد اینتل همچنان از معماری 14 نانومتری به تولید میرسند. بنابراین حتی نسل بعد اینتل را نمیتوانیم برگ برنده این کمپانی مقابل AMD بدانیم.
تلاش ناامیدانه اینتل برای شکست رایزنهای AMD
در واقع اینتل فعلا فقط قصد دارد از گود رقابت به طور کامل خارج نشود و همچنان از میزان سهم خود در بازار پردازندهها دفاع کند. هر چند دیگر متقاعد کردن مصرفکنندگان به خرید پردازندههای اینتل سخت شده است و کاربران مدلهای ارزشمند را راحتتر از گذشته تشخیص میدهند. از نظر قیمتگذاری هم اینتل نمیتواند نرخی تعیین کند که ارزش خرید پردازندههای خود را بالا ببرد. بنا به شایعات، قیمت پردازندههای Comet Lake تقریبا 12 درصد بالاتر از تراشههای نسل قبل Coffee Lake خواهد بود. پس چند هسته پردازشی بیشتر، تاثیر خود را بر قیمت نهایی محصول خواهد گذاشت.
همچنین کاربرانی که برای خرید پردازندهای Comet Lake برنامه دارند باید برای خرید یک مادربرد با چیپست سری 400 نیز برنامهریزی کنند چرا که نسل بعدی اینتل از سوکت جدید LGA1200 پشتیبانی خواهد کرد. ژانویه گذشته در گزارشی عنوان شد که پرچمدار 10 هستهای نسل بعد اینتل در اوج بارگذاری، 300 وات انرژی مصرف خواهد کرد. سپس چند ماه بعد تراشههای سری T با نمونه مدل های Core i5-10500T و Core i7-10700T ظاهر شدند که طبق پایگاه داده SiSoftware به ترتیب حداکثر 92 و 123 وات مصرف انرژی دارند. این دو CPU هنوز وارد بازار نشدهاند بنابراین ممکن اطلاعات درز شده نادرست باشند. در مورد زمان معرفی CPUهای نسل بعد اینتل هم نیازی به انتظار طولانی مدت برای اطلاع از صحت گزارش رسانه اسپانیایی نیست.
اینتل سروره و هیچ کس تو این دنیا حریفش نیست.ای ام دی که سوسکم جلوی ابی کبیر حساب نمی شه
آره تو راست میگی فیل ها هم پرواز میکنن
سواد و آگاهیش نداری مجبور نیستی نظر بذاری تو هر مطلبی
از خداوند متعال برات طلب شفای عاجل کردم…
من بودجم نرسید دم عیدی رایزن ببندم 9700 گرفتم که قبلا 8700 داشتم مثلا اومدم ارتقا بدم سیستم …. حیف کاش میشد دستمون باز می بود شکایت میکردیم چطور میشه نسل قبل خنک تر و سریعتر از نسل جدید باشه!!!!!!
پیش بینی میشه وقتی که اینتل بره سمت ۱۰ نانومتر amd بره سمت ۵ و درنتیجه حداقل تا سال ۲۰۲۳ اینتل به جایگاه قبلی خودش بر نکرده ی موقعی کلی وقت داش برا ایده های جدید اما نداد، الان باید چند سال ضرر کنه
یه چیز جالب خنده داری که وجود داره، اینتل مدعی است پرچمدار نسل دهم می تواند تا 5.3 گیگاهرتز افزایش فرکانس داشته باشد، به شرط آنکه – اینجاش جالبه – کولینگ مناسبی داشته باشید. این یعنی اینکه عمرا به چنین فرکانسی برسی مگر اینکه دو برابر پولی که دادی بابت پردازنده بدی بابت واترکولر توپ با شلنگ و پمپ و بلاک و هزار تا هزینه بیخود اضافی دیگه.
یه نفر یه سطل ماست ریخت توی دریا، گفتن چیکار می کنی، گفت میخوام دوغ درست کنم، گفتن با ریختن یه سطل ماست توی دریا که دوغ درست نمیشه، گفت ولی اگر بشه چی میشه! حالا حکایت فرکانس 5.3 گیگاهرتزی اینتله!
اینتل توی منجلاب خودش داره غرق میشه .شاید پیش بینی های نادرست و انالیز اشتباه AMD باعث شد شرکتی که کل پردازنده هاش جهان رو میچرخوند اینجور مواضعش تحدید بشه.
دقیقا دقیقا دقیقا
گل گفتی ارمین جان
هر چی میخواستم بگم تو همین کامنت مفید و مختصر گفتی و دلم خنک شد
کار از آب گذشته…
همش یک مشت دروغ اینتل تحویل ما میده
آرمین جان دلت پُرهها :)))
حقیقتا بیشتر از فرکانس من نگران حرارت و مصرف انرژی هستم.
به نظرم فرکانس حتی اگر روی همون 5.0 گیگاهرتز هم باشه برای اینتل فعلا کافی هست (منظورم توی معماری اسکای لیک و فناوری 14 نانومتری هست) اما حرارت و مصرف انرژی چیزی نیستن که حتی بشه بهشون گفت قابل قبول!
خیلی خوب گفتی حال کردم 🙂