تصور نمی کنم کسی در میان بازیبازان قدیمی و جدید حضور داشته باشد که بازی تتریس را نشناسد. حتی بسیاری از کسانی که آشنایی چندانی با بازی های کامپیوتری ندارند هم تا حدودی از این بازی شناخت دارند. این بازی با نام خانه سازی هم در میان بازیبازان قدیمی کشورمان شناخته می شد و برای پیشروی و کسب رکورد بهتر در طول گیم پلی بی پایان آن می بایست بلوک های مختلف ریز و درشت را تا جایی که می توانستید روی هم قرار داده و آنها را به صورت ردیف های کامل و مساوی افقی، لایه لایه روی هم بچینید تا کم کم از زیر خالی شوند و همین روند تا هنگامی که از لایه چینی باز مانده و بازنده شوید ادامه یابد. تا کنون بازی های فراوانی سعی کرده اند با تغییر نسبی الگوی سرگرم کننده ی تتریس، عنوانی جدید و در عین حال جذاب برای مخاطبان خود پدید آورند که البته برخی از آنها هم تا حدودی در این امر موفق بوده اند. بازی پنکو Penku هم جزو همین دسته از آثار قرار می گیرد. آثاری که بر پایه هسته ی اصلی تتریس بنا شده و سعی در تغییر محسوس الگوی موفق آن داشته اند تا بازی هایی تازه و منحصر به فرد لقب گیرند. با این حال هنوز هم نمی توان پنکو را جزو آثاری دانست که ویژگی فوق را به بهترین شکل ممکن آن انجام داده اند.
در پنکو سرعت و هیجان تتریس وجود ندارد و جای آن را کندی و تفکر بیشتر گرفته است. برخلاف بازی تتریس که از بلوک های بی رنگ ریز و درشت در شکل های مختلف بهره می برد، شما در پنکو تنها دو مربع چسبیده به هم در اختیار دارید که از رنگ های گوناگونی تشکیل شده اند و گاه نیز هر دو مربع همرنگ هستند. هدف شما در طول بازی این است که مربع های همرنگ را تا جای ممکن کنار هم بچینید و آنها را با دقت و مهارت در چیدمان خود حذف کنید. وقتی دو مربع ستاره دار را به صورت افقی یا عمودی کنار هم قرار دادید، تمام رشته مربع های همرنگ پیوسته ای که در کنار هم قرار دارند فرو می ریزند و در عوض آن امتیاز دریافت می کنید.
مسلماً هر چقدر این زنجیره ی رنگی طولانی تر و پیوسته تر باشد امتیاز بالاتری دریافت خواهید نمود. بازی پنکو شاید در ابتدا نظر شما را به خود جلب نکند. خصوصاً اینکه نحوه ی کنترل آن چندان هم روان نیست و کمی خشک و آزاردهنده به نظر می رسد. به وسیله ی ضربه زدن به صفحه ی نمایش شما می توانید جهت چرخش مربع ها را تعیین نمایید و توسط چپ و راست بردنشان هم قادرید محل فرودشان را مشخص کنید. منتها بعضی وقت ها هنگامی که قصد چرخاندن مربع ها را دارید آنها بی آنکه بخواهید فرود می آیند و کل استراتژی و برنامه ای که در نظر داشتید را به هم می ریزند. با این حال اگر به کنترل بازی عادت کنید و کمی با آن وقت بگذرانید تا چند و چون گیم پلی اش را فرا گیرید، پنکو قادر است تا حدی سرتان را گرم کند و شما را به کسب رکوردهای بالاتر ترغیب نماید. شکل ظاهری و گرافیک بازی بسیار ساده و دور از رنگ و لعاب مجذوب کننده ی برخی عناوین موبایل به نظر می رسد و موسیقی آن هم بسیار مختصر و معمولی است.
شاید از خصوصیات مثبت بازی حجم بسیار کم آن باشد که چیزی از فضای تلفن همراه یا تلبتتان را اشغال نخواهد کرد و خیلی راحت می توانید آن را دانلود و نصب کنید. اگر به دنبال یک بازی ساده و مختصر آفلاین برای موبایلتان می گردید تا کمی از اوقات فراغت روزانه ی خود را حین کار یا رفت و آمد در وسایل نقلیه ی عمومی پرکنید و در عین حال قدرت تفکرتان را هم اندکی به چالش بکشید پنکو می تواند انتخاب خوبی باشد. خصوصاً اینکه این بازی بر روی هر سه پلتفرم اندروید، iOS و ویندوز فون موجود است.
یک پلتفرم انحصاری به نام الکترونیکا 60 که منحصر به آکادمی علوم اتحاد جماهیر شوروی بود. سازنده ی بازی هم یک فرد روس به نام آلکسی پاژیتنوف بود که توی همون آکادمی فعالیت می کرد.
roohash shad , yadash gerami 😉
بادرود
اولین بازی تتریس بروی چه پلت فرمی ارایه شد؟؟؟
باتشکر
ensafan bazie tetris ajab baziei bood
حتی اتاری دستی ها هم تتریس داشتن یادش بخیر قدیما.